HAVUÇ TATLISI TARİFİ



HAVUÇ TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
½ kg havuç
1. 5 su bardağı ceviz
½ paket petibör bisküvi
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
½ çay bardağı süt


Yapılışı :
Havuçları kazıyın, yıkayın ve rendeleyin.Rendelediğiniz havuçları tencereye alın, üzerine şekeri serpin ve ½ çay bardağı su ilave ederek suyunu çekinceye kadar pişirin ve soğumaya bırakın.Cevizi ve bisküvileri rondodan geçirin.(Çok inceltmeyin).Havuç, ceviz ve bisküviyi harmanlayın, servis tabağına alın.Krem şantiyi süt ile çırpın ve tatlının üzerine spatula ile düzgünce sürün.Arzuya göre ceviz, yeşil fıstık vb. ile süsleyin.Buzdolabında dondurduktan sonra dilimler halinde servis yapın.
Afiyet olsun

MİLFÖY PASTASI TARİFİ




MİLFÖY PASTASI TARİFİ


Malzemeler :
10 adet milföy hamuru
2 su bardağı süt
2 adet orta boy muz
½ su bardağı şeker
½ adet limon
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı pudra şekeri
Kıyılmış yeşil fıstık
50 gram margarin

Yapılışı :
Milföy hamurlarını ortadan iki eşit parçaya bölün ve fırın tepsisine sıralayarak 200 derecede kızarana kadar pişirin.Diğer yanda sütü, unu, şekeri bir tencerede sürekli karıştırarak göz göz olana kadar muhallebi kıvamında pişirin.Margarini içine ilave edin ve 2-3 dakika mikserle çırpın.Limonu sıkın, suyunu ve minik parçalar halinde doğranmış muzlarla birlikte kremaya katın ve 1-2 dakika daha mikserle çırpmaya devam edin.Kremayı buzdolabına koyun ve yarım saat kadar dolapta bekletin.Milföy parçalarının birer adedini servis tabağına sıralayın ve dolapta hafif donmuş kremayı bu parçaların üzerine paylaştırın ve diğer parçaları üzerlerine kapatın.Pudra şekerini her pasta diliminin üzerine serpin ve yeşil fıstık ile de süsleyin.Milföy pastalarınız servise hazır.

SÜTLAÇ TARİFİ 3



SÜTLAÇ TARİFİ 3

Malzemeler:
1 l süt
200 g toz şeker
50 g pirinç

1 yumurta sarısı
40 g nişasta

Yapılışı:
Tencereye süt, toz şeker, yumurta sarısı ilave edip kaynatın. Ardından bir kapta nişastanın açılması için az miktar su ilave edip karıştırın. Sulandırdığınız nişastayı kaynamış süte ilave edip, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin. Sütlacı ocaktan indirmeye yakın haşlanmış ve süzülmüş pirinci de ilave edin. Karıştırdıktan sonra servis kaselerine alın. Üstü kızarıncaya kadar 200 derece fırında pişirin.

ELMALI BİSKÜVİ TARİFİ



ELMALI BİSKÜVİ TARİFİ

Malzemeler :
Yarım paket petitbeure bisküvi
2 orta boy elma
Tarçın
Ceviz içi

Üzeri İçin:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Pudra şekeri

Yapılışı :
Bisküvileri fırın kabına dizin. Üzerine ince dilimlenmiş elmaları dizin. Üzerine iri kıyım ceviz ve tarçın serpin. Dilerseniz kuru üzüm de kullanabilirsiniz.2 yumurtayı ve şekeri mikserle iyice çırpın. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın ve bu karışımı elmaların üzerine dökün.180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Pişen bisküvileri fırından alıp ılınmasını bekleyin. Üzerine pudra şekeri serpin ve su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesip servis tabağına alın. Soğuyunca servis yapın.Afiyet olsun.

TENCERE KEKİ TARİFİ



TENCERE KEKİ TARİFİ

Malzemeler :
2 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un

Çikolata Sosu İçin Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı Un
1 tatlı kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
Islatmak için yarım çay bardağı süt veya meyve suyu


Yapılışı :
Orta büyüklükte teflon bir tencerenin içi tereyağ yada margarin ile yağlayın. Bir kabın içerisinde yumurtaları köpürene kadar güzelce çırpın.Şekeri de ilave ederek kabarana kadar çırpmaya devam edin.Süt, su, kakaoda eklenerek çırpmayı sürdürün.Son olarak un, kabartma tozu, vanilyayı da ilave edip son kez çırpın.Hazırlanan kek harcını tencereye dökün.Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye başlayın.İlk 15 dk dan sonra kapağını açıp keki kontrol edin.Yarım saat sonra kek pişmeye başlamıştır. Kürdanla kontrol ederek pişip pişmediği konusunda kontrol sağlayabilirsiniz.Piştiğinden emin olduktan sonra keki ocaktan indirin.Soğuduktan sonra da servis tabağına ters çevirerek çıkarın.Ortadan ikiye kestiğiniz keki meyve suyu yada süt ile ıslatın.Çikolata sosunu malzemelerinden yola çıkarak pişirin.Hazırladığınız sosun bir kısmını araya yayın.İsterseniz meyve parçacıkları yada çikolata parçacıkları da serpiştirebilirsiniz.Diğer parçayı da aynı şekilde ıslatıp süt ile ıslatıp kekin üzerine kapatın.Kalan sosu da pastanın üzerine dökün ve süsleyin.Bir süre dinlendirin ve servis edin.

KABAK TATLISI TARİFİ 2



KABAK TATLISI TARİFİ 2

Malzemeler :
2 kg balkabağı
3 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı su
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Yapılışı :
Balkabağını temizleyip dilimledikten sonra tencereye alıp üzerine tozşeker ve suyu gezdirin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Kabak yumuşayınca ocaktan alın. Soğuduktan sonra servis tabağına aktarın. Dövülmüş ceviz serperek servis yapın.

ÇİKOLATA SOSLU BİSKÜVİ TARİFİ


ÇİKOLATA SOSLU BİSKÜVİ TARİFİ

Malzemeler :
3 adet yumurta
125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
1 su bardağı tozşeker
4 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı iri kıyılmış fındık içi
100 gram eritilmiş bitter çikolata

Yapılışı :
Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarına margarini ekleyip, karıştırın. Şeker, un ve kabartma tozunu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamurdan küçük parçalar kopartın. Elinizle şekil verin ve üzerine hafifçe bastırın. Hamurun bir yüzünü yumurta akına bulayın ve fındık içi serpin. Tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafifçe pembeleşene dek pişirin. Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirip soğuduktan sonra servis yapın.

KIYMALI BÖREK TARİFİ




KIYMALI BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
1 adet yufka
200 gram kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, yenibahar

Yapılışı :
Kıymayı bir tavaya alıp üzerine kıyılmış soğan ve sarımsak ekleyin. Ara sıra karıştırarak suyunu salıp yeniden çekinceye dek kavurun. Tuz, karabiber ve yenibahar ekleyip ocaktan alın. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanoz ve kaşar peyniri ilave edin. Margarini eritip, sütle karıştırın. Yufkayı dörde bölün. Her parçanın üzerine bir fırçayla sütlü karışımdan sürün. Yufkanın geniş tarafına kıymalı harçtan koyup, rulo şeklinde sarın. Daha sonra bir ucundan tutup içe doğru, kendi etrafına sarıp gül şekli verin. Yumurtayı çırpıp böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirip servis yapın

ÇİKOLATALI İRMİK HELVASI TARİFİ



ÇİKOLATALI İRMİK HELVASI TARİFİ

Malzemeler :
4 çorba kaşığı tereyağı
Bir buçuk su bardağı irmik
İki buçuk su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
1 paket vanilya


 Üzerine:
1 paket (80 gram) bitter çikolata
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Yapılışı :
Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine irmiği ekleyip 8-10 dakika karıştırarak kavurun. Diğer taraftan sütü kaynatıp içine tozşekeri ekleyin. Sıcakken, irmiğin rengi dönünce üzerine ekleyin. Ceviz ve vanilyayı ilave edin. Suyunu çekince ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 15 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra elinizle istediğiniz gibi şekillendirip bir tepsiye dizin. Üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı dökün. Dolmalık fıstıkla süsleyin. Çikolata donduktan sonra servis yapın.

KABAKLI SAKIZLI MUHALLEBİ TARİFİ



KABAKLI SAKIZLI MUHALLEBİ TARİFİ


Malzemeler :
250 gram balkabağı
İki buçuk su bardağı toz şeker
Yeteri kadar su
2 su bardağı nişasta
2 su bardağı süt
1 parça damla sakızı

Üzerine:
Kıyılmış antepfıstığı

Yapılışı :
Balkabağını dilimleyip bir tencereye alın. Üzerine bir buçuk su bardağı tozşeker ve yarım çay bardağı suyu ekleyip kısık ateşte kaynatın. Kabaklar yumuşayınca, ocaktan almadan bir çatalla ezin. Daha sonra 1 su bardağı nişastayı 1 su bardağı suda açıp kabağa ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Ayrı bir tencerede süt, damla sakızı ve kalan bir su bardağı tozşekeri kaynatın. 1 su bardağı nişastayı 1 su bardağı suda açıp sürekli karıştırarak kaynayan sütün üzerine ilave edin. Koyulaşınca ocaktan alın. Sütlü karışımı hafifçe ıslattığınız bir kaba dökün. Üzeri katılaşana kadar bekleyin. Daha sonra üzerine balkabaklı karışımı ekleyin. Buzdolabına alıp dondurun. Dilimleyerek tabaklara aktarın. Üzerine kıyılmış antepfıstığı serperek servis yapın.