KREP PASTA TARİFİ
Malzemeleri :
3 yumurta
2.5 su bardağı süt
2 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
50 gr kakao
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Krema İçin :
200 ml krema
1 paket vanilya
Üzeri İçin: 200 gr bitter çikolata
200 ml krema
Yapılışı :
Krep için yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu karıştırma kabına alın ve mikser ile iyice çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavaya çok hafif yağ sürün ve karışımdan yaklaşık 1 kepçe dolusu alarak tavaya aktarın ve önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin. Tüm hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Krema ile vanilyayı mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. 10 dakika buzdolabında soğutun. Servis tabağına bir krep yerleştirin. üzerine bir miktar krema sürüp ikinci krepi yerleştirin. Aralarına krema sürerek tüm krepleri üst üste dizin. Buzdolabında bekletin. Kremayı sos tenceresine alarak ısıtın. çikolatayı küçük parçalara bölerek ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Pastanın üzerini çikolata karışımı ile sıvayın ve süsleyerek servis yapın.
Krep pasta artık hazır, afiyet olsun.
YER FISTIĞI KREMALI PASTA TARİFİ
Malzemeler :
5 yumurta akı
1 tutam tuz
200 gr toz şeker
2 paket vanilya
75 gr tereyağı (oda ısısında)
250 gr un
50 gr kakao
100 ml süt
Yarım paket kabartma tozu
Şerbet için :
250 ml su
200 gr toz şeker
1 paket vanilya
Krema için :
300 ml krema
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı pudra şekeri
200 gr labne peyniri
Yapılışı :
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını çırpma kabına alıp tuz ile birlikte iyice çırpın. Şeker, vanilya ve tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştırın. Son olarak sütü ekleyin. 21 cm x 21 cm ölçülerinde yağlı kağıt serili fırın kabına hamuru aktarın ve fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Krema için krema, pudra şekeri ve vanilyayı mikserle iyice çırpın. Labne peyniri ve yer fıstığı ezmesini ekleyip karıştırın. Kıvamı çok koyu olursa kaşık kaşık süt ekleyebilirsiniz. Soğuyan keki enine ortadan ikiye kesin. Su, şeker ve vanilyayı karıştırıp kekin ilk katını ıslatın. Kremanın yarısını üzerine yayıp diğer keki üzerine yerleştirin. üzerine şurup gezdirip kremanın yarısını sıvayın. Pastayı dilimlere ayırın. Kalan kremayı yıldız uçlu sıkma torbasına doldurup dilimlerin üzerine sıkın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Yer fıstığı kremalı pasta artık hazır, afiyet olsun.
PANCAKE TARİFİ
Malzemeler :
1,5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 su bardağı süt
Yapılışı :Hepsini çırpıyoruz ve çok az yağladığımız teflon tavaya bir çorba kaşığı miktarı döküp her iki yüzü de pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
EBRULİ ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı koyu nescafe
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
3 adet yumurta (akları ve sarıları ayrılmış)
1/3 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı limon suyu
Ebruli çikolata için:
1 paket (80 gram) bitter çikolata
2’şer çorba kaşığı bal ve sıvıyağ
50 gram beyaz çikolata
Yapılışı :
Pasta için sıcak kahvenin içinde tozşekeri eritin. Çikolatayı elinizle parçalayıp derin bir kaseye alın ve içine kahveli karışımı boşaltın. Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın ve ılınmaya bırakın. Üzerine yumurta sarılarını bir bir ilave edin. Elenmiş un ve kakaoyu katıp, tüm malzemeyi karıştırın. Yumurta aklarını limon suyu ile köpük haline gelene kadar çırpın ve köpüğünü gidermeden tahta bir kaşıkla alıp, çikolatalı karışıma ekleyin. Orta büyüklükte yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp, hazırladığınız karışımı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kürdanla kontrol ederek (kek kabardıktan sonra bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir) pişirin ve ılınması için bir kenara alın. Ebruli çikolata için 1 paket bitter çikolatayı benmari usulü eritin. 1'er çorba kaşığı bal ve sıvıyağ ilave edip karıştırın, ılınmış kekin üzerine boşaltın. Beyaz çikolatayı da benmari usulü eritin. 1'er çorba kaşığı bal ve sıvıyağ ekleyip karıştırın. Pastanın üzerine döktüğünüz bitter çikolatanın üzerine beyaz çikolatayı kaşıkla, aralıklarla dökün ve kürdanla ebruli görüntüsü verin.
ÜÇ ÇİKOLATALI PARFE TARİFİ
Malzemeler :
225 gr beyaz çikolata
2.5 su bardağı krema
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
25 gr Hindistan cevizi
Yarım su bardağı Hindistan cevizi sütü
1+1/4 su bardağı tuzsuz Antep fıstığı
Soğuk krema için :
225 gr çikolata
6 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı bal
3/4 su bardağı çırpılmış krema
File Antep fıstığı
Yapılışı :
Cam bir kabı streç filmle kenarları da dahil olmak üzere kaplayın. Beyaz çikolata ile yarım su bardağı kremayı eritin. Bir su bardağı krema ile sütü tencerede ısıtın. Yumurta sarıları ve şekeri çırpın. Sıcak krema karışımına yumurta sarılarını ilave ederek çırpın. Karışımı tencereye alıp yoğunlaşana kadar kaynatmadan pişirin. Eriyen çikolatayı, Hindistan cevizi ve Hindistan cevizi sütünü ekleyin. Soğumaya bırakın. Kalan kremayı iyice incelene kadar çırpıp çikolatalı karışıma ilave edin. Hazırladığınız karışımın 2 su bardağı kadarını kalıba aktarın. Üzerini kapatıp buzlukta bekletin. Kalan karışımı da buzlukta soğutun. Buzluktan çıkardığınız parfenin üzerine fıstıkları serpin. Buzdolabında soğuttuğunuz karışımı üzerine dökün. Üzerini kapatıp bir gece buzlukta bekletin. Soğuk krema için, çikolata, tereyağı ve balla birlikte cam bir kaba alın. Su dolu tencere üzerinde yerleştirip sürekli karıştırarak ocakta eritin. Sos tenceresindeki kremayı kaynatmadan ısıtın. Çikolatalı karışıma ilave edin. Ocaktan alıp ılınma bırakın. Buzluktan çıkardığınız parfeyi, servis tabağına ters çevirin. Üzerindeki streç filmi alıp, çikolatalı krema ile üzerini kaplayın. 3-4 saat buzlukta donmaya bırakın. Üzerini süsleyip servis yapın.Üç çikolatalı parfe artık hazır, afiyet olsun.
AHUDUDULU CHESECAKE TARİFİ
Tabanı İçin Malzemeler :
1 paket kepekli bisküvi
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Kreması İçin :
1 paket labne peynir (200 gram)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı vanilya
Sosu İçin :
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
5 yemek kaşığı püre haline getirilmiş ahududu
Üzeri İçin :
1 kâse ahududu
Yapılışı :
Bisküvileri mutfak robotunda çekip un haline getirin.İçine erimiş tereyağını ekleyip yoğurun.
Bisküvi hamurunu iyice bastırarak küçük tart kalıplarına ya da orta boy fırın tepsisinin tabanına döşeyin.Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.Peynir ve yoğurdu derin bir kaba alıp mikserle çırpın.
Şekeri ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin.Yumurtaları karışıma ekleyip, yavaşça çırpın.Un, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.Bisküvi hamurunu dolaptan çıkarıp üzerine peynirli kremayı yayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.Keki soğutmak için buzdolabına kaldırın.Sosunu hazırlamak için küçük bir tencereye sos malzemelerini ekleyin.İçi su dolu bir kabın içine yerleştirip, benmari usulü karıştırarak pişirin.
Sosun soğuması için kenarda bekletin.Servis yapacağınız zaman cheescakenin üzerine sosunu dökün.
Üzerini ahududu taneleriyle süsleyip servis yapın.
PAŞA SARMASI TARİFİ
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
Vanilya
Bol Hindistan cevizi
Arası için:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
İstenirse üzerine çikolata sosu
Yapılışı:
Süt,un,şeker bir tencereye konulup sürekli karıştırarak muhallebi gibi pişirilir vanilya eklenip mikserle 3-5 dakika çırpılır ıslatılıp bolca Hindistan cevizi serpilen fırın tepsisine dökülür diğer tarafta krem şanti hazırlanır soğumuş olan muhallebinin üstüne sürülür.
Buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirilir.İstediğiniz büyüklükte kesilip yapılabilirse rulo, yoksa ikiye katlanır.Biraz daha Hindistan cevizine bulanır servis yaparken çikolata sosu dökülür
Not: Kakaolu ve muzluda Çok güzel olur denemenizi tavsiye ederim.
MUZ KREMALI NEFİS YAŞ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya
4 dolu yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un
Krema :
1 litre süt
1 paket sade krem şanti
1 paket Crème Olé muzlu
1 paket Crème Olé vanilyalı
Üzeri için :
Rendelenmiş çikolata
Yapılışı :
Fırını 160 c ayarlayın.Yumurta ve toz şekeri içice çırpın.Süt ve sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin.Kalan malzemeleri de sırayla ekleyip yavaşça karıştırın.Yağlanmış fırın kabına dökün.(28 cm lik yuvarlak bir fırın kabı kullandım).Kürdan batırınca temiz çıkana kadar fırında pişirin.Yaklaşık bir saat.(kek hamuru sıvı bir hamur olduğu için düşük ısıda pişmesi gerekiyor).Pişen keki soğuması için bir kenarda bekletin.Keki bir ip yardımıyla ortadan ikiye kesin. Krema için sütü derin bir kaba boşaltıp 2 paket creme oleyi ve 1 paket toz krem şantiyi ekleyip iyice çırpın.(5-7 dakika).Kekin bir parçasını servis edeceğiniz tabağa alıp üzerine kremanın yarısını boşaltın.(kremayı kenarlara kadar yaymamaya çalışın)Üzerine diğer kek parçasını yerleştirerek elinizle hafifçe bastırın.(kremanın kenarlardan taşmamasına özen gösterin)Kalan kremayı da pastanın üzerine yayın.Bu şekilde 3-4 saat kadar buz dolabında bekletin.Servis etmeden önce üzerine bolca rendelenmiş çikolata yerleştirin.Afiyet Olsun.
AĞLAYAN PASTA TARİFİ
Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt
1 paket kakao -100 gr-( yoğun kakao tadı sevmeyenler, kakaoyu azaltarak kullanbilirler.Yada şeker miktarını artırabilirler )
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
1,5 su bardağı süt
Sos için :
2 çay bardağı süt
3/4 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı kakao
200 gr çikolata
Yapılışı :
1.Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım.Sütümüzü de ilave edip bir kere daha çırpalım.
2.Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
3.Dikdörtgen bir borcama ( Büyük dikdörtgen borcam kullanmayın. Midi fırına sığabilecek büyüklükte olandan kullanın ya da kare borcam kullanın ) karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
4.Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim. 5.Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzü de çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım.
6.Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim.
7.Bu arada sos için süt ile şekeri birlikte kaynatalım.
8.Küçük bir kapta nişasta ile kakaoyu az su ile eritelim.
9.Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım.
10.Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim.
11. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım.
12.Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunalım Afiyet olsun
MEYVELİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yumurta
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
4 Türk kahvesi fincanı Badem Aromalı Kek unu
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kaynar su
Krema için :
1 lt süt,
4 adet orta boy yumurta sarısı,
1 su bardağı toz şeker,
2 çorba kaşığı un ( yaklaşık 40 gr)
2 çorba kaşığı mısır nişastası ( yaklaşık 40 gr )
1 paket vanilya,
50 gr tereyağı
Pasta katı arası için ve süslemeler için :
1 paket sade krem şanti
1 su bardağı süt ( krem şanti için )
2 adet muz ve 1 adet kivi
Pastanın Üstünü Süslemek İçin :
Hindistan cevizi ve kalpli şekerler
Pandispanyaları Islatmak İçin :
1 su bardağı kadar gazoz veya portakallı fanta.
Yapılışı :
1.Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarını, bir tutam tuz ile çırparak kar haline getirin. Şekerin yarısını ekleyin, şeker eriyinceye ve kar haline gelinceye kadar çırpın.
2.Yumurta sarılarını, şekerin kalan yarısı ve kaynar su ile, şeker eriyip, karışım mayonez kıvamını alıncaya kadar çırpın.
3.Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip az daha çırpın.
4.Badem aromalı kek ununu eleyin ve sıvı karışıma ekleyin. Çırpın ve yumurta aklarını, karışıma ekleyin ve tahta kaşık veya silikon spatula ile nazikçe, yumurta aklarını fazla söndürmeden karıştırın.
5.24 cm'lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı kaba boşaltın, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Pişen pandispanyayı iyice soğuduktan sonra enine üçe bölün.
6.Kremayı hazırlamak için önce yumurta sarıları ile şekeri güzelce çırpın. Un, nişasta ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra sütü de karıştırarak, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Muhallebi piştikten sonra içine tereyağını katın ve mikserle iyice çırpın. Krem şantiyi de bir su bardağı süt ile çırpıp kullanıncaya kadar buzdolabına kaldıralım.
7.Pandispanyanın her bir katını gazoz ile nemlendirdikten sonra her bir kata muhallebi sürelim ve üstlerine karışık şekilde dilimlediğimiz meyveleri yerleştirelim ve meyvelerin üstünü ince bir kat krem şanti ile kapattıktan sonra, diğer pandispanya malzemelerini de aynı şekilde üst üste koyalım ve artan muhallebi ile pastanın üst kısmını kaplayalım. Bu hali ile pastayı buzdolabına kaldırıp 2-3 saat bekletelim. Buzdolabından çıkardıktan sonra artan krem şanti ile pastayı kaplayalım. kenarlarını Hindistan cevizi ile kaplayıp, krem şanti ve kalpli şekerlemelerle süsleyelim. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)