ŞEFTALİ VE KURU MEYVELİ PARFE TARİFİ


 
ŞEFTALİ VE KURU MEYVELİ PARFE TARİFİ
 
Malzemeler :
1 su bardağı süt
1 paket sade krem şanti
Yarım paket petibör bisküvi
1 adet şeftali
10 adet gün kurusu kayısı
10 adet kuru üzüm
5 adet kuru incir
Kırık fındık yada ceviz

Yapılışı :

Öncelikle bisküvileri robotta un gibi yapalım. Derin bir kaba soğuk sütü alıp krem şantiyi ekleyip mikserin önce düşük devrinde 2 dk daha sonra ise yüksek devrinde kıvam alana kadar çırpalım. İyice kıvamı katılaşan şantiye un haline getirdiğimiz bisküviyi, küçük küçük doğranmış şeftali, kayısı, incir ve üzümü ekleyip karıştıralım. Daha sonra içine kırık fındık ya da ceviz ekleyip şöyle bir karıştıralım.
Baton kek kalıbımıza poşeti (ben büyük boy buzdolabı poşetini bıçakla kestim) içine yayalım.Harcımızı içine dökelim.Spatula ile her tarafına eşit olarak döşeyelim. Yaydığımız poşetin kenarlardan sarkan kısmını da harcın üzerine kapatalım ve difrizde iyice donuncaya kadar 4-5 saat bekletelim. Buzdolabından hemen çıkınca çok sert (taş gibi) olacağından 2 dk kadar bekleyelim. Daha sonra dilimleyip servis yapalım.

0 yorum :

Yorum Gönder