PORTAKALLI TART TARİFİ



PORTAKALLI TART TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un


Harcı İçin Malzemeler :
4 portakal
2 su bardağı toz şeker

Yapılışı :
Öncelikle margarini eritelim.Erimiş margarin ve tüm hamur malzemelerini yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.Bu arada portakalların kabuklarını soyalım.Kabukları küçük bir kaba alalım ve biraz su koyarak kaynatalım.Sonra bu kaynayan suyu dökelim ve yeniden soğuk su koyup kaynatalım.Bu işlemi dört kez yapalım.Dördüncü kez suyunu süzdükten sonra biraz soğutalım.2 bardak toz şeker ekleyip pişmiş portakal kabuklarıyla şekeri elimizle ezerek karıştıralım.Hazırladığımız tart hamurunun üçte birini ayırarak geri kalanını bir miktar erimi margarinle yağladığımız bir kalıba yayalım.Şekerli portakallı harcı hamurun üzerine dökelim ve kaşık yardımıyla düzgünce yaylım.Hamurun geri kalanını harcın üzerine serelim ve fırına sürelim.Üzeri kızarınca tartımızı fırından çıkartalım ve ters çevirelim.Üzerine dilediğimiz kadar pudra şekeri dökerek servis yapalım.Dilersek portakal dilimleriyle süsleyebiliriz.

KARAMELLİ TART TARİFİ


KARAMELLİ TART TARİFİ

Malzemeler :
1 adet yumurta
100 gram margarin(oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un


Kreması İçin :
1 paket karamelli pasta kreması(dr oetker)
Yarım su bardağı kadar ince kıyılmış fındık

Karameli İçin :
Yarım su bardağı toz şeker

Yapılışı :
Hamur için verdiğim malzemeleri karıştırıp sert bir hamur yoğurun.10 dakika dinlendirin..Tart kalıbınızı yağlayın..Hamuru açın tart kalıbına yerleştirin hamura çatalla bir kaç yerinden bastırın çok kabarmasın diye.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin.Kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın.O arada pasta kremasını üzerinde yazıldığı gibi hazırlayın ve soğumuş olan tartımızın içine
boşaltın..Üzerine fındıkları serpiştirin.Karameli hazırlamak için şekeri bir tavada kısık
ateşte şekeri eriyene kadar karıştırıyoruz.Eriyen şekeri tartımızın üzerini dilediğimiz gibi
süslüyoruz.Afiyet olsun.

PORTAKAL ŞEKERLEMELİ ÇİKOLATALI CHEESECAKE TARİFİ


PORTAKAL ŞEKERLEMELİ ÇİKOLATALI CHEESECAKE TARİFİ


Tabanı İçin Malzemeler :
Bir buçuk paket kakaolu pötibör bisküvi
125 gram tereyağı

Peynirli Dolgu İçin:
500 gram labne peyniri
1 su bardağı tozşeker
1 kutu (200 ml) krema
3 adet yumurta, 2 adet portakal
2 çorba kaşığı nişasta

Çikolata Sos İçin:
Yarım kutu (100 ml) krema
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata

Portakal Şekerlemeleri İçin:
3 adet portakal
Bir buçuk su bardağı tozşeker
2-3 damla limon suyu
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata

Yapılışı :
Öncelikle tabanı için bisküviyi robottan geçirin ve bir kaba alın. İçine eritilmiş tereyağını katın ve karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının dibine malzemeyi boşaltın ve bir su bardağının tabanıyla bastırarak yayın. Hafifçe kalıbın yanlarına doğru yükseltin ve buzdolabında 2 saat bekletin. Peynirli dolgu için derin bir kabın içinde labne peyniri, tozşeker ve kremayı pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ilave edip, çırpmaya devam edin. Nişastayı ekleyip, karıştırın. En son rendelenmiş portakal kabuğunu katın ve tüm malzemeyi şöyle bir karıştırdıktan sonra bisküvi tabanının üzerine boşaltın. Spatula ile üzerini düzeltin ve su almaması için tabanını alüminyum folyo ile sarın. Sıcak su koyduğunuz fırın tepsisinin içine kalıbı oturtun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra en az 2-3 saat buzdolabında soğutun. Çikolata sos için kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Elinizle parçalara ayırdığınız çikolatayı içine katın ve eriyene kadar bekleyin. Ilınınca, kalıptan çıkardığınız cheesecake'nin üzerine dökün. Portakal şekerlemeleri için, iyice yıkadığınız portakalları dilimleyin ve tencereye alın. Üzerine tozşeker ve limon suyunu gezdirip, kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynadıktan sonra portakal dilimlerini, suyunun süzülmesi için fırın ızgarasının üzerine alın. Çikolatayı benmari usulü eritin ve suları süzülen portakal dilimlerinin yarısını çikolataya batırıp, çıkarın. Alüminyum folyo üzerine aldığınız şekerlemeleri 1-2 saat beklettikten sonra cheesecake'nin üzerine yerleştirin. Dilimleyerek servis yapın.

ÇİKOLATALI SUFLE TARİFİ 2


ÇİKOLATALI SUFLE TARİFİ 2


Malzemeler :
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
150 gram tereyağı
3 adet yumurta (akları ve sarıları ayrılacak)
3/4 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao, bir tutam tuz

Yapılışı :
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip, ılınmaya bırakın. Ayrı bir kapta tozşeker ve yumurta sarılarını çırpıcı ile hafifçe çırpın. Ilınan çikolatalı karışıma ekleyip, karıştırın. Un ve kakaoyu eleyerek, karışıma ilave edin. Yumurta aklarını ve tuzu derin bir kapta köpük haline gelene kadar çırpın. Çikolatalı karışıma katın ve alttan üste doğru birkaç kez karıştırın. Sufle kaplarına paylaştırın. Fırın tepsisine sıcak su doldurun ve sufle kaplarını içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 8-10 dakika pişirin. sıcak olarak servis yapın.

VİŞNELİ MUFFİN TARİFİ


VİŞNELİ MUFFİN TARİFİ

Malzemeler:
3 yumurta
120 gr margarin veya tereyağı
120 gr pudra şekeri
60 gr un
1 paket kabartma tozu
1 kase vişne (sade de yapabilirsiniz)


Üstü İçin :
Pudra şekeri

Yapılışı :
Yumurtayı çırpın.Ayrı bir kapta yağı,pudra şekerini,unu kabartma tozunu karıştırıp yumurtalara ekleyin.Muffin kaplarına 2 yemek kaşığı hazırladığınız karışımdan ekleyin.Üzerlerine vişne ilave edin.180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.Pişmeye başlayınca vişneler dibe çöküyor.
Afiyet olsun.

CEVİZLİ KEK TARİFİ



CEVİZLİ KEK TARİFİ


Malzemeler :
4 yumurta
1 paket vanilya
1 bardak şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 bardak iri çekilmiş ceviz
1 tatlı k. tarçın
2 bardak un
1 paket kabartma tozu


Kreması :
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket (200gr) labne peynir
1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Yapılışı :
Yumurta, şeker ve vanilyayı köpürene kadar çırpalım.Yağ, ceviz, tarçın, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.Kalıbı yağlayıp boşaltalım ve 175 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.Fırından çıkınca kalıptan çıkartıp soğumasını bekleyelim.Diğer tarafta sütle krem şantiyi iyice çırpalım.Labne, ceviz ve şekeri de başka bir kapta karıştıralım.İki karışımı birleştirip karıştıralım.Kek soğuyunca krema ile sıvayalım.Dolapta bekletelim, servis yapmadan 10-15 dakika önce dolaptan çıkarıp bekletelim ve daha sonra servis yapalım.

KURU İNCİRLİ TATLI TARİFİ


KURU İNCİRLİ TATLI TARİFİ

Keki İçin Malzemeler :
 6 adet kuru incir
 1 su bardağı un
 1 su bardağı şeker
 5-6 adet ceviz içi
 1 küçük çay bardağı süt
 3 yumurta
 1 silme tatlı kaşığı tarçın
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya (isteğe bağlı)

Yapılışı:
Önce keki pişirin. Bunun için öncelikle kuru incirleri bir kaba alıp üzerine sıcak su dökün, beklesin. Kekinize yumurta ve şekeri çırparak başlayın. İncir ve ceviz hariç diğer tüm kek malzemesi ekleyerek çırpmaya devam edin. Alışkın olduğunuz kek hamuruna nazaran sıvı görünebilir, merak etmeyin. Yumuşamış olan incirleri sudan alıp elinizde sıkın. Küçük küçük doğrayın ve una bulayın. Cevizleri de irice dövün ve her ikisini keke ekleyip hafifçe karıştırın. Kare borcama yayıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin.O arada muhallebinizi tereyağı ve toz krem şanti hariç tüm malzemesini tencereye alarak ve karıştırarak ocakta pişirin. İndirip tereyağını ekleyin, karıştırın ve ılınmaya bırakın.Şerbeti hazırlamak için yarım bardak sıcak suda hazır kahve ve şekeri karıştırarak eritin. Üzerine 1 bardak soğuk su ekleyerek ılık hale getirin. O arada kekiniz pişmiş olacaktır, çıkarın ve biraz ılınmaya bırakın.Ilınmış olan muhallebinize toz krem şantiyi ekleyip çırpın.Kek ılındığında şerbetini gezdirerek üzerine dökün.Biraz çekince muhallebisini de üstüne yayın. Soğuduğunda buzdolabına alın. Bir gece bekletin.Servis edeceğiniz zaman üzerine kakao-tarçın karışımını süzgeç yardımıyla eleyin ve Hindistan cevizi gezdirip dilimleyerek sunun

ÇİKOLATALI RULO PASTA TARİFİ


ÇİKOLATALI RULO PASTA TARİFİ

Malzemeler :
2 su bardağı un
4 adet yumurta
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
1 su bardağı şeker
Yarım kilo süt
Bitter çikolata
1 paket kakaolu puding


Yapılışı:
Geniş bir kabın içerisinde yumurtaları kırıp şekeri ilave edip çırpın. malzemeleri de ekleyip çırpın.Fırın tepsisine yağlı kâğıt serelim ve kâğıdın üzerine hamuru serelim. fırınımızı 180 derece açarak ısıtıp pişirelim.Bitter çikolatayı da eritelim.Pastamız fırında piştikten sonra yağlı kâğıdımızı kekten ayıralım. Hazırladığımız pudingimizin yarısını kekin üstüne serelim.Kekimizi dağıtmadan ve parçalamadan rulo şeklinde saralım üstüne erittiğimiz bitter çikolatamızı dökelim ve buzdolabına katalım ve soğumasını bekleyelim.Dilimleyerek servis edebiliriz.Afiyet olsun.
NOT : Pastamızın üzerine şan fıstığı,ceviz,fındık parçaları da ekleyebilirsiniz.

SARIYER BÖREĞİ TARİFİ


SARIYER BÖREĞİ TARİFİ

Hamuru için Malzemeler :

5 su bardağı un
Yeteri kadar su
125 gram tereyağı
125 gram margarin
Bir tutam tuz

İçi İçin:
600 gram hindi kıyma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
4 adet büyük boy soğan
100 gram dil peyniri
1 kahve fincanı kuşüzümü
2 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz, yenibahar, tarçın



Yapılışı :
Öncelikle hamur için unu derin bir kaba alın. Tuz ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar su ilave edip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp, 15 dakika dinlendirin.Hamuru dikdörtgen şeklinde ince açın.Tereyağı ve margarini eritip karıştırın.Açtığınız hamurların üzerine yağ sürün.
Kenarları üst üste gelecek şekilde bohça biçiminde katlayıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Bu işlemi8 kez tekrarlayın.Daha sonra açtığınız dikdörtgen hamuru enlemesine 4'e bölün.Elinizi tereyağına batırıp hamurlardan birinin uzun tarafını olabildiğince uzatıp, inceltin. Diğer hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayın.İç harç için dolmalık fıstığı sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kavurun. Kıyılmış soğan ve hindi kıymayı ilave edip, 1-2 dakika daha kavurun. Doğranmış dil peyniri, kuşüzümü, tozşeker,tuz, yenibahar ve tarçın ilave edip, şöyle bir karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.Soğuyan harcı 4'e ayırın ve açtığınız hamurların uzun kenarlarına paylaştırın. İç
harçlı yufkayı rulo şeklinde sarın ve "S" şekli vererek yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Öncede ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve dilimleyerek servis yapın.

KATMER BÖREĞİ TARİFİ


KATMER BÖREĞİ TARİFİ


Malzemeler:
2 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket toz maya
Alabildiği kadar un

Arası İçin:
250 gr tereyağı
1 çorba kaşığı tahin

İçi İçin:
3 adet patates (haşlanmış-rendelenmiş)
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Kırmızı pul biber
Kırmızı toz biber

Üzeri İçin:
Yumurtanın sarısı
Çörek otu

İçi İçin Yapılışı :

soğanı ince ince doğrayalım. Tencereye tereyağını, soğanı koyalım ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım. İçine baharatları, tuzu ilave edelim ve karıştıralım. Son olarak patatesleri ilave edelim ve iyice karıştıralım.

Arası için Yapılışı :

Tavaya tereyağını koyalım ve eritelim. İçine tahini ilave edelim ve karıştıralım.

Hamuru İçin Yapılışı :

Bir kabın içine sırasıyla tüm malzemeyi koyalım ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparalım ve hafif unlu zemin üzerinde, merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açalım. Üzerlerine tereyağlı tahinli karışımdan sürüp, rulo şeklinde saralım ve içe doğru kıvırarak yuvarlayalım. Daha sonra üzerlerini nemli bir bezle örtelim ve buzdolabında 1 saat dinlendirelim. Dinlenen hamurları, düz bir zemin üzerinde, merdane ile servis tabağından küçük olacak şekilde açalım ve uç kısımlarına patatesli harçtan koyup, kenarlarını içe katlayıp, rulo şeklinde saralım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim ve üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp, çörek otu serpelim. Katmer Böreğimizi, önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.