SU BÖREĞİ TARİFİ 2
21:26 by ZuhalSU BÖREĞİ TARİFİ 2
Hamuru İçin Malzemeler :
5 yumurta (baklava yufkası gibi ince açıldığı için 5 yumurtadan yapılıyor)...
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi İçin :
400 gr beyaz peynir
1 demet maydanoz
Aralara sürmek için 250gr tereyağ
Yapılışı :
Rahatlıkla hamuru yoğurabileceğiniz geniş bir kaba oda sıcaklığındaki yumurtaları kırın.1 kaşık tuz ve aldığı kadar un ilave edin,yoğurun.Yumurtalı olduğu için biraz zor yoğurulan bir hamur.İyice kıvama gelmesi lazım hamurun.Çok yumuşak değil hafif sert olması gerekli.Daha sonra elde ettiğiniz hamuru 12 eşit parçaya bölüp bunları da güzelce yuvarlayıp top haline getirin.Bir kabın içine koyup aralarına yapışmaması için hafif un serpin 1 saat dinlendirin.Bu sırada içini hazırlayın.Maydanozu ince kıyın beyaz peynirle karıştırın.
Geniş bir tencere varsa kazan tarzı bir kabda yarısını geçicek miktarda su kaynatın.Suya bir miktarda tuz ekleyin.Hamuru un serperek önce merdane sonra oklava ile açabildiğiniz adar ince açın.Açma işlemi tamamlandıktan sonra açtığımız yufkayı kaynar suya bırakıp bir kaç saniye bekleyip kaynar sudan çıkarıp soğuk suya alın.Daha sonra tepsiye yayın ve bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın.Her yufkanın arasına 2-3 kaşık tereyağını gezdirip sürün.Her 2 yufkada bir peynirli iç malzemeden serpin.Bütün işlem bittikten sonra en üsteki yufkayı kaynatmadan kuru olarak koyun.Üzerinede tereyağı sürün 200 derecelik fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Etiketler:
Kolay Börek Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder