LÖMBEDEK TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
2 yumurta
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
Şerbeti İçin :
4.5 su bardağı toz şeker
4.5 su bardağı su
Üzeri İçin :
Kaymak
İri çekilmiş Antep fıstığı
Yapılışı :
Fırını 180 derecede ısıtın. Büyük bir kasede tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Şerbeti için, şeker ve suyu iyice karıştırıp şekeri eritin. Fırından çıkan tatlıların üzerine hemen dökün. Fırını kapatıp tatlıları fırında 5 dakika bekletin. bırakın ve şerbetini çekmesini sağlayın. Kaymak ve Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.Lömbedek tatlısı artık hazır, afiyet olsun.
SİRENE TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
250 gr tuzsuz lor peyniri
2 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay kaşığı limon suyu
Yarım paket kabartma tozu
Şerbeti İçin :
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Üzeri İçin :
Böğürtlen
Vanilyalı dondurma
Yapılışı :
Fırını 180 derecede ısıtın. Hamur için gereken malzemeleri hamur yoğurma kabına alın ve iyice karıştırıp çok yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yıldız uç takılmış bir krema torbasına doldurup yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak ceviz büyüklüğünde sıkın. önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğuması için bekletin. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde soğumuş olan hamurların üzerine gezdirin. 1-2 saat bekletin. Dondurma ve böğürtlenle birlikte servis yapın.Sirene tatlısı artık hazır, afiyet olsun.
ERİK SOSLU PASTACIKLAR TARİFİ
Malzemeler :
2 paket yulaflı bisküvi
100 gr tereyağı
200 gr pudra şekeri
4 yumurta
400 gr labne peyniri
400 ml krema
1 paket vanilya
Sosu İçin :
6 kırmızı erik
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri İçin :
Ufalanmış Antep fıstığı
Nane yaprağı
Yapılışı :
Bisküvileri bir mutfak poşetine doldurun. Ağzını sıkıca kapatıp elinizle ezerek iyice ufalayın. Büyük bir kaseye alıp tereyağını ilave edin. İyice karıştırın. Tereyağlı bisküviyi kelepçeli kek kalıbına alıp elinizle üzerine bastırıp düzleyin. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarıları, pudra şekeri ve labne peynirini bir kasede çırpın. Krema, vanilya, yumurta aklarını ekleyip yavaşça karıştırın. Karışımı tereyağlı bisküvinin üzerine dökün. Derin dondurucuda 3 saat bekletin. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp bir tencereye alın. Şeker ve su ilave ederek pişirin. Ocaktan almadan önce nişastayı ilave edin ve 2 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra blenderle ezerek sos haline getirin. Antep fıstığı ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.Erik soslu pastacıklar artık hazır, afiyet olsun.
TAVUK ETLİ VE MANTARLI BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
1 kg parça tavuk eti
400 gr kültür mantarı
4 sivri biber
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
2 yufka (20 cm’lik kalıp için)
İç Harcı İçin :
3 yumurta
200 ml krema
250 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
karabiber
Yapılışı :
Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile tavada kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük parçalar şeklinde doğrayın. Kalan ayçiçek yağını başka bir tavaya alıp biber ve mantarı kavurun. Sebzeleri de ılınmaya bırakın. 20 cm’lik kalıbı yağlayın. Bir yufkayı yağlanmış tart kalıbına yayın. üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Diğer yufkayı da aynı şekilde diğerinin üzerine yerleştirip tereyağı sürün. İç harcı yufkanın üzerine yayın. 3 yumurtayı çukur bir kapta çırpın. Kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı harcın üzerine ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Sarkan yufka parçalarını ince katlayıp kalıbın kenarlarına yerleştirin. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.Tavuk etli ve mantarlı börek artık hazır, afiyet olsun.
KREMALI VİŞNELİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
200 gr bitter çikolata
250 gr tereyağı
165 gr toz şeker
165 gr esmer şeker
250 ml sıcak su
225 gr un
1 yemek kaşığı instant kahve
35 gr kek unu
2 yemek kaşığı kakao
2 yumurta
80 ml ayran
160 ml çırpılmış krema
425 gr çekirdeksiz vişne
Çikolatalı Ganaj İçin :
250 gr bitter çikolata
160 ml krema
1 yemek kaşığı vişne likörü
Üzeri İçin :
100 gr bitter çikolata
Yapılışı :
Bitter çikolata, tereyağı, şeker, sıcak su ve instant kahveyi tencereye alın. Kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştırın. Karıştırma kabına aktarın ve 10 dakika bekletin. Elenmiş un çeşitleri, yumurta, kakao ve ayranı ilave ederek tüm malzemeler harmanlanıncaya kadar karıştırın. Yağlı kağıtla kaplanmış 22 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına karışımı dökün. önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat 20 dakika pişirin. çikolatalı ganaj için, bitter çikolata parçalarını bir tencereye alın. 160 ml krema ve 1 yemek kaşığı vişne likörünü ekleyerek pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Soğuyan keki enine ikiye kesin. Arasına vişne likörlü çikolatalı ganajı sürün. üzerine çırpılmış kremayı yayın. Vişne tanelerini ekleyin. Diğer kek parçasını üzerine kapatıp tekrar ganaj sürün. Oda ısısında bekletilmiş bitter çikolatadan bıçak yardımıyla ince parçalar keserek üzerine serpin. Vişne ve çikolata parçalarıyla süsleyin. Servis yapın.Kremalı vişneli kek artık hazır, afiyet olsun.
OKLAVA ÇEKMESİ TARİFİ
Malzemeler :
4 yumurta sarısı
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yarım çay kaşığı karbonat
Un
Hamuru Açmak İçin :
250 gr buğday nişastası
İç Harç İçin :
500 gr ince çekilmiş ceviz içi
Üzeri İçin :
350 gr tereyağı
Şerbeti İçin :
1 kg toz şeker
1 litre su
Yapılışı :
Yumurta sarılarını büyük bir hamur yoğurma kabında hafifçe çırpın. Yoğurt, süt, ayçiçek yağı ve karbonatı ekleyin ve iyice karıştırın. Yavaşça unu ekleyip karıştırın. Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 6 bezeye bölün. Her bezeden ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlayın. Üzerlerini nemli bir bezle kapatıp 30 dakika dinlendirin. Her bir bezeyi nişasta ile ince açın ve yufkanın her yerine ceviz serpin. Dikkatli bir şekilde hamuru tekrar oklavaya sarın ve iki elinizle karşılıklı uçlardan tutup ortaya doğru büzün. Şeklini bozmadan oklavadan çıkarıp dörder cm aralıklarla kesip yağlanmış fırın tepsisine boşluk bırakmadan dizin. Fırını 190 derecede ısıtın. Tereyağını bir tencerede köpürene kadar eritin. üzerinden köpüklerini alın ve sıcak olarak hamurların tamamını kaplayacak şekilde dökün. önceden ısıtılmış fırında hafifçe kızarana kadar pişirin. Fırının ısısını 160 dereceye düşürüp içinin pişmesini sağlayın. Şerbet için, şeker ve suyu tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğutun. Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tepsinin üzerine kapatıp 1-2 saat bekletin. Servis yapın.Oklava çekmesi artık hazır, afiyet olsun.
TAHİNLİ BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
100 gr tereyağı
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
4 çorba kaşığı tahin
İç Harcı İçin :
200 gr beyaz peynir
Karışık baharat
Üzeri İçin :
1 yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı süt
Bol susam
Yapılışı :
Derin bir kapta hamur için gereken malzemeleri yoğurun. Yumuşak kıvamlı hamuru iki eşit parçaya bölün. 10 dakika dinlendirdiğiniz hamuru yufka şeklinde açın. Yufkaların üzerine tereyağı ve tahin sürerek bohça gibi katlayın. Oklavayla tekrar açıp bu kez hamurun dört ucunu birleştirerek beze şeklinde yuvarlayın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru tepsinin boyutundan 1 cm daha geniş olacak şekilde açarak tepsiye yayın. Baharatlar ve beyaz peyniri bir kapta karıştırıp böreğin iç harcını hazırlayın. Hazırlanan harcı yufkanın içine yayın ve kenarlardaki fazlalığı içeriye doğru katlayın. İkinci katı da aynı şekilde hazırlayın. üzerine sütle çırpılmış yumurta sarısı sürün ve bolca susam serpin. Kare dilimler şeklinde kesin. 190 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Isıyı 170 dereceye indirip 25 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.Tahinli börek artık hazır, afiyet olsun.
HAYRABOLU TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
500 gr tuzsuz peynir
3 yumurta
2 su bardağı un
File badem
Yarım su bardağı irmik
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için :
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
2~3 damla limon suyu
Yapılışı :
Yumurtaları hamur yoğurma kabına alıp çırpın. Peyniri çatal yardımıyla ezin ve çırptığınız yumurtalara ekleyin. İrmik, karbonat ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırın. Unu yavaşça ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparın ve yuvarlayıp file bademe bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Su ve şekeri kaynatarak şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynadıktan sonra 2-3 damla limon suyunu ekleyin. Ocağı kapatın. Pişen hamurları şerbetin içine ekleyin. Şerbeti çekene kadar bekletin. Artık servis zamanı :)) Afiyet olsun herkese :)
PEYNİRLİ MAHLEPLİ POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler :
5 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı sıvı yağ
4 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı sirke
İçi için:
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 tutam ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
isteğe göre iç ay çekirdeği ya da susam
Yapılışı:
Unu yoğurma kabına alın ve ortasına bir çukur açın.
Yumurta, su, yoğurt, sıvıyağ, sirke, şeker, tuz, mahlep ve son olarak mayayı ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamur toplanınca üzerine bir bez örterek 40-45 dakika kadar dinlendirin.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizde hafifçe bastırarak açın. Açtığınız hamurun ortasına hazırladığınız maydanozlu peynirli içten az bir miktar koyun ve katlayarak kapatın.
Yağlı kağıt serdiğiniz ya da yağladığınız fırın tepsisine 2 şer cm aralıklarla poğaçaları dizin.
Tüm poğaçalar bittiğinde üzerine kalan yumurta sarısı ile karıştırdığınız sosu sürüp çekirdek içi serpin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.AFİYET OLSUN :))
FINDIKLI TARTÖLET TARİFİ
Malzemeler :
2.5 su bardağı un
3/4 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
125 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
1 yumurta
İç Malzeme İçin :
3 yumurta akı
1 su bardağına yakın toz şeker
1 su bardağı çok ince çekilmiş fındık içi
Üzeri için :
Tarçın
Yapılışı :
Derin bir kapta un, toz şeker ve vanilyayı karıştırın. Tereyağı ve yumurtayı ile edip iyice yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Ayrı bir kapta yumurta akları ile toz şeker ve fındığı karıştırın. çok akıcı olmayan bir harç elde edin. 12 tartölet kalıbını yağlayıp unlayın. Hamurun üçte birini daha sonra üzerine kafes yapmak için ayırın. Kalan hamuru hafif unlayarak merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açın. çay tabağı büyüklüğünde kesin. Tart kalıplarının içine yerleştirin. Fındık harcını içlerine paylaştırın. Ayırdığınız hamurdan üzerlerine kafesler yapın. önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ilınınca üzerine tarçın serpip servis yapın.
Fındıklı tartölet artık hazır, afiyet olsun
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)