PRENSES TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
1 litre süt
7 kaşık un
1,5 bardak toz şeker (veya 35 adet tatlandırıcı)
3 çorba kaşığı kakao
Yapılışı :
Soğuk süte, un, şeker eklenip hiç ara vermeden karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir.(Eğer tatlandırıcı kullanacaksanız şekeri, muhallebiyi ocaktan indirdikten sonra ilave ediniz.) İyice çırptığımız muhallebinin yarısı servis kabına boşaltılır, diğer yarısına 3 kaşık kakao eklenip biraz daha çırpılır. Kalan muhallebinin üzerine boşaltılır. Soğumaya bırakılır.Afiyet olsun.
1 litre süt
7 kaşık un
1,5 bardak toz şeker (veya 35 adet tatlandırıcı)
3 çorba kaşığı kakao
Yapılışı :
Soğuk süte, un, şeker eklenip hiç ara vermeden karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir.(Eğer tatlandırıcı kullanacaksanız şekeri, muhallebiyi ocaktan indirdikten sonra ilave ediniz.) İyice çırptığımız muhallebinin yarısı servis kabına boşaltılır, diğer yarısına 3 kaşık kakao eklenip biraz daha çırpılır. Kalan muhallebinin üzerine boşaltılır. Soğumaya bırakılır.Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder