KAKAOLU MÜSLİLİ KURABİYE TARİFİ



KAKAOLU MÜSLİLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
250gr margarin
1 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2-3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un

İçi İçin :
1 su bardağı karışık müsli
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tane yumurta akı
1 yemek kaşığı süt

Yapılışı :
Oda sıcaklığında ki margarini bir kaba alıp içine pudra şekeri ve yumurta koyup yoğuruyoruz sonrasında sırayla diğer malzemeleri koyup hamuru yoğurup biraz dinlenemeye bırakıyoruz o arada muslinin içine yumurta akı pudra şekeri ve sütü koyup karıştırıyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle açıp içine biraz müsli koyup elimizle yavaşça kapatarak yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz hepsini bu şekilde yaptıktan sonra ısıtılmış fırında kurabiyelerin hafif altı ve üzeri kızarana kadar bekletip pişince çıkarıyoruz.Soğuyunca üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz veya pudra şekeri serpebilirsiniz.

MERCİMEKLİ SİMİT BÖREK TARİFİ



MERCİMEKLİ SİMİT BÖREK TARİFİ
 
Malzemeler :
6-7 adet milföy
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 kuru soğan
1 domates
1 kaşık biber salçası
Maydanoz
Karabiber,Tuz
Sıvıyağ,Çörekotu
Üzerine sürmek için yumurta sarısı
Un

Yapılışı :

Yemeklik doğranmış kuru soğanı sıvıyağda kavurun. Salça ve mercimeği ekleyin baharatlarınıda ekleyerek kavurmaya devam edin.Küçük doğranmış domatesleride ekleyin ve bıraktığı suyunu çekene kadar pişirin.Soğuması için bir kenara alın ve üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
Milföyleri tezgaha alın ve yumuşaması için bekledikten sonra unlanmış tezgahta üzerine un serperek uzunlamasına (tek yönde) açın ve dikdörtgen bir hamur elde edin.Uzun kenara harç koyup sarın ve iki ucunu birbirine yapıştırmak suretiyle simit şeklini verin.Tüm hamura aynı işlemi yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu dökün.Orta ısılı fırında güzelce kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

PAZILI KÖZLENMİŞ BİBERLİ PİDE TARİFİ



PAZILI KÖZLENMİŞ BİBERLİ PİDE TARİFİ

Malzemeler :
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
Aldığı kadar su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım küp yaş maya (21gr)

İç Malzemeleri :
1 demet pazı
3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz,karabiber,kırmızı pulbiber

Üzeri İçin :
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı :

Yemeklik doğranmış soğanlar sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur.Yıkanıp doğranmış pazı yaprakları eklenip, pazılar sönünceye kadar kavrulur. Közlenmiş kırmızı biberler eklenip karıştırılır,tuz ve baharatlarla tatlandırılıp soğumaya bırakılır.
Un yoğurma kabına alınıp ortası havuz gibi açılır,tuz eklenir. Maya,toz şekerle birlikte ılık sütün içinde eritilir.Sütlü karışım unun ortasına dökülür ve aldığı kadar su ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.Üzerine nemli bir bez örtülerek 15 dakika kadar dinlendirilir.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp unlanmış zeminde oval şekilde açılır.Ortasına iç malzeme yerleştirilir,kenarları içe doğru katlanarak pide şekli verilir.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip 170-180 derece fırında pişmeye bırakılır.Üzeri hafif pembeleşince kaşar rendesi serpilir ve kaşar eriyinceye kadar fırında tutulur.Fırından alınca kenarlarına tereyağı sürülerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TARİFİ



DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TARİFİ

Malzemeler :
1 paket hazır Kemalpaşa
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 paket Dr Quetker Damla Sakızlı Muhallebi
3,5 su bardağı süt
1 kaşık margarin

Yapılışı :

Şeker ve suyu geniş bir tencerede kaynatın. Kemalpaşaları ekleyin ve yaklaşık 10 dakika kadar arada karıştırarak kaynatın 15 dakika kadarda dinlenmesi ve şerbetini iyice çekmesini bekleyin.Bu arada süt ve hazır muhallebi tozunu sürekli karıştırarak kaynatın ve 1 kaşık margarin ekleyin.Muhallebiyi altı kısık olarak 1-2 dakika kaynatın.Mikserin yüksek devri ile çırpın.Dikdörtgen yada kare bir borcama şerbetlenmiş Kemalpaşaları, üzerine de muhallebiyi dökün.Tamamını geniş bir kaba boşaltıp  üzerini dilediğiniz gibi süsleyin ve afiyetle yiyin.

EVDE ENFES PİZZA TARİFİ




EVDE ENFES PİZZA TARİFİ

Hamur İçin Malzemeler :

1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı süt
1 paket yaş maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Aldığı kadar un

Sos İçin :
2 adet domates rendesi
1 kaşık salça
Az sıvıyağ
Kekik
Tuz

Üzerine :
Sosis,Sucuk
Mantar,Yeşil biber
Domates,Mısır
Kaşar rendesi

Yapılışı :

Öncelikle hamur malzemelerimizi güzelce yoğurup, ılık bir ortamda üzeri kapalı bir şekilde yaklaşık 1 saat kadar (en az yarım saat) mayalanması için bekletiyoruz.Mayalanma süreci sonunda hamuru bir kez daha yoğurun ve 3 eşit parçaya bölün (ben 3'e böldüm çünkü 3 farklı malzemeli yapacaktım).
Hafif margarin ile yağlanmış tepsiye elimizle güzelce yayıyoruz.Sos için domates rendesi az sıvıyağ ile pişirilir ve içerisine salça,kekik,tuz ekleyip soğutulur. Tepsiye yaydığınız hamurun üzerine sosdan sürün ve sıra ile dilimlenmiş sosis,sucuk biber ve mantarları dizin.En üste domates dilimleyebilirsiniz.Sıcak fırında güzelce pişirin ve çıkarmaya yakın kaşar rendesi ekleyin.Afiyet olsun.

KAHVELİ CEVİZLİ PARFE TARİFİ



 
KAHVELİ CEVİZLİ PARFE TARİFİ
 
Malzemeler :
2 Paket Kakaolu Krem Şanti
3 Paket Kakaolu Piknik Bisküvi
1 Adet Yumurta
1 Türk Kahvesi Fincanı Şeker (2,5 yemek kaşığı)
2 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Granül Kahve
1 Su Bardağı (kırılmış) Ceviz
2 Su Bardağı Süt



Yapılışı :
Bisküvileri ve cevizleri kırın.1,5 su bardağı süt ile krem şantiyi çırparak hazırlayın Yarım su bardağı sütün içinde de kahveyi eritin.Yumurta ve şekeri,şeker eriyip karışım beyazlayıncaya kadar çırpın (şekerin daha çabuk erimesi için,kabınızın altına sıcak su dolu başka bir kap koyup çırpabilirsiniz)
Şekerli yumurtayı,sütlü kahveyi, bisküvi ve cevizleri, krem şanti ile birleştirin iyice karıştırın.Baton kek kalıbı yada çok büyük olmamak şartıyla arzu ettiğiniz bir borcamın tabanına iki kat strech film serin. Karışımı kaba boşaltın. Üzerini de strech film ile kapatın.Buzdolabında 2 yada 3 saat beklettikten sonra buzluğa kaldırın.En az bir gece yada servis edeceğiniz zamana kadar buzlukta bekletin.
NOT: Kullandığınız kahvenin markası nescafe-gold, krem şantinin markası ise mutlaka dr.oetker olsun lütfen Kakaolu pötibör bisküvi ile de lezzetli oluyor ama bence en güzel hali kekimsi dokusunda dolayı piknik bisküvi ile yapılanı.Öneriyi yapıyor,seçimi size bırakıyorum

CEVİZLİ TAHİNLİ KEK TARİFİ



CEVİZLİ TAHİNLİ KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 Adet yumurta
1 Su bardağı şeker
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
6-7 Çorba kaşığı tahin
Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
2 Su bardağı un
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Susam ( hem içi hem üzeri için yaklaşık 1 su bardağı kadar)

Yapılışı :

Bir kaba aldığımız yumurtalar ve şeker iyice çırpılır. Yoğurt,tahin ve yağda bu karışıma eklenerek çırpılmaya devam edilir.Un,vanilya ve kabartma tozu elenerek kaba alınır.Son olarakta cevizle bir miktar susam ilavesi yapılıp karışım biraz daha çırpılır.Yağlanan bir kek kalıbının tabanına bolca susam serpiştirdikten sonra harç kalıba aktarılır ve önceden ısıttığımız 175-180 derece fırında pişirilir.Afiyetle kalın..

MANTARLI SÜTLÜ BÖREK TARİFİ



MANTARLI SÜTLÜ BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
3 yufka
80gr tereyağ (margarin karışımı yapabilirsiniz)
1,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
2-3 kaşık un

İç Harcı İçin :
Yarım kilo mantar
1 iri kuru soğan
3 kaşık sıvıyağ
Maydanoz
Karabiber,tuz

Yapılışı :

Öncelikle iç harcı hazırlayın.Sıvıyağda doğranmış soğanlarınızı soteleyin ve dilimlenmiş mantarı ekleyip iyice pişirin.Maydanoz,tuz ve karabiber ekleyip altını kapatın. Tereyağ ve margarin karışımını eritin ve ilk yufkayı tezgaha alın üzerine yağ sürüp 2. yufkayıda onun üzerine alıp yağlayın 3. yufka içinde aynı işlemi yapın ve 12 parçaya bölün (sigara böreği gibi) geniş yere haçtan koyup yanlarını kapatarak sarın.Derin bir kabın içine alın ve üzerine 1,5 su bardağı sütü koyun ve tüm sütü çekinceye kadar dolapta bekletin.Buzluğa kaldıracağınız tepsiye yağlı kağıt serin ve aralıklarla böreği dizip üzerine 2 kaşık unu eleyin ve bu şekilde en az 6 saat buzlukta bekletin.Pişireceğiniz zaman üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.

ISPANAKLI KİŞ TARİFİ




ISPANAKLI KİŞ TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı soğuk su
1,5 su bardağı un
Tuz

Harcı İçin :
1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
2 kaşık sıvıyağ
Tuz,karabiber
Yarım bardak süt
2 adet yumurta
Kaşar rendesi

Yapılışı :

Öncelikle harç hazırlanır ve soğumaya bırakılır.Kuru soğan yağ ile kavrulur ve iyice yıkanmış ıspanakta eklenip bıraktığı suyu çekene kadar pişirilir.Ben ıspanağı doğramadım tüm parçalar halinde kullandım,tuz ve karabiber eklenir ve ocaktan alınır.Soğuk tereyağı küçük küçük dilimleyin ve ununu tuzunu ekleyip hızlı bir şekilde yoğurun.Yağlı kağıt arasında tart kalıbınızın içine oturtacak büyüklükte açın ve soğuk yağ ile kaplanmış kalıba yerleştirin,çatalla delikler açın.Fazla suyu sızdırılmış harcınızı üzerine süt ve yumurtayı ekleyip karıştırın ve kalıptaki hamurun üzerine yayın 180 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin.Üzerine rendelenmiş kaşarınızı pay edin ve güzelce kızarana kadar pişirin.
NOT: Ben yağ kontrolü için daha az tereyağ ve un ile ince bir hamur yaptım.Siz 3-4 yemek kaşığı kadar tereyağ ve 2 bardağa yakın un kullanabilirsiniz.

BÖĞÜRTLENLİ PARFE TARİFİ



BÖĞÜRTLENLİ PARFE TARİFİ

Malzemeler :
2 su bardağı soğuk süt
2 poşet toz kremşanti
200gr labne peyniri
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
400gr böğürtlen

Süslemek İçin :
Taze nane yaprakları
Böğürtlen



Yapılışı :
Toz kremşanti sütle birlikte katılaşıncaya kadar çırpılır. Labne peyniri,vanilya,pudra şekeri eklenip çırpılmaya devam edilir.Böğürtlenler mutfak robotunda püre haline getirilip karışıma eklenir 1 dakika kadar çırpılır varsa baton kalıp yoksa eğer bir borcama streç filim serip karışım içlerine paylaştırılır.Kaseler derin dondurucuda bir gece saklanır.Kalıptan çıkartılır üzerleri süslenerek servis edilir.