TUZLU KURABİYE TARİFİ
23:50 by ZuhalTUZLU KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı süt
1 paket mahlepli kabartma tozu
1 su bardağı fındık yağı
250 gr margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurtanın sarısı (üzerine sürmek için)
Alabildiği kadar un
Yapılışı :
Margarini oda sıcaklığına getirin.Üzerine 1 su bardağı süt,1 su bardağı fındık yağını,1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı şekeri ilave edin güzelce karıştırın.Daha sonra azar azar un ekleyin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Yoğurduğunuz hamuru 10dk bekletin.Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ister benim gibi şekil verin isterseniz de dilediğiniz şekli vererek fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün,haşhaş veya susam serpin 160 derecelik fırında pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder