ELMALI ÜZÜMLÜ BİSKÜVİ TARİFİ



ELMALI ÜZÜMLÜ BİSKÜVİ TARİFİ

Kek Malzemeleri:
2 yumurta
1 büyük çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

İç Malzemesi:
3-4 Adet Elma
1 çay bardağı kuru üzüm
1 Tatlı kaşığı Tarçın

Bisküvi Altı için:
24 Adet Pötübör Bisküvi

Yapılışı :
Öncelikle Kek malzemeleri sırasıyla çırpılır ve bir kek harcı elde edilir.Bisküviler yanyana sıralı bir şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.Bisküvilerin Üzerine elma dilimlenmiş Elmalar dizilir.Bolca kuru üzüm bisküvi ve elmaların üzerine ilave edilir.Tarçın serpilir.Daha sonra hazırladığım kek harcı Elmalı üzümlü tarçınlı bisküvilerin üzerine eşit şekilde yayılacak şekilde dökülür. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.Fırından çıktıktan sonra biraz ılınmaya bırakılır.Bardak yardımıyla elmalı üzümlü kek'tan yuvarlaklar kesilir.Servis tabağına alınır ve üzerine pudra şekeri serpilir.Afiyet Olsun.

MARMELATLI KURABİYE TARİFİ




MARMELATLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
•1 paket yumuşamış margarin
•3 yemek kaşığı pudra şekeri
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•1 limon kabuğu yada portakal kabuğu rendesi
•1 yumurta ( sarısı içine beyazı dışına)
•aldığı kadar un
•dövülmüş fındık
•marmelat

Yapılışı:
Marmelat, fındık, yumurta beyazı hariç tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapıyoruz.Kurabiye şekli verdiğiniz hamur topalaklarının ortasını oyunÖnce yumurta akına sonrada fındığa batırıyoruz. 175 derecede pişirdikten sonra ortalarına marmelat yerleştiriyoruz.Afiyet olsun.

ELMALI CEVİZLİ KEK TARİFİ



ELMALI CEVİZLİ KEK TARİFİ

Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı küp küp doğranmış elma
1 çay bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu ve vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı :

Yumurta ve şekerleri köpük olana kadar iyice çırpın,tüm malzemeleri teker teker ilave edin.En son 2 bardak unu ve kabartma tozunu karıştırarak ekleyin.fırını 250 derecede önceden ısıtın,keki kalıbına döküp elmaları ve cevizi kalıbın içine ilave edin ve karıştırın,yaklaşık 25 dkda pişiyor ve ilk 20 dk kesinlikle fırın kapağını açmayın yoksa kek kabarmaz,pişip pişmediğini de kürdan batırarak anlayabilirsiniz.Afiyet olsun.

MISIR GEVREKLİ KURABİYE TARİFİ



MISIR GEVREKLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
150 gr margarin
1 su bardağı un
3 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilya


Üzeri İçin :
1 kase karamelli mısır gevrek
Nutella yada çokokrem


Yapılışı :
Yoğurma kabına tüm malzemeleri alıp güzelce yoğurun, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzun içinde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.. Kurabiyeler soğuduktan sonra mısır gevreğini avucunuzun içinde biraz ufalayın ve çikolatayı az sıvıyağı ile benmari usulü eritin karışım donmadan hızlı hareketlerle kurabiyeleri önce çikolataya sonra gevreğe batırın ve servis tabağına dizip dolapta bekletin.

HAVUÇLU KEK TARİFİ



HAVUÇLU KEK TARİFİ

Malzemeler :
•3 adet yumurta
•1 su bardağı sıvıyağ
•3 su bardağı un
•2 su bardağı şeker
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•1 su bardağı ceviz
•2 su bardağı havuç
•1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı :
Karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine 2 su bardağı toz şeker ekleyip çırpın. Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ, 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip tekrar karıştırın.
Üzerine 1 su bardağı ceviz ve 2 su bardağı rendelenmiş havucu da ekleyin. Karışımı kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.Afiyet olsun.

PORTAKALLI HAVUÇLU KEK TARİFİ


 
PORTAKALLI HAVUÇLU KEK TARİFİ
 
Malzemeler:
* 3 adet yumurta
* 1 portakal kabuğunun rendesi
* 1 büyük rendelenmiş havuç
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* Yarım su bardağı portakal suyu
* 2 su bardağı un
* 1 su bardağı şeker
* Fındık veya Antep fıstığı (ben ceviz ekledim)
* 1 paket kabartma tozu

 Yapılışı :
* Yumurta ile şekeri çırpın.
* Portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu, havucu ve kabartma tozu ile karışıtırılmış unu ilave edin.
* Yağlanmış kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 C fırında pişirin.
* Üzerine fındık veya Antep fıstığı serperek servis yapın.

ÇİLEKLİ KURABİYE TARİFİ



ÇİLEKLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
1 kutu Ülker Bizim Çilek Reçelli Yağ
1 su bardağı nişasta
2 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 yumurta (ben ilave ettim)
1 su bardağı minik doğranmış çilek
Çilekli damla çikolata (benim yoktu bu defa koymadım)

Yapılışı :

Çilekler minik doğranıp süzülmeye bırakılır. Çilekler hariç tüm malzeme karıştırılıp yoğrulur.En son çilekleri de ekleyip yavaşça harmanlanır ve çok sıkmadan (çilekleri ezmemek adına çok düzgün şekil vermeden) yuvarlanıp hazırlanan kurabiyeler yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20-30dk kadar pişirilir.Soğuduktan sonra meyve suyu ile servis edilir.

TAHİNLİ SUSAMLI KURABİYE TARİFİ


 
 
TAHİNLİ SUSAMLI KURABİYE TARİFİ

 
Malzemeler:
■250gr tereyağı yada margarin
■1 adet yumurta (akı üzerine,sarısı içine)
■Yarım su bardağı tahin
■1 su bardağı şeker
■1 paket vanilya
■1 paket kabartma tozu
■ Aldığı kadar un
 

Üzeri İçin :
Susam

İçi İçin :
■Yarım su bardağı tahin
■Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
■Damak tadınıza göre şeker yada yarım su bardağı keçi boynuzu pekmezi

 Yapılışı :
■Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yumurta sarısı ve şekeri karıştırma kabına alıp karıştırın.
■Tahin,un vanilya ve kabartma tozunu ekleyin yoğurun.
■Hamuru unlu tezgahta dikdörtgen şeklinde açın.
■Rulo yapacağınız hamurun ortasına pekmez tahin karışımızı sürün ve cevizi atın.
■Rulo halinde sarıp 3 parmak genişliğinde parçalara kesip herbirini önce yumurta akına sonra susama bulayın 190 derece ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin..

UN KURABİYESİ TARİFİ



UN KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler :
250 gr Yumuşak margarin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki yağ,pudra şekeri,vanilya ve nişastayı iyice karıştırıyoruz.Azar azar un ilavesi yapıyoruz. Kabartma tozunu da ekleyip,kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz (Hamur yumuşak oldu diye kesinlikle un ilavesi yapmıyoruz).20-30dk buzdolabında bekletiyoruz.Elimizle parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.160 derecelik fırında 25-30 dk. pişiriyoruz.Üzerinin kızarmasına izin vermeden fırından çıkartıyoruz 3-5 dakika sonra elekle pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.

FISTIKLI KURABİYE TARİFİ


 
FISTIKLI KURABİYE TARİFİ

 
Malzemeler:
* 2 yumurta (sarısı içine beyazı üzerine)
* 7 yemek kaşığı şeker
* 1 paket margarin (yumuşamış)
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabarma tozu
* Aldığı kadar un
* Bir kase Antep fıstığı

Yapılışı :
 * Yumurta ve margarini buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
* Beyazını ayırdığınız yumurta sarılarını, şekeri ve margarini elinizle yoğurun.
* Üzerine vanilya, kabartma tozu ve azar azar unu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Gerektikçe biraz daha un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.
* Hamurdan ceviz veya daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın, parmaklarınızla bastırıp yassılandırın ve önce yumurta beyazına ardından fıstığa batırarak yağlanmış tepsiye dizin.
* 175C de 15-20 dk pişirin.