PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ


PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
100 gr. tereyağı
2 yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak )
2 yemek kaşığı toz şeker
1 pk. yaş maya
Aldığı kadar un
Tuz

İçi İçin :
Beyaz peynir 
Çörek otu 

Yapılışı :
  Sütü ve suyu el yakmayacak kadar ısıtıp şekeri ilave edin karışımda mayayı eritin. Daha sonra peynir hariç tüm malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş un ilave ederek sert olmayacak şekilde hamuru yoğurun.
Hamuru ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan, cevizden büyük parçalar alarak tezgahın üzerinde açın ve içine peynir koyarak kapatıp elinizde yuvarlayın.
Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaları vaktiniz varsa 10-15 dakika kadar da tepside mayalanmasını bekleyin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serperek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.

ÖRGÜ TATLI TARİFİ



ÖRGÜ TATLI TARİFİ

Malzemeler :
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı süt
3.5 su bardağı un

İç Harcı İçin :
1 su bardağı ceviz içi


Şerbeti İçin :
3.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu


Yapılışı :
  Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca birkaç dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakın. Tereyağı, ayçiçek yağı, süt ve kabartma tozunu tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Unu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval açın kenarlarına 4-5 kesik yapın. Ortasına ceviz ekleyin ve kesilmiş parçaların alt kısmından başlayarak parçaları örün. önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine ılık şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.Örgü tatlı artık hazır, afiyet olsun.

TAHİNLİ ŞEFTALİ TARİFİ


TAHİNLİ ŞEFTALİ TARİFİ

Malzemeler :
4 yemek kaşığı tahin
3 şeftali
1 litre süt
Yarım su bardağı mısır nişastası
Yarım su bardağı toz şeker
File Antep fıstığı
Şeftali dilimleri
Dondurma

Yapılışı :
  Kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış şeftalileri ezerek püre haline getirin. Mısır nişastası dışındaki tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırın. Kısık ateşte ısıtın. Mısır nişastasını ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin. Kenarları yüksek olan bir tepsiye doldurup üzerini bir kaşığı tersiyle düzleyin. Buzdolabında soğutun. File Antep fıstığı, dondurma ve şeftali dilimleriyle süsleyip servis yapın.Tahinli şeftali artık hazır, afiyet olsun.

LÖMBEDEK TATLISI TARİFİ



LÖMBEDEK TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
2 yumurta
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un

Şerbeti İçin :
4.5 su bardağı toz şeker
4.5 su bardağı su

Üzeri İçin :
Kaymak
İri çekilmiş Antep fıstığı


Yapılışı :
  Fırını 180 derecede ısıtın. Büyük bir kasede tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Şerbeti için, şeker ve suyu iyice karıştırıp şekeri eritin. Fırından çıkan tatlıların üzerine hemen dökün. Fırını kapatıp tatlıları fırında 5 dakika bekletin. bırakın ve şerbetini çekmesini sağlayın. Kaymak ve Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.Lömbedek tatlısı artık hazır, afiyet olsun.

SİRENE TATLISI TARİFİ



SİRENE TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
250 gr tuzsuz lor peyniri
2 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay kaşığı limon suyu
Yarım paket kabartma tozu

Şerbeti İçin :
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su

Üzeri İçin :
Böğürtlen
Vanilyalı dondurma

Yapılışı :
  Fırını 180 derecede ısıtın. Hamur için gereken malzemeleri hamur yoğurma kabına alın ve iyice karıştırıp çok yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yıldız uç takılmış bir krema torbasına doldurup yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak ceviz büyüklüğünde sıkın. önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğuması için bekletin. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde soğumuş olan hamurların üzerine gezdirin. 1-2 saat bekletin. Dondurma ve böğürtlenle birlikte servis yapın.Sirene tatlısı artık hazır, afiyet olsun.

ERİK SOSLU PASTACIKLAR TARİFİ


ERİK SOSLU PASTACIKLAR TARİFİ

Malzemeler :
2 paket yulaflı bisküvi
100 gr tereyağı
200 gr pudra şekeri
4 yumurta
400 gr labne peyniri
400 ml krema
1 paket vanilya

Sosu İçin :
6 kırmızı erik
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri İçin :
Ufalanmış Antep fıstığı
Nane yaprağı

Yapılışı :
  Bisküvileri bir mutfak poşetine doldurun. Ağzını sıkıca kapatıp elinizle ezerek iyice ufalayın. Büyük bir kaseye alıp tereyağını ilave edin. İyice karıştırın. Tereyağlı bisküviyi kelepçeli kek kalıbına alıp elinizle üzerine bastırıp düzleyin. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarıları, pudra şekeri ve labne peynirini bir kasede çırpın. Krema, vanilya, yumurta aklarını ekleyip yavaşça karıştırın. Karışımı tereyağlı bisküvinin üzerine dökün. Derin dondurucuda 3 saat bekletin. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp bir tencereye alın. Şeker ve su ilave ederek pişirin. Ocaktan almadan önce nişastayı ilave edin ve 2 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra blenderle ezerek sos haline getirin. Antep fıstığı ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.Erik soslu pastacıklar artık hazır, afiyet olsun.

TAVUK ETLİ VE MANTARLI BÖREK TARİFİ


TAVUK ETLİ VE MANTARLI BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
1 kg parça tavuk eti
400 gr kültür mantarı
4 sivri biber
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
2 yufka (20 cm’lik kalıp için)

İç Harcı İçin :
3 yumurta
200 ml krema
250 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
karabiber

Yapılışı :
  Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile tavada kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük parçalar şeklinde doğrayın. Kalan ayçiçek yağını başka bir tavaya alıp biber ve mantarı kavurun. Sebzeleri de ılınmaya bırakın. 20 cm’lik kalıbı yağlayın. Bir yufkayı yağlanmış tart kalıbına yayın. üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Diğer yufkayı da aynı şekilde diğerinin üzerine yerleştirip tereyağı sürün. İç harcı yufkanın üzerine yayın. 3 yumurtayı çukur bir kapta çırpın. Kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı harcın üzerine ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Sarkan yufka parçalarını ince katlayıp kalıbın kenarlarına yerleştirin. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.Tavuk etli ve mantarlı börek artık hazır, afiyet olsun.

KREMALI VİŞNELİ KEK TARİFİ



KREMALI VİŞNELİ KEK TARİFİ

Malzemeler :
200 gr bitter çikolata
250 gr tereyağı
165 gr toz şeker
165 gr esmer şeker
250 ml sıcak su
225 gr un
1 yemek kaşığı instant kahve
35 gr kek unu
2 yemek kaşığı kakao
2 yumurta
80 ml ayran
160 ml çırpılmış krema
425 gr çekirdeksiz vişne

Çikolatalı Ganaj İçin :
250 gr bitter çikolata
160 ml krema
1 yemek kaşığı vişne likörü

Üzeri İçin :
100 gr bitter çikolata


Yapılışı :
  Bitter çikolata, tereyağı, şeker, sıcak su ve instant kahveyi tencereye alın. Kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştırın. Karıştırma kabına aktarın ve 10 dakika bekletin. Elenmiş un çeşitleri, yumurta, kakao ve ayranı ilave ederek tüm malzemeler harmanlanıncaya kadar karıştırın. Yağlı kağıtla kaplanmış 22 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına karışımı dökün. önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat 20 dakika pişirin. çikolatalı ganaj için, bitter çikolata parçalarını bir tencereye alın. 160 ml krema ve 1 yemek kaşığı vişne likörünü ekleyerek pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Soğuyan keki enine ikiye kesin. Arasına vişne likörlü çikolatalı ganajı sürün. üzerine çırpılmış kremayı yayın. Vişne tanelerini ekleyin. Diğer kek parçasını üzerine kapatıp tekrar ganaj sürün. Oda ısısında bekletilmiş bitter çikolatadan bıçak yardımıyla ince parçalar keserek üzerine serpin. Vişne ve çikolata parçalarıyla süsleyin. Servis yapın.Kremalı vişneli kek artık hazır, afiyet olsun.

OKLAVA ÇEKMESİ TARİFİ



OKLAVA ÇEKMESİ TARİFİ

Malzemeler :
4 yumurta sarısı
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yarım çay kaşığı karbonat
Un

Hamuru Açmak İçin :
250 gr buğday nişastası

İç Harç İçin :
500 gr ince çekilmiş ceviz içi

Üzeri İçin :
350 gr tereyağı

Şerbeti İçin :
1 kg toz şeker
1 litre su


Yapılışı :
  Yumurta sarılarını büyük bir hamur yoğurma kabında hafifçe çırpın. Yoğurt, süt, ayçiçek yağı ve karbonatı ekleyin ve iyice karıştırın. Yavaşça unu ekleyip karıştırın. Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 6 bezeye bölün. Her bezeden ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlayın. Üzerlerini nemli bir bezle kapatıp 30 dakika dinlendirin. Her bir bezeyi nişasta ile ince açın ve yufkanın her yerine ceviz serpin. Dikkatli bir şekilde hamuru tekrar oklavaya sarın ve iki elinizle karşılıklı uçlardan tutup ortaya doğru büzün. Şeklini bozmadan oklavadan çıkarıp dörder cm aralıklarla kesip yağlanmış fırın tepsisine boşluk bırakmadan dizin. Fırını 190 derecede ısıtın. Tereyağını bir tencerede köpürene kadar eritin. üzerinden köpüklerini alın ve sıcak olarak hamurların tamamını kaplayacak şekilde dökün. önceden ısıtılmış fırında hafifçe kızarana kadar pişirin. Fırının ısısını 160 dereceye düşürüp içinin pişmesini sağlayın. Şerbet için, şeker ve suyu tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğutun. Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tepsinin üzerine kapatıp 1-2 saat bekletin. Servis yapın.Oklava çekmesi artık hazır, afiyet olsun.

TAHİNLİ BÖREK TARİFİ



TAHİNLİ BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
100 gr tereyağı
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
4 çorba kaşığı tahin

İç Harcı İçin :
200 gr beyaz peynir
Karışık baharat

Üzeri İçin :
1 yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı süt
Bol susam


Yapılışı :
  Derin bir kapta hamur için gereken malzemeleri yoğurun. Yumuşak kıvamlı hamuru iki eşit parçaya bölün. 10 dakika dinlendirdiğiniz hamuru yufka şeklinde açın. Yufkaların üzerine tereyağı ve tahin sürerek bohça gibi katlayın. Oklavayla tekrar açıp bu kez hamurun dört ucunu birleştirerek beze şeklinde yuvarlayın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru tepsinin boyutundan 1 cm daha geniş olacak şekilde açarak tepsiye yayın. Baharatlar ve beyaz peyniri bir kapta karıştırıp böreğin iç harcını hazırlayın. Hazırlanan harcı yufkanın içine yayın ve kenarlardaki fazlalığı içeriye doğru katlayın. İkinci katı da aynı şekilde hazırlayın. üzerine sütle çırpılmış yumurta sarısı sürün ve bolca susam serpin. Kare dilimler şeklinde kesin. 190 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Isıyı 170 dereceye indirip 25 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.Tahinli börek artık hazır, afiyet olsun.