FIRINDA TATLI KURUYEMİŞ TARİFİ



FIRINDA TATLI KURUYEMİŞ TARİFİ

Malzemeler :
200gr kuruyemiş karışımı (ceviz,çiğ fındık,çiğ kaju,çiğ badem)
1,5 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı portakal suyu
1 çorba kaşığı pekmez
1 çorba kaşığı esmer şeker
3 çorba kaşığı susam
Tuz

Yapılışı :

Fırını önceden 180 derecede çalıştırın.Bir karıştırma kabına 200gr sevdiğiniz kuruyemiş karışımını koyun.Ben ceviz, çiğ fındık,çiğ kaju ve çiğ badem kullanıyorum.Üzerine 1’er çorba kaşığı portakal suyu,pekmez,esmer şeker ile 1,5 çorba kaşığı bal ve çok az tuz ilave edip iyice karıştırın.Son olarak üzerine 3 çorba kaşığı kavrulmamış susam serpin ve fırın tepisine yağlı kağıt serip karışımı üzerine yayın.Tepsiyi fırının orta katında 20 dakika pişirin.Fırından çıkardıktan sonra soğutun ve bayatlamaması için hava geçirmez saklama kapları yada kavanoza koyarak muhafaza edin.

WAFFLE TARİFİ



WAFFLE TARİFİ

Malzemeler :
3 adet yumurta
125 gr tereyağı (eritilmiş ve ılımış)
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1 tutam tuz
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

İç Malzemeleri :
Çikolatalı fındık kreması (çokokrem,nutella)
Çilek,muz,kivi,ananas (mevsim meyveleri)
Arzuya göre beyaz çikolata,bitter çikolata
Dövülmüş fındık,ceviz içi

 

Yapılışı :
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayrı ayrı çırpma kabına alın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar haline gelene kadar mikserle çırpın.Yumurta sarılarını da ayrıca toz şekerle çırpın.Tereyağını, sütü ve vanilyayı ekleyin. Un ile beraber kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin.Kar haline getirmiş olduğunuz yumurta aklarını da ekleyerek yavaşca karıştırıp harcı hazırlayın.Pişirmek için, waffle makinasını,tost makinasını yada yapışmaz yüzeyli bir tavayı tereyağ ile yağlayın ve ısıtın.Karışımdan bir kepçe kadar koyarak kızarana kadar pişirin (Tava ile yaparsanız arkalı önlü pişirmeniz gerekiyor) Tüm malzemeyi pişirdikden sonra arasına çokokrem yada benmari usulü çikolata eritip sürün ve üzerine çilek,muz ya da istediğiniz diğer meyvelerden koyarak yiyin.Dövülmüş fındık yada ceviziçi serperekte servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

NOT: Tarifteki miktarlarla 4 kişi için waffle hazırlanabiliyor.
Devamını Gör

MİLFÖYLÜ GÜL BÖREĞİ TARİFİ



MİLFÖYLÜ GÜL BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
Milföy hamuru
Salam
1 ad. kabak
Tuz, karabiber, zeytinyağı
1 ad. yumurta sarısı


Yapılışı :
Milföy hamurunu dikey olarak beş dilime ayırın. Salamları yarım ay şeklinde dilimleyin.Kabakları yıkadıktan sonra dış yüzeylerine çatalla çizgiler çekip çok ince dilimleyin. Onları da yarım ay kesin. Üzerine biraz tuz, çekme karabiber ve zeytinyağı gezdirip karıştırın.Şerit milföy hamurlarının üzerine isterseniz salam ve kabak karışık olarak, isterseniz ayrı ayrı döşeyip elinizle kıvırın. Oluşan çiçeklerin etrafına yumurta sarısı sürüp 180 derece kızgın fırında kızarana kadar 15-17 dakika pişirin.


NOT :
Milföy yağlı bir hamur olduğu için fırın tam kızmadan börekleri sürmeyin, yağını salar. Buzluktan milföylerin kullanacağınız kadarını dolaba indirin kullanmadan beş dakika önce dışarı çıkarmanız kafi gelecektir. Sıcakken tüketin.Tarifi değişik malzemelerle uygulamak mümkün, arzu ederseniz mevsime göre patlıcan, haşlanmış yada fırınlanmış pancar vb. sebzeler de kullanabilirsiniz.Afiyet olsun.

DAMALI BATON PASTA TARİFİ




DAMALI BATON PASTA TARİFİ

Kakaolu Pandispanya Kek İçin Malzemeler :
2 tane yumurta 80 gram  (1 çay bardağı) şeker
Kabartma tozu (1 çay kaşığı)
5 Gram (1 çorba kaşığı) kakao+ 100 gram(1,5 çay bardağından 1 çorba kaşığı eksik ) un

Sade Pandispanya Kek İçin:
2 tane yumurta 80 gram (1 çay bardağı ) şeker
105 gram (1.5 çay bardağı ) un
1 çay kaşığı kabartma tozu

Krema Malzemeleri:
1 kilo (4 su bardağı) süt
80 gram ( yarım su bardağı ) un
80 gram ( yarım su bardağı ) nişasta
180 gram (1 su bardağından bir parmak eksik) şeker
1 paket vanilya
50 gram tereyağı

Üzeri İçin:
Çikolata


Yapılışı :
Kremanın soğuması için kremayı hazırlayalım, bunun için krema malzemelerini tereyağ hariç hepsini bir tencereye alalım, karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Pişen kremayı ocaktan alalım, tereyağını ilave edip iyice karıştıralım. Kremayı bir kenara bırakalım.Karıştırma kapına önce kakaolu kekin malzemesini ilave edip hazırlayalım, harcı yirmi sekiz santimlik dikdörtgen bir tepsiye boşaltalım pişirelim.Sade keki de aynı şekilde hazırlayalım.Kekler piştikten sonra ılınmasını bekleyelim, ılındıktan sonra kenar kısımlarını keselim düz hale getireli. Sade keki altı uzun şeritler halinde keselim genişliği eşit olmasına özen gösterelim.Kakaolu kekede aynı uygulamayı yapalım.
Şeritlerin aralarına krema sürerek üç şeriti (1 sade 1 kakaolu , 1 sade) birleştirelim.Üzerine süt serpiştirip, krema sürelim. Tekrar üç şeriti yerleştirelim aralarına krema sürelim yapışmasını sağlayalım.Katlar bitene kadar bu işlemi uygulayalım.Kalan kremayı dış yüzeyinin her yerine sürelim, dolapta bir kaç saat bekletelim.Hazırladığımız pastanın üzerini zevkinize göre krem şanti veya benmari usulü erittiğiniz çikolata ile süsleyerek servise sunabilirsiniz.Afiyet olsun.

PATATESLİ ÇITLATMALI POĞAÇA TARİFİ



PATATESLİ ÇITLATMALI POĞAÇA TARİFİ
 
Malzemeler :
4 su bardağı un
 Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
tuz
su

İç Harcı İçin :
3 haşlanmış patates
100 gr. beyaz peynir
50 gr. kaşar peyniri

Üzeri İçin :
Yumurta sarısı
Yeşil zeytin

Yapılışı :
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz ve ortaya mayayı koyuyoruz. Unun üzerine tuz serpiyoruz. Mayanın üstüne, sütü ve zeytinyağını döküyoruz. Yumurtayı kırıyoruz ve az da ılık su döküyoruz. Ortadan mayayı eriterek yoğurmaya başlıyoruz. İyice yoğuruyoruz ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz. Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz. İç harcı için, haşlanmış patatesleri bir kaseye rendeliyoruz.Peynirleri de üzerine rendeleyerek yoğuruyoruz. Mayalanan hamurdan 14 beze çıkarıyoruz ve yuvarlıyoruz. İç harcı da 14 parçaya bölüyoruz ve yuvarlıyoruz. Hamurları elimizle büyütüyoruz. Ortalarına da yuvarladığımız iç harcı koyuyoruz. Hamuru kapatıyoruz ve tekrar yuvarlıyoruz. Üzerine hafif bastırarak yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Bıçakla hamurların kenarlarına 5 çentik açıyoruz. Üstlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Ortalarına bir yeşil zeytin dilimi koyuyoruz. Tepside de bir süre mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

TULUMBA TATLISI TARİFİ



TULUMBA TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
• 500 gram un
• 600 gram su
• 1 yemek kaşığı pirinç unu
• 1 yemek kaşığı nişasta
• 5 tane yumurta
• 100 gram kadar margarin


Şerbeti olması için :
• 1 kilo toz şeker
• 600 gram su
• 1 dilim kadar limon


Yapılışı :
Bir tencere içerisine 600 gram olan suyu alarak, üst kısmına 100 gram olan margarini eklemeli, 1 şeker kaşığı uç kısmı ile tuz ve 1 kilo toz şeker ilave edilmelidir. 500 gram olan unu tencere içerisine karıştırarak eklemeli ve 5 dakika olacak şekilde pişirilerek soğumaya alınmalıdır. Bu karışım ılıyınca yumurtaları birer birer kırarak eklemeli ve karışımı yoğurarak yumurtalar yedirilmelidir. Bu karışım içerisine 1 yemek kaşığı irmik, nişasta ve pirinç ununu da ekleyerek yine yoğrulmalıdır. Karışımı krem şanti torbası içerisine dökerek sıkılmalıdır. Bir tava içerisinde sıkılan karışım alınarak tatlılar kızarması gerekiyor. Sıcak olan tatlıları soğuk şerbet içerisine batırdıktan sonra biraz bekleyerek servise alınabilir. Afiyet olsun.

KREPLİ PASTA TARİFİ


KREPLİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 paket labne peynir
çikolata sosu
2 paket krem şanti (kaliteli olmasına özen gösterelim)
1 kaşık kabartma tozu(tatlı kaşığı)
1 paket vanilya

90 kadar çikolata sosu bitter
1 bardak şeker(su bardağı)
2 bardak un(su bardağı)
3 bardak süt(su bardağı)
3 adet yumurta

Yapılışı :
Malzemelerimizi tabaklara koyup hazırlayalım,rahatça işlem yapabileceğimiz bir kap seçip içine sütümüzü,yumurtamızı,unumuzu,vanilyamızı,kabartma tozumuzu ve son olarak çikolatalarımızı ekleyip karıştırıp çırpmaya başlayalım.(mikser yardımı ile).Hazırlamış olduğumuz bu hamur karışımını yanmaz bir tavada yada teflon tavada yağladıktan sonra krep şeklini verecek kalıplar yada kepçe yardımı ile dökelim ve pişirmeye başlayalım.İşlemlerimi tekrarlayalım sırası ve soğuması için bekletelim 10 dk.Krem şantimizi de hazırlayalım ,krem şanti karışımımızı kreplerimizin arasına sürelim ve diğer krebimimizi üstüne kapatalım hazırlamış olduğumuz kreplerimizin üstüne çikolata sosumuzu gezdirelim,dökelim ve ardından labne peynirimizle süsleyip şekillendirelim.Krepli pastamız servise hazırdır.Afiyet olsun.

KAYMAKLI PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ


KAYMAKLI PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
► 100 Gram kaymak
► 125 Gram gram tereyağ
► 2 Portakal kabuğu rendesi
► 1 Çay bardağı pudra şekeri
► 1 Paket vanilya
► 1 Paket kabartma tozu
► 1 Tane yumurta
► Un

Üzeri İçin :
► pudra şekeri


Yapılışı :
Malzemelerin hepsini yoğurma kabına alıp orta sert kıvamda hamuru hazırlayalım. Ardından hamuru folyo ile sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirelim. fırın tepsisine yağlı kağıt serelim hamuru buzdolabından çıkartalım ufak mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım hafif yassıltalım tepsiye dizelim. 180 derecede ısınmış fırında 20 dakika pişirelim. fırından aldıktan sonra üstüne pudra şekeri eleyelim. Afiyet olsun.

TAHİNLİ CEVİZLİ ÇITIR RULO TARİFİ



TAHİNLİ CEVİZLİ ÇITIR RULO TARİFİ

Malzemeler :
•2 adet yufka (baklavalık yufka çok daha iyi olur)
•1 su bardağı toz şeker
•Yarım su bardağı tahin
•1 su bardağı dövülmüş ceviz

Yapılışı:
Şeker, tahin ve cevizleri bir kapta karıştırın.Daha sonra tezgahın üzerine sermiş olduğunuz yufkanın bir yarısına hazırladığınız harcın yarısını sürüp rulo şeklinde sarın. Diğer yufka için de aynı işlemi tekrarlayın.Hazırladığınız ruloları yaklaşık 5`er cm kalınlığında dilimleyerek yağlamış olduğunuz fırın tepsisine dizin.Önceden 180 dereceye ayarlamış olduğunuz fırında 20-25 dk kadar pişirin.

ELMALI ÇÖREK TARİFİ



ELMALI ÇÖREK TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
Yarım cay bardağı pudra şekeri
1 cay bardağı yoğurt
1 cay bardağı sıvı yağ
125 gr. margarin
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu

İç Malzemeleri :
3-4 adet elma
2 çorba kaşığı toz seker
3 çorba kaşığı su
3/4 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1,5 tatlı kaşığı tarçın

Üstü İçin :
Pudra Şekeri


Yapılışı :
İç malzemesi için; elmalar rendelenir,su ve seker ilave edilerek pişirilir,pişince içine tarçın ve dövülmüş ceviz ilave edilir.Soğuması için beklenir.
Diğer Tarafta :
Hamur malzemesi karıştırılır.Yumuşak bir hamur yapılır.Cevizden büyük parçalar koparılır yuvarlanarak elde açılır.Elde edilen daire şeklindeki hamurun yarısına 1,5 tatlı kaşığı iç malzemesi konur,hamurun diğer yarısı üzerine kapatılır.Yağlanmış tepsiye yerleştirilir.Her çöreğin kenarları çatalla bastırılır (açılmaması için).Önceden ısıtılmış fırında 155 derecede pişirilir.Üstleri hafif kızarınca fırından alınır.Ilınınca üzerlerine pudra şekeri elenir.Tabağa alınarak servis yapılır.