ÇİLEKLİ PARFE TARİFİ



ÇİLEKLİ PARFE TARİFİ

Malzemeler :
2 paket kremşanti
2 su bardağı süt
2 paket kremalı bisküvi
5 tane kuru incir
5 tane kuru kayısı
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım ananas
Yarım kilo çilek
2 yemek kaşığı damla çikolata

Sosu İçin :
10 tane çilek
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı nişasta
Yarım su bardağı su (kıvamına göre eklenir)
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı :

İki su bardağı sütle iki paket şantiyi çırpalım, buzdolabına kaldıralım.Yaş ve kuru meyvaları küp küp doğrayalım.Kremalı bisküvileri irili ufaklı parçalayalım. Kremşanti kasesini bozdolabından alalım.Önce bisküvilerle şantiyi karıştıralım.Küp küp doğranmış kuru meyveleri ,damla çikolatayı ekleyerek karıştıralım.
Parfenin yarısını silikonlu pasta kalıbına dökelim.Küp küp doğradığımız ananas ve çilekleri arasına eşit miktarda koyalım.Parfenin kalan yarısını da kalıba dökelim.Kalıbın kapağını kapatıp buzlukta saklayalım.
Üzeri için yarım kilo çilekten on tane ayıralım.
Rendeyle rendelediğimiz çileklere su, şeker,nişasta ekleyerek tavada pişirelim kıvamına göre su ekleyelim.Soğuduktan sonra koyulaşırsa biraz suyla açalım. Sosumuza bir yemek kaşığı sıvıyağ ekleyerek çırpalım. Çilekli sosumuz kullanıma hazırdır.
Çilekli parfeyi ikramdan iki saat önce buzluktan alıp buzdolabında bekletelim.Servis kabına aldığımız parfeyi çilek sosuyla süsleyerek ikram edelim.

0 yorum :

Yorum Gönder