TAVADA PİZZA TARİFİ



TAVADA PİZZA TARİFİ

Malzemeler :
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 Su bardağından bir parmak daha fazla un
1 Çay kaşığı karbonat
Bir fiske tuz

Üzeri İçin :
Sosis,sucuk,mısır,dilim zeytin,rende kaşar peynir
1 Çorba kaşığı salça
Toz fesleğen

Yapılışı :

Hamur için gereken tüm malzemeler bir kaba alınarak iyice yoğurulur.Sonrasında hamur yağlanan bir teflon tavaya yayılır.Üzerinede salça (biraz sulandırdıktan sonra dilerseniz rende domatesde olabilir) sürülür ve toz fesleğen serpiştirilir.Dilediğiniz oranda malzeme üzerine yerleştirilir.Son olarakta rende kaşar serpiştirerek tavanın ağzı kapatılmış vaziyette yaklaşık 10-12 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Malzemesini dilediğiniz gibi ayarlayabileceğiniz 5-6 dakika içinde kolaylıkla hazırlanan son derece lezzetli şipşak bir tarif..Denemeniz dileğiyle.

KURU İNCİRLİ KREM TARİFİ



KURU İNCİRLİ KREM TARİFİ
 
Malzemeler :
1 kg süt
100gr kuru incir
50gr toz şeker

Yapılışı :

İncirlerin sap kısmını kesip atın ve küçük küçük doğrayın.Tencereye süt, şeker ve incirleri koyup 1,5 saat kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.Kremi kaselere boşaltıp en az 3 saat buzdolabında bekletin.Afiyet Olsun.

CAPPUCİNOLU PARFE TARİFİ


CAPPUCİNOLU PARFE TARİFİ

Malzemeler :
2 paket krem şanti
2 paket cappucino (küçük paket)
1,5 su bardağı süt
1,5 paket kakaolu bisküvi
1 paket çikolata sosu
1 avuç ceviz yada fındık

Yapılışı :
Krem şanti ve cappucinoyu sütle birlikte katılaşana kadar çırpın.Bisküvileri küçük parçalara bölün ceviz yada fındıkla birlikte kremşantiye ekleyin.Baton kek kalıbına streç folyo serin ve karışımı kalıba dökün 1 gece derin dondurucuda bekletin.Servis etmeden önce üzerine çikolata sos dökün.

BİSKÜVİLİ PARFE TARİFİ



BİSKÜVİLİ PARFE TARİFİ

Malzemeler :
4 paket Eti kakaolu bisküvi
2 poşet krem şanti 
2 su bardağı soğuk süt
1 paket negro bisküvi
Damla çikolata yada çikolata rendesi
1 paket çikolatalı sos

Yapılışı :

Büyük bir kabın içine 4 paket kakaolu bisküvileri kırın.İçine de sütle krem şantiyi çırpıp bisküvilerin üzerine ekleyin.İyice karıştırdıktan sonra yuvarlak bir kabın içine poşet yerleştirip içine bisküvili krem şantili karışımı dökün 1-2 saat buzlukta bekletin.Servis etmeden önce çikolata sosunu yapıp üzerine dökün.Çikolata parçalarıyla süsleyin.Negro bisküvileri de pastaya batırın.Afiyet olsun.

FISTIKLI ANTEP KATMERİ TARİFİ


 
FISTIKLI ANTEP KATMERİ TARİFİ
 
Malzemeler :
1 paket baklavalık yufka
2 kutu kaymak
1 su bardağı fıstık ezmesi
200gr tereyağı
Toz şeker

Yapılışı :

Tereyağımızı derin bir tavada eritin.Tezgahınıza bir kat baklavalık yufka serin.Üzerini az miktarda yumurta fırçası ile tereyağı ile yağlayın. Yağladığınız yufkanın üzerine bir kat daha yufka serin,yağlamayın.Tam ortasına kare şeklinde olacak şekilde kaymağı top top koyun.Kaymağın üzerine fıstık ezmesini ve 1 yemek kaşığı (tepeleme) şekeri serpin.Bu malzemeleri yaparken resimdeki gibi yufkanın tam ortasına gelecek şekilde ve mümkünse kare şeklinde koyun.Ardından yufkanızı önce uzun kısmından sonra diğer kenarlarından ortaya eşit şekilde kapatın.Yine tereyağı ile yağladığınız teflon tavada arkalı önlü kızartın.
NOT : Baklavalık hamur kullandığım için,çok dökülen kıyır kıyır bir katmer oldu bu tarif. Ben yenmesi kolay olması açısından büyük kare katmerleri 4 eşit parçaya rulet ile kestim,resimdeki gibi minik karelerden servis tabağına dondurma ile servis ettim.

ISPANAKLI KREP TARİFİ



ISPANAKLI KREP TARİFİ

Malzemeler :
Yarım kase doğranmış ıspanak
2 su bardağı süt
3 yumurta
14 yemek kaşığı un
Tuz
Sıvıyağ

Yapılışı :

Sütü ve doğranmış ıspanağı robotunuza alın ve yüksek devirde çırpın,yumurta,un ve tuz ilave edip tekrar çırpın. Krep tavanızı ısıtın ve biraz yağlayın 1,5 çorba kepçesi döküp arkalı önlü kızartın.Kaşar yada beyaz peynirle servis yapın.

ÇİKOLATA SOSLU ETİMEK TATLISI TARİFİ



ÇİKOLATA SOSLU ETİMEK TATLISI TARİFİ


Malzemeler :
1 paket tuzsuz Etimek

Muhallebisi İçin Malzemeler :
1 kg.süt
1 bardak toz şeker
1 bardak irmik
1 paket vanilya 



Muhallebinin Yapılışı :
Tüm malzeme karıştırılır, kaynayana dek pişirilir, kaynadıktan sonra muhallebimiz kısık ateşte 5 dk.daha pişirilir. 10 dk.kadar bekletilir ılıtılır.

Şerbeti İçin Malzemeler :
2 bardak su
1,5 bardak şeker

Yapılışı :
Etimekler borcama dizilir.Su ve Şeker bir tencerede kaynatılır 5dk kaynayan su ve şeker bekletilir ve etimeklerin üzerine kepçe yardımıyla dökülür iyice ıslatılır. Biraz zaman geçtikçe etimekler şişer yayılır 5dk beklenir.Bunun için büyük borcam kullandım.Su ve şekeri kaynattığım tencerede ise irmikli muhallebiyi yaptım.Daha sonra 10dk ılınan irmikli muhallebimizi etimeklerimizin üzerine yayıyoruz.

Üzeri İçin Malzemeler :
2,5 su bardağı süt
1 paket çikolatalı sosu

Yapılışı :
Sos paketin arkasındaki tarife göre hazırlanır ve irmikli muhallebinin üzerine dökülür. İyice üzeri düzeltilir.Ve Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirilir.Sonra tatlımız arzuya göre ceviz, fındık, Antep fıstığı yada Hindistan cevizi ile süslenebilir.
Afiyet Olsun.

DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ



DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
125gr. oda sıcaklığında margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt
1 yumurta (beyazı içine,sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4 yemek kaşığı kıyılmış dereotu (tepeleme)
Aldığı kadar un

İçi İçin :
150gr ufalanmış beyaz peynir

Üzeri İçin :
Ay çekirdeği

Yapılışı :

Unu karıştırma kabına koyun ve ortasını havuz gibi açın.İçine margarin,sıvıyağ,yoğurt,yumurta beyazı,tuz,şeker ve kabartma tozunu ekleyin. En son dereotunu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur oluşturun.Eğer gerekirse un ilavesi yapın.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayın.Ortasına delik açın ve içine 1 yemek kaşığı kadar ufalanmış beyaz peynir yerleştirin. Deliği kapatıp hamuru tekrar yuvarlayın.Yağlı kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine 2-3 cmlik aralıklarla yerleştirin.Üzerlerine yumurta sarisini fırça ile sürün ve çekirdek serpiştirin 180 C'ye önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (ben 40 dk. pişirdim) pişirin.
Afiyet olsun.

KREM ŞANTİLİ KAKAOLU BİSKÜVİ TARİFİ



KREM ŞANTİLİ KAKAOLU BİSKÜVİ TARİFİ

Malzemeler :
2 paket kakaolu petibör bisküvi
Yarım çay bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Kremasının Malzemeleri:
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1,5 tatlı kaşığı kakao

Üzeri İçin:

Hindistan cevizi,Antep fıstığı vs.

Yapılışı :
Krema malzemelerini karıştırıp muhallebi gibi pişirin ve soğutun.1 paket krem şantiyi 1 bardak soğuk süt ile çırpın.Bisküvileri süte batırıp bir sıra tepsiye dizin ve üzerine krem şanti sürün 2. ve 3. sıra için aynı işlemleri yapın.Soğuttuğumuz kakaolu sosu üzerine döküp kaşığın tersi ile düzeltin.Hindistan cevizi ve Antep fıstığıyla üzerini süsleyin 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın.
Afiyet olsun.

İRMİK LOKUMU TARİFİ



İRMİK LOKUMU TARİFİ

Malzemeler :
1 litre süt
2 su bardağı su
15 yemek kaşığı irmik
15 yemek kaşığı şeker
2 adet falım sakız
3 limonun kabuğunun rendesi
3 portakalın kabuğunun rendesi
2 paket vanilya (Birini damla sakızlı vanilin kullandım)
12-15 adet reçel (Turunç,incir,portakal veya mandalina kabuğu reçeli gibi sert reçeller)

Dış Kaplaması İçin :
2 su bardağı Hindistan cevizi

Yapılışı :

Bir tencerenin içine irmik,şeker,limon kabuğu, portakal kabuğu,küçük parçalara bölünmüş sakız,süt ve suyu ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.Oldukça katı şekilde pişen sütlü tatlımızı ocaktan alıp içine vanilyaları ilave edip karıştıralım.Eğer evinizde mevcutsa, doğranabilen reçellerinizi mercimek tanesi gibi doğrayıp lokum karışımımıza ilave edelim ve tekrar karıştıralım.
Düz,kıvrımı olmayan bardaklarımızın içini su ile çalkalayalım.Sonra da bardakları irmiklimiz ile dolduralım. Doldururken arada hava boşlukları kalırsa fazla uğraşmayalım ki tatlımız kaymaklanmadan sıcak sıcak bardaklara doldurabilelim.Doldurduğumuz bardakları ılıması için bir kenara bırakalım. Yeterince soğuyunca bardakların üzerinde kalan boş kısımlarına birer yemek kaşığı içme suyu ilave edip üzerlerinin kurumamasını sağlayalım.Sonra da buzdolabına kaldıralım.Bardakları bir tepsiye dizip bir gece dinlenmesi için (yaklaşık 12 saat) buzdolabına kaldıralım.Buzdolabından çıkardığımız bardaklarımızdan lokumumuzun kolay çıkması için kenarını bir bıçakla dönelim.Sonra bardağı ters çevirelim ve lokumumuzu bozmadan çıkaralım.Lokumlarımızı istediğimiz boyutta halka halka keselim.Ben bir parça pardak lokumu 5 halkaya böldüm. Sonrada her halkayı çukur bir kaseye doldurduğumuz Hindistan cevizinin içinde döndürelim ve servis kabımıza dizelim.Bu işleme bütün lokumlarımızı bitirene kadar devam edelim.Yalnız mümkün olduğunca lokuma elimizi değdirmeyelim ki parmak izlerimiz lokumumuzda kalmasın. Servis kabımıza dizdiğimiz lokumları son haliyle de 4-5 saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz.
Afiyet Olsun.