MAYONEZLİ SÜRPRİZ KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı un
1/4 su bardağı tozşeker
Yarım çay kaşığı tuz
3/4 su bardağı light mayonez
3 adet yumurta
Yarım tatlı kaşığı toz zencefil
2 tatlı kaşığı tarçın
Yarım tatlı kaşığı muskat (küçük hindistancevizi) tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı doğranmış ananas ve üzerini örtecek kadar ananas suyu
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı doğranmış ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
Krema için:
l 1 paket krem peynir
l 1/4 su bardağı oda sıcaklığında
tereyağı l 1 çorba kaşığı süt
l 2 su bardağı elenmiş pudra şekeri
Yapılışı :
Tüm malzemeyi derince bir kaba alıp, spatula ile karıştırın. Yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. İyice soğuyana kadar tezgahta bekletin. Soğuyan keki servis tabağına alın. Üzerine kremayı sürün. Dilerseniz ananas parçaları, çekilmiş ceviz ve muskat serperek servis yapın.
Krema için: Bütün malzemeyi derin bir karıştırma kabına alıp, krema olana kadar yaklaşık 5-7 dakika mikser ile çırpın
DONDURMALI MOZAİK PASTA TARİFİ
Malzemeler :
1 kutu kaymaklı dondurma
250 gram margarin
1 su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı süt
1 paket kakao (25 gram)
2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
400 gram pötibör bisküvi
Üzeri için:
File antepfıstığı
Yapılışı :
Margarini eritip, tozşeker ekleyin. Süt, kakao, yumurta sarısı ve un ilave edip, karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Elinizde kırdığınız bisküviyi ekleyip karıştırın. Karışımı baton kek kalıbına diyagonal şekilde elinizde bastırarak yerleştirin. Dondurmayı 5 dakika oda sıcaklığında dinlendirip, karıştırın. Botan kek kalıbının kalan kısmına dondurmayı elinizde bastırarak yerleştirin. İyice sertleşene dek derin dondurucuda dinlendirin. Antepfıstığı serpip, soğuk olarak servis yapın.
LOR PASTASI TARİFİ
Malzemeler :
300 gram tuzsuz lor
1 paket pötibör bisküvi
3 çorba kaşığı kaymak
3 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çorba kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
Üzerine:
Ahududu reçeli
Yapılışı :
Pötibör bisküviyi robottan geçirin ve bir kaseye alın. Kaymağı ilave edip karıştırın. Bu karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba bastırarak yayın. Bir kasede tuzsuz lor, bal, tereyağı ve dolmalık fıstığı karıştırın. Kaymaklı karışımın üzerine yayın. Kabın üzerini alüminyum folyo ile sarıp buzlukta 1-2 saat bekletin. Daha sonra buzluktan çıkardığınız tatlının üzerine ahududu reçeli dökün. Dilimleyerek servis yapın.
PUF PUF POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler:
•2 yumurta
•1 su bardağı ılık süt
•1 paket yaş maya
•1 paket kabartma tozu
•5 yemek kaşığı şeker
•1 çay kaşığı tuz
•Yarım su bardağı zeytin yağı
•2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
•Yarım su bardağı yoğurt
Yapılışı:
İlk önce mayayı ılık sütle eritiyoruz. Mayamız kabardıktan sonra oda sıcaklığındaki diğer malzemelerimizi ekliyoruz, daha sonra un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edip, mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalandıktan sonra hamurumuzdan kurabiye hamuru kadar alınıp, yuvarlak şekil veriyoruz.(İçine biraz katıyağ sürüyoruz) Üzeri için yumurta sarısı sürüyoruz. Tepside mayalandırmaya bırakıyoruz. Daha önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
ISLAK KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı şeker
2 tane yumurta
50 gram kakao
200 gram tereyağ
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Şerbet İçin Malzemeler :
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
4 damla limon suyu
Üzeri için:
İsteğe bağlı isterseniz Hindistan cevizi, çam fıstığı ,fındık, ceviz de piştikten sonra serpebilirsiniz)
Yapılışı:
Karıştırma kabına tereyağı ve şekeri alalım iyice yoğuralım, yumurtaları ilave edelim elenmiş un ve kakaoyu ilave edip yoğurmaya devam edin. Kıvama gelince (biraz sert hamur olacak) yumurtadan biraz küçük parçalar koparalım yuvarlayıp fırın tepsisine dizelim 200 derecelik sıcak fırına sürelim.Biz bu arada şerbetini hazırlayalım bunun için şeker ve suyu bir tencereye alalım karıştırarak kaynatalım, kaynadıktan sonra karıştırmayı bırakalım bir kaç dakika kısık ateşte kaynatıp limon suyunu ilave edelim bir taşım kaynatıp ocaktan alalım. Ilınması için soğuk bir yere bırakalım.
Kurabiyeler pişince (üzeri çatladığı zaman ) ılık şerbetin içine atalım şerbeti emmesini sağlayıp şerbetten çıkaralım servis tabağına alalım. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servise sunalım.
KAKAOLU TOP KEK TARİFİ
Malzemeler :
İki adet yumurta
Bir adet yumurta akı
Bir su bardağı kahverengi toz şeker
Bir paket vanilya
İki tepeleme yemek kaşığı toz kakao
Bir çay kaşığı tuz
İki yemek kaşığı sıvıyağ
100 gr sade kek un (hazır paket)
İki adet orta boy tatlı elma
Yapılışı :
Derince bir kek tarifleri karıştırma kasesinde tuz ve yumurta akını çırpın. Yumurta ve şekeri de ekledikten sonra kek tarifleri mikseriniz ile çırpın. sıvıyağı ekleyin ve çırpın. kek una toz kakao ve vanilyayı ilave edin ve kek tarifleri mikseriniz ile iyice çırpın. Sıra elmaları hazırlamaya geldi. Kabuklarını soyup küp küp kestiğiniz elmaları Orta boy bir tencerede suyu ekleyip, elmalar yumuşayıncaya kadar 3*4 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan indirin ve kek tarifleri kek harcınıza ekleyin ve kaşıkla harmanlayın. Top kek kalıplarınızı yağlayın veya kağıt kalıp kullanacaksanız, kek hamurunuzu kabarma payını düşünerek kaplarınıza paylaştırın. 188 dereceli fırında 30 dakika pişirin. Arzunuza göre renkli kremayla servis edin.Afiyet olsun.
SODALI BÖREK TARİFİ
Malzemeler:
5 tane yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
İç Harcı İçin:
250 gram karışık peynir
yarım demet maydanoz
1 yumurta akı
Üzeri İçin:
3 tane yumurta
2 şişe soda
Yapılışı :
Fırın tepsisini yağlayıp, bir yufkayı serelim. Yufkaları parçalayıp, tepsiye aralarını yağlayarak yerleştirelim, arasına peynir ve maydanoz karışımı serpilir. Yumurta akıda serperek, üzerine parçaladığınız yufkaları döşeyelim, aralarına peynir harcı ve yumurta akını serpelim ve böreği dilimleyelim. Üzerine önce çırptığımız 3 tane yumurtayı sürelim daha sonra iki şişe sodayı her yerine gelecek şekilde dökelim. Hazırladığımız bu böreği, 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim. Bu böreği sabahtan yapabilirsiniz, misafirleriniz geleceğine yakın 190 derecelik ısıda nar gibi kızartıp, servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
PATATESLİ PUF BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
Bir adet yumurta
Bir yemek kaşığı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
Bir adet haşlanmış patates
Yeteri kadar un ve tuz
İç Malzemesi :
Yeteri kadar bu maydanoz ve beyaz peynir
Yapılışı :
Derin bir karıştırma kabın içerisine yumurtayı kırın.Üzerine kabartma tozunu, yağlanmış ve rendelenmiş olan patatesi, yoğurdu ve tuzu ekleyerek karıştırınArdından yeteri kadar un ilave ederek ortalama 20 dakika yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Üzerine doğramış olduğunuz maydanozları ekleyip karıştırın.Mutfak tezgâhınızın üzerine ve hamurunuzun üzerine un serperek bir santim kalınlığında hamuru açın.Açtığınız hamurun üzerinde çay bardağının ağzı ile kalıplar kesin.Hazırlamış olduğunuz iç harcı hamur kalıplarının ucuna koyun ve kalan hamuru üzerine kapattın.Kalıplardan artan hamurları tekrar açın ve tekrar çay bardağını ağzı ile keserek aynı işlemleri uygulayın.Genişçe bir kızartma tenceresine bolca sıvı yağ koyup hazırladığınız patatesli puf börekleri, renkleri iyice sararana kadar kızartın.Ardından havlu peçete serdiğiniz bir tepsiye kızarttığınız puf böreklerini yağını çekmesi için bırakın.Yağını bırakan patatesli puf böreklerini servis tabağına alıp servis edin.Afiyet olsun.
ISPANAKLI RULO BÖREK TARİFİ
Malzemeler:
750 Gr Ispanak Yaprağı
1 Adet Kuru Soğan
6 Adet Yufka
1 Adet Yumurta
Kararında Karabiber, Tuz
Üzerine Sürmek İçin :
Kararında Zeytinyağı ve 1 tane yumurta sarisi
Yapılışı :
Yıkanmış doğranmış kuru ıspanakların üzerine soğan rendelenir, tuz ve karabiber eklenerek ovulur. İç malzemeniz hazır. Yufkaların her biri masaya serilip üzerlerine sıvıyağ sürülür. Yufkalar rulo yapılıp ortadan ikiye kesilir, yağlanmış tepsiye bu şekilde yerleştirilir. Midi fırın tepsilerinden iki tepsi kullanmak gerekiyor. Üzerlerine 1 yumurta sarısı sürülüp arzuya göre çörek otu ya da susam serpilerek 200 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıkan böreklerin üzerine sıcak haldeyken tereyağı sürülür. Afiyet olsun.
KOLAY ARNAVUT BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler:
1 kg milföy hamuru
1 adet böreklik yufka
2 yumurta
1 şişe maden suyu
1 fincan sıvı yağ
Arnavut Böreği İç Malzemesi :
Yarım kg pırasa
1 fincan sıvı yağ
1 kaşık salça
Yarım su bardağı su
Tuz
Yapılışı :
Pırasaları yemeklik soğan şeklinde doğruyoruz ve sıvı yağda bir kaç dakika kavurup salçasını ve suyunu ekliyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve tuzunu da ekleyip ocağı söndürüyoruz. Milföylerimizin yarısını tepsimizin tabanına yan yana diziyoruz. Yufkamızın kenarları tepsiden sarkacak şekilde milföylerin üzerine seriyoruz.
İç malzememizi yufkanın üzerine eşit miktarda yayıyoruz ve kenarlarını iç malzememizin üzerini örtecek şekilde düzgünce içeri katlıyoruz. Kalan milföylerimizi de üstelerine gelecek şekilde diziyoruz. Milföylerin arasından bıçakla bir kez geçiyoruz.
Yumurta, yağ ve maden suyumuzu çırpıp, böreklerimizin üzerini tamamen kaplayacak şekilde döküyoruz. 200 C’ye ısıtılmış fırınımızda milföylerimiz kabarıp, üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)