BURÇAK SARMA TARİFİ
Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
50 gr margarin
1 vanilya
Üzeri İçin :
1 paket burçak bisküvi
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 çay bardağı ceviz içi
2 tane muz
Yapılışı :
Derin bir tencereye un süt ve şekeri alıp çırpıyoruz.Tenceremizi ocağa alıp orta ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz.Ateşten alıp margarin ve vanilyayı ekleyip mikserle çırparak soğutuyoruz.Bisküvilerimizi robottan geçirip toz haline getiriyoruz.Kare fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz ve içine bisküvilerimizi serpiyoruz.Bisküvilerin üzerine muhallebiyi döküp spatula ile üzerini düzlüyoruz.Buzdolabında 3.4 saat bekletiyoruz.Sade krem şantiyi süt ile iyice çırpıp soğuyan muhallebimizin üzerine yayıyoruz.Ceviz ve dilimlenmiş muzu kremşantinin üzerine yerleştiriyoruz.
Tatlımızı 6 eşit parçaya bölüp her bir parçayı dikkatli bir şekilde sarıp rulo yapıyoruz.Tekrar buzdolabına koyup 1 saat kadar dinlendirip servis yapıyoruz.
FİNCAN MUHALLEBİSİ TARİFİ
Malzemeler :
1 kilogram süt
3 kahve fincanı(Türk) şeker
3 kahve(Türk) fincanı un
1 paket vanilya
Üzeri İçin :
1 su bardağı Hindistan cevizi
Çikolata hazır sos(arzuya göre çikolata sosunu hazırlayabilirsiniz)
Kendiniz Hazırlarsanız Çikolata Sosunu:
Bitter çikolatayı bir tatlı kaşığı süt, bir tatlı kaşığı tereyağın içinde benmari usulü eritelim.
12 tane kahve fincanı(Türk)
12 adet fındık
Yapılışı :
Muhallebiyi yapacağımız orta bir tencereye sütü alalım üzerine un ve şekeri ilave edelim.Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Ocağın altını kapatalım ve bir paket vanilyayı ekleyelim.Karışımı blendırdan geçirelim. Mikser yardımıyla çırpalım.Kahve fincanlarını ıslatalım. İçerisinde az da olsa biraz su eklersek çıkarması daha pratik olur. 12 fincanın içerisini muhallebi ile dolduralım.Dolaba soğumaya bırakalım.Soğuduğunda ise fincanların içerisinden çıkaralım. Ters döndürelim ve sallayalım.Kahve fincanı içerisinden zarar vermeden çıkarmaya çalışalım.
Hindistan cevizini dökdüğümüz servis tabağına fincan muhallebileri yerleştirelim.Üzerlerini Hindistan cevizi ile bulayalım.Son olarak üzerlerine 1 tane fındık yerleştirelim dilediğiniz miktarda çikolata sosu ile süsleyelim.Soğuk servise sunalım.Afiyet olsun.
MİNİ KÖSTEBEK PASTA TARİFİ
Keki İçin Malzemeler :
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı margarin
Kreması İçin :
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket krem şanti+ 1 çay bardağı süt
2 adet muz
Yapılışı :
Şekerle yumurtayı köpük köpük oluncaya kadar çırpın.sonra süt,yağ,vanilya,kakao,un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.Margarinle yağlanmış olan tepsiye dökün.150 derece fırına atın.
Kremanın yapılışı:Soğuk süte un,nişasta ve şekeri ekleyip orta ateşte karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra yarım yemek kaşığı margarin ekleyip ocaktan indirin.
Soğumuş keki bardakla küçük yuvarlaklar halinde kesin.köşelerden kalan kek parçalarını toz haline getirin.1 ç.b sütü krem şantiyle karıştırıp hazırlayın.Soğumuş kremaya krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.Yuvarlak kekin üstüne muz dilimi koyup onun üzerine kremayı en üste de kek kırıntılarını serpiştirin.buzdolabında 1 saat kadar beklektikten sonra afiyetle yiyin..
KİREMİT PASTA TARİFİ
Malzemeler:
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı tozşeker
25 gram’lık 1 paket kakao
1 adet yumurta
2 adet vanilya
1 çay bardağı süt
1 poşet krem şanti
1 paket pötibör bisküvi (175 gram’lık)
Hindistan cevizi
Yapılışı :
İki su bardağı süt, un, kakao, yumurta, şeker ve vanilyayı pişireceğimiz tencere içerisine alalım. Çırpıcı yardımıyla güzel bir şekilde karıştıralım.
Ocak üzerinde yine kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Parmağımızın dayanacağı ısıya gelinceye kadar karıştırarak soğutalım.
Diğer taraftan bir çay bardağı süt ve bir poşet krem şantiyi çırpalım. Bunu kakaolu muhallebiye ekleyelim. Tekrar çırpıcı ile malzemeleri karıştıralım.
Kakaolu muhallebimizin kıvamı oldukça yoğun bir kıvamda oluyor. Böylece acaba bisküvileri sosa batırdığım zaman tepside kayar mı endişesini de gidermiş oluyor. Zira muhallebinin bu koyuluğu pastayı oluşturma aşamasında kolaylık sağlıyor. Dikdörtgen bir tepsi içerisine (veya dikdörtgen bir kalıp) bisküvileri dizme işlemine geçelim.İlk bisküviyi sosa batıralım. Bunu tepsiye diklemesine yerleştirelim.Önüne sosa batırılmamış bir adet bisküvi yerleştirelim.
Bu işlemi bir adet sosa batırılmış bisküvi, bir adet sosa batırılmamış bisküviyi ard arda yerleştirmek suretiyle tekrar edelim.Kalan sosu pastanın etrafına sürelim.Pastayı dolapta soğuttuktan sonra etrafına sürdüğümüz sosa daha düzgün şekil verebiliriz.Son olarak Hindistan cevizi serpelim. Soğuması için bir süreliğine dolaba kaldıralım.Servis yapacağımız zaman kiremit pastaya adını veren püf noktasını da uygulama aşamasına gelmiş bulunuyoruz.Kiremit pastayı verevine olacak şekilde keselim. Böylece kat kat kiremit görüntüsünü de elde etmiş olacağız.Pastayı soğuk bir şekilde ikram edelim.
Afiyet Olsun.
İRMİKLİ BİSKÜVİLİ PASTA TARİFİ
Malzemeler:1 kg süt
9 kaşık irmik
9 kaşık şeker
7-8 adet küçük doğranıp ıslanmış incir
Vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
2-3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 paket kakaolu bisküvi
Yapılışı:
Süt,şeker ve irmik tencereye konulup karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.Ocaktan alınca tereyağ,Hindistan cevizi ,vanilya ve incir eklenip karıştırılır.Islattığımız borcama tatlımızın yarısını dökelim.Arasına kakaolu bisküvileri dizip diğer yarısını da dökelim.Kalan bisküvileri ise robottan geçirip tatlının en üstüne serpelim.Buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis yapalım.
KEDİ DİLİ EKLER PASTA TARİFİ
Malzemeler:
1 paket kedi dili bisküvi
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 paket çikolatalı puding
1 litre süt (yarısı krema yarısı puding için)
1 paket vanilya
Süslemek İçin :
Fıstık içi veya Hindistan cevizi
Islatmak İçin
1 kase süt
Yapılışı :
Öncelikle pasta için kremayı hazırlayalım. Krema için 500 ml süt içine şeker ve unu ilave ederek kaynayana kadar karıştıralım, iyice koyu kıvamına gelip ve fokurdadığında vanilyayıda ekleyerek ocaktan alalım. Oldukça koyu bir krema olacaktır.
Kedi dili bisküvileri bir borcama sıralayıp hepsinin üstüne 1 tatlı kaşığı süt gezdirin, ya da süt dolu kaseye sokup geri çıkarın.Her bisküvi üzerine hazırladığınız kremadan bir miktar koyarak üzerine diğer bisküviyi kapatın. Üstlerine kapadığınız bisküvileri de hafifçe sütle ıslatmanız iyi olur.
Kakaolu pudingi, tarifinde yazdığı gidi 500 ml süt ile pişirin. Sıcak halde bisküvilerin üzerine gezdirin. Bu noktada size önerim benim gibi düz bir tabak yerine daha derince bir kap kullanırsanız puding taşmayacaktır.
Üzerini süsleyerek ekler pasta gibi tek tek servis yapabilirsiniz.
ISPANAKLI LOKUM KEK TARİFİ
Malzemeler:
4 yumurta (Yumurtalar büyükse 3 yumurta)
4 klasik kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
4 kahve fincanı un (Eğer hamur cıvık olursa biraz daha eklenebilir)
1 su bardağı ıspanak püresi
2 fincan su
Arasına :
1 paket sade krem şanti
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı Hindistan cevizi
Yapılışı :
1 bağ ıspanağı temizleyin ve tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyup hafif haşlayın.Yumuşayan ıspanakların suyunu sıkın ve robottan geçirip püre yapın.Yumurtaları karıştırma kabına alın iyice çırpın.Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.Ispanak püresini ve suyu ekleyip karıştırın.Elenmiş unu kabartma tozunu ve vanilyayı karışıma ekleyip karıştırın.Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine hazırladığınız ıspanaklı keki dökün.Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin.Kekin kolay rulo yapılabilmesi için fırında çok kalmadan sertleşmeden fırından almanız gerekiyor.Kek pişince hemen fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.Krem şantiyi sütle çırparak hazırlayın ve dolapta soğutun.Soğuyup krema kıvamını alan şantiyi ıspanaklı kekin üzerine dökün ve spatula ile düzenleyin.Hindistan cevizini şantinin üzerine serpiştirin.Bıçak yardımıyla kekten önce boyuna şeritler kesin. (Eğer ince olmasını isterseniz 2 parmak kalınlığında boyuna kesip enine 2 parçaya kesebilirsiniz.Daha büyük rulolar hazırlamak isterseniz daha kalın keserek porsiyonluk rulolar yapabilirsiniz.)Sonra enine keserek kestiğiniz şeritleri rulo yapın ve servis tabağına alarak servis yapın.
Afiyet şifa olsun.
DAMLA SAKIZLI KAZANDİBİ TARİFİ
Malzemeler :
1 kilo süt
1,5 su bardağı şeker
3 parça damla sakızı
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı pirinç unu
Tarçın
Yapılışı :
Bir tencerenin içine soğuk sütü koyalım.Sütün içine pirinç unu, nişasta ve şekeri koyalım.Bir kaşık şeker ile damla sakızını havan da dövüp tencerenin içine ilave edelim.Tenceredeki malzemeleri çırpma teli ile yada çatalla karıştıralım ve pişirelim.Muhallebi kıvamına gelene dek pişsin ve kaynadığında altını kısalım.Alüminyum bir tepsinin içine pudra şekeri serpelim ve kaynayan muhallebinin yarısını tepsiye dökelim her yerine gelecek biçimde kaşık veya spatula yardımıyla yayalım.Tencerede kalan muhallebiyi ocağa koyup karıştırarak tekrar pişirelim.Pişirdiğimiz muhallebiyi de tepsiye döküp yayalım.Tatlının soğumasını bekleyelim ve daha sonra tatlıyı buzdolabına koyalım.Buzdolabında iyice soğuyan tatlıyı çıkaralım.Üstüne süzgeç yardımıyla tarçın serpelim.Kazandibini dilimleyip rulo şeklinde sararak servis tabağına alalım.Dondurma ya da kaymak ile servis edebiliriz.
KÜÇÜK PASTACIKLAR TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı süt
Üç buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı :
Derin bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyip, çırpmaya devam edin. Sonra un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu katın. Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve ısıya dayanıklı 25x25 cm'lik bir fırın kabına boşaltın. Üzerini spatula ile düzeltin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek (hamura bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Fırından aldıktan sonra soğutun. Üzeri için krem şantiyi soğuk sütle iyice çırpın ve buzdolabında yarım saat bekletin. Soğuyan keki dilediğiniz büyüklükte (çay bardağı veya su bardağının ağız kısmıyla) kesin. Krem şantiyi sıkma torbasına doldurun ve kekin üzerine sıkarak şekil verin. Şekil çıkardığınız kekin artan kısımlarını elinizle ufalayarak, krem şantinin üzerini süsleyin.
ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ 4
Malzemeler:
4 su bardağı süt
1 paket kedidili bisküvi
1 paket kakaolu toz puding
1 paket vanilyalı toz puding
1 su bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
60 gr bitter çikolata
1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
Yapılışı :
Kakaolu toz pudingi ve 2,5 su bardağı sütü tencereye alıp çırpın.Orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alarak ılınmaya bırakın.Vanilyalı toz puding, portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu ve kalan sütü karıştırın.Orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin.Kedidili bisküvileri süte batırın, üzerine çikolatalı pudingin 2/3’ünü dökün.Tekrar bir sıra ıslatılmış bisküvi dizip portakallı pudingi yayın.Üzerine kedidili bisküvileri dizip çikolatalı pudingin kalanını ekleyin.Kaşığın tersi ile düzleştirin.En üste fındıkları serpiştirip en az 2 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)