BAYAT EKMEK BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
1 adet bayat ekmek
200 gr kaşar rendesi,
200 gr beyaz peynir,
1 su bardağı süt,yarım su bardağı soda
2 yumurta
Yapılışı :
Küçük fırın tepsisinin altını yağlayın.Ekmeğin yarısını küçük küçük parçalayarak tepsinin dibini döşeyin.Üzerine kaşarın yarısını ve beyaz peynirin tamamını yayın.Üzerine ekmeğin diğer yarısını döşeyin.Kalan kaşarı da üzerine yayın.Yumurtaları soda ve sütün içine kırıp çırpın ve bireyin üzerine gezdirin.10-15 dakika dinlendirdikten sonra 220 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
YALANCI SU BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler:
5 Adet yufka
Harcı İçin:
1 Su bardağı süt
1 şişe maden suyu
1 Su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
3 Yumurta
İçi İçin:
1/2 Kg. beyaz peynir
1/2 Demet maydanoz
Yapılışı :
Süt, maden suyu, sıvı yağ ve yumurtalar bir kâsede çırpıcı ile karıştırılır.Tepsinin tabanına 1 kat yufka buruşuk olarak serildikten sonra bu karışımdan üzerine bolca dökülür ve eşit şekilde yayılır. Sonra 2. ve 3. yufka aynı şekilde serilir. Her katına harçtan dökülür ve eşit şekilde yayılır.Peynir bir kap içinde ufalanır ve kıyılmış maydanoz ile karıştırılır. 3.yufkadan sonra peynirli harcın tamamı eklenir ve tepsinin her tarafına düzgünce dağıtılır.Diğer yufkalarda aynı şekilde serilip aralarına sıvı harç dökülür.En üste son kalan yufka kapatılır ve üzerine kalan sıvı harcın hepsi dökülür.Fırına vermeden önce çatalla 5–6 yerine delik açılır.190 derecede kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.
SARAY SARMASI TARİFİ
Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
50gr margarin
1 paket vanilya
Üzeri İçin :
Hindistan cevizi
1 paket krem şanti
Yapılışı :
Süte un ve şekeri ekleyin hafif ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin ve margarini vanilyayı ilave edin karıştırmaya devam edip ocaktan alın ve soğumadan blendırdan geçirin.Tepsiyi yada büyük boy dikdörtgen borcamı örtücek kadar Hindistan cevizi serpin
Muhallebiyi hiç soğutmadan hindistan ceviz serili borcamın üzerine dökün (bu işlemi kaşık kullanmadan yapın ki Hindistan cevizleri bir yerde toplanmasın) daha sonra muhallebi iyice soğuduktan sonra üzerine kremşantiyi sürüp birkaç saat yada en güzeli bir gece dinlendirdikten sonra servis yapmadan tatlıyı önce boyuna 3-4 parçaya eninede 4-5 parçaya bölerek yada arzunuza göre bölün her parçayı rulo halinde sarıp etrafınıda Hindistan cevizine bulayın tepsiye dizin ve servis yapın.
ELMALI KURABİYE TARİFİ 2
Malzemeler :
Yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldığı kadar un
İç Malzemesi :
3 adet elma
Şeker ve tarçın ( göz kararı)
Yapılışı :
Önce iç malzemeyi hazırlıyoruz.Elmaları rendeleyip üzerine şeker ve tarçını ekleyip ocakta pişiriyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.Önce margarin ile sıvıyağını iyice karıştırıyoruz.Sonra yoğurdu ,yumurtayı ekleyip karıştırıyoruz, şekeri ,kabartma tozunu, vanilinni ve unu azar azar ekleyip yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur olacak.Sonra hamurdan parçalar kopartıp açıp içine elmalı harçtan koyup istediğimiz şekli veriyoruz.Önceden ısıttığımız fırında 180 Derecede pişiriyoruz.
UN HELVASI TARİFİ
Malzemeler :1 paket margarin
2 su bardağı un
Hindistan cevizi,ceviz ya da tarçın süslemek için
Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su yada süt
Yapılışı:
1- Margarin tencerede eritilir.Üzerine un eklenerek unun rengi koyulaşana kadar tahta kaşıkla kavrulur (20 dakikadan az olmayacak).
2- Ayrı bir kapta kaynatılan suda toz şeker eritilir, kavrulan ve rengi koyulaşan una ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir.
3- Tahta kaşığa yapışmayacak kıvama gelince ocaktan alınır ve tencerenin kapağı kapatılarak dinlendirilir.
RÜYA PASTA TARİFİ
Malzemeler :
150gr oda sıcaklığında margarin
3 adet orta boy yumurta
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı ılık süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kahve
2 yemek kaşığı kakao
İç Kreması İçin :
1 paket Labne peyniri (200 gr)
1 kutu mascarpone peyniri (350 gr)
6-7 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı kahveli draje
Kaplaması İçin :
1 paket Labne peyniri (200 gr)
1 kutu krema (200 ml)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
İsteğe göre çikolata
Yapılışı :
Margarini çırpma kabına alın ve krema gibi oluncaya kadar yüksek devirde çırpın.Üzerine şekeri ekleyerek eriyinceye kadar önce orta sonra yüksek devirde çırpmaya devam edin.Karışım krema kıvamı alınca yumurtaları tek tek ilave edin.Sütü,unu ve vanilyayı ilave ederek pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar 1-2 dakika daha yüksek devirde karıştırın.
Kek karışımını eşit olacak şekilde 3 farklı kaseye paylaştırın.İlk kaseyi sade bırakın,ikinci kaseye kakaoyu,üçüncü kaseye ise kahveyi ekleyerek iyice karıştırın.Kalıbınızı yağlayıp unlayın ve ilk karışımı içine dökerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.Diğer kek karışımlarına da aynı işlemi uygulayın.Pişen kekleri kalıbından çıkartmak için soğuyuncaya kadar bekleyin.Tüm kekler pişip kalıplarından çıktığında iç kreması için gerekli olan Labne,Mascarpone ve pudra şekerini sertleşinceye kadar yüksek devirde çırpın.
Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın üzerine spatula yardımıyla kremanın yarısını yayarak drajelerden serpiştirin.İkinci pandispanyayı da aynı şekilde yerşeltirdikten sonra kalan kremayı yayın ve son katı yerleştirin.Dış kaplaması için labne peyniri,krema ve pudra şekerini iyice çırpın.Bir spatula yardımıyla pastanın üzerini kaplayın.İsteğe göre çikolata parçaları ve kahveli drajelerle süsleyerek servis yapın.
ANTEP USULÜ İRMİK HELVASI TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
125gr. Margarin veya tereyağı
100 gr. dil peyniri
50gr. Çekilmiş antepfıstığı
Yapılışı :
Tencereye yağı alıp eritelim. İrmikleri ekleyelim. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak irmikler hafifçe esmerleşip meyanesi gelene dek kavuralım. Ateşi kapatıp kaynar haldeki suyu ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika irmiklerin suyu çekmesini sağlayalım. Sonra şekeri ve kibrit çöpü inceliğinde dilimlenmiş peynirleri bir kez karıştırarak 5 dakika demlendirelim. Arzuya göre üzerine çekilmiş antepfıstığı serperek servis yapalım.
KANDİL SİMİDİ TARİFİ
Malzemeler :
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvıyağ
200 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı su
Üzeri İçin :
1 yumurta (akı ve sarısı ayrılacak)
Susam
Çörekotu
Yapılışı :
Öncelikle tüm kuru malzemeyi elekten geçirin ve karıştırın.Sonra un karışımının ortasına açacağınız çukura yumurtayı,sıvıyağı ve suyu ekleyin.Sıvı malzemeyi karıştırarak yavaşça un karışımına yedirin.Malzemeler hamurlaşırken,oda sıcaklığındaki margarini ekleyin ve yoğurarak karışıma yedirin. Yoğurmaya devam edin.Yağlı ve ele yapışmayan bir hamur elde etmek istiyoruz.Çok sert olmayan ancak yumuşaktan serte yakın bir kıvamı olmalı.
Pürüzsüz,topaklanmamış ve ele yapışmayan bir hal aldığında 15-20 dakika kadar hamuru dinlendirin.Masada rulo şeritlere dönüşen hamur parçalarına son olarak halka şeklini verin ve iki ucunu birbirine yapıştırın. Susamlı yapacağınız kandil simitlerini önce yumurta akına batırın sonrada susama bulayın.Çörekotlu olacak olanlarında üzerine yumurtanın sarısını sürün ve üzerlerine çörekotu serpin.Kandil simitlerini önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında 20-30 dakika kadar pişirin.
Afiyet Olsun.
KATMER POĞAÇA TARİFİ 2
Malzemeler :
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
20gr yaş maya veya 2 yemek kaşığı kurumaya
2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı )
Arasına :
75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir
Yapılışı :
Mayayı çok az ılık suyla eritin. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yapın. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırın. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürün. Hamurları üst üste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlayın.
En üsttekine yağ sürmeyin. Üst üste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütün. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sarıp. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
PATATESLİ PEYNİRLİ TUZLU KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 adet büyük boy patates
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet havuç
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı ufalanmış beyaz peynir
10 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
1 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
5-6 dal dereotu
3 dal yeşil soğan
1 paket kabartma tozu
4 Türk kahvesi fincanı tam buğday unu (tepeleme)
1'er kaşık pul biber,karabiber,toz kişniş (arzuya göre)
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :
Patatesleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Havuçları rendeleyin.Sarımsakları ince ince doğrayın. Yeşil soğan,dereotu ve maydanozları incecik kıyın. Yumurta,sıvıyağ, yoğurt ve sütü iyice çırpın.Diğer bütün malzemeleri ilave edip karıştırın.Kek hamuru kıvamında bir hamur elde edin (Ben tepeleme 4 Türk kahvesi fincanı tam buğday unu koydum.Siz aldığı kadar un ilave edin) Yağlanmış kare veya yuvarlak fırın tepsisi veya borcama hamuru yayın 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.Dilimleyerek servis edin.Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)