PORTAKALLI ISLAK KEK TARİFİ



PORTAKALLI ISLAK KEK TARİFİ

Malzemeler :
3 su bardağı un
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
175 gr. margarin
1 adet havuç
2 portakalın suyu ve kabuğu
1 paket kabartma tozu


Yapılışı :
   Öncelikle margarini bir tavaya alıp,eritin ve soğumaya bırakın.Bir kabın içinde yağı,yumurtayı,şekeri çırpın.Daha sonra rendelediğiniz havuçu,unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.Yağlanmış bir kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkartığımız keki servis tabağına ters çevirin.Henüz sıcakken portakal suyunu üzerinde gezdirin.Rendelenmiş kabuğunu üzerine serpin.Soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin

CEVİZLİ ÇÖREK TARİFİ


CEVİZLİ ÇÖREK TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Yarım kg un
1 paket (10 gram) toz maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tarçın
Tuz
1 çay bardağı dövülmüş ceviz


Üzerine:
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
Susam

Yapılışı :
  Öncelikle mayayı, toz şeker katılmış 1 su bardağı ılık suda eritin. Maya kabarınca derin bir kaba alın. Süt, un, tuz ve sıvı yağı katın. Karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Yarım saat bekletin. Hamuru merdane ile açın. Üzerine 1 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirin. Daha sonra dövülmüş ceviz ve tarçın karışımını serpin. Rulo biçiminde katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Dilediğiniz kalınlıkta dilimleyin. Susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

KOLAY KURABİYE TARİFİ


KOLAY KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
100 gr tereyağı (oda ısısında)
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 adet vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
Yeteri kadar un

Yapılışı:
  Yağ, yumurta ve şekeri iyice karıştırınız. Un, tuz, vanilya ve kabartma tozunu karıştırdıktan sonra yağlı karışıma ilave ediniz. Yumuşaklığı ayarlamak için unu azar azar ilave ediniz. İyice karıştırıp yoğurunuz. Üzerine yağlı kağıt serilmiş tepsiye kurabiyeleri top şekli verip diziniz. 15-20 dk orta derece fırında pişiriniz. 15 dk’dan sonra kurabiyelerin altlarını kontrol ediniz Alt kısımlar hafif kızarmış ise fırından çıkarıp soğumaya bırakınız. Soğuduktan sonra kolay yapılan kurabiyeniz yemeye hazırdır.

 

FINDIKLI TATLI TARİFİ



FINDIKLI TATLI TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
6 su bardağı Un
1 su bardağı Ayçiçek yağı
1 su bardağı eritilmiş Tereyağı
3 yemek kaşığı Yoğurt
1 Yumurta
1 çay kaşığı Kabartma Tozu
1 paket Vanilya
1 su bardağı Ufalanmış Fındık


Şerbeti İçin :
3 su bardağı Toz Şeker
3 su bardağı Su
1 yemek kaşığı Limon Suyu


Yapılışı :
  Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatıyoruz.Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekliyoruz.Birazcık daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
  Unu büyük bir yoğurma kabına eleyerek koyuyoruz.Ortasını çukur yapıyoruz.Tereyağı,ayçiçek yağı,yoğurt,yumurta,kabartma tozu,vanilyayı ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Üzerine nemli bir bez örtüp 30 dakika kadar bekletiyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın.Ortasına fındık parçalarını ekleyip hamurun iki ucunu üst üste gelecek şekilde kapatın.Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.Tepsiyi fırından alıp üzerine ılık şerbeti yavaşça gezdirin.Hamurlar şerbeti çektikten sonra servis yapın.
  Afiyet olsun :)))


AĞLAYAN KEK TARİFİ





AĞLAYAN KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 Yumurta
1 Su bardağı Şeker
1 Su bardağı Un
4 Yemek kaşığı Süt (İlk aşama için)
1 Paket Kakao
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma tozu
1,5 Su bardağı Süt (İkinci aşama için)


Krema İçin :
1 Paket Krem Şanti
1 Su Bardağı soğuk Süt


Sosu İçin :
2 Çay bardağı Süt
Çay bardağından iki parmak eksik Toz şeker
1 Tatlı kaşığı Nişasta
1,5 Çorba kaşığı Kakao
200 gr. Çikolata


Yapılışı :
  Yumurtaları iyice köpürene kadar yaklaşık 5-10 dk mikserle çırpıyoruz.Köpüren yumurtalarımıza şekerimizi de ekliyoruz.Yine iyice köpürene kadar karıştırıyoruz.4 yemek kaşığı Sütü de ekleyip karıştırıyoruz.Başka bir kapta Un,Kabartma tozu,Vanilya ve Kakaoyu eleyerek birleştiriyoruz.
Birleşen kuru ürünlerimizi sıvılarla karıştırıyoruz.
  Kare Borcam tepsimize karışımımızı ekleyip 180 derece fırında kekimizi pişirelim.Pişen kekimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  Kekimiz soğuduktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü her yerine eşit gelecek şekilde döküyoruz.
  Başka bir kapta krem şanti ile 1 su bardağı Sütümüzü karıştırıyoruz.Krem şantiyi kekimizin üzerine güzelce yayıyoruz.
  Kekimizi buzdolabında en az 3 yada 4 saat bekletiyoruz.
  Sos için süt ile şekeri birbirine ekleyip kaynatıyoruz.Küçük bir kapta Nişasta ve kakaoyu az su ile eritelim.Kaynamış sütün içine döküp karıştıralım.Üzerine çikolataları küçük küçük kırıp ilave edelim.Tüm malzemeleri iyice karıştıralım çikolataları iyice eritelim.Piştikten sonra soğumaya bırakalım.Üzerinin kabuk tutmaması için arada karıştırmayı unutmayın :)
  Birazcık soğuduktan sonra sosunu da her tarafına eşit şekilde yayıyoruz.Servis ederken kare kare kesip sunumumuzu yapıyoruz :)
  Afiyet olsun herkese :)
 



ÇİLEK SOSLU TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ


ÇİLEK SOSLU TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Malzemeler :
1 lt. süt
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
60-70 gr. tereyağı

Çilek sosu için;
200-250 gr. çilek
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı :
Tereyağını tatlıyı yapacağınız tencerede eritin. Yağa unu ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
Daha sonra bir çırpma teli yardımıyla sütü ve şekerini de ilave edin. Muhallebi kıvamını alana kadar bu şekilde pişirmeye devam edin.
Son olarak ocağı kapatıp vanilyayı ekleyin ve 4-5 dk. kadar mikserle çırpın. Islatılmış borcama döküp ılıdıktan sonra buzdolabında soğutun.
Çilekli sos tarifi; 

Çilekleri yıkayıp ayıklayın ve mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin.
Yayvan tabanlı bir tencerede ya da tavada kısık ateşte şekeri eritin. Üzerine tereyağını ekleyin. Daha sonra mutfak robotundan geçirdiğiniz püreyi ekleyerek sosu hazırlayın.
Tatlı soğuduktan sonra çilekli sosla süsleyip servis yapın.

BUSİNKİ TARİFİ


BUSİNKİ TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
200 gr tuzsuz lor
80 gram yulaf ezmesi
1 adet muz

Üzeri İçin Malzemeler :
Mavi haşhaş,
Sarı haşhaş,
Fındık kırığı

Yapılışı :
Muzla lor peyniri blenderde püre haline getiriyoruz. Yulaf ezmesi ekleyerek hamur yoğuruyoruz. Buz dolapta 1 saat bekletiyoruz.
1 saat sonra hamuru çıkarıyoruz ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizin arasında yuvarlıyoruz. Sonra her kurabiyeyi haşhaşa (fındık kırıklarına) buluyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz ve 180 derecede yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Not: Bu tarif diyabet hastaları için hazırlanmıştır ama isteğe göre bal veya şekerle tatlandırabilirsiniz, biraz da tere yağı ekleyebilirsiniz.

DONDURMALI KEDİDİLLİ PASTA TARİFİ


DONDURMALI KEDİDİLLİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
3 çorba kaşığı kayısı reçeli 
1 su bardağı su 
30 adet kedidili bisküvi


İçine: 

Yarım kg dondurma
4 adet çikolatalı gofret

Üzeri için: 

Renkli şekerler

Yapılışı :
Kayısı reçeli ve suyu bir kapta karıştırın. Bisküvilerin üzerini fırça yardımıyla reçelli suyla ıslatın. Derin yuvarlak bir kabın içini yağlayın. Bisküvileri sırayla kabın etrafına dizin. Kabın her tarafını bisküvilerle kaplayıp, ortasındaki boşluğa gofret parçalarıyla karıştırılmış hafif erimiş dondurmayı yerleştirin. Buzlukta 1-2 saat kadar bekletin. Sonrasında servis tabağına ters çevirip çıkarın. Etrafını ve ortasını renkli şekerlerle süsleyip servis yapın.

DONDURMALI PASTA TARİFİ


DONDURMALI PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 adet vanilyalı hazır pandispanya 
250 gram krem şanti 
250 gram dondurma
150 gram dondurma sosu


Şerbet için:

Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker


Yapılışı :
Öncelikle şerbet için, su ve şekeri karıştırıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, 10 dakika daha ocakta tutun. Şerbeti soğumaya bırakın. Pandispanyanın her iki katını da soğuyan şerbetle hafifçe ıslatın. Birinci katın üzerine krem şantiden sürün. Üzerine ikinci kat pandispanyayı yerleştirin. Her tarafını krem şanti ile kaplayın. Dondurma sosu gezdirin. Krem şanti ile süsleyip, üzerine dilediğiniz dondurmayı yerleştirin. Meyve ve kabuklarıyla süsleyip, bekletmeden servis yapın.

KİRAZLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ


KİRAZLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

Malzemeler :
Yarım kg kiraz
1 su bardağı kirsch (vişne likörü)
125 gram kakaolu bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
60 gram margarin
400 gram labne peyniri
200 ml krema
4 çorba kaşığı tozşeker
80 gram beyaz çikolata
80 gram sütlü çikolata
160 gram bitter çikolata
4 yaprak jelatin
1/3 su bardağı sıcak su


Yapılışı :
Kİrazların çekirdeklerini çıkarıp, kirsch içinde bekletin. Bisküvileri havanda dövüp, 1 çay kaşığı tarçınla karıştırın. Eritilmiş margarini ekleyip karıştırın. 22 cm çapında kelepçeli bir kalıbın dibine bastırarak yayın. Beyaz, sütlü ve bitter çikolatayı ayrı kaplarda benmari usulü eritin. Eriyen bitter çikolatanın yarısını ayırın. 10-12 adet kirazı, bitter çikolataya bulayın. Donması için buzdolabında bekletin. Kremayı 4 çorba kaşığı tozşekerle çırpın. Kremaya, labne peyniri ekleyip karıştırın. Jelatinleri soğuk suda bekletin. Yumuşayıp kabarınca, suyunu süzerek, sıcak suyun içinde eritin. Eriyen jelatini kremaya ekleyip karıştırın. Karışımı üçe ayırın. Herbirine ayrı ayrı olarak erimiş çikolataları ekleyip karıştırın. Beyaz çikolatalı kremadan 1 çorba kaşığı ayırın. Kalanını kalıptaki bisküvilerin üzerine dökün. Üzerine sütlü çikolatalı kremayı ve kirazların bir kısmını yayın. Daha sonra bitter çikolatalı krema ve kirazları ekleyin. En üste, ayırdığınız beyaz çikolatayı yayın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Dilimleyerek servis yapın.