HAYRABOLU TATLISI TARİFİ



HAYRABOLU TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
500 gr tuzsuz peynir
3 yumurta
2 su bardağı un
File badem
Yarım su bardağı irmik
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için :
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
2~3 damla limon suyu

Yapılışı :
  Yumurtaları hamur yoğurma kabına alıp çırpın. Peyniri çatal yardımıyla ezin ve çırptığınız yumurtalara ekleyin. İrmik, karbonat ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırın. Unu yavaşça ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparın ve yuvarlayıp file bademe bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Su ve şekeri kaynatarak şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynadıktan sonra 2-3 damla limon suyunu ekleyin. Ocağı kapatın. Pişen hamurları şerbetin içine ekleyin. Şerbeti çekene kadar bekletin. Artık servis zamanı :))   Afiyet olsun herkese :)

PEYNİRLİ MAHLEPLİ POĞAÇA TARİFİ


PEYNİRLİ MAHLEPLİ POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
5 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı sıvı yağ
4 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı sirke


İçi için:
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 tutam ince kıyılmış maydanoz


Üzeri için:
1 yumurta sarısı
5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
isteğe göre iç ay çekirdeği ya da susam


Yapılışı:
Unu yoğurma kabına alın ve ortasına bir çukur açın.
Yumurta, su, yoğurt, sıvıyağ, sirke, şeker, tuz, mahlep ve son olarak mayayı ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamur toplanınca üzerine bir bez örterek 40-45 dakika kadar dinlendirin.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizde hafifçe bastırarak açın. Açtığınız hamurun ortasına hazırladığınız maydanozlu peynirli içten az bir miktar koyun ve katlayarak kapatın.
Yağlı kağıt serdiğiniz ya da yağladığınız fırın tepsisine 2 şer cm aralıklarla poğaçaları dizin.
Tüm poğaçalar bittiğinde üzerine kalan yumurta sarısı ile karıştırdığınız sosu sürüp çekirdek içi serpin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.AFİYET OLSUN :))

FINDIKLI TARTÖLET TARİFİ



FINDIKLI TARTÖLET TARİFİ

Malzemeler :
2.5 su bardağı un
3/4 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
125 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
1 yumurta

İç Malzeme İçin :
3 yumurta akı
1 su bardağına yakın toz şeker
1 su bardağı çok ince çekilmiş fındık içi

Üzeri için :
Tarçın

Yapılışı :
   Derin bir kapta un, toz şeker ve vanilyayı karıştırın. Tereyağı ve yumurtayı ile edip iyice yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Ayrı bir kapta yumurta akları ile toz şeker ve fındığı karıştırın. çok akıcı olmayan bir harç elde edin. 12 tartölet kalıbını yağlayıp unlayın. Hamurun üçte birini daha sonra üzerine kafes yapmak için ayırın. Kalan hamuru hafif unlayarak merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açın. çay tabağı büyüklüğünde kesin. Tart kalıplarının içine yerleştirin. Fındık harcını içlerine paylaştırın. Ayırdığınız hamurdan üzerlerine kafesler yapın. önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ilınınca üzerine tarçın serpip servis yapın.
Fındıklı tartölet artık hazır, afiyet olsun

BADEM KAPLI KRUVASAN TARİFİ


BADEM KAPLI KRUVASAN TARİFİ

Malzemeler :
4 adet bayat kruvasan
2 yemek kaşığı tereyağı (50 gr)
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta akı
2.5 çay bardağı badem unu

Üzeri İçin :
1 yumurta akı
1 su bardağı file badem
Yarım su bardağı pudra şeker

Yapılışı :
  Kruvasanları enine ikiye kesin. Bir kapta tereyağı ve toz şekeri mikser ile iyice karıştırın. üzerine yumurta akını ekleyip tekrar karıştırın. Son olarak badem ununu ilave edip karıştırdıktan sonra 4 (yarı) kruvasana sürün. üzerlerine diğer kruvasanları kapatın. Kruvasanları yumurta akına buladıktan sonra file badem ile iyice kaplayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip servis yapın.
Badem kaplı kruvasan artık hazır, afiyet olsun

KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ


KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
125 gr. tereyağı
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Yapılışı :

  Kek kalıbınızı yağlayıp unlayın.Fazla unları silkeleyerek dökün (Kek kalıbını yayvan bir tepsi tarzında seçin,browni gibi pişecek üzeri sonradan ıslatılacak).Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın.Ayrı bir kapta yağı eritip soğutun. Sütü yağa ekleyin ılısın.Süt ve yağı çırptığınız diğer malzemeye ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  Bu karışımdan 1 su bardağı kadar sıvıyı kenara ayırın.Ayrı bir kapta 2 su bardağı unu eleyin ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.Diğer kek malzemesinin içine yavaş yavaş unlu karışımı ekleyin tahta kaşıkla karıştırın.Kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirin.
  İlk yarım saat fırını kesinlikle açmayın.Daha sonra kekin kabarmasına bağlı olarak açıp kürdan batırarak kekin pişip pişmediğini kontrol edin.Eğer kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiştir.Kek piştikten sonra sıcakken,daha önceden ayrılan 1 su bardağı sıvı karışımı kekin üzerine yayarak dökün.Spatulayla yayın.Dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

PORTAKALLI ISLAK KEK TARİFİ



PORTAKALLI ISLAK KEK TARİFİ

Malzemeler :
3 su bardağı un
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
175 gr. margarin
1 adet havuç
2 portakalın suyu ve kabuğu
1 paket kabartma tozu


Yapılışı :
   Öncelikle margarini bir tavaya alıp,eritin ve soğumaya bırakın.Bir kabın içinde yağı,yumurtayı,şekeri çırpın.Daha sonra rendelediğiniz havuçu,unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.Yağlanmış bir kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkartığımız keki servis tabağına ters çevirin.Henüz sıcakken portakal suyunu üzerinde gezdirin.Rendelenmiş kabuğunu üzerine serpin.Soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin

CEVİZLİ ÇÖREK TARİFİ


CEVİZLİ ÇÖREK TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Yarım kg un
1 paket (10 gram) toz maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tarçın
Tuz
1 çay bardağı dövülmüş ceviz


Üzerine:
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
Susam

Yapılışı :
  Öncelikle mayayı, toz şeker katılmış 1 su bardağı ılık suda eritin. Maya kabarınca derin bir kaba alın. Süt, un, tuz ve sıvı yağı katın. Karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Yarım saat bekletin. Hamuru merdane ile açın. Üzerine 1 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirin. Daha sonra dövülmüş ceviz ve tarçın karışımını serpin. Rulo biçiminde katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Dilediğiniz kalınlıkta dilimleyin. Susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

KOLAY KURABİYE TARİFİ


KOLAY KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
100 gr tereyağı (oda ısısında)
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 adet vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
Yeteri kadar un

Yapılışı:
  Yağ, yumurta ve şekeri iyice karıştırınız. Un, tuz, vanilya ve kabartma tozunu karıştırdıktan sonra yağlı karışıma ilave ediniz. Yumuşaklığı ayarlamak için unu azar azar ilave ediniz. İyice karıştırıp yoğurunuz. Üzerine yağlı kağıt serilmiş tepsiye kurabiyeleri top şekli verip diziniz. 15-20 dk orta derece fırında pişiriniz. 15 dk’dan sonra kurabiyelerin altlarını kontrol ediniz Alt kısımlar hafif kızarmış ise fırından çıkarıp soğumaya bırakınız. Soğuduktan sonra kolay yapılan kurabiyeniz yemeye hazırdır.

 

FINDIKLI TATLI TARİFİ



FINDIKLI TATLI TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
6 su bardağı Un
1 su bardağı Ayçiçek yağı
1 su bardağı eritilmiş Tereyağı
3 yemek kaşığı Yoğurt
1 Yumurta
1 çay kaşığı Kabartma Tozu
1 paket Vanilya
1 su bardağı Ufalanmış Fındık


Şerbeti İçin :
3 su bardağı Toz Şeker
3 su bardağı Su
1 yemek kaşığı Limon Suyu


Yapılışı :
  Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatıyoruz.Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekliyoruz.Birazcık daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
  Unu büyük bir yoğurma kabına eleyerek koyuyoruz.Ortasını çukur yapıyoruz.Tereyağı,ayçiçek yağı,yoğurt,yumurta,kabartma tozu,vanilyayı ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Üzerine nemli bir bez örtüp 30 dakika kadar bekletiyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın.Ortasına fındık parçalarını ekleyip hamurun iki ucunu üst üste gelecek şekilde kapatın.Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.Tepsiyi fırından alıp üzerine ılık şerbeti yavaşça gezdirin.Hamurlar şerbeti çektikten sonra servis yapın.
  Afiyet olsun :)))


AĞLAYAN KEK TARİFİ





AĞLAYAN KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 Yumurta
1 Su bardağı Şeker
1 Su bardağı Un
4 Yemek kaşığı Süt (İlk aşama için)
1 Paket Kakao
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma tozu
1,5 Su bardağı Süt (İkinci aşama için)


Krema İçin :
1 Paket Krem Şanti
1 Su Bardağı soğuk Süt


Sosu İçin :
2 Çay bardağı Süt
Çay bardağından iki parmak eksik Toz şeker
1 Tatlı kaşığı Nişasta
1,5 Çorba kaşığı Kakao
200 gr. Çikolata


Yapılışı :
  Yumurtaları iyice köpürene kadar yaklaşık 5-10 dk mikserle çırpıyoruz.Köpüren yumurtalarımıza şekerimizi de ekliyoruz.Yine iyice köpürene kadar karıştırıyoruz.4 yemek kaşığı Sütü de ekleyip karıştırıyoruz.Başka bir kapta Un,Kabartma tozu,Vanilya ve Kakaoyu eleyerek birleştiriyoruz.
Birleşen kuru ürünlerimizi sıvılarla karıştırıyoruz.
  Kare Borcam tepsimize karışımımızı ekleyip 180 derece fırında kekimizi pişirelim.Pişen kekimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  Kekimiz soğuduktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü her yerine eşit gelecek şekilde döküyoruz.
  Başka bir kapta krem şanti ile 1 su bardağı Sütümüzü karıştırıyoruz.Krem şantiyi kekimizin üzerine güzelce yayıyoruz.
  Kekimizi buzdolabında en az 3 yada 4 saat bekletiyoruz.
  Sos için süt ile şekeri birbirine ekleyip kaynatıyoruz.Küçük bir kapta Nişasta ve kakaoyu az su ile eritelim.Kaynamış sütün içine döküp karıştıralım.Üzerine çikolataları küçük küçük kırıp ilave edelim.Tüm malzemeleri iyice karıştıralım çikolataları iyice eritelim.Piştikten sonra soğumaya bırakalım.Üzerinin kabuk tutmaması için arada karıştırmayı unutmayın :)
  Birazcık soğuduktan sonra sosunu da her tarafına eşit şekilde yayıyoruz.Servis ederken kare kare kesip sunumumuzu yapıyoruz :)
  Afiyet olsun herkese :)