KOLAY TRUFF TARİFİ
Malzemeler :
1 tepsi herhangi bir kek
1 paket çırpılmış sade krem şanti
Üzerinin Süs İçin :
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi ve 1 yemek kaşığı dolusu kakaoyu bir kasenin içinde karıştırın.
Sade Hindistan cevizi,arzu ettiğiniz pasta süsleri,keki derin bir kapta elinizle yada rondodan geçirerek ufalayın. İçine krem santiyi çırpıp ekleyin. Güzelce yoğurun. Hazırladığınız hamurdan küçük küçük toplar yapın. Topları kakaolu karışıma, sade Hindistan cevizine yada istediğiniz şekerlemelere bulayın. Servis tabağına dizin. Evinizde kekiniz bayatladı yada istediğiniz kıvamda pişmediyse değerlendirmek için çok güzel bir tarif. Afiyet olsun.
ŞAM TATLISI TARİFİ 2
Malzemeler:
3 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
500 gr. ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti İçin :
3 bardak şeker
2 ½ bardak su
2 damla limon suyu
Üzeri İçin :
Hindistan cevizi
Antep fıstığı
Yapılışı:
3 bardak şeker 2 buçuk bardak suyla kaynatılır. Ocaktan alınmasına yakın 2 damla limon suyu sıkılır ve bir iki taşım daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Hamuru için; karıştırma kabına 3 su bardağı irmik konulur. Üzerine 2 su bardağı şeker ve 1 paket kabartma tozu eklenir. Kuru malzemeler harmanlanır ve 1 su bardağı yoğurt eklenip iyice karıştırılır. Isıya dayanıklı cam bir tepsi 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlanır. Hamurun yarısı tepsiye dökülüp yayılır. Ceviz içi çekilip 2 tatlı kaşığı tarçınla harmanlanır ve hamurun üzerine döşenir. Kalan hamur da tepsiye yayılır. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. Pişen tatlı ilk sıcağı çıkınca dilimlenir ve üzerine ılık şerbeti dökülür. Antep fıstığı ve Hindistan ceviziyle süslenir.Şam Tatlısı servise hazırdır.
LEOPAR DESENLİ PASTA TARİFİ
Pandispanya İçin Malzemeler :
4 tane yumurta
1 su bardağından azıcık daha az toz şeker
1 su bardağı un
1 çay k. kabartma tozu
1 tatlı k. limon kabuğu rendesi
Ayrıca: 1 tatlı kaşığı kakao
Kreması İçin:
2 su bardağı süt
1 yemek k. nişasta
1 yemek k. un
2-3 yemek k. toz şeker
75 gam tereyağı
Limon kabuğu rendesi
Yapılışı :
Kreması için: İlk olarak süt, un ve nişastayı derin bir kabın içerisine karıştırıp pişirelim. Toz şeker, tereyağı ve limon rendesini katarak 2 dakika kadar mikser yardımı ile çırpalım ve bir kenarda soğumaya bırakalım.
Pandispanyası için: Yumurta aklarını sarılarından ayırıp kendi halinde güzelce çırpalım. Toz şekeri yavaş bir şekilde ekleyelim ve iyiyce yedirelim. Ardından sarıları teker teker katarak yumurta akına karıştıralım. Un, kabartma tozu ve limon rendesini de ekleyerek güzelce karıştıralım. Hamurdan küçük bir kase ayıralım. Kakaoyu ekleyerek hamura güzelce yedirelim. Kakaolu olan hamuru bir poşetin içerisine koyalım ve uç tarafını makas yardımı ile keselim. Yağlı kağıt olan tepsiye poşetteki hamurla gelişigüzel leoper deseni çizelim. Üstüne ise kalan sade hamuru dökelim. Daha önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirelim.Pandispanya piştikten sonra fırından alalım ve ters çevirelim. Yavaş bir şekilde yağlı kağıdı çıkarıp alalım. Pandispanyayı tekrar ters çevirelim ve kremasını sürelim. ( Desensiz olan kısma süreceksiniz ) Bir kenarından başlayarak rulo biçiminde kıvırın. Arasına muz koyanlar var isteğe bağlı olarak koyabilirsiniz. Yeniden temiz bir yağlı kağıda sararak dolaba kaldırın. 2 saat kadar dinlendikten sonra dilimleyerek sunabilirsiniz.Afiyet Olsun.
DONUT TARİFİ
Malzemeler :
• 3,5 su bardağı un
• 3 yemek kaşığı margarin
• 1 yemek kaşığı maya
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1 tutam tuz
Üstü İçin :
• ½ su bardağı krema
• 1 paket bitter çikolata
Kızartmak İçin :
• 2 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı :
Un, tuz ve oda ısındaki margarini bir kapta yoğurun ve kırıntı halinde hamur elde edin ve ortasını havuz gibi açın.1 su bardağı ılık sütün içine mayayı ve 2 yemek kaşığı şekeri koyup eritin. Kırıntı hamurunun içine açtığınız havuza süt, maya karışımını dökün ve yoğurun.Yumurta ilave kulak memesinden biraz daha yumuşak hamur elde edene kadar yoğurun.Mayalanması için üzerini örtüp1-2 saat hamurun iki katına çıkmasını bekleyin.Hamurdan mandalinadan küçük parçalar koparıp yuvarlak hale getirin ve ortasını parmağınızla delip, iki parmağınızla deliği genişletin.Unlanmış tepsinin üzerine koyup üstünü nemli bezle örtün ve 15 dakika mayalanmasını sağlayın.Tavada yağı kızdırın.Mayalanmış donutlarınızın ortasındaki deliği belirginleştip kızgın yağa atıp kızık ateşte kızartın.Kağıt havlunun üzerine çıkarın.Sos tenceresinde krema ve bitter çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Donutlarınızın yarısını bu sosa bulayıp soğumaya bırakın.
İRMİKLİ LOKUM TARİFİ 3
Malzemeler :
3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet krem şanti
1.5 yemek kaşığı kakao (damak tadınıza göre artırıp, azaltabilirsiniz)
4-5 adet çilek
2-3 adet yulaflı bisküvi
Üzeri İçin :
Hindistan cevizi, kavrulmuş fındık, çilek
Yapılışı :
Tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Pişince altını kapatıp ara sıra karıştırarak soğutun.
Soğuyan muhallebiye bir poşet toz krem şantiyi kaşık ile karıştırarak muhallebiye yedirin.Muhallebiyi üç eşit parçaya ayırın.Bir tanesine kakaoyu ilave edip iyice yedirin.
Çilekleri rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Fazla suyunu iyice süzün (ben fazla sularını içtim:) Ayırdığınız muhallebinin birine rendelenmiş çilekleri ve elinizle iyice ufaladığınız bisküvileri ilave edip iyice yedirin (Kıvamını bisküvi ilave ederek ayarlayabilirsiniz.)
Kalan muhallebiyi sade bırakın.Yanınıza bir kase su alın. Muhallebi karışımlardan elinizle toplar yaparak Hindistan cevizine bulayın. (Elinizi arada su ile ıslatabilirsiniz.) Topları tabağa yerleştirip üzerlerine fındık ve çilek (çileğin uç kısımlarını kestim) batırın. Dilerseniz buzdolabında biraz soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
BONİBONLU BALIK PASTA TARİFİ
Kek İçin Malzemeler :
1 Paket hazır kek
1 su bardağı süt
Muhallebisi İçin :
2 Yemek Kaşığı margarin
1 Paket vanilya
2 Kutu bonibon
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
5 Yemek Kaşığı un
1 Paket krem şanti
Yapılışı :
Bir tencereye sütü ve unu karıştırıp ocağa alın.Koyulaşmaya başlayınca margarini ve şekeri ekleyin.Muhallebi kıvamına gelince vanilyayı döküp karıştırın. 1 bardak sütün yarısını kekin alt tabanına diğer yarısını da üste döküp keki ıslatıyoruz. Hazır kekin arasına muhallebi sürün üzerine kekin diğer parçasını kapatın.Üzerine kakaolu krem şanti sürün ve dilediğiniz şekilde bonibonları yapıştırın.
PAŞA LOKUMU TARİFİ 2
Malzemeler :
- 2 çay bardağı (ajda bardak) toz şeker
- 2çay bardağı (ajda bardak) un
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 kutu krem şanti(içindeki iki paket kullanılacak tavsiyem dr. oetker)
- 1 su bardağı soğuk süt
- 100 gr Hindistan cevizi
Yapılışı :
Şeker,un ve kakao bir tencereye konur.Süt yavaş yavaş eklenerek telle karıştırılır.Orta ateşte muhallebi kıvamında pişirilir.Hindistan cevizi serpilmiş dikdörtgen borcama sıcakken boşaltılıp düzgünce yayılır.Soğutulur.Çukur bir kapta iki paket krem şanti ve bir bardak süt mikserle çırpılır.Soğumuş pudingin üzerine yayılır.Buzdolabında soğutulur.Akşamdan yapılırsa daha iyi sonuç verir.Bıçakla uzunlamasına ortadan ikiye kesilir,kısa kenardan 4 parmak eninde şeritlere kesilir.Kesilen parçalar spatula yardımı ile rulo şeklinde sarılarak servis tabağına yerleştirilir.
MUZLU ÇİKOLATALI KREP TARİFİ
Malzemeler:
1 iri yumurta
1,5 çay bardağı içme suyu
1 çay bardağı un
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı dolusu kakao
1 paket vanilya
4 adet muz
Hazır çikolata sosu
Üzeri İçin :
Ceviz
Yapılışı :
Yumurta ve suyu iyice çırpıyoruz. İçine pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Sıvı karışıma un, kakao ve vanilyayı ekliyoruz. Pürüzsüz bir karışım olana kadar karıştırıyoruz. Topak olmamasına gayret edin. Ben blanderla çırpma işlemini yapıyorum.Yanmaz tavada yağ koymadan (eğer tavanız yanmaz değilse azcık sıvı yağ koyun) Kepçe yardımıyla ortasına koyuyoruz ve yanlamasına tuta tuta tüm tavanının zeminini kaplamasını sağlıyoruz. Göz göz olduğunda spatulayla ters çeviriyoruz.Pişen krepleri bir tabağa alıyoruz. Muzu uç kısmına koyup rulo yapıyoruz. Üzeyine çikolata sosu döküyoruzVeya değişik bir sunum isterseniz parmak kalınlığında dilimleyip servis tabağına alıyoruz. Hazır çikolata sosunu çay kaşığı yardımıyla dilimlerin üzerine döküyoruz.
Afiyet Olsun.
KOLAY EKLER PASTA TARİFİ
Malzemeler:
1 paket kedi dili bisküvi
1 paket çikolata ( 80 gr.)
Hindistan cevizi
Kedi Dilini Islatmak İçin:
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
Kreması İçin:
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
Yapılışı:
Önce kremayı hazırlayın.Bunun için,öncelikle tencereye soğuk sütü alıp üzerine unu ekleyin ve çırpma teli ile iyice karıştırarak unu topaklanmadan dağıtın.Şekeri de ekleyip ocağı yakın ve sürekli karıştırarak krema kıvamını alana kadar pişirip vanilyayı ekleyip ocaktan alıp ılımaya bırakın.Süt ve şekeri kedi dillerini ıslamak için bir kap içine alın.Kedi dillerinden bir tanesini sütlü karışıma bandırıp hemen çıkartın ve tepsiye alıp, üzerine hazırladığınız kremadan koyup, diğer kedi dilini üzerine kapatıp, ayrı bir kap içine boşalttığınız Hindistan cevizine bulayarak tepsiye alın.Tüm kedi dillerini bu şekilde hazırladıktan sonra, benmari usulü erittiğiniz çikolatayı pastanın üzerine gezdirip servis yapın.Afiyet Olsun.
ALMAN PASTASI TARİFİ
Kek İçin Malzemeler :
2 tane yumurta
Yarım su bardağı şeker
60-70 gram margarin
Yarım su bardağı süt-yoğurt karışımı
3 çay bardağı elenmiş un(içerisine 1 paket kadar kabartma tozu katın)
Kreması İçin Malzemeler :
2 su bardağı süt
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker
Azıcık margarin
Vanilya ve pudra şekeri
Yapılışı :
Kek için malzemeleri karıştırıp akışkan bir hamur elde edin ve yağlanmış yuvarlak kalıba alım. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dakika kadar pişirin.Margarin ve vanilya olmadan krema malzemeleri güzelce karıştırın ve kaynayana dek güzelce pişirin. Kaynadıktan sonra margarinle beraber vanilyayı katın. Pişen keki ikiye bölün. Arasına hazırlanan kremayı ılık bir şekilde sürün ve keki tekrar kapatın. Üstüne pudra şekeri serperek servis ediniz.Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)