DONDURMALI ANTEP FISTIKLI BROWNİE TARİFİ



DONDURMALI ANTEP FISTIKLI BROWNİE TARİFİ
 
Malzemeler :
200g tereyağı
2 paket bitter çikolata (160 gr)
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı Antep fıstık

Dilim Başına:

1 top CARTE D'OR Classic Ceviz,Kaymak,Antep Fıstıklı dondurma

Süslemek İçin:

Çikolatalı Sos (Tercihen CARTE D'OR)

Yapılışı:

Benmari usulü küçük parçalar halinde doğradığınız bitter çikolatayı eritin.Çikolata eriyince içine oda sıcaklığında tereyağını ekleyin ve iyice karıştırarak ılınmaya bırakın.Derin bir kâseye yumurtaları kırın ve içine şekeri ekleyerek çırpın. Çırparken yumurtanın fazla kabarmamasına özen gösterin.Yumurta ve şeker iyice karışınca içine unu ve kakaoyu eleyerek ekleyin. Spatula yardımıyla karıştırın.Hamura çikolata ve tereyağı karışımını ekleyerek spatula yardımıyla karıştırmaya devam edin. Son olarak 1 su bardağı Antep fıstığı ekleyerek tekrar karıştırın.Hamur çikolata ile karışınca küçük kare bir fırın kabını ya da borcamı bir miktar tereyağı ya da sıvıyağ ile yağlayın.Hamur karışımını kalıba dökerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika fırınlayın.Fırından çıkan brownie’nizi oda sıcaklığına gelince dilimleyin.Servis tabağına aldığınız dilimlere bir miktar Carte d’Or Çikolatalı Sos dökerek 1 top dondurma ile servis yapın.

0 yorum :

Yorum Gönder