KEMALPAŞALI KARAMELLİ MUHALLEBİ


KEMALPAŞALI KARAMELLİ MUHALLEBİ

Kemalpaşa İçin Malzemeler :
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker

Muhallebi İçin :
3 Türk kahvesi fincanı un
6 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker

Yapılışı :
Kemalpaşalar için şekerin 1,5 su bardağı kadarı, tencerede eritilerek karamelize edilir. Kalan şeker ve su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan şerbete Kemalpaşalar atılarak pişirilir. Şerbetini çekip yumuşayınca servis tabağına alınır.
Muhallebi için verilen malzemeler karıştırılarak, kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra vanilya eklenerek ocaktan alınır. Kaselere paylaştırılıp ılıyınca üzerine kemalpaşalar dizilir. Kalan boşluklara karamel sıkılarak servis yapılır.Afiyet olsun.

BAL KABAKLI BİSKÜVİLİ PASTA TARİFİ



BAL KABAKLI BİSKÜVİLİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1/2 litre süt
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı bal kabağı püresi
1 paket bisküvi
1 paket  Kremşanti


Üzerine :

Hindistan cevizi ve dövülmüş ceviz


Yapılışı :
Bal kabağı püresi için kabaklar üzerini geçmeyecek kadar su ve 1 kaşık şeker ile haşlanıp süzülür. Kabaklar blendırdan geçirilerek püre haline getirilir.
Muhallebi için; süt, un, nişasta, yumurta ve şeker iyice karıştırılıp pişirilir. Kaynamaya başlayınca içine, tereyağ, kabak püresi ve vanilya eklenip biraz daha pişirilir ve daha sonra ılımaya bırakılır.
Ilıdıktan sonra içine 2 kaşık toz krem şanti eklenip çırpılır.
Sütle ıslatılan bisküviler, 2×3 olacak şekilde dizilir. Üzerine iki kaşık muhallebiden dökülür. Bisküviler bitene kadar bu işleme devam edilir.
Kalan krem şanti çırpılıp pastanın üzeri kaplanarak buzdolabında soğumaya bırakılır. Kare kare dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun.

ÇİKOLATALI TURTA TARİFİ



ÇİKOLATALI TURTA TARİFİ

Malzemeler :
4 adet yumurta
125 gr. yumuşak margarin  
1 su bardağı toz şeker
2 kaşık kakao
1 kahve fincanı süt
1,5 su bardağı un
1 poşet kabartma tozu


Ara Kreması İçin :
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 kaşık kakao
5 kaşık şeker
80 gr. bitter çikolata (arzuya göre)


Yapılışı :
Sütün 1,5 bardak kadarı kaynatılır.
Kalan yarım bardak süt ile şeker, nişasta ve kakao pütürsüz hale gelene kadar karıştırılır.
Bu karışım kaynayan süte azar azar karıştırılarak eklenir. 2-3 dk. pişirilip ocaktan alınır. İstenirse bu aşamada parçalanmış çikolata eklenip karıştırılır. Ara ara karıştırarak soğumaya bırakılır.
Ayrı bir yerde yumuşak tereyağ şeker ile karıştırılır. Yumurtalar, süt ve kakao da eklenip karıştırmaya devam edilir.
Son olarak un, kakao ve kabartma tozu eklenir.
Bu karışımın yarısı yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür.
Üzerine soğumuş olan kakaolu sos dökülüp kenarlara fazla yaklaştırmadan yayılır.
En üste kalan karışım dökülüp kaşık ile düzeltilir.
180 derecede ısıtılmış fırında 20-30 dk. pişirilir.
Turta fırından çıktıktan sonra servis tabağına ters çevrilip pudra şekeri ile süslenir.

BÖĞÜRTLEN SOSLU TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ



BÖĞÜRTLEN SOSLU TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Malzemeler :
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un (silme)
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1,5 su bardağı şeker (damak zevkinize göre değişebilir)
1 adet damla sakızı
1 paket vanilya


Soğuduktan sonra :
Yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı krem şanti


Arası ve Üzeri İçin :
Kullanıma hazır dr. oetker böğürtlen sosu (3 küçük paket)


Yapılışı :

Derin bir tencerede 1 bardak süt, un ve nişasta pütürsüz bir kıvam elde edilinceye kadar çırpılır.kısık ateşte sürekli karıştırılarak sütün kalan kısmı eklenir.Kaynayan krema ocaktan alınır, damla sakızı ve vanilya eklenerek mikserle 5 dk. çırpılır.Ilıklaşınca süt ve krem şanti eklenerek tekrar çırpılır.Fazla bekletmeden kaselere 1 yemek kaşığı kremadan koyulur, kenarlarına çilekler dizilir ve böğürtlen sosunun bir kısmı boşaltılır.tekrar krema ve böğürtlen sosu koyularak soğumaya bırakılır.Afiyet olsun.

SU MUHALLEBİSİ TARİFİ


SU MUHALLEBİSİ TARİFİ

Malzemeler :
2 su bardağı süt
7 çay bardağı su ılık olacak
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 çay bardağı nişasta

Yapılışı :
Sütün içine suyu içine nişastayı ekleyerek karıştırın. Tencereyi ocağa koyarak orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırın. En son şeker ve vanilyayı ekleyerek biraz daha pişirin. Muhallebi kaplarını ıslattın. Muhallebiyi dökerek buzdolabında bekletin. Bir gece buzdolabında bekleterek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: Üzerine meyveli sosu üzerindeki tarife göre hazırlayarak döküp servis yapın.

ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ



ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

Malzemeler :
7 adet yumurta
6 Türk kahvesi fincanı toz şeker
6 Türk kahvesi fincanı un
50 gr. kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması  Aşaması İçin :
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker


NOT : Bu karışım pişirilir ve karıştırılarak soğutulur.

Krem Şanti Aşaması İçin :
1 su bardağı sade krem şanti
1 su bardağı süt


Not :Krem şanti hazırlanarak soğuyan kremaya katılır ve mikserle yüksek devirde çırpılır.


Çikolata Aşaması İçin :
160 gr bitter çikolata


Not :Benmari usulu eritilerek kremaya eklenir ve buzdolabında 1 saat bekletilir.


Yapılışı :
Derin bir kapta yumurtalar ve şeker 5 dk orta, 5 dk yüksek devirde çırpılır.Tamamen homojen olan karışıma un, kakao, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.(yumurtaların köpüğü sönmeden,işlem hızlı yapıldığında çok daha yumuşak bir pandispanya oluyor.)Zeminine yağlı kağıt sıkıştırılmış kelepçeli kalıba boşaltılan karışımın üzeri kaşık yardımıyla düzeltilir.Önceden ısıtılmış fırında 170 C'de kürdan testi temiz çıkıncaya kadar pişirilir.(yaklaşık 40 dk.ama her fırın birbirinden farklı olduğu için siz yine de kürdan testi yapın)
Tamamen soğuyan pandispanya streç filme sarılarak en az 5 saat buzdolabında bekletilir.(eğer vaktiniz varsa 1 gece balkonda bekletince de çok güzel oluyor)
Pandispanyayı enine 3 ya da 4'e bölerek hazırlanan krema aralarına sürülür.(Eğer pandispanyanız sert olduysa, kremasını sürmeden önce az miktarda şekerli ve arzuya göre kahveli sütle ıslatabilirsiniz.Krema sürme işlemi yapılırken; kekin en alt katı servis tabağına alınır.etrafına kelepçe takılarak diğer işlemlere devam edildiğinde, katların kayması engelleniyor ve krema daha rahat sürülüyor).Pandispanyanın dış kreması sürülmeden yarım saat buzdolabında bekletilir.Kelepçesi çıkartılan kekin dışı krema ile kaplanarak arzu edilen şekilde süslenir.Yarım saat buzdolabında dinlendirilen pasta dilimlenerek servis yapılır.


NOT :Benim kullandığım 26 cmlik kalıp ve 12 kişilik bir pasta 

MEYVELİ MUHALLEBİ TARİFİ


MEYVELİ MUHALLEBİ TARİFİ

Malzemeler :
2 paket toz vanilyalı puding
2,5 su bardağı süt
2,5 su bardağı meyve suyu (vişne ya da orman meyveli)


Yapılışı :
Vanilyalı pudinglerden birini sütle, diğerini meyve suyuyla koyulaşana kadar pişirin.
Tatlı kaselerini hafif suyla ıslatıp yarıya kadar sütlü pudingle doldurun.
Boş kalan kısmı meyve suyuyla hazırladığınız pudingle doldurun.
Meyvelerle süsleyip buzdolabında 2 saat bekletin.
Afiyet olsun.

BİSKÜVİLİ ÇİKOLATALI KOLAY PASTA TARİFİ



BİSKÜVİLİ ÇİKOLATALI KOLAY PASTA TARİFİ

Malzemeler :
2 Paket kakaolu bisküvi
1 Çay kaşığı kakao
1 Paket krem şanti
100 gr. fındık
1 Şişe süt


Yapılışı :
Bisküvileri ufak ufak kırın.
Krem şanti ve soğuk sütü çırpın. İçine kakao ve dövülmüş fındık koyun.
Bisküviler ve bu karışımı kaşıkla düzelterek, altına naylon torba döşenmiş bir kalıba boşaltın.
Buzlukta 2 saat bekletin.
Hafifçe donmaya başlayınca ters çevirin ve servis yapın

İRMİK PASTASI TARİFİ


İRMİK PASTASI TARİFİ

Malzemeler:
Yarım kakaolu pasta keki
1 çay bardağı portakal reçeli


İrmikli Krema için:
4 çay fincanı 
süt
1 çay bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 paket vanilya


Şantisi için:
1 poşet toz şanti
1 çay bardağı süt


Üzeri için:
Vişne


Yapılışı :
Bir pasta çemberine, keki yerleştirelim, üzerini portakal reçeli sürelim bir kenara alalım, irmikli kremayı hazırlayalım.
Tencereye, sütü, şekeri, nişastayı, hindistan cevizini, irmik ve vanilyayı alalım karıştırarak pişirelim. Sıcak bir şekilde kekin üzerine dökelim, soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra, krem şanti ile her yerini kaplayalım vişnelerle süsleyelim. Afiyet olsun.

MOZAİK PASTA TARİFİ




MOZAİK PASTA TARİFİ

Malzemeler :
125 gr. tereyağ
1 çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
2 paket sade petibör bisküvi
1 su bardağı ceviz
2 çorba kaşığı kakao


Ganaj için:
100 gr. krema
100 gr. bitter çikolata


Süslemek İçin:

Fıstık

Yapılışı :
Derin bir tencerede tereyağ ve şekeri eritin. Sütü, kakaoyu ve iri parçalara bölünmüş cevizi, ekleyip, karıştırın. Bisküvileri büyük parçalara bölün. Karışıma ekleyip, yavaşça karıştırın. Karışımı streç flim serili bir kalıba dökün. 2-3 saat buzlukta bekletin. Servis tabağına ters çevirerek alın. 

Ganaj için; bir tencereye kremayı alın. Kısık ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Parçalara bölünmüş çikolatayı içine atıp, karıştırarak erimesini sağlayın. Oda sıcaklığına gelince pastanın üzerine dökün. Fıstık ile süsleyin.