KAKAOLU POP CAKES TARİFİ



KAKAOLU POP CAKES TARİFİ

Malzemeler :
2 su bardağı un
3 yumurta
1 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ

Ganaj İçin :
200 gr bitter çikolata
200 ml krema
Fındık

Yapılışı :

Kekleri parçalara ayırın.Hazırladığımız ganajı keke ekleyip,hamur haline gelene kadar yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp sosu döküp servise sunuyoruz.

FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ


FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ

Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı su
2 parça damla sakızı

Yapılışı :
Pirinci 2 bardak suyun içinde nişastası çıkana kadar haşlıyoruz.Süt, şeker ve vanilyayı kaynatıyoruz. İçine haşlanmış pirinci ekliyoruz.Kaynayan sütün bir kısmı alınıp,nişastanın içine eklenir.Nişasta açılır.Sütün içine eklenir.2 tane damla sakızı konulup karıştırılır.Karıştırmaya devam edilir. 1 yumurta sarısı karıştırılır.Fırın kaplarına verilip 185 derecede 20 dakika pişirilir.Afiyet olsun.

FRAMBUAZLI CHEESECAKE TARİFİ



FRAMBUAZLI CHEESECAKE TARİFİ

Malzemeler :
1,5 paket burçak bisküvi
75 gr tereyağ

Kreması İçin Malzemeler :
400 gr labne peynir
200 ml süt kreması
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı limon suyu

Frambuaz Sosu İçin :
1 su bardağı taze veya donmuş Frambuaz
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Yarım çay bardağı soğuk su

Yapılışı :
Bisküviyi toz hale getirin.Erittiğimiz tereyağını karıştırıp taban oluşturun.Kremayı, labneyi, limon kabuğu rendesini ve suyunu karıştırın. Diğer malzemeleri ekleyip, çırpın.Tabanının üzerine koyun.170 derecede 50 dakika pişirin.

Üzeri İçin :Frambuazları şekerle suyunu bırakana kadar kısık ateşte pişirin. 


Aşçının Notu :
Kekin en az 8 saat dolapta dinlendirilirmesi gerekir.

CEVİZLİ LOKUM TARİFİ


CEVİZLİ LOKUM TARİFİ

Malzemeler :
2 adet ekmek hamuru
Yarım su bardağı un
1 çay bardağı süt

İçi için Malzemeler :
1 tatlı kaşığı yenibahar
300 gram ceviz
Yarım bardak zeytinyağı

Üzeri için Malzemeler :
Yumurta sarısı

Yapılışı :
Ekmek hamuruna un ve süt ekleyip tekrar yoğurun.Cevizi kıyıp içine yenibahar koyun.Hamuru tezgah üzerinde açıp üzerine yağ sürün.Cevizi serpin ve hamurun her yerine yayın.Rulo yapın ve bıçakla eşit parçalara bölüp yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirip ikram edin.Afiyet olsun.

PATATESLİ KOL BÖREĞİ TARİFİ


PATATESLİ KOL BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
5 adet yufka
1 kilo haşlanmış patates
2 su bardağı süt
2 adet soğan
2 yumurta
1 su bardağı eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber

Yapılışı :
Patatesleri haşlıyoruz.Soğanları yemeklik doğrayıp yağda çevirin.Soğan ve patatesi karıştırıp baharat ekleyin. İç harcı hazırlayın.Süt, sıvı yağ ve yumurtayı karıştırın.Yufka için iç harcı hazırlayın.Her yufkayı kepçe ile ıslatın. Yufkayı ikiye katlayıp içine patates harcını koyup sarın.Üzerine yumurta sarısı sürün.25 dakika 175 derecede pişirin.Afiyet olsun.

ZEYTİNLİ ÇÖREK TARİFİ


ZEYTİNLİ ÇÖREK TARİFİ

Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Yarım çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin (dilerseniz yeşil zeytin)

Yapılışı :
Maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır.Kıyılan malzemeler yoğuracağımız kaba alınıp, içine kuru malzemeler hariç hepsi eklenir.Karıştırılıp içerisine un ve kabartma tozu eklenir.Cıvık bir hal aldığı an parça parça bölünüp tepsiye yerleştirilir.175 derecelik fırında 20 dakika pişirilir.Afiyet olsun.

DONDURULMUŞ ÇİKOLATALI TATLI TARİFİ


DONDURULMUŞ ÇİKOLATALI TATLI TARİFİ


Malzemeler :
4 bardak ufalanmış kakaolu bisküvi
125 gram eritilmiş margarin veya tereyağı
1 paket vanilyalı dondurma

Çikolata Sosu İçin :
125 gram eritilmiş margarin veya tereyağı
2 bardak pudra şekeri
1,5 bardak süt
1 bardak çikolata parçası
Yarım bardak ceviz


Yapılışı :
Bisküvi parçalarını eritilmiş tereyağı ile iyice karıştırın,hepsinin tereyağına bulandığından emin olun.Bu karışımı 23cmX33cm dikdörtgen bir tepsiye (borcama) veya 20cmx20cm kare bir tepsiye (borcama) bastırarak yerleştirin.Dondurmayı 2.5 cm'lik dilimler halinde kesin ve tepsinin zeminine yerleştirdiğiniz karışımın üzerini kaplayın.Üzerini strech film ile kaplayıp 1-2 saat buzlukta tutun.

Çikolata Sosu İçin :
Bu arada tereyağ,şeker,süt ve çikolata parçacıklarını bir sos tavasına koyun ve orta ateşte devamlı karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.Kaynamaya başladıktan sonra 8 dakika daha karıştırmaya devam edin ve ateşten alıp soğumaya bırakın.Arada karıştırarak pürüzsüz olmasını sağlayın.
Buzluğa koyduğunuz kabı çıkarın ve hazırladığınız çikolata sosunu eşit olacak şekilde dondurmanın üzerine yayın.Üzerine ceviz parçacıkları serpiştirin ve üzerini strech film ile kaplayıp yeniden buzluğa koyun.

VİŞNELİ SADE KEK TARİFİ



VİŞNELİ SADE KEK TARİFİ


Malzemeler :
3 adet büyük boy yumurta
1,5 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Süt
2,5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
10-15 Adet Vişne

Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri, vanilya ile birlikte, şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Süt ve yağı ekleyip, biraz daha çırpın.Un ve kabartma tozunu karışımın üzerine eleyin ve çok az çırpın.Kare veya dikdörtgen bir borcamın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı borcama dökün.Üzerine ikiye böldüğünüz vişneleri dizin, vişneleri donmuş kullanacaksanız, mutlaka çözülmesini bekleyin, yoksa üstünde kalmayıp içine gömülüyorlar.Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında 20-25 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.

ZEYTİNLİ AÇMA TARİFİ 2



ZEYTİNLİ AÇMA TARİFİ 2

Malzemeler :
1 adet yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı doğranmış siyah zeytin
Aldığı kadar un

Yapılışı :
Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yoğurma kabına yumurta akı, süt, sıvıyağ, toz maya, toz şeker, tuz ve zeytini koyun.Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip,tüm malzemeyi yoğurun.Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp,fırın tepsisine aralıklarla dizin. Bu şekilde 30 dakika mayalandırın.Daha sonra üzerilerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

ZEYTİNLİ VE PATATESLİ PUFLAR TARİFİ


ZEYTİNLİ VE PATATESLİ PUFLAR TARİFİ

Malzemeler :
Yarım su bardağı kıyılmış siyah zeytin
3 adet patates
Yarım su bardağı + yarım çay bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
2-3 dal biberiye
Yarım su bardağı su
Tuz, karabiber

Yapılışı :
Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun.Yarım su bardağı sütle ezip,üzerine karabiber ekleyin.Diğer taraftan unu geniş bir kaba alıp,kabartma tozuyla karıştırın ve ortasını havuz şeklinde açın.Sütlü patatesli karışım, tereyağı ve kıyılmış biberiye ekleyin.Tuzunu ayarlayın.Daha sonra kıyılmış zeytin ve suyu da karışıma ilave edin. Hamuru hafifçe un serpilmiş düz zeminde toparlanıncaya kadar yoğurun.Daha sonra 2 cm kalınlığında açın.Bir çay bardağının ağzı ile hamurdan yuvarlaklar kesip,yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.Üzerlerine bir fırça yardımı ile kalan sütten sürün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.