TARÇINLI VE HİNDİSTAN CEVİZLİ SÜTLÜ PARFE TARİFİ
Kek İçin Malzemeler :
2 çorba kaşığı çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı un
Parfe İçin:
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi sütü
1 çay bardağı krema
1 çorba kaşığı tozşeker
Bir tutam toz tarçın
Yapılışı :
Kekin yapımı için çikolatayı ve tereyağını eritip vakit kaybetmeden toz şekeri, yumurtayı ve unu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlayıp unladığınız bir kaba alın. 250 derecede 12-15 dakika pişirin. Parfenin yapımı için Hindistan cevizi sütünü, kremayı ve tozşekeri karıştırarak kabartın. Bal ve toz tarçını da ilave edin. Yumurtanın akı ile sarısını ayrı ayrı çırpın. Çırptığınız yumurtaları karışıma ekledikten sonra derin dondurucuda en az 3 saat dinlendirin. Hazırladığınız parfeyi fırından yeni çıkmış kek ile beraber servis yapın.
SÜTLAÇ TARİFİ 2
Malzemeler :
Bir buçuk su bardağı pirinç
3 su bardağı süt
1 kahve fincanı tozşeker
1 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı vanilya
Süslemek İçin:
Vişne reçeli
Yapılışı :
Pirinci haşlayıp, süzün. Sütü ilave edip, orta ateşte pişmeye bırakın. Süt kaynama noktasına geldiğinde tozşekeri ekleyin. Koyulaşana kadar pişirip, ocaktan alın. Margarin ve vanilyayı ekleyip, karıştırın. Kuplara pay ederek, soğumaya bırakın. Vişne reçeli ile süsleyerek servis yapın.
ISPANAKLI KOL BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
5 adet yufka
½ kg ıspanak
200 gram lor peyniri
5-6 adet yeşil soğan veya 2 adet orta boy kuru soğan
½ demet dereotu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
½ çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı :
Ispanakların kök kısımlarını kesin ve fazla kalın olmamak kaydı ile doğrayın, yıkayın ve suyunun süzülmesi için süzgeçte biraz bekletin.Soğanları ince kıyın, kuru soğan kullanıyorsanız minik küpler halinde doğrayın.Ispanakları çok az tuz ile diriliği kaybolana kadar ovun, kıyılmış soğan, dereotu, lor peyniri, tuz ve karabiberi ilave ederek harmanlayın. İçiniz hazır.Bir kaseye sütü koyun, 1 çay bardağı su ve sıvıyağın yarısını koyarak iyice çırpın.Yufkaları birer tane olarak masaya yayın, hazırladığınız karışımdan kaşıkla üzerine serpin ve yufkanın her tarafına yayın, bıçakla yufkayı ortadan ikiye bölün.
Yufkaların ortadan bölünmüş kısmın kıyısına ıspanak harcından bir sıra koyun ve yarım yufkayı rulo halinde sarıp yuvarlayarak yağlanmış tepsinin ortasından dışa doğru yerleştirin.Tüm yufkalara bu işlemi uygulayıp tepsiyi tamamen doldurun.Hazırladığınız böreğin üzerine zeytinyağını (zeytinyağı böreğinizin hem nar gibi kızarmasını, hem de çıtır çıtır olmasını sağlar) sürün ve önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında üzerine kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.
KATMER TARİFİ 2
Malzemeler :
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Tuz
İç Harcı İçin:
3 çorba kaşığı tahin
Yarım paket (125 gram)margarin
Yapılışı :
Unu bir kaba alıp, tuz ilave edin ve ortasını havuz gibi açın. Sıvıyağ ve azar azar su ilave edip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örterek 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. İlk bezeyi unlanmış zemin üzerinde yufka inceliğinde açın. Üzerine tahin ve eritilmiş margarin sürüp, rulo şeklinde sarın. Ruloyu kendi etrafında döndürüp, gül biçimine getirin. Bezeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. Merdaneyle çok fazla inciltmeden yeniden açın. saç veya yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirilip servis yapın.
PORTAKALLI MUHALLEBİ TARİFİ
Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı şeker
6 yemek kaşığı irmik
Sosu İçin :
2,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
Yapılışı :
Sütü, şekeri ve irmiği pişirme tenceresine alarak orta hararetli ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.Dikdörtgen yaklaşık 60×40 ölçülerine borcam tepsiye dökün ve soğuyarak donması için buzdolabında yarım saat kadar bekletin.Diğer yanda taze sıkılmış portakal suyunu, şekeri ve ½ çay bardağı suda ezilmiş nişastayı yine başka bir tencereye alarak koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.Dolapta bekletilen muhallebinin üzerine dökün ve hafif ılınınca donması için yine buzdolabına alın.Üst üste dökülmüş iki karışımı servis yapana dek buzdolabında bekletin. En az 3-4 saat.İster kare şeklinde, ister yuvarlak (çay bardağı ile olabilir) kesin , ikili veya üçlü olmak üzere üst üste koyarak servis yapabilirsiniz.Yeşil fıstık veya Hindistan cevizi serperek süsleyebilirsiniz.
SARAY SARMASI TARİFİ
Malzemeler :
1 kg baklavalık un
4 adet yumurta l 5 çay kaşığı tuz
Bir buçuk su bardağı su
500 gram buğday nişastası
7 su bardağı toz antepfıstığı
1 kg tereyağı
Şerbet İçin:
8 su bardağı tozşeker
12 su bardağı su
Yapılışı :
Un, yumurta, tuz ve suyu derin bir kasede yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın. Merdane ile her bir bezeyi çay fincanı tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurları 8'li gruplar halinde aralarına nişasta serperek üst üste dizin. Her birini oklava yardımıyla ince yufkalar halinde açın. Açtığınız yufkanın üzerine toz antepfıstığı serpin. Yufkayı oklavaya sararak, kenarlarından büzün. Büzdüğünüz yufkayı tepsiye dizin. Bir bıçakla 3 cm'lik rulolar halinde kesin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Eritilmiş ve ılınmış tereyağını yufkaların üzerine dökün. Yağın fazlasını tepsiyi çok hafif eğerek, boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatıp, soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti çektikten sonra servis yapın.
PAPATYA KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
1 Paket Margarin
1 Su Bardağından Bir Parmak Eksik Pudra Şekeri
3.5 Su Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Kakao
Yapılışı :
Ön hazırlık olarak margarini tavaya alıp eritelim. Margarin eridiğinde hemen ateşten almayıp, 2 dk. daha kaynatalım. Ateşten aldığımız yağı soğutalım. Yağın üzeri kaymak tutana kadar buzdolabında bekletelim.
Üzeri kaymaklanan yağa pudra şekeri ilave edip, çatalla iyice karıştıralım. Unu ilave ederek çok pürüzsüz bir hamur olana dek yoğuralım. Hamurdan küçük bir parça koparıp, kakao ile karıştıralım ve yuvarlayalım. Beyaz hamurdan bilye iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayalım.
Beyaz ve kahverengi hamurlardan uzun çubuklar yapalım. Hafifçe yassıltalım. Verev verev keselim. Verev parçaları yaprak şekline getirelim. Ortaya ya beyaz , yada kakaolu hamurdan bir parça koyup etrafına diğer renkteki hamurdan parçalar yapıştıralım. Önceden iyice ısıtılmış fırında üzerleri kuruyana dek pişirelim.
PÖTİBÖRLÜ PASTA TARİFİ
Tabanı İçin Malzemeler :•2 paket pötibör bisküvi (400 gr)
•2 yemek kaşığı kakao
•100 gr eritilmiş tereyağı
•2 çay bardağı süt
•(tatlı seviyorsanız 2 yemek kaşığı şeker)
Muhallebisi İçin:
•1 litre süt
•2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
•2 yemek kaşığı pirinç unu (tepeleme)
•1 yumurtanın sarısı
•1 paket vanilya
•1 yemek kaşığı tereyağı
•7 yemek kaşığı şeker
Üzerine Serpmek İçin :
•Kakao
Yapılışı :
1.Bisküvileri elinizde kırın ve geniş bir kaba alın. Diğer malzemeleri de ekleyerek özleşene kadar yoğurun.
2.Orta boy bir cam tepsiyi ıslatın, yaptığınız bisküvili hamuru, bastırarak tepsiye döşeyin.
3.Muhallebi malzemelerini pişirmeye başlayın, koyulaşınca ocaktan alın, bisküvili tabanın üzerine dökün.
4.Henüz sıcakken üzerine bolca kakao serpin, iyice soğutup servis edin.Afiyet olsun.
LOKUMLU MİLFÖY TARİFİ
Malzemeler :
Milföy
Lokum (Fındıklı,Fıstıklı vb..)
Üzerine :
Pudra şekeri
Yapılışı :
Ortadan 2 ye kestiğimiz milföylerin içine yine ortadan ikiye kestiğimiz lokumu sarıyoruz katlama yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizilir 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Dereceyi 150 altına düşürüp 5-10dk daha bekletilir.Fırından çıkarıp sıcak sıcak üzerine pudra şekeri serpip ılık veya soğuk servis yapabilirsiniz..Afiyet olsun.
HAMBURGER EKMEKLİ BÖREK TARİFİ
Malzemeler :1 kg ıspanak yada pazı
8 adet hamburger ekmeği (misafirlerin sayısına göre sayıyı arttırabilir)
1 adet soğan
Biraz sıvıyağ
Tuz,karabiber,pulbiber
Hamburgerleri ıslatmak için 1 kase süt
Beşamel Sos İçin :
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağ
Tuz,karabiber
Üzeri İçin :
Rendelenmiş kaşar
Yapılışı :
Öncelikle soğan doğranır ve tencerede sotelenir. Ispanak yada pazı ilave edilir ve biraz sotelenir (ben pazı kullandım) Tuz,pulbiber ve karabiber ilave edilir.Beşamel sos için; bir tencereye yağ konur eriyince un ilave edilir. Pembeleşmeden kavrulur.Süt ilave edilir.Çırpma teli ile karıştırılarak pişirilir.Tuz ve karabiber ilave edilir ve ocaktan alınır.
Hamburger ekmeklerinin üst kısmı tencere kapağı gibi derin bir şekilde kesilir.Bir kase görünümü elde edilir.Ekmeklerin her yeri süt ile iyice ıslatılır (ıslatmazsanız kuru olabilir) Hamburger ekmeklerinin içine pazı yada ıspanaktan koyulur.Onun üzerine de beşamel sos dökülür ve tekrar üzerine kaşar rendesi koyulur 200 C'de kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)