BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU BÖREK



BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU BÖREK TARİFİ
 
Malzemeler :
5 adet yufka

İç Harcı İçin:
2 adet tavuk göğsü (yaklaşık 400 gr)
Tuz ve karabiber

Beşamel Sosu İçin:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt

Ara Katlara Sürmek İçin:
3 yumurta
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı sıvıyağ
Tuz

Üzeri İçin:
1 paket galeta unu

Yapılışı :

İlk önce tavuklar küçük küpler halinde doğranır, kendi suyunu çekene kadar kavrulur,en son tuz ve karabiber eklenip karıştırılır,yerken ağza bütün tavuk gelmemesi için tavuklar elle didilir,ardından beşamel sosu için tereyağ eritilip, un hafifçe kavrulunca süt ile kıvamı açılarak pişirilir.Ara katlara sürülecek olan harç malzemeleri derin bir kapta mikser yardımı ile bir güzel çırpılır.
Böreklerin sarılmasına gelince,yufkanın biri tezgaha yayılır ve üzerine sıvı karışım her yerine gelecek şekilde yayılır,ikinci yufkada üzerine yayılır ve sıvı karışımdan sürülür.Uzun şeritler halinde yaklaşık dokuz parçaya kesilir,parçaların bir ucuna önce bir tatlı kaşığı beşamel sos koyulur üzerine didilen tavuktan bir yemek kaşığı kadar konup üçgen şekil verilerek muska şeklinde sarılır.Sarılan muskalar sıvı karışıma batırılıp ardından her iki tarafıda bolca galeta ununa bulanır.Börekler buzlukta veya dolapta dinlendirilir yada börekleri sardıktan sonra 200 derecelik fırında hemen pişirebilirsinizde.

0 yorum :

Yorum Gönder