GÜNEŞ GÖZLÜKLÜ TIRTIL KURABİYE TARİFİ


 
GÜNEŞ GÖZLÜKLÜ TIRTIL KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
2 yumurta
2,5 cay bardağı sıvıyağ
3 cay bardağı seker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Çay kasığının ucu kadar yeşil gıda boyası
Gözlükleri için damla çikolata

Yapılışı :

Damla çikolata hariç tüm malzemeler kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur ve tırtıl uç aparatından çıkartılarak yağlanmış tepsiye dizilir,istenirse düz çıkartılıp tepsiye dizilir (istenirse de yuvarlak şekilde çıkartılıp pişirildikten sonra çikolataya bulanır) önceden ısıtılmış fırında 170-180 derecede üzeri kızarmadan yavaş yavaş pişirilir.

MUHALLEBİ TARİFİ



MUHALLEBİLİ TARİFİ


Malzemeler :
1 kg süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı süt

Yapılışı :
1 kg süt,un ve şeker karıştırarak pişirilir,biraz soğuduktan sonra, vanilya ve 1 su bardağı süt yavaş yavaş blendırla çırparken yedirilir.kaşık kaşık yenecek kıvama getirilir. Kapaklı bir saklama kabına konur,servis yapılacağı zaman kuplara konulup üzerine istenilen bir sos dökülür.

BAZLAMA TARİFİ


BAZLAMA TARİFİ

Malzemeler :
4 su bardağı un
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket yaş maya
Bir tutam tuz

Yapılışı :
Tüm malzemeyi karıştırıp, hamur haline getirin. Oklava veya merdane yardımıyla 20 cm çapında yassı ekmekler açın. Üzerine bir bez örterek, yarım saat bekletin. Yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü pişirin.

AĞLAYAN PASTA TARİFİ 2


AĞLAYAN PASTA TARİFİ 2

Malzemeler :
4 adet yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt


 Üzeri İçin:
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt

Kakao Sos İçin:
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı un

Yapılışı :
Yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, tahta kaşıkla azar azar un ilave ederek karıştırın. Yağlanmış kalıba yayın. 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kendi kendine soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra üzerine 1 su bardağı sütü gezdirin. Başka bir kapta toz krem şanti ile sütü mikserleyin. Krem şantiyi kekin üzerine yayın. Kakao sos için su, tozşeker, kakao ve unu bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak pişirin. Ara sıra karıştırarak soğutun. Soğuyan kakao sosu krem şantinin üzerine yayın. Üzerini hindistancevizi ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

ÇÖREK OTLU KRABİYE TARİFİ


ÇÖREK OTLU KURABİYE TARİFİ


Malzemeler :
1 paket margarin
1 su bardağı zeytinyağ
1,5 cay kaşığı tuz
Yarım cay bardağı seker
1 yumurta beyazı içine (sarısı dışına)
2 yemek kaşığı sirke
istediğin kadarda çörek otu
Alabildiği kadar un

Yapılışı :

Hamur önce yoğrulur yumuşak hamur olacak minik yuvarlaklar yapıp,yumurta sarısını sürüp pişirin.

ÇİKOLATA SOSLU MUHALLEBİLİ TATLI TARİFİ



ÇİKOLATA SOSLU MUHALLEBİLİ TATLI TARİFİ


Malzemeler :
1 kg+1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 poşet toz kremşanti
İsterseniz vanilya
1 paket tuzsuz etimek

Sosu İçin:
1 paket hazır çikolata sosu
1 su bardağı süt
1 su bardağı su



Yapılışı :

Süt,un ve şeker karıştırarak muhallebi gibi pişirilir muhallebinin biraz sıcaklığı geçince vanilya ve toz krem şanti eklenip mikserle çırpılır,ekmek lokması büyüklüğünde doğranan etimekler muhallebiye eklenip tencerenin içinde karıştırılır,ıslatılmış kare veya yuvarlak büyük boy borcama dökülür
Çikolata sosu, süt ve suyla birlikte pişirilir borcamdaki etimekli muhallebinin üzerine dökülür,buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapılır..

PATATESLİ AY ÇÖREĞİ TARİFİ



PATATESLİ AY ÇÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
1 paket toz maya
3 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta, bir tutam tuz
2-3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

İçi İçin:
3 adet haşlanmış patates
10 dal maydanoz
Tuz, karabiber

Üzeri İçin:
Haşhaş tohumu
1 adet yumurtanın sarısı

Yapılışı :
Toz maya ve unu bir kaseye alın. Ortasını havuz şeklinde açıp süt, sıvıyağ, yumurta ve tuz ilave edin. Bütün malzemeyi ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Mayalanmasını beklemeden hamuru önce 3 eşit parçaya ayırın. Daha sonra her bir parçayı da 5'e ayırın. Toplam 15 adet parça elde edin. Her birini merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. Her birinin üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Bunlardan 5 adedini üstü üste koyduktan sonra en üste de tereyağı sürün. Hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Bu şekilde elde ettiğiniz 5'er katlı ve tereyağı sürülmüş 3 hamur grubunu, ayrı ayrı tabaklara koyup buzdolabında yarım saat dinlendirin. Diğer tarafta rendelenmiş patates , ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber i karıştırıp iç harcı hazırlayın. Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamurları çıkarın. Bir parça hamuru unlu zemine koyup merdane ile açın. Daha sonra bıçakla keserek 8 adet üçgen parça elde edin. Hazırladığınız patatesli harçtan alarak üçgenlerin kalın taraflarına koyun. Sigara böreği sarar gibi sarın. Her iki ucundan bükerek ay şekline getirin. Kalan iki parça hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.

ÇAM FISTIĞI TATLISI TARİFİ



ÇAM FISTIĞI TATLISI TARİFİ


Malzemeler :
3 çorba kaşığı kıyılmış çam fıstığı
3 adet yumurta
Üç buçuk çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kıyılmış ceviz
2 çorba kaşığı kıyılmış badem
Yarım çay kaşığı toz karanfil

Üzeri için:

1 çay bardağı çam fıstığı

Şerbeti İçin:

3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Yapılışı :
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıp, akları kar haline getirin. Sarıları ayrı bir yerde iyice çırpın. Yumurta sarısına tereyağı, un, ceviz, badem, çam fıstığı ve karanfil ekleyip karıştırın. Yumurta akını yavaş yavaş ilave edip karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine döküp, üzerine çam fıstığı serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu iyice kaynatıp ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Dilerseniz dondurma veya kaymakla servis yapın.

PORTAKAL SULU İRMİKLİ KEK TARİFİ


PORTAKAL SULU İRMİKLİ KEK TARİFİ


Malzemeler :
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
2’er çay kaşığı vanilya ve kabartma tozu
1 su bardağı irmik
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Bir buçuk su bardağı un

Şerbeti İçin:
1 su bardağı su
Yarım su bardağı tozşeker
1 adet portakal

Süslemek için:
Hindistan cevizi


Yapılışı :
Öncelikle şerbeti için su ve toz şekeri kaynatın. Dilimlenmiş portakalı ekleyip, 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. Diğer taraftan derin bir kaseye aldığınız zeytinyağı, sıvıyağ ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu ve irmiği de katıp metal kaşıkla iyice karıştırın. Hindistan cevizi ve elenmiş unu da ekleyip aynı yönde olacak şekilde tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı yağlanmış orta büyüklükte kare kalıba boşaltın ve üzerini spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Tatlı sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Dilimleyin ve üzerini Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.

LOKMA TARİFİ


 
 
 
LOKMA TARİFİ
 
 
Malzemeler :
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
10 gr kuru maya
1 yumurta
2 çay bardağı su
Kızartmak için sıvıyağ

Şerbet İçin :
4 su bardağı su
3 – 4 damla limon
4 su bardağı toz şeker


Yapılışı :
Su, toz şeker ve limonu tencereye koyun, karıştırarak şekeri eritin.Kaynamaya başladığında 10 dk. daha devam edin ve ateşten alın.Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.Un ve tuzu eleyin.
Ortasını açın kuru maya 1 çay kaşığı şeker ve ½ çay bardağı suyu karıştırarak ezin.
Etrafından unu toparlayarak karıştırın ve tekrar ortasını açıp yumurta kırın, suyu ekleyin, yoğurmaya devam edin.Tüm malzemeleri birbirine yedirip iyice yoğurduktan sonra 20 dk. mayalanmaya bırakın.
Hazırlamış olduğunuz hamurdan çay kaşığı ile alıp kızgın yağa atın.Hamurlar kızardıktan sonra kevgir yardımıyla alın ve soğuk şerbetin içine atın.Şerbeti içine çektikten sonra servis edebilirsiniz.
Dilerseniz servis sırasında üzerine pudra şekeri ve kakao serpebilirsiniz.Afiyet olsun.