DİYARBAKIR ÇÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
200 gram tereyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı şeker
1 paket kuru maya
1 çorba kaşığı anason
2 çorba kaşığı mahlep
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı çörek otu
Üzeri İçin :
1 yumurta sarısı
Susam
Yapılışı :
Kuru malzemeleri geniş bir kasede karıştırın.Ardından sıvı malzemeleri ekleyerek güzelce yoğurun ve 1 saat dinlenmeye bırakın.Hamur dinlendikten sonra istediğimiz şekilde şekillendirip üzerine yumurta sarısı ve susam
konulduktan sonra 180 derece kızara kadar pişirilip servis edilir.
LİMONLU REVANİ TARİFİ
Malzemeler :
1 fincan un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu
Yarım limon suyu
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu
Yarım limon suyu
Şerbeti İçin :
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 limon suyu
Yapılışı :
Su ve şeker kaynatılır.1 tane limon suyu eklenerek bir kaç dakika daha kaynatılıp altı kısılır.Önce yumurta ve şeker çırpılır. Daha sonra tüm malzeme eklenerek revani keki hazırlanır.180 derecede 35 dakika pişirilir.Daha sonra soğuk şerbet dökülerek servis edilir.
PİZZA TARİFİ
Malzemeler :
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı su
4 çorba kaşığı zeytinyağ
2 çorba kaşığı mısır unu
Tuz
1 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı su
4 çorba kaşığı zeytinyağ
2 çorba kaşığı mısır unu
Tuz
Üzeri İçin :
Rendelenmiş kaşar peyniri
Sucuk, mantar, zeytin, biber
Sosu İçin :
4 adet rendelenmiş domates
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kekik
2 diş dövülmüş sarımsak
Yapılışı :
Mısır unu dışında tüm hamur malzemesini karıştırın.30 dakika mayalandırın.Mayalanan hamur ince şekilde açılır.Tepsinin dibi önce mısır unu serpilir.Hamur tepsiye döşenir.10 dakika 180 derece pişirilir.Tepsi çıkartılır. Kenarlarından bıçakla delikler açılır.Bol bol kaşar peyniri yerleştirilir.Ortasına rendelenmiş domates ve salça eklenir.Diğer üst malzemeleri istenilen şekilde eklenerek 15 dakika daha fırınlanır.Çıkan pizzanın üzerine bol kaşar peyniri serpilerek 1 dakika daha fırınlanıp servise sunulur.
KALBURABASTI TARİFİ 3
Malzemeler :
2 su bardağı un
Yarım çay bardağı irmik
2 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin :
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 limon suyu
Üzeri İçin :
Ceviz
Yapılışı :
Tüm malzeme karıştırın. Sadece cevizin yarısı içine yarısı dışına olacak şekilde iyi bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yassı olarak açılır. İçerisine kalan cevizden bir tutam daha eklenerek hamur kapatılır. Üzerine çatalla şekil verilir.180 derece 25 dakika pişirilir.Daha önceden hazırlanan soğuk şerbet fırından sıcak çıkan Kalburabastının üzerine dökülür.
SEMİZOTLU GÖZLEME TARİFİ
Malzemeler :
4 su bardağı un
1, 5 su bardağı su
1 çorba kaşığı kuru maya
Tuz
İçi İçin :
1 demet semizotu
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Yapılışı :
Hamur malzemesi güzelce karıştırılarak mayalı bir hamur elde edilir.30 dakika mayalandırın.Soğanlar ince ince doğranıp yine doğranmış semizotu ile sotelenir.Tuz ve karabiber eklenerek baharatlandırılır.Bezeler halinde açılan hamurun içine semizotu ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek yağsız tavada 2-3 dakika pişirilir.
IHLAMURLU GÜLLAÇ TARİFİ
Malzemeler :
1 paket güllaç
1 kg süt
250 gram toz şeker
100 gram ıhlamur
300 gram pirinç fındık
1 kg süt
250 gram toz şeker
100 gram ıhlamur
300 gram pirinç fındık
Yapılışı :
Süt, toz şeker ve ıhlamur güzelce kaynatılır.Yaprak güllaç tepsiye alınarak güzelce ıslatılır.Rulo halinde sarılarak gül şekli verilir.Üzeri fındık ve elinizdeki meyvelerle süslenerek bol süt şerbetiyle servis edilir.
Süt, toz şeker ve ıhlamur güzelce kaynatılır.Yaprak güllaç tepsiye alınarak güzelce ıslatılır.Rulo halinde sarılarak gül şekli verilir.Üzeri fındık ve elinizdeki meyvelerle süslenerek bol süt şerbetiyle servis edilir.
Bu gün bahsedeceğim site uzun zaman boyunca tatlı tarifleri kategorisinde ilk sayfada kalmış ve tarifleriyle birçok kişinin ağzını tatlandırmıştır. 2011 den beri faaliyet gösteren site turuncu kırmızı tasarımıyla göz dolduruyor. Menuleri aradığınızı kolay bulabilme açısından kullanışlı gözüküyor. Birçok çeşitlilik iştah kabartıyor diyebilirim. Aşağıda header logosunu inceleyebilirsiniz. Gerçekten hoş.
Resimli tatlı tarifleri ararken mutlaka bir göz atmaya değer bir site olarak sık kullanılanlar arasında yer alabilir. Çoğu zaman içeriğin güncel tutulması tatlı çeşitliliğinde çok geniş olduğunu gösteriyor. Tavsiye edebileceğimiz şık ve düzenli bir site sizlerle. Buyrun denemesi sizden, tanıştırmak bizden.
Herkese afiyet bal şeker olsun ..
Cokkolaytatlitarifleri.Com
DAMLA SAKIZLI İRMİK HELVASI TARİFİ
Malzemeler :
Yarım kilo irmik
Yarım kilo toz şeker
250 gram tereyağ
300 gram süt
300 gram su
100 gram çam fıstığı
20 gram damla sakızı
Yapılışı :
Tereyağ eritilir. İçerisine fıstık ekleyip kavrulur. İrmik eklenip kavurmaya devam edilir. Toz şeker eklenir. Toz şeker de karamel haline gelen kadar kavrulur.Süt, su ve sakız eklenerek güzelce çeken kadar pişirmeye devam edilir.Soğuduktan sonra servis edilir.
TÜRK KAHVELİ ÇİKOLATALI SUFLE TARİFİ
Malzemeler :
110 gram un
350 gram çikolata
2 çorba kaşığı Türk kahvesi
350 gram tereyağ
200 gram toz şeker
7 adet yumurta
7 adet yumurta sarısı
Yapılışı :
Benmari usulü çikolata ve tereyağ güzelce eritilir. Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sonra 7 tane yumurta sarısı eklenip, un eklenir. Biraz daha karıştırılarak benmari usulü çikolata da eklenerek sufle kaplarına boşaltılır. 200 derecede 10 dakika pişirilir.
350 gram çikolata
2 çorba kaşığı Türk kahvesi
350 gram tereyağ
200 gram toz şeker
7 adet yumurta
7 adet yumurta sarısı
Yapılışı :
Benmari usulü çikolata ve tereyağ güzelce eritilir. Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sonra 7 tane yumurta sarısı eklenip, un eklenir. Biraz daha karıştırılarak benmari usulü çikolata da eklenerek sufle kaplarına boşaltılır. 200 derecede 10 dakika pişirilir.
ÇİKOLATALI ELMALI PASTA TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
2 çorba kaşığı damla çikolata
3 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Bir tutam tuz
3 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım limonun suyu
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya ekstratı
İç Malzeme İçin:
3 adet yeşil elma
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı süt
2 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı mısır nişastası
Çikolata Sos İçin:
Bir buçuk çorba kaşığı rendelenmiş bitter çikolata
100 gram tereyağı
1 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı maden suyu
1 su bardağı pudra şekeri
Üzerine:
Renkli şekerleme
Yapılışı :
Öncelikle hamuru için un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu bir kaba eleyip, karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta, sıvıyağ, limon suyu, süt ve vanilya ekstratını mikserle köpürene kadar çırpın. Bu karışımın içine unlu karışımı ilave edin ve mikserle 1-2 dakika çırpmaya devam edin. Damla çikolatayı ekleyin ve şöyle bir karıştırdıktan sonra 26 cm çapındaki silikon bir kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (pişip pişmediğini anlamak için hamura bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Soğuması için bir kenara alın. İçi için elmanın kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayıp, tencereye alın. Üzerine tarçın, süt, tereyağı ve mısır nişastasını ilave edin. Sütü çekip elma yumuşayana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuyan keki ortadan enlemesine ikiye kesin. Soğuttuğunuz elmalı harcı orta kısma yayın ve üzerine diğer kek parçasını kapatın.Çikolata sos için çikolata, tereyağı, kakao, maden suyu ve pudra şekerini bir tencereye koyun. Kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Oda sıcaklığında hafif soğuttuktan sonra kekin her tarafını kaplayın. Renkli şekerlemelerle üzerini süsledikten sonra buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)