LOKUMLU POĞAÇA TARİFİ


LOKUMLU POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı krema
• 250 gram güllü lokum
• 2 yemek kaşığı pudra şekeri
• 125 gram margarin
• 1 yemek kaşığı sirke
• Aldığı kadar un
• 1 paket kabartma tozu

Yapılışı :
Karıştırma kabına, eritilmiş ve soğutulmuş margarini alalım.Üzerine sırası ile şeker, krem şanti, sirke, kabartma tozu ve unu alalım kıvama gelene kadar yoğuralım.Kıvama gelen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım, elimizde açalım ortasına lokumu koyup kapatalım ve yuvarlayalım.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim, üzerine yumurta sarısı sürelim.170 Derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirelim.Pişen lokumlu poğaçayı servis tabağına alalım sıcakken pudra şekeri serpelim.Afiyet olsun

ÇİKOLATALI KEK TARİFİ


ÇİKOLATALI KEK TARİFİ


Malzemeler :
125 gr. tereyağı ya da margarin
1 su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket bitter çikolata (80 gr.)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

Üzeri İçin :
Portakal marmelatı ( istediğiniz bir marmelatta olabilir )
Hindistan cevizi
Yeşil fıstık

Yapılışı:
Tereyağı küçük bir tavaya alınarak eritilir. Çikolata parçaları eklenip eriyinceye kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Yumurtalar ve pudra şekeri mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Soğumuş çikolatalı karışım ve süt eklenip karıştırılır. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenerek karışıma eklenir ve tahta bir kaşıkla ya da spatula ile karıştırılır. Margarinle yağlanmış kalıba dökülüp 160 derece fırında pişirilir. Kek batırılan kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğuyunca ters çevrilerek kalıptan çıkarılır. üzeri süslenir.

ELMALI CEVİZLİ KEK TARİFİ 2


ELMALI CEVİZLİ KEK TARİFİ 2


Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı küp küp doğranmış elma
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın


Üzeri İçin :
Pudra şekeri 


Yapılışı:
3 yumurta ve şekeri iyice çırpın.Elma ve ceviz hariç diğer tüm malzemeyi ekleyip çırpmaya devam edin.En son olarak elma ve cevizi ekleyin ancak bunların karıştırma işini bir kaşık veya çatalla yapın.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kürdan testinden geçene kadar pişirin.Fırından çıkardığınız kalıbı ıslak bir beze oturtun ve ılındıktan sonra kekinizi kalıbından çıkarın.Üzerine bir süzgeç yardımıyla pudra şekeri eleyin (tarçınlı dekor şekeri adı altında satılan poşetlerden de kullanabilirsiniz)

CEVİZLİ TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ


CEVİZLİ TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
1 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker
1 yumurta
1 şekerli vanilin
200 gr.oda sıcaklığında margarin
3 veya 3,5 su bardağı un
Dövülmüş ceviz


Yapılışı:
Tahin ve şeker karıştırılır. Yumurtanın sarısı, Vanilya, Margarin, Un ilave edilerek sert bir hamur yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlanır. Önce yumurta akına daha sonra dövülmüş cevize bulanarak yağlanmış tepsiye dizilir.175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk.pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

ÇİZGİLİ TART TARİFİ


ÇİZGİLİ TART TARİFİ


Malzemeler :
15-20 adet tatlı bisküvi
Birkaç adet kuru kayısı
1/4 su bardağından biraz fazla doğranmış şam fıstığı
1/4 su bardağından biraz fazla doğranmış badem
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 çay bardağı kiraz şekerlemesi
1 çay bardağı incir şekerlemesi
5 yemek kaşığı margarin
50 gr.acı çikolata
200 gr.beyaz çikolata

Yapılışı :
Tart kalıbına alüminyum mutfak folyosu serip hazırlayın.Çukur bir kaba bisküvileri ufak parçalar halinde kırın,içine ufak ufak doğranmış kayısı,badem ve fıstıkları katıp karıştırın.Bir başka yerde yumurtaları çırpın,içine vanilya katıp bisküvilerin üzerine dökün.Sonra kiraz ve küçük doğranmış incir şekerlemelerini de ekleyin.Beyaz çikolatanın yarısından biraz fazlasını eritin,içine margarini katıp bu karışımı da bisküvilerin üzerine dökün.Karışımı hazırladığınız kalıba doldurun,buzdolabın da en az 4 saat bekletin.Bu arada beyaz çikolatanın kalan kısmını ve acı çikolatayı,ayrı ayrı kaplarda eritin.Buzdolabından çıkan tartın üzerine,acı çikolata ve beyaz çikolata ile çizgiler yapın.Buzdolabında 30 dakika daha bekletin.Dolaptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.

KABARAN KEK TARİFİ


KABARAN KEK TARİFİ


Malzemeler :
2 tatlı kaşığı yaş maya
1,5 fincan süt
1,5 fincan tozşeker
3 su bardağı un
2 yemek kaşığından biraz az margarin
1 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
Bir tutam tuz
1/2 su bardağından biraz fazla kuru üzüm
1/2 su bardağından biraz az dilimlenmiş badem
2 yemek kaşığı pudraşekeri

Yapılışı :
Sütü ılıtın ve maya,bir çay kaşığı şeker,unun 3/4'ü ile katıştırıp 20 dakika köpürmesini bekleyin.Margarini pürüzsüz olana kadar çırpın,devamlı çırparak içine şekerin kalan kısmını,yumurtayı ve yumurta sarılarını ekleyin.Ayrı bir kapta kuru üzümlerin yarısını,unun kalanını ve tuzu karıştırın.Ortasına bir delik açıp buraya çırptığınız yumurtalı karışımı ve mayalı karışımı dökün.Unlu tezgahta 10 dakika yoğurduktan sonra üzerini bir bezle örterek kabarmasını bekleyin.
Kalıbınızı yağlayın.İçine geri kalan üzümleri ve bademi dökün,üzerlerine biraz un serpiştirin.Kabaran hamurunuzu yeniden yoğurun ve kalıba koyun,biraz daha kabarması için bekleyin.Önceden sıcak ısıda ısıttığınız fırında 40 dakika pişirin.Fırından çıkarıp üzerine pudraşekeri serpin.

PORTAKALLI TART TARİFİ



PORTAKALLI TART TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un


Harcı İçin Malzemeler :
4 portakal
2 su bardağı toz şeker

Yapılışı :
Öncelikle margarini eritelim.Erimiş margarin ve tüm hamur malzemelerini yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.Bu arada portakalların kabuklarını soyalım.Kabukları küçük bir kaba alalım ve biraz su koyarak kaynatalım.Sonra bu kaynayan suyu dökelim ve yeniden soğuk su koyup kaynatalım.Bu işlemi dört kez yapalım.Dördüncü kez suyunu süzdükten sonra biraz soğutalım.2 bardak toz şeker ekleyip pişmiş portakal kabuklarıyla şekeri elimizle ezerek karıştıralım.Hazırladığımız tart hamurunun üçte birini ayırarak geri kalanını bir miktar erimi margarinle yağladığımız bir kalıba yayalım.Şekerli portakallı harcı hamurun üzerine dökelim ve kaşık yardımıyla düzgünce yaylım.Hamurun geri kalanını harcın üzerine serelim ve fırına sürelim.Üzeri kızarınca tartımızı fırından çıkartalım ve ters çevirelim.Üzerine dilediğimiz kadar pudra şekeri dökerek servis yapalım.Dilersek portakal dilimleriyle süsleyebiliriz.

KARAMELLİ TART TARİFİ


KARAMELLİ TART TARİFİ

Malzemeler :
1 adet yumurta
100 gram margarin(oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un


Kreması İçin :
1 paket karamelli pasta kreması(dr oetker)
Yarım su bardağı kadar ince kıyılmış fındık

Karameli İçin :
Yarım su bardağı toz şeker

Yapılışı :
Hamur için verdiğim malzemeleri karıştırıp sert bir hamur yoğurun.10 dakika dinlendirin..Tart kalıbınızı yağlayın..Hamuru açın tart kalıbına yerleştirin hamura çatalla bir kaç yerinden bastırın çok kabarmasın diye.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin.Kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın.O arada pasta kremasını üzerinde yazıldığı gibi hazırlayın ve soğumuş olan tartımızın içine
boşaltın..Üzerine fındıkları serpiştirin.Karameli hazırlamak için şekeri bir tavada kısık
ateşte şekeri eriyene kadar karıştırıyoruz.Eriyen şekeri tartımızın üzerini dilediğimiz gibi
süslüyoruz.Afiyet olsun.

PORTAKAL ŞEKERLEMELİ ÇİKOLATALI CHEESECAKE TARİFİ


PORTAKAL ŞEKERLEMELİ ÇİKOLATALI CHEESECAKE TARİFİ


Tabanı İçin Malzemeler :
Bir buçuk paket kakaolu pötibör bisküvi
125 gram tereyağı

Peynirli Dolgu İçin:
500 gram labne peyniri
1 su bardağı tozşeker
1 kutu (200 ml) krema
3 adet yumurta, 2 adet portakal
2 çorba kaşığı nişasta

Çikolata Sos İçin:
Yarım kutu (100 ml) krema
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata

Portakal Şekerlemeleri İçin:
3 adet portakal
Bir buçuk su bardağı tozşeker
2-3 damla limon suyu
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata

Yapılışı :
Öncelikle tabanı için bisküviyi robottan geçirin ve bir kaba alın. İçine eritilmiş tereyağını katın ve karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının dibine malzemeyi boşaltın ve bir su bardağının tabanıyla bastırarak yayın. Hafifçe kalıbın yanlarına doğru yükseltin ve buzdolabında 2 saat bekletin. Peynirli dolgu için derin bir kabın içinde labne peyniri, tozşeker ve kremayı pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ilave edip, çırpmaya devam edin. Nişastayı ekleyip, karıştırın. En son rendelenmiş portakal kabuğunu katın ve tüm malzemeyi şöyle bir karıştırdıktan sonra bisküvi tabanının üzerine boşaltın. Spatula ile üzerini düzeltin ve su almaması için tabanını alüminyum folyo ile sarın. Sıcak su koyduğunuz fırın tepsisinin içine kalıbı oturtun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra en az 2-3 saat buzdolabında soğutun. Çikolata sos için kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Elinizle parçalara ayırdığınız çikolatayı içine katın ve eriyene kadar bekleyin. Ilınınca, kalıptan çıkardığınız cheesecake'nin üzerine dökün. Portakal şekerlemeleri için, iyice yıkadığınız portakalları dilimleyin ve tencereye alın. Üzerine tozşeker ve limon suyunu gezdirip, kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynadıktan sonra portakal dilimlerini, suyunun süzülmesi için fırın ızgarasının üzerine alın. Çikolatayı benmari usulü eritin ve suları süzülen portakal dilimlerinin yarısını çikolataya batırıp, çıkarın. Alüminyum folyo üzerine aldığınız şekerlemeleri 1-2 saat beklettikten sonra cheesecake'nin üzerine yerleştirin. Dilimleyerek servis yapın.

ÇİKOLATALI SUFLE TARİFİ 2


ÇİKOLATALI SUFLE TARİFİ 2


Malzemeler :
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
150 gram tereyağı
3 adet yumurta (akları ve sarıları ayrılacak)
3/4 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao, bir tutam tuz

Yapılışı :
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip, ılınmaya bırakın. Ayrı bir kapta tozşeker ve yumurta sarılarını çırpıcı ile hafifçe çırpın. Ilınan çikolatalı karışıma ekleyip, karıştırın. Un ve kakaoyu eleyerek, karışıma ilave edin. Yumurta aklarını ve tuzu derin bir kapta köpük haline gelene kadar çırpın. Çikolatalı karışıma katın ve alttan üste doğru birkaç kez karıştırın. Sufle kaplarına paylaştırın. Fırın tepsisine sıcak su doldurun ve sufle kaplarını içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 8-10 dakika pişirin. sıcak olarak servis yapın.