ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ


ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ

Kek İçin Malzemeler :
 3 adet yumurta
 1,5 çay bardağı şeker
 1 çay bardağı yoğurt
 Yarım çay bardağı süt
 1 çay bardağı sıvıyağ
 4,5 çay bardağı un
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu

 Kreması : 

 1 litre süt
 6 çorba kaşığı un
 1 su bardağı toz şeker
 1 paket vanilya

Arası ve Üzeri İçin :

Dilediğiniz kadar çilek

Yapılışı :

Kek malzemelerini sırasıyla bir kaba koyup çırpın.22 cm'lik kelepçeli kalıbınızı yağlayıp unlayın ve kek hamurunu dökün.Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.Bu arada krema malzemelerini vanilya hariç-bir tencereye koyup pişirin.Altını kapamadan vanilyayı ekleyip ocaktan alın. mikserle birkaç dakika çırpın.İyice soğutun.
İyice soğumuş olan keki düzgün bir şekilde ortadan ikiye kesin.Bir iki kaşık sütle kek tabanını ıslatıp servis tabağına alın.Soğumuş kremdan bir miktar sürün ve üzerine enlemesine kesilmiş çilekleri dizin.Üzerine kremadan bir miktar daha koyup bir sıra daha çilek döşeyin ve diğer kek parçasını çileklerin üzerine yerleştirin.Hafifçe ortasına elinizle bastırın.Kalan kremayı düzgün bir şekilde pastanın üzerine sürün.Çileklerle dilediğiniz şekilde süsleyin.En az iki saat buzdolabında bekletip servis yapın.

0 yorum :

Yorum Gönder