ÇİKOLATALI TRUFF TARİFİ



ÇİKOLATALI TRUFF TARİFİ

Malzemeler:
2 adet kakolu baton kek
200 gr bitter çikolata
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
1 paket krema


Üzeri İçin:
Granül şekerleme veya Hindistan cevizi

Yapılışı:
Tencereye krema konur ve kaynatılır.Parçalanmış çikolata içine atılır ve karıştırılarak eritilerek ocaktan alınır.Kek ufalanarak ilave edilir. Fındık eklenir.Tüm malzeme iyice yoğrulur. Buzdolabına konarak 2 saat dinlendirilir.Dolaptan alınarak fındıktan biraz büyük parçalar koparılır, top haline getirilir.Hindistan cevizine bulanarak servis yapılır.

SİRKELİ TUZLU KURABİYE TARİFİ



SİRKELİ TUZLU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr eritilmiş nebati yağ
1 yumurta sarısı içine, akı dışına
2 silme yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Susam,Çörekotu,Haşhaş (hepsi de olabilir veya yoksa bir tanesi de yeterli)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı :
Un hariç bütün malzemeleri yoğuracağımız kaba koyup karıştırıyoruz.Daha sonra yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.10 dakika hamurumuzu dinlendirdikten sonra hamurdan bezeler alıp rulo yapıp (rulolar çok kalın olmasın pastahane de gördüğünüz incelikte rulo yapın kıyır kıyır olması için bu önemli) istediğimiz şekli verip önce yumurta akına sonra susama batırıp önceden yağladığımız tepsiye diziyoruz.185 derecede önceden ısıttığımız fırında kızarana dek pişiriyoruz.Afiyet Olsun.

ELMALI KURABİYE TARİFİ 4


ELMALI KURABİYE TARİFİ 4

Malzemeler :
250 gr margarin
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
4-5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üstü İçin :
1 Çay bardağı pudra şekeri

İç Malzemeleri :
5 adet orta boy elma
1su bardağı öğütülmüş diri ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 cay bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı :
Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur haline getirin.İç malzemeleri elmaları rendeleyip şekeri ilave ederek suyunu çekene kadar ocakta pişirin. Daha sonra ceviz ve üzümü ekleyin. hafif soğuyunca tarçını ilave edin.Dinlenen hamuru merdaneyle açıp 7 cm üçgen şeklinde kesip iç harçları içlerine koyup rulo şeklinde katlayın.180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.Pişen kurabiyeleri soğuyunca bol miktarda pudra şekeri eleyip servis yapın.Afiyet olsun.

ÇÖKELEKLİ KURABİYE TARİFİ




ÇÖKELEKLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
1 paket margarin (oda ısısında)
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 kaşık yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un


Yapılışı :
Oda ısısındaki margarini ve yumurtayı karıştırıyoruz.Sırayla sıvıyağ yoğurt ekleyerek biraz daha karıştırıp un ve kabartma tozunu da ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.Hamuru yarım saat dinlendirip açıp üçgen parçalar kesiyoruz.İçine peynirli karışımı koyup sarıyoruz ayni elmalı kurabiye yapar gibi.Hepsini dizdikten sonra yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

KAKAOLU KEK TARİFİ



KAKAOLU KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 adet yumurta
2 su bardağı seker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1 limon rendesi
1 paket kakao

Yapılışı :
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz sırayla sıvıyağ süt vanilya limon rendesi kakaoyu atıp biraz daha karıştırıyoruz sonra un ve kabartma tozunu da ilave edip çırpıyoruz önceden yağlamış olduğumuz kalıba (tepsiye) döküyoruz afiyet olsun.

SADE POĞAÇA TARİFİ



SADE POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
3 yumurta (iki sarı ayrılır üzeri için) 
2 su bardağı sıcak süt
1 yas maya
Tuz Yarım paket margarin
1 su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un


Yapılışı :
Hamur yoğrulup 2 saat dinlendirildikden sonra isteğiniz şekli verip önceden ısıtılmış fırında 220 derecede üzerine yumurtanın sarısını sürüp pişirilir. İsteğe göre içine peynir veya patates koyula bilir.Yumuşacık oluyor afiyet olsun.

İRMİKLİ PARMAK TATLISI TARİFİ


İRMİKLİ PARMAK TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
1 paket margarin 
1 su bardağı sıvıyağ
3.4 kaşık irmik
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Şerbeti İçin :
4 su bardağı su

4 su bardağı şeker

Yapılışı :

Hamurun sıvı malzemelerini ve margarini iyice karıştırın ve kuru malzemeleri de ilave edip hamuru ele yapışmayan bir hamur haline getirin parmak şekli vererek irmiğe bulayın 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin şerbet ılık tatlı sıcakken dökün.
NOT :Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim :) Afiyet olsun.

HALLEYLİ HALLEY PASTA TARİFİ


 
HALLEYLİ HALLEY PASTA TARİFİ
 
Malzemeler :
Bir paket halley ( 10 adet )
2 poşet krem şanti + 2 su bardağı süt
1 adet muz

Yapılışı :
Halleyi kırıyoruz. Çırpılmış krem şantinin içine koyuyoruz. Daha sonra muz doğrayıp karıştırıp streçlenmiş kek kalıbına boşaltıyoruz. En az 1 saat dolapta ( buzlukta ) bekletip kalıbı ters çevirip streçi alıp çikolata sosu döküp servis ediyoruz.

KURUYEMİŞLİ ÇİKOLATA DİLİMLERİ TARİFİ



KURUYEMİŞLİ ÇİKOLATA DİLİMLERİ TARİFİ

Malzemeler :
25 gr tereyağı
1 çay bardağı krema
300 gr bitter çikolata
4 kuru kayısı
2 kuru incir
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı yerfıstığı
1 çay bardağı ceviz
4 yemek kaşığı file badem

Yapılışı :
Tereyağı, krema ve küçük parçalara bölünmüş çikolatayı sos tenceresinde eritip bir kaseye aktarın.Kayısı ve inciri küp şeklinde doğrayın.Diğer malzemelerle birlikte çikolata karışımına ilave edin.Bir kalıbın içini strech folyo ile kaplayın.Hazırladığınız karışımı kalıba döküp 2 saat buzdolabında bekletin.Donan çikolatayı kalıptan çıkartın.İnce dilimleyip servis yapın.

KITIR RÜYASI TARİFİ




KITIR RÜYASI TARİFİ

Malzemeler :
1 kg süt
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
5 adet yumurta
125 gram tereyağı
250 gram mısır gevreği
Bir buçuk su bardağı badem
Şerbeti için:
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 su bardağı su


Yapılışı :
Süt, irmik, tozşeker ve vanilyayı boza kıvamına gelene kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin.
Soğuduktan sonra yumurtaları bu karışıma teker teker yedirin. Orta büyüklükte bir cam kabın içini yağlayın. 4 parçaya bölünmüş tereyağını kabın dört bir yanına yerleştirin. Mısır gevreğinin yarısını kabın içine boşaltın. Üzerine pişirdiğiniz irmikli karışımın yarısını yayın. Orta kısma kabukları soyulmuş ve iri dövülmüş bademi serpin. Kalan irmikli karışımı boşaltın. Onun da üzerine kalan mısır gevreğini yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın.Soğuk tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.