KAYISILI VE AHUDUDULU REÇELLİ KURABİYE TARİFİ


KAYISILI VE AHUDUDULU REÇELLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
180 gr oda sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardağından fazla şeker
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kadar vanilya
2 su bardağı kek un
3 yemek kaşığı kayısı reçeli
3 yemek kaşığı ahududu reçeli

 

Yapılışı :
Fırınımızı 155 C’ye getirelim. İki tane fırın tepsisine yağlı kâğıtları serelim.
Tereyağı ve şekeri iyice birbirine karıştırın. Mikserin düz başlığından yardım alabilirsiniz.
Yumurtayı ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. Unu ekleyip öz olana kadar karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp fırın tepsisine dizin.
Her kurabiyenin ortasına işaret parmağınızla bastırın ve normal bi oyuk oluşturun. Oluşturduğunuz oyukları 1 çay kaşığı reçel ile doldurun.Birinci fırın tepsisini fırının orta gözüne koyup 12 dakika pişirin. Pişince fırın teline alıp soğutun.Aynı uygulamayı ikinci tepsi içinde yapın. Hepsi soğuyunca servis tabağına alın.Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder