PİZZA BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
2 adet yufka
Sıvıyağ
4 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
Domates
Biber
Sosis
Yapılışı :
Öncelikle yufkaları dörde bölün. Daha sonra her parçayı ortadan ikiye katlayıp yağlayın. Rulo şeklinde büzüp, etrafında çevirin. Tepsiye dizin. Yoğurtla yumurtayı çırpın. Böreklerin üzerine dökün. Domates ve biberi küçük doğrayıp, sosisleri dilimleyin. Böreklerin üzerine ilave ederek 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
ZEYTİNLİ AÇMA TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı soğuk süt
1 paket kuru maya (yaş maya kullanacaksanız 1 su bardağı ılık süt içinde eritin.)
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı fındık yağı
Aldığı kadar un
Zeytin ezmesi
Tuz
Üzeri İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
Çörek otu
Yapılışı :
Zeytin ezmesi hariç tüm malzemeyi (maya dahil) yoğurma kabınıza koyup hafif sulu bir hamur elde edene kadar yoğurun.Üzerini nemli bir bezle kapatıp 1 saat kadar hamuru bekletin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp eliniz ile açın ve üzerine zeytin ezmesi sürün.Hamuru rulo yapıp kıvırın ve iki ucunu birleştirin.Üzerlerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serpin.200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.
KOLAY SU BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yufka
2 adet yumurta
1,5 buçuk çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
100 gram beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet maydanoz
Yapılışı:
Bir kabin içinde yumurtaları, sütü, sıvı yağı ve kabartma tozunu çırparak karıştıralım. Margarinle yağlanmış bir tepsiye bir yufkayı kenarlarını dışa taşırarak serelim. 2. yufkayı iri bir şekilde parçalayıp tepsiye yayalım. Üzerine sütü, yumurtalı harcı gezdirerek ezilmiş peyniri ve kıyılmış maydanozu yayalım. İlk yufkanın dışarı tasan kenarlarını tepsiye çevirelim. Üzerine son yufkayı buruşturup serelim. Kalan sütlü, yumurtalı harcı üzerine gezdirerek yufkaları kare dilimler halinde keselim. Önceden ısıtılmış 220 derece ısılı fırında böreğin altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun .
KIYMALI VE MERCİMEKLİ BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
3 yufka
2 soğan
200 gr kıyma
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Margarin ve Sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber ve 1 demet maydanoz (isterseniz)
Yapılışı :
Böreğimizin içini hazırlamak için; küçük doğradığımız soğanlarımızı bir tavada çok az yağ ile pembeleşene kadar kavuruyoruz. Soğanlarımız pembeleşince kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kıymamız da kavrulduktan, önceden haşlamış olduğumuz yeşil mercimeğimizi, tuz ve karabiberimizi, acı seviyorsak pul biberimizi ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz. Eğer seviyorsanız, harcınız soğuduktan sonra içine ince ince doğradığınız maydanozları da ekleyebilirsiniz.Yufkamızı
PASTIRMALI ŞERİT PİZZA TARİFİ
Malzemeler :
2 ekmek hamuru
100 gr pastırma
350 gr dil peyniri
3~4 dal taze kekik
1 yumurta sarısı
Açmak İçin :
Un
Yapılışı :
Ekmek hamurlarından ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Yuvarlayıp uzun rulo haline getirin. Elinizle rulonun üzerine bastırıp yassılaştırın. Merdane ile biraz açıp uzun ve dar bir dikdörtgen elde edin. Her hamurun üzerine ince bir pastırma dilimi ve tel tel ayırdığınız dil peynirini yerleştirin. Hamurları ortadan başlayarak kendi etrafında sarın. Üzerine 1 yumurta sarısı sürüp taze kekik serpin. 30 dakika bekletip mayalanmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Pastırmalı şerit pizza artık hazır, afiyet olsun.
ELMALI PASTA TARİFİ
Malzemeler:
6 adet elma
1 su bardağı ceviz
2 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı yoğurt
½ su bardağı toz şeker
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı :
1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket margarin, yarım su bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu ve 1 su bardağı pudra şekeri; aldığı kadar unla toparlanana kadar yoğrulup dinlemeye bırakılır. İçi için; 6 adet elmanın kabukları soyulur ve rendelenir. Rendelenen elmalar yarım bardak şeker eklenip suyunu çekene kadar kavrulur (yağsız) 1 su bardağı ceviz küçük küçük kıyılıp 2 yemek kaşığı tarçınla birlikte elmalara eklenir. Tüm malzemeler harmanlanır ve iç harç ocaktan alınıp soğutulur.Dinlenen hamurdan küçük bezeler kopartılır ve elde açılıp elmalı içle birlikte yarım ay şeklinde kapatıldıktan sonra tepsiye dizilir. Hamurlar 180 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir. Pişen hamurlar biraz soğuyunca üzerine 1 su bardağı pudra şekeri elenir.Afiyet olsun.
KAPALI KARADENİZ PİDESİ TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
1 fincan sıvı yağ
1 fincan yoğurt
1 fincan süt
1 adet yas maya
2 adet küp seker
Tuz
Aldığı kadar un
İç Malzemesi:
500 gr. kıyma
Domates
Biber
Soğan
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarisi
Tereyağı
Yapılışı :
Öncelikle, sıvıyağ, yoğurt, süt, yas maya, seker ve tuz iyice karıştırılır ve azar azar un eklenerek, kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Mayanın gelmesi için ilik bir yerde dinlenmeye bırakılır.
Soğan ince küp seklinde doğranır ve birazcık sıvı yağ ile çok hafif ateşte kavrulmaya bırakılır. Hafif rengi dönmeye başladığında kıyma eklenir. O arada Domateslerin kabuğu soyulur ve minik minik küp doğranır. Biberlerin tohumu alınır ve küçük küçük doğranır. Kıyma suyunu salmaya başladığında domates ve biber de eklenerek pişmeye bırakılır. Ben kıymanın tam suyunu çektirmiyorum kuru olmasın diye, hafif sulu bırakarak ateşin altını kapatıyorum.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılır. Un yardım ile uzun şekilde açılır.
Ortasına gelecek şekilde kıymalı harcınızı koyun.
Hamuru iki tarafından kapatarak, kapalı pide sekli verin.
Hazırladığınız pideleri tepsiye dizin, üzerine yumurta sarisi sürün. 200 C fırında pişmeye bırakın. Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağ sürün ve afiyetle yiyin.
EV YAPIMI GÜL BAKLAVASI TARİFİ
Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Açmak İçin :
Nişasta
Üzeri İçin :
150 gr. tereyağ
Ceviz veya fındık
Şerbeti İçin :
5 su bardağı su
4 su bardağı seker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı :
İlk önce şerbeti hazırlayın soğumaya bırakın.Hamuru yoğurun 30 bezeye ayırın.10 dakika dinlenen bezeleri nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde açın.İnce olmasına özen gösterin.Üzerine ceviz serpiştirin. Önce üstten ve alttan ortaya doğru büzün,sonra da yanlardan yine ortaya doğru büzün.Katları teker teker ortaya doğru katlayın. Katlanan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizin Üzerine tereyağı eritip dökün.Kabarmaması için bir kaç yerine kürdan batırın.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.Pişen tatlılar ılıyınca üzerine soğuk şerbeti dökün.
AFIYET OLSUN.
NİŞASTALI KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
1 paket margarin veya tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
400gr. mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı :
Tavada hafif eritilen margarinin altı kapatılıp, içine şeker dökülüp karıştırılır. Sonra ılıyınca 2 yumurta kırılarak homojen olana kadar elle karıştırılır. Diğer malzemelerin tamamı ilave edilerek yoğurulur. Hamur ele yapışıyor gibi olsa da 10 dk. dinlenmeye bırakılır.
Yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde yuvarlanarak üzerine hafifçe bastırılıp aralıklarla dizilir. Benim fırınım büyük tip ve 2 tepsi ( ortalama 35 kurabiye ) çıkıyor. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişirdim. Benim fırınımda ortalama 20 dk. sürdü ancak üzerlerinin kızarmaması gerekiyor, beyaz olmalı.Afiyet olsun.
TAHİNLİ KURU BAKLAVA TARİFİ
Malzemeler :
4 adet baklava yufkası (siz dörtlü olarak çoğaltabilirsiniz)
2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
3 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı toz şeker
Üstü İçin :
Pudra şekeri
Yapılışı:
Baklava yufkasını masaya yayıp üstüne erimiş tereyağından damla damla her yerine fırça ile sürülür
aynı işlem 2. ve 3. yufka için de yapılır.4.yufka serildiğinde yağ sürmeden 3 kaşık tahin sürülür 3 kaşık toz şeker ve 3 kaşık ceviz her tarafına serpilir, geniş kenarından başlayarak sıkmadan normal bir şekilde rulo sarılır.İstenilen büyüklükte verev kesilir,tepsiye yağlı kağıt üstüne dizilir 180 derecede kızarana kadar 20-25 dakika pişirilir,iyice soğuyunca kapaklı saklama kabında saklanır, servis yapacağınız zaman pudra şekeri elenir.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)