YUMUŞAK POĞAÇA TARİFİ


YUMUŞAK POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı süt
* 1 şişe maden suyu
* 1 paket yaş maya
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı şeker
* Aldığı kadar un
Üzeri için; yumurta sarısı


İçi İçin Malzemeler :
Peynir ve maydanoz veya domates ve biber gibi

Yapılışı :
Ilık olacak şekilde, sıvıyağ, süt ve maden suyunu karıştırın. Bu karışımın üzerine mayayı ve şekeri ilave edin. Önce mayayı ezerek karıştırın. Sonra azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Tuz, unun içinde eklenecektir.Hamurun üzerini örtün ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamura, iç malzemesini koyun, istediğiniz şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin.
Tepside 30 dakika daha mayalanması için bekletin.Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam veya çörek otu serpin.Önceden 175 derecede ısınan fırına tepsiyi atın. Hamurların üzeri kızarana dek, 25-30 dakika kadar pişirin.


0 yorum :

Yorum Gönder