PİRİNÇ UNLU KEK TARİFİ


PİRİNÇ UNLU KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Piştikten sonra :

1 su bardağı süt 
2 tatlı kaşığı şeker

Krema İçin :
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 poşet krem şanti
Yarım çay bardağı süt

Yapılışı :
Derin bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır.sonra sırasıyla sıvı yağ, pirinç unu, un, kabartma tozu ve vanilya eklenir.Yağlanmış tepsiye dökülen hamur, 170 c de ısıtılmış fırında kürdan testi temiz çıkıncaya kadar pişirilir.Ilıklaşan kekin üzerine 1 su bardağı şekerli soğuk süt dökülür.

Üzerine; 2 yemek kaşığı un,1 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı sütle çırpılır.pürüzsüz kıvama gelince 2 su bardağı daha süt eklenerek kaynayana kadar pişirilir.Ocaktan alınan kremaya, 1 poşet krem şanti ve yarım çay bardağı süt eklenerek yüksek devirde mikserle çırpılır.Krema soğuyan kekin üzerine sürülür.üzeri streç filmle örtülen tepsi 2-3 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis edilebilir
NOT :Bu tatlı için dikdörtgen borcam kullanılması gerekmektedir..

0 yorum :

Yorum Gönder