SİGARA BÖREĞİ TARİFİ



SİGARA BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
Üç adet yufka
Bir su bardağı rendelenmiş beyaz peynir kıyılmış maydanoz karışımı
Sıvıyağ

Yapılışı :

Yufkalar üst üste masaya yayılır.Üçgen olacak şekilde sekiz parçaya bölünür.Peynirli içten her bir parçanın geniş tarafına konularak yufkanın bir katı sigara böreği şeklinde sarılır.Her kat yufka için aynı işlem tekrarlanır.Uçları hafifçe suya batırılarak kızartma sırasında açılmasın diye yapıştırılır.Kızgın yağda kızartılır.Sıcak servis yapılır.Afiyet olsun.

KABAK TATLISI TARİFİ 2



KABAK TATLISI TARİFİ 2

Malzemeler :
1 kg bal kabağı
500 gr şeker
1/2 çubuk tarçın
2-3 karanfil


 Yapılışı :
Kabakları 5′er cm kalınlığında dilimleyin. Pişireceğiniz tencereye dizip üzerine şekeri serpin. Bu şekilde bir gece bekletin. Şeker eriyecek ve tencere sulanacaktır.Sulanan kabakları ocağa alın. Kabak tatlısı yapmanın püf noktası çok kısık ateşte pişmesidir. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar kapak açık şekilde pişirin. Kabağın cinsine göre bu süre 30 ile 50 dk arasında değişebilir. Tarçın ve karanfili unuttum sanmayın.Arzuya göre kaynadıktan sonra karanfil ve tarçını da şerbete ilave edin. Ama ben çoğu zaman kullanmıyorum. Kabağın doğal tat ve kokusunun kalmasını tercih ediyorum.
Pişme sonrasında şerbet çekecek ve koyulaşacaktır. Soğuduğunda isteğe bağlı üzerine bol ceviz serperek servis yapın. Bir çok yerde kabak tatlısını tahinle servis ederler. En az bir kere denemenizi tavsiye ederim.Afiyet bal şeker olsun

İKİ RENKLİ BİSKÜVİ TARİFİ



İKİ RENKLİ BİSKÜVİ TARİFİ

Malzemeler :
2,5 su bardağı un
1 küçük Paket margarin ve 1 ince dilim ilave (150 gr.)
Yarım su bardağı Pudra şeker
1 yumurta
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
1- 2 çorba kaşığı kakao


Yapılışı :
Un elenir. Ortasına yağ, pudra şekeri, yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)Hamur ikiye ayrılır. Bir tanesine elenmiş kakao katılıp yoğrulur.
Hamurlar ayrı ayrı Parmak genişliğinde yuvarlanır. Sonra birbirine dolanıp iki parmak uzunluğunda kesilir.Tepsiye dizilip, orta hararetli fırında pişirilir. (10 15 dakika.)Afiyet olsun.

ELMALI MİLFÖY TATLISI TARİFİ



ELMALI MİLFÖY TATLISI TARİFİ


Malzemeler:
1 paket Super Fresh Milföy Hamuru
3 adet elma
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı yaban mersini
1 çay bardağı tarçın
1 su bardağı ceviz içi
1 adet yumurtanın sarısı
Pudra şekeri

Yapılışı :
Elmaların kabuğunu soyun ve rendeleyin. Toz şeker, kuru üzüm, yaban mersini, tarçın ve ceviz içini ilave edin ve karıştırın. Hazırlanan harçları oda sıcaklığında çözünmüş SuperFresh Milföy Hamurlarına paylaştırın. Milföy Hamurunu rulo olacak biçiminde katlayın ve bir bıçak yardımı ile birer cm aralıklı olacak şekilde çizin ve üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 ˚C ısıtılmış fırında 25 dakika pişirip arzunuza göre pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet Olsun.

PALYAÇO KÜLAHI TARİFİ



PALYAÇO KÜLAHI TARİFİ


Malzemeler :
15 tane milföy hamuru
15 adet korne kalıp (eğer yoksa dondurma külahı)

Muhallebisi İçin :
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 poşet toz kremşanti

Üzeri İçin :
Pudra şekeri
Çilek
Fıstık tozu

Yapılışı :
•Öncelikle külahımızın iç muhallebisini hazırlayalım. Muhallebimiz için vanilya ve kremşanti hariç tüm malzemeyi sırasıyla koyup sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebimizin altını kapamadan vanilya ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatıp ılımaya bırakalım, yeterince ılındığında toz krem şantiyide ilave edip muhallebimizi mikserle pürüzsüz olana dek çırpalım.
•Diğer tarafta dondurucudan çıkartıp yumuşattığımız milföy hamurumuzu merdane ile her taraftan 4-5 cm genişletelim.Genişleyen milföyümüzü 1,5 cm şeritler halinde keselim.Külahların dışını yağlı kağıt yada aliminyum folyo ile kaplayalım daha sonra üzerine dip kısmından başlayarak hafif üstüste gelecek şekilde hamurlarımızı saralım (Muntazam sarıldığında bir külahı 5-6 şerit sarıyor) Hamurlarımızı sararken ek yerlerinin hep bir tarafa gelmesine özen gösterelim ki serviste şık dursunlar.Bu şekilde tüm külahlarımızı hazırladıktan sonra ek yerleri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene dek pişirelim..
•Pişip soğuyan milföy külahlarımızın içinden sarılı kağıtları çıkartıp içlerine krema torbası veya kaşık yardımı ile muhallebimizden doldurup çay bardaklarına diklemesine koyup soğuması için bardaklarımızla beraber dolaba kaldıralım.Dolapta 1-2 saat bekleyip muhallebisi iyice kıvam alan külahlarımızı çileklerle ve fıstık tozu ile süsleyip servis tabağımıza alıp pudra şekeri serptikten sonra afiyetle yiyoruz.
•Hatta ve hatta lezzetine dayanamayıp birincisini bitirip ikinciyi de afiyetle mideye indiriyoruz.

BATON KEK TARİFİ



BATON KEK TARİFİ

Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 avuç damla çikolata
50 gr kakao
1 paket Vanilya
1 paket Kabartma Tozu
Aldığı kadar un

Üzeri İçin :
1 paket siyah beyaz glazür çikolata

Yapılışı :

Yumurta ve toz şekeri mikserle iyice çırpıyoruz.Süt, sıvıyağ, kakao ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.En son unla beraber kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırıyoruz.Sıvıyağla yağladığımız kek kalıbımıza döküyoruz.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Kekimiz soğuduktan sonra glazürü üzerindeki tarife göre hazırlayıp üzerine gezdiriyoruz.Afiyet olsun.

SANDVİÇ KURABİYE TARİFİ



SANDVİÇ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
1 çay bardağı kadar mısır nişastası
200gr tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
2 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 fiske tuz
3 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un (2 su bardağı kadar)

Kreması İçin :
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta

Yapılışı :

Kurabiye için tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve yoğurun.Yoğurduğunuz hamuru 15-20 dakika dinlendirip düz bir zeminde merdane ile açın ve yuvarlak kurabiye kalıplarıyla kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın 170 derecede 25-30 dakika pişirin.Krema için,tüm malzemeleri tencereye alıp iyice çırpın,sürekli karıştırarak pişirin ve soğutun. Pişip,soğuyan kurabiyelerin arasına kremadan yerleştirip servis yapın.

İRMİKLİ VE FISTIKLI PASTA TARİFİ



İRMİKLİ VE FISTIKLI PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 litre süt
10 yemek kaşığı toz şeker
11 yemek kaşığı irmik
2 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
10~12 tane kakaolu bisküvi
3/4 su bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı


Yapılışı :

Süt, irmik, fıstık, şeker ve vanilyayı tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Baton kek kalıbının içine streç film serin. 3-4 bisküviyi kalıbın tabanına dizin. İrmikli karışımın yarısını kalıba dökün. üzerine tekrar bisküvi dizip kalan muhallebiyi ekleyin. Oda ısısına gelinceye kadar beklettikten sonra buzdolabına alarak 3-4 saat soğutun. Kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.İrmikli ve fıstıklı pasta artık hazır, afiyet olsun.

ZEYTİNLİ RULOLAR TARİFİ



ZEYTİNLİ RULOLAR TARİFİ


Malzemeler :
1 Su Bardağı ılık Süt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Yumurta Sarisi (Üzerine Sürmek İçin)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Seker
1 Küçük Paket Toz Maya (Veya 1 Tepeleme Yemek Kaşığı)
Aldığı Kadar Un (Yumuşak Bir Hamur Olacak Kadar)

İç Harcı İçin :
1 Kase çekirdekleri çıkartılmış ve rondodan geçirilmiş zeytin
2 domates rondodan geçirilmiş
2 biber rondodan geçirilmiş
1 Tatlı kasığı kekik
1 Yemek kaşığı salca
Sıvı yağ
Tuz

Yapılışı :
Ilık sütte toz mayayı eritip, bütün malzemeleri karıştırın ve yavaş yavaş un ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez koyup, mayalanana kadar dinlendirin. Hamurun hacmi iki katına çıkmış olacak. Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayabilirsiniz. Tüm malzemeleri bir kabin içinde karıştırmanız yeterli, burada önemli olan malzemelerin rondodan geçirilmiş olmasıdır. Mayalanan hamuru, un serptiğiniz tezgahta gelişi güzel açın ve içine her yerine gelecek şekilde harcınızı surun ve hamuru rulo seklinde katlayıp, dilimleyerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarisi sürüp, 200 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin. Poğaçalar piştikten sonra üzerlerine bez örtüp 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.AFIYET OLSUN.

ÇİKOLATA SOSLU KEK TARİFİ



ÇİKOLATA SOSLU KEK TARİFİ


Malzemeler :
3 su bardağı Kek Un
1.5 Su bardağı toz seker
100 gr. margarin
3 adet yumurta
3/4 su bardağı sut
1/2 su bardağı sıvı yağ
Kabartma tozuna gerek yok, kek unun içinde var.
Kakao
Hazır çikolata sosu
Şekerlemeler

Yapılışı :
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Karışım kabardıktan sonra, bütün malzemeleri ekleyin ve 3-4 dakika çırpın. Yağlanmış kek kalıbına dökün.160 derecede ısıtılmış fırında, 60 dakika pişirin. Pişen keki yarım saat dinlendirdikten sonra, kalıptan çıkartın.Üzerine hazırladığınız çikolatalı sosu döküp, şekerlerle süsleyin.Afiyet olsun.