KARAMELLİ PASTA TARİFİ 2
Malzemeler :
200 g Pınar Labne
2,5 su bardağı Süt
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
100 g nişasta (3-4 yemek kaşığı sütle ezilmiş)
1 çubuk tarçın (kırılmış)
1 adet pasta taban
Şurup İçin:
Yarım bardak su
1 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Süslemede kullanılacak karamel şekeri için:
Yarım bardak şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı :
Karamelize etmek için; çubuk tarçını kırın ve şekeri koyu kahverengi renge dönüşene kadar karıştırarak pişirin. Kremayı hazırlamak için üzerine sütü ilave edin. (elinize sıçratmamaya dikkat edin) Sütün içinde şeker eriyene kadar ocakta tutun. Sütü süzün. Başka bir kasede çırptığınız yumurta sarısını ve süt içinde erittiğiniz nişastayı da ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kremayı başka bir kaba aktarın ve sürekli karıştırarak soğutun. Pınar Labne’yi ekleyin ve kremaya tahta kaşık yardımıyla yedirin.
Karamel şekeri için; şekeri karamelize edin, tereyağını ekleyin, tabağa dökün. Donduktan sonra kırarak süsleme için kullanın. İsterseniz krema içine de ekleyebilirsiniz.
Pasta tabanını şurupla ıslatın, kremayı arasına ve üzerine sürün. Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
BÖĞÜRTLENLİ KEDİDİLLİ YAŞ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
1 paket kedili bisküvi
1 küçük kase böğürtlen reçeli
Kreması İçin :
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı labne peyniri
50 gr.tereyağı veya margarin
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı :
Kremasını Labne peyniri,margarin ve vanilya hariç diğer malzemeleri karıştırarak pişirin.Altını kapatıp kalan malzemeleri ilave edip iyice karıştırın.Uzun bir kek kalıbının içine strech film kaplayın.
Önce en alta biraz krema dökün,Üzerine biraz böğürtlen reçeli gezdirin,Daha sonra kedidillerini uzunlamasına dizin.Bu şekilde üç sıra olacak şekilde dizmeye devam edin.En üste kalan kremayı döküp soğuduktan sonra dolaba kaldırın.Bir gece bekletip kalıbı bir tepsiye ters çevirin.Strech filmi çıkarıp,dilimleyerek servis yapın.
ÇİKOLATALI ÇİLEKLİ PARFE TARİFİ
Malzemeler :
60 gr su
85 gr şeker
20 gr bal
230 gr bitter çikolata
18 gr yaprak jöle
600 gr krema
Yapılışı :
Su ve şekeri beraber kaynatın. Soğuk su dolu bir kasede yaprak jöleyi 5 dakika kadar bekletin. Daha
sonra suyunu süzüp kaynayan şekerli suya atıp karıştırın. Şerbeti ocaktan alıp bir kenara koyun.
45-50 dereceye kadar soğuttuktan sonra içine çikolatayı parçalayıp atın ve karıştırın. Kremayı mikserde iyice kabartın ve tüm malzemeyi karıştırarak kalıplara doldurun. Buzdolabında bir
gece bekletin.Üzerine bolca çilek dilimleyerek servis edin.
KAKAOLU MOZAİK PASTA TARİFİ
Malzemeler :
2 paket pötibör bisküvi (200grlık)
2 cay bardağı süt
2 cay bardağı toz şeker
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
100gr tereyağ
Yapılışı :
Önce yağı eritip ocağı kapatıp hemen kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz daha sonra şeker ve sütü ekleyip tekrar ocağı yakıyoruz ve kakaolu sosumuz ısınıp güzelce karışınca altını kapatıyoruz. Kakaolu sosumuz soğurken bisküvileri elimizle kırıyoruz.Sos ile bisküvileri birleştirip bisküvileri çok zedelemeden dikkatlice karıştırıyoruz ve buzdolabı poşetine koyup ağzını bağlıyoruz.Derin dondurucuda yarım saat kadar bekletip sekil veriyoruz ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirip arzu edilirse Antep fıstığı eşliğiyle servis yapıyoruz.
LİMONLU KREMALI PASTA TARİFİ
Malzemeler :
1.5 su bardağı limon suyu
2.5 su bardağı su
4 çorba kaşığı un
8-10 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı nişasta
2 su bardağı krema
1 ad. Limonun rendelenmiş kabuğu
20 ad kedi dili bisküvi
1 su bardağı süt
Yapılışı :
Su ve limonun suyunu karıştırarak bir tencereye alın.
İçine unu, toz şekeri, rendelenmiş limon kabuğunu ve nişastayı ekleyip, kısık ateşte sürekli karıştırtarak pişirin.Muhallebi kıvamına geldiğinde ocağı kapatın.Karıştırarak soğumasını sağlayın.
Sonrasında kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin.Kedi dillerini süt ile ıslatıp 25X25 cm ebadında kalıba bir kat sıralayın.Üzerine limonlu kremanın bir kısmını dökün. 2.kata tekrar ıslatılmış kedidili bisküvileri sıralayıp üzerine kalan kremayı gezdirin.Buzlukta 2 saat soğumaya bırakın. Dolaptan çıkardığınızda dilimleyerek servis yapın.
DAMLA SAKIZLI KARTOPLARI TARİFİ
Malzemeler :
1 litre süt
200 gr tereyağ
2 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
2~3 parça damla sakızı
2 su bardağı un
2/3 su bardağı fındık
1 su bardağı Hindistan cevizi
Yapılışı :
Margarini tencerede eritin. Unu ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Şeker, vanilya, dövülmüş damla sakızı ve sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına alın ve 2-3 saat soğumaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartarak içine 2-3 fındık yerleştirin ve yuvarlayarak top haline getirin. Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına yerleştirin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Servis yapın.Afiyet olsun.
ÇİLEK JÖLELİ PASTA TARİFİ
Kek İçin Malzemeler :
6 yumurta
7 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Krema İçin :
Yarım su bardağı un
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Üzeri İçin :
500 gr çilek
1 su bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yapılışı :
Çilekleri mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. 4 yemek kaşığı kadar ayırıp kalanını sos tenceresine alın. Nişastayı su ile inceltip çileğe ekleyin. Şeker ve vanilyayı da ilave edip orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Baton kek kalıbına streç film serin ve sosu doldurun. Derin dondurucuda bekletin. Kek için, yumurta akı ile şekeri iyice çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyin. Un ve kabartma tozunu harmanlayın ve karışıma eleyerek ekleyin. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın ve 185 derece fırında pişirin. Soğumaya bırakın. Krema için, hariç diğer malzemeleri tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ekleyin ve mutfak robotunda birkaç dakika çırpın. Keki kalıba uygun ölçüde kesip çilekli katın üzerine yerleştirin ve ayırdığınız sosun yarısını kaşıkla kekin üzerine yayın. Kremayı üzerine doldurup kalan sosu ekleyin ve tekrar bir kat kek ile kapatın. Bir gece buzdolabında beklettikten sonra kalıptan çıkartın ve isteğe göre üzerini süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun.
CEVİZLİ AY KURABİYESİ TARİFİ
Malzemeler:
1 pkt. margarin (oda sicakliginda)
3 y.k. yogurt
1 tane yumurta
1 s.b. toz seker
1 pkt kabartma tozu
1 1/2 s.b. ceviz ici
1 + 2 yk. pudra şekeri
1 tk tarçın
Aldığı kadar un (yaklaşık 20 yk.)
Yapılışı :
Derin bir kapta yogurt ve kabartma tozunu karistirin, sekeri ve iyice cirpilmis yumurtayi ekleyip karistirmaya devam edin.
Kupler halinde dogradiginiz oda sicakligindaki margarini karisima teker teker ekleyerek iyice yogurun. Ele yapismayacak kivama gelinceye kadar un ekleyip yogurmaya devam edin. Uzerini islak bir bezle ortup dinlenmeye birakin.
Cevizleri kucuk kucuk parcalayin, tarcin ve bir yemek kasigi pudra sekeri ile karistirarak guzelce harmanlayin.
Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparin ve elinizle cay tabagi buyuklugunde acin. Ne kadar kucuk parca alirsaniz kurabiyeler o kadar guzel gorunur zira piserken tombis tombis oluyorlar.
Hamurun ortasina bir tatli kasigi kadar cevizli karisimdan koyun. Rulo yapin ve ay seklini verin (Isterseniz D seklinde de kapatabilirsiniz)
Kurabiyeleri tepsiye araliklarla dizin (tepsiyi yaglamaniza gerek yok).
170-180 derece firinda renkleri hafif degisinceye kadar pisirin. Pisen kurabiyeleri firindan cikarip ilinmaya birakin.
Kurabiyeler ilindiktan sonra derin bir kaseye iki yemek kasigi pudra sekerini alin. Kurabiyeleri, her tarafina gelmesine dikkat ederek, iyice pudra şekeri ile kaplayın.
Ben bu sefer birazcık tembellik ettim ve hamuru biraz kalın açtım, haliyle tombik oldu benimkiler ama siz bana bakmayın ve ince açmaya özen gösterin böylece kurabiyeler hem minik ve şirin olacaklar hem de ağzınızda dağılacaklar.
Dikkat etmeniz gereken bir kac nokta ise soyle; pudra sekeri ile kaplarken kurabiyelerin cok sicak olmamasina ozen gosterin aksi halde pudra sekeri eriyip yapis yapis oluyor. Ayrica piserken kurabiyelerin "hafifce" pembelesmesi gerekir; eger firinda uzun sure bekletirseniz cok kuru oluyorlar. Son olarak, kurabiyeleri pudra sekeri ile kapladiktan sonra (iyice soguyana kadar) ust uste dizmeyin cunku pudra sekeri sicaktan eriyebiliyor ve yine yapis yapis oluyor. Afiyet olsun.
MAYALI RULO POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler :
Yarım paket yaş maya (ben 10 gr kuru maya kullandım)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta akı içine,sarısı üstüne
Aldığı kadar un
Yapılışı :
Yaş maya,tuz,şeker ılık sütle karıştırılır,sıvı yağı ve yumurta akı eklenir aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur.Üzeri nemli bezle örtülerek mayalanmaya bırakılır (30 dk) Hamur üçe bölünür ve her parça dikdörtgen biçimde açılır.Arasına peynir koyularak sarılır 2-3 parmak genişliğinde dilimlenir ve tepsiye dizilir.Tepside 15 dk daha mayalandırılır.Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
İRMİK TATLISI TARİFİ 2
Malzemeler :
1 Litre Süt
9 yemek kaşığı İrmik
10 yemek kaşığı Şeker
1 Adet Vanilya
Tarçın
Yapılışı :
İrmik ve süt tencerede karıştırılarak pişirilmeye başlanır. Biraz kaynadıktan sonra şeker ve vanilyayı ilave edip koyulaşana kadar karıştırılır. Koyulaşan tatlıyı su ile ıslattığımız bir borcama yada kek kalıbına boşaltarak soğumaya bırakalım.En az iki saat soğuduktan sonra sütlü irmik tatlınızı tarçın ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)