CEVİZLİ LOKUM TARİFİ
Malzemeler :
2 adet ekmek hamuru
Yarım su bardağı un
1 çay bardağı süt
İçi için Malzemeler :
1 tatlı kaşığı yenibahar
300 gram ceviz
Yarım bardak zeytinyağı
Üzeri için Malzemeler :
Yumurta sarısı
Yapılışı :
Ekmek hamuruna un ve süt ekleyip tekrar yoğurun.Cevizi kıyıp içine yenibahar koyun.Hamuru tezgah üzerinde açıp üzerine yağ sürün.Cevizi serpin ve hamurun her yerine yayın.Rulo yapın ve bıçakla eşit parçalara bölüp yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirip ikram edin.Afiyet olsun.
PATATESLİ KOL BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
5 adet yufka
1 kilo haşlanmış patates
2 su bardağı süt
2 adet soğan
2 yumurta
1 su bardağı eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yapılışı :
Patatesleri haşlıyoruz.Soğanları yemeklik doğrayıp yağda çevirin.Soğan ve patatesi karıştırıp baharat ekleyin. İç harcı hazırlayın.Süt, sıvı yağ ve yumurtayı karıştırın.Yufka için iç harcı hazırlayın.Her yufkayı kepçe ile ıslatın. Yufkayı ikiye katlayıp içine patates harcını koyup sarın.Üzerine yumurta sarısı sürün.25 dakika 175 derecede pişirin.Afiyet olsun.
ZEYTİNLİ ÇÖREK TARİFİ
Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Yarım çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin (dilerseniz yeşil zeytin)
Yapılışı :
Maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır.Kıyılan malzemeler yoğuracağımız kaba alınıp, içine kuru malzemeler hariç hepsi eklenir.Karıştırılıp içerisine un ve kabartma tozu eklenir.Cıvık bir hal aldığı an parça parça bölünüp tepsiye yerleştirilir.175 derecelik fırında 20 dakika pişirilir.Afiyet olsun.
DONDURULMUŞ ÇİKOLATALI TATLI TARİFİ
Malzemeler :
4 bardak ufalanmış kakaolu bisküvi
125 gram eritilmiş margarin veya tereyağı
1 paket vanilyalı dondurma
Çikolata Sosu İçin :
125 gram eritilmiş margarin veya tereyağı
2 bardak pudra şekeri
1,5 bardak süt
1 bardak çikolata parçası
Yarım bardak ceviz
Yapılışı :
Bisküvi parçalarını eritilmiş tereyağı ile iyice karıştırın,hepsinin tereyağına bulandığından emin olun.Bu karışımı 23cmX33cm dikdörtgen bir tepsiye (borcama) veya 20cmx20cm kare bir tepsiye (borcama) bastırarak yerleştirin.Dondurmayı 2.5 cm'lik dilimler halinde kesin ve tepsinin zeminine yerleştirdiğiniz karışımın üzerini kaplayın.Üzerini strech film ile kaplayıp 1-2 saat buzlukta tutun.
4 bardak ufalanmış kakaolu bisküvi
125 gram eritilmiş margarin veya tereyağı
1 paket vanilyalı dondurma
Çikolata Sosu İçin :
125 gram eritilmiş margarin veya tereyağı
2 bardak pudra şekeri
1,5 bardak süt
1 bardak çikolata parçası
Yarım bardak ceviz
Yapılışı :
Bisküvi parçalarını eritilmiş tereyağı ile iyice karıştırın,hepsinin tereyağına bulandığından emin olun.Bu karışımı 23cmX33cm dikdörtgen bir tepsiye (borcama) veya 20cmx20cm kare bir tepsiye (borcama) bastırarak yerleştirin.Dondurmayı 2.5 cm'lik dilimler halinde kesin ve tepsinin zeminine yerleştirdiğiniz karışımın üzerini kaplayın.Üzerini strech film ile kaplayıp 1-2 saat buzlukta tutun.
Çikolata Sosu İçin :
Bu arada tereyağ,şeker,süt ve çikolata parçacıklarını bir sos tavasına koyun ve orta ateşte devamlı karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.Kaynamaya başladıktan sonra 8 dakika daha karıştırmaya devam edin ve ateşten alıp soğumaya bırakın.Arada karıştırarak pürüzsüz olmasını sağlayın.
Buzluğa koyduğunuz kabı çıkarın ve hazırladığınız çikolata sosunu eşit olacak şekilde dondurmanın üzerine yayın.Üzerine ceviz parçacıkları serpiştirin ve üzerini strech film ile kaplayıp yeniden buzluğa koyun.
Buzluğa koyduğunuz kabı çıkarın ve hazırladığınız çikolata sosunu eşit olacak şekilde dondurmanın üzerine yayın.Üzerine ceviz parçacıkları serpiştirin ve üzerini strech film ile kaplayıp yeniden buzluğa koyun.
VİŞNELİ SADE KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 adet büyük boy yumurta
1,5 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Süt
2,5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
10-15 Adet Vişne
Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri, vanilya ile birlikte, şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Süt ve yağı ekleyip, biraz daha çırpın.Un ve kabartma tozunu karışımın üzerine eleyin ve çok az çırpın.Kare veya dikdörtgen bir borcamın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı borcama dökün.Üzerine ikiye böldüğünüz vişneleri dizin, vişneleri donmuş kullanacaksanız, mutlaka çözülmesini bekleyin, yoksa üstünde kalmayıp içine gömülüyorlar.Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında 20-25 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.
3 adet büyük boy yumurta
1,5 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Süt
2,5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
10-15 Adet Vişne
Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri, vanilya ile birlikte, şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Süt ve yağı ekleyip, biraz daha çırpın.Un ve kabartma tozunu karışımın üzerine eleyin ve çok az çırpın.Kare veya dikdörtgen bir borcamın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı borcama dökün.Üzerine ikiye böldüğünüz vişneleri dizin, vişneleri donmuş kullanacaksanız, mutlaka çözülmesini bekleyin, yoksa üstünde kalmayıp içine gömülüyorlar.Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında 20-25 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.
ZEYTİNLİ AÇMA TARİFİ 2
Malzemeler :
1 adet yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı doğranmış siyah zeytin
Aldığı kadar un
Yapılışı :
Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yoğurma kabına yumurta akı, süt, sıvıyağ, toz maya, toz şeker, tuz ve zeytini koyun.Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip,tüm malzemeyi yoğurun.Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp,fırın tepsisine aralıklarla dizin. Bu şekilde 30 dakika mayalandırın.Daha sonra üzerilerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
ZEYTİNLİ VE PATATESLİ PUFLAR TARİFİ
Malzemeler :
Yarım su bardağı kıyılmış siyah zeytin
3 adet patates
Yarım su bardağı + yarım çay bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
2-3 dal biberiye
Yarım su bardağı su
Tuz, karabiber
Yapılışı :
Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun.Yarım su bardağı sütle ezip,üzerine karabiber ekleyin.Diğer taraftan unu geniş bir kaba alıp,kabartma tozuyla karıştırın ve ortasını havuz şeklinde açın.Sütlü patatesli karışım, tereyağı ve kıyılmış biberiye ekleyin.Tuzunu ayarlayın.Daha sonra kıyılmış zeytin ve suyu da karışıma ilave edin. Hamuru hafifçe un serpilmiş düz zeminde toparlanıncaya kadar yoğurun.Daha sonra 2 cm kalınlığında açın.Bir çay bardağının ağzı ile hamurdan yuvarlaklar kesip,yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.Üzerlerine bir fırça yardımı ile kalan sütten sürün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.
PAMUK PRENSES POĞAÇASI TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yaş maya
1 çay kaşığı kabartma tozu (tepeleme)
Aldığı kadar un
İçi İçin Malzemeler :
200 gr peynir
Maydanoz
Yapılışı:
Maydanozu doğrayıp, ezilmiş veya rendelenmiş peynirle karıştırın.Poğaça hamurunu yoğuracağınız kaba önce yaş mayayı, şekeri ve ılık suyu koyun.Mayayı elle karıştırarak eritin.Üzerine süt, sıvıyağ, tuz, yumurtanın akı, kabartma tozu ekleyip karıştırın.Unu ilave ederek yoğurun,kulak memesi kıvamına gelecek.Hamur hazır olunca üzerine temiz bir bez yada bir kapak kapatıp mayalanmaya bırakın.Hamur yarım saat dinlenip mayalanınca, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizde hafif bastırarak biraz açın, peynirli iç koyup kapatın, ben yuvarlayarak şekil veriyorum.Yağlanmış tepsiye dizip ılık bir ortamda 30-40 dakika kadar bekletin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırına verin,180 derecede kızarana kadar pişirin.
AĞZI AÇIK POĞAÇA TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
200 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi İçin :
250 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta (akını ve sarısını ayırın)
Karabiber
Yapılışı :
Margarin veya tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, yumurta sarısı, mahlep ve tuzu karıştırın.Kabartma tozu ve unu ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.Üzerini nemli bir bezle örterek,10 dakika dinlendirin.Diğer tarafta içi için, beyaz peyniri rendeleyip, içine ince kıyılmış maydanoz, yumurta akı ve karabiber katıp, karıştırın.Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın.Bezeyi avuç içinde açıp, içine iç harçtan koyun ve ortası hafif açık kalacak şekilde kapatın.Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerilerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerileri hafif pembeleşene kadar pişirin.Ilındıktan sonra servis yapın.
MAYDANOZLU DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler:
125 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı yoğurt
2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
4-5 dal maydonoz
4-5 dal dereotu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 paket kabartma tozu
1 paket karbonat
Az miktarda Tuz
Aldığı kadar un
Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki margarine yumurta, yoğurt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.Dereotu ve maydanoz da doğranıp eklendikten sonra karbonat ve kabartma tozu da eklenir.Az tuz ilave edildikten sonra azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.En son hamura 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri eklenir ve tekrar yoğrulur.Hamurdan parça koparılıp şekil verilir ve tepsiye dizilir.200 derecede yaklaşık 30 dakika pişirilir.Dereotlu poğaça hazır.Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)