KURUYEMİŞLİ ÇÖREK TARİFİ


KURUYEMİŞLİ ÇÖREK TARİFİ

Malzemeler :
2 ekmek hamuru

Ara Dolgusu İçin :
6 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı tereyağ (oda ısısında yumuşatılmış)
2 çay kaşığı tarçın
150 gr incir (tavla zarı büyüklüğünde doğranmış)
150 gr kuru kayısı (tavla zarı büyüklüğünde doğranmış)
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Üzeri İçin :
100 ml krema
Yarım su bardağı esmer şeker veya toz şeker
1 çay bardağı ceviz içi



Yapılışı :
Ekmek hamurunu yoğurun. Yarıya bölüp üzerine un serperek dikdörtgen büyüklüğünde açın. Ara dolgusu için gerekli malzemeleri kapta karıştırın. Malzemenin yarısını açtığınız hamurun üzerine yayın. Rulo şeklinde sarın ve 1 parmak kalınlığında dilimleyin. Kalan diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. Esmer şekeri tavada kahverengi oluncaya kadar eritin. Kremayı ekleyip karıştırın ve karamel sos kıvamı elde edin. Dikdörtgen fırın kabına yağlı kağıt serin ve üzerine karamel sosunu döküp yayın. Dilimlediğiniz çörekleri karamel sosun üzerine yan yana dizin. 20 dakika mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Ters çevirin. Cevizle süsleyip servis yapın. Kuruyemişli çörek artık hazır, afiyet olsun.

ÇİKOLATA SOSLU KEK TARİFİ


ÇİKOLATA SOSLU KEK TARİFİ

Malzemeler :
1 ekmek hamuru
1 çay bardağı süt
50 gr Tereyağı

Açmak İçin :

Un

Ara Dolgusu İçin :
200 gr bitter çikolata

Üzeri için :
100 ml krema
100 gr bitter çikolata
Yarım su bardağı file antep fıstığı


Yapılışı :
Hamurunu kaseye alın. Süt ve tereyağını ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika mayalandırın. Tezgaha alıp dikdörtgen şekilde açın. Bıçak ile ceviz büyüklüğünde kareler kesin. Her karenin ortasına bir parça çikolata ilave edip yuvarlayın. Ortası delik kelepçeli kek kalıbını yağlayın. Her bezeyi üst üste yerleştirip kalıbı doldurun. 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Ocaktan alıp çikolatayı ekleyip karıştırın. Buzdolabında 20 dakika bekletin. Fırından çıkardığınız kekin üzerine gezdirin. Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.Çikolata soslu kek artık hazır, afiyet olsun.

MUZLU TORPİL TARİFİ


MUZLU TORPİL TARİFİ

Malzemeler:
4 adet kare milföy hamuru
1 poşet Muzlu Puding
500 ml (2,5 su bardağı) süt
25 g (yarım çay bardağı) öğütülmüş badem

Üzeri için:
30 g (yarım çay bardağı) iri kırılmış badem
35 g (yarım çay bardağı) Pudra Şekeri

Yapılışı :
Sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine puding poşetini ilave edin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
5 adet torpil kalıbını margarin ile iyice yağlayın. Milföy hamurlarını tezgahın üzerine alın ve hafif çözülmeleri için10-15 dakika bekletin. Süre sonunda milföyleri 2 cm genişliğinde şeritler şeklinde kesin. Böylece 20 adet şerit elde edeceksiniz ve her torpil kalıbı için 4 adet milföy şeridi kullanacaksınız. Şeritleri elinizle bastırarak 15 cm uzunluğunda olacak şekilde inceltin. Torpil kalıplarının ince uçlarından başlayarak hafif üst üste getirerek spiral şeklinde sarın. Şeritleri birleştirirken elinizle hafifçe bastırarak yapıştırın.
Hazırladığınız torpilleri pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Torpilleri fırından çıkartın. Bekletmeden torpilleri kalıplarından dikkatlice çıkarın. Soğumaya bırakın.
Soğumuş pudingi mikser ile 1-2 dakika çırpın. Üzerine öğütülmüş bademi ekleyip karıştırın. Pudingi krema sıkma torbasına doldurun ve torpillerin içine sıkın. Pudinglerin üzerine Antep fıstığı serpin.

ÇİLEKLİ MİNİ PASTA TARİFİ


ÇİLEKLİ MİNİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 paket yulaflı bisküvi
10 gr tereyağı

1/2 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya
200 ml krema
100 gr labne peyniri
100 gr beyaz çikolata ve Çilek



Yapılışı:
Bisküvileri mutfak robotunda çekerek ufalıyoruz. Tereyağını eritip bisküvilere ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz. 8 cm’lik 4 pasta çemberinin tabanına yağlı kağıt serip bisküvileri paylaştırıyoruz ve kaşığın tersi ile bastırıyoruz. Buzdolabında 15 dakika bekletiyoruz.Çilekleri dilimliyoruz ve çemberin iç duvarına dik olarak yapıştırıyoruz. Beyaz çikolatayı küçük parçalara ayırıp bir kaseye alıyoruz. İçi sıcak su dolu tencereye yerleştirip eriyinceye kadar bekletiyoruz ve ılınmaya bırakıyoruz.Krema, labne peyniri, vanilya ve pudra şekerini mikserle katılışıncaya kadar çırpıyoruz. Erimiş çikolatayı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Karışımı çemberlere, çileklerin üzerine çıkacak kadar dolduruyoruz. Buzdolabına alarak 2 saat bekletiyoruz. Servis tabağına alıp çemberi çıkartıyoruz. Üzerine rendelenmiş çikolata, fındık ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapıyoruz.En iyi ve en pratik yemek tarifleri sitemizde bulunmaktadır , Afiyet olsun
.

PROFİTEROLLÜ YAŞ PASTA TARİFİ


 
 
PROFİTEROLLÜ YAŞ PASTA TARİFİ
 
Malzemeler :
1 paket kakaolu hazır pasta keki
125 gr margarin
1/2 su bardağı süt
12 çorba kasığı un
1/2 su bardağı su
5 yumurta
1 tutam tuz

İçinin Beyaz Kreması İçin :
3 su bardağı süt
2 çorba kasığı un
2 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kasığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya

Çikolata Kreması İçin:
2,5 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı süt
1 paket bitter çikolata
1 çay kaşığı sıvı yağ
 
 
Krem Şanti İçin:
1 paket krem şanti
Yarım su bardağından biraz fazla süt
 
Yapılışı :
Tenceremize suyumuzu, sütümüzü ve yağımızı ekleyelim, kısık ateşte yağ eriyene kadar hafifçe karıştıralım. Yağ eriyip hafif kaynayınca tuzumuzu ve unumuzu ekleyerek, tahta kaşıkla helva yapar gibi yaklaşık 10 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Soğuduktan sonra yumurtalarımızı teker teker kıralım ve yoğurmaya devam edelim. Köşesi kesilmiş bir naylon torbaya koyarak, yağlanmış fırın tepsine aralıklı olarak, pinpon topu büyüklüğünde sıkalım.Daha önceden ısıtmış olduğumuz 175 dereceli fırında pişirip, soğuyunca içlerine krema enjektörü ile beyaz kremamızı sıkalım.

Beyaz Kremanın Yapılışı:
Vanilya dışında tüm malzemeleri azar azar süt ekleyerek, pütür kalmayacak şekilde ezelim. Daha sonra ocakta karıştırarak pişirelim.Diğer süt ve krem şanti hazırlanır, karışım soğuduktan sonra, krem  şanti ve vanilyamızı ekleyerek mikserle çırpalım, enjektöre dolduralım.

Çikolata Kreması Yapılışı:
Çikolatamız ve yağımız dışındaki malzemelerimizi tencereye koyarak kısık ateşte yavaş yavaş karıştırmak suretiyle pişirelim. Çikolata ve yağımızı ekleyerek karıştırarak eriye kadar pişirelim.
Pastanın yapılışı için profiterollerin içine beyaz krema sıkalım. Hazır pasta kekimizin her katına bolca krem şanti sürelim. Pastamızın her tarafını şantiyle kaplayalım.Buzdolabında bir gece bekletip servis yapalım.

KEDİ DİLİ PASTA TARİFİ


KEDİ DİLİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 paket kedi dili bisküvi
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
Yarım paket labne peynir
2 tatlı kaşığı hazır kahve
1 fincan sıcak su
Kakao

 

Yapılışı :
Pastanın kremasını hazırlamak için tencereye; un, şeker, yumurta ve sütü alın.Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.Kremayı ocaktan indirip labne peyniri ekleyin ve iyice karıştırın.Pasta tabanını hazırlamak için kahveyle suyu yayvan bir tabakta karıştırın.Kedi dili bisküvileri kahveli suya batırıp pasta tabağına bir sıra halinde dizin.Bisküvilerin üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürün.Kalan bisküvileri de kahveli suya batırıp pasta tabağına bir sıra halinde dizin.Bisküvilerin üzerini kalan kremayla kaplayın.Çay süzgeci ile üzerine kakao serpip dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun.

AŞK LOKUMU TARİFİ 2



AŞK LOKUMU TARİFİ 2

Malzemeler:
3 Su Bardak Süt
7 Kaşık İrmik
7 Kaşık Şeker
1 Paket Toz Krem Şanti
Hindistan cevizi ve Fındık

Yapılışı :
Krem şanti hariç diğer malzemeleri koyu kıvam alana kadar pişirelim. Daha sonra soğuması için bir kaba koyup soğutalım. Soğuduktan sonra içerisine toz krem şantiyi döküp yoğuralım. Islak elle top halinde parçalar alarak Hindistan cevizi ve ya fındığa batırıp servis edelim.Afiyet Olsun.

ÇİLEKLİ YAŞ PASTA TARİFİ



ÇİLEKLİ YAŞ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
300 gr. Savoyer bisküvi
500 gr. çilek
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt



Yapılışı :
Bisküvileri, yuvarlak çukur bir kaba, altını ve kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirin.Çilek ve pudra şekerini blendırda çekin.Krem şanti ve sütü birlikte çırpın.Kalıptaki bisküvilerin üzerine, bir kat krem şanti, bir kat çilek kreması ekleyip, üzerine tekrar bisküvi yerleştirin. Bisküvilerin üzerine kalan krem şantiyi yayın, üzerine çilek kreması sürün . Üstünü savoyer bisküvi ile kapatın.
Çilekli pastayı 3 saat buzlukta beklettikten sonra ters çevirerek servis tabağına alın.
Pastanın üzerini çilek kreması ile süsleyip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
 

SAKIZLI KURABİYE TARİFİ




SAKIZLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
 2 su bardağı un
 3 çorba kaşığı margarin
 1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
 Yarım su bardağı toz şeker
 1 kahve fincanı süt
 Yarım çay kaşığı kabartma tozu (ben 1 kullandım)

Üzeri İçin :
Fındık

Yapılışı:
2 su bardağı unu, yarım su bardağı toz şekeri, 1 kahve fincanı sütü, 3 çorba kaşığı margarini, 1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı ve yarım çay kaşığı kabartma tozunu yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın.Fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan parçalar kopararak şekil verin. (Krema torbası da kullanabilirsiniz.) Tepsiye dizin.Üzerlerine birer fındık yerleştirin. Orta dereceli ısınmış fırında (150-170) 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.Afiyet olsun.

BİTTER ÇİKOLATALI KOLAY TATLI TARİFİ



BİTTER ÇİKOLATALI KOLAY TATLI TARİFİ

Malzemeler :
1 paket çikolatalı puding
2,5 bardak süt
2 paket bebek bisküvisi
3-4 avuç file badem
1-2 avuç vişne

Yapılışı :
Pudingi tarife göre hazırlayın.File bademleri yağsız olarak tavada kavurun.Cam bir kaba 1 kat bebek bisküvisi dizin.Üzerine sıcak olarak pudingden biraz gezdirin.Pudingin üzerine vişne serpiştirin. Kavurduğunuz file bademleri vişnelerin üzerine dağıtın.Tekrar bir sıra bisküvi dizin ve kalan pudingle bisküvilerin üzerini kaplayın.Soğuduktan sonra üzerine file badem serperek servis edin.