LANDÜŞE TARİFİ
01:53 by ZuhalLANDÜŞE TARİFİ
Malzemeler :
4 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım su bardağı hindistan cevizi
1 paket bitter çikolata
Yapılışı :
Margarin ve toz şekeri bir kaba alıp mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip tekrar çırpın. Un ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın. Karışımı sıkma torbasına doldurun. Yuvarlak şekiller vererek aralıklarla sıkın. Üzerlerine hindistan cevizi serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Bu arada bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Landüşeleri fırından çıkartıp ılınmalarını bekleyin. Ilındıktan sonra iki adet landüşenin arasına erittiğiniz çikolatadan sürün. Çikolatanın donmasını bekleyip servis yapın.
Etiketler:
Kolay Kurabiye Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder