VİŞNELİ MUFFİN TARİFİ
Malzemeler:
3 yumurta
120 gr margarin veya tereyağı
120 gr pudra şekeri
60 gr un
1 paket kabartma tozu
1 kase vişne (sade de yapabilirsiniz)
Üstü İçin :
Pudra şekeri
Yapılışı :
Yumurtayı çırpın.Ayrı bir kapta yağı,pudra şekerini,unu kabartma tozunu karıştırıp yumurtalara ekleyin.Muffin kaplarına 2 yemek kaşığı hazırladığınız karışımdan ekleyin.Üzerlerine vişne ilave edin.180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.Pişmeye başlayınca vişneler dibe çöküyor.
Afiyet olsun.
CEVİZLİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
4 yumurta
1 paket vanilya
1 bardak şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 bardak iri çekilmiş ceviz
1 tatlı k. tarçın
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
Kreması :
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket (200gr) labne peynir
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı :
Yumurta, şeker ve vanilyayı köpürene kadar çırpalım.Yağ, ceviz, tarçın, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.Kalıbı yağlayıp boşaltalım ve 175 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.Fırından çıkınca kalıptan çıkartıp soğumasını bekleyelim.Diğer tarafta sütle krem şantiyi iyice çırpalım.Labne, ceviz ve şekeri de başka bir kapta karıştıralım.İki karışımı birleştirip karıştıralım.Kek soğuyunca krema ile sıvayalım.Dolapta bekletelim, servis yapmadan 10-15 dakika önce dolaptan çıkarıp bekletelim ve daha sonra servis yapalım.
KURU İNCİRLİ TATLI TARİFİ
Keki İçin Malzemeler :
6 adet kuru incir
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
5-6 adet ceviz içi
1 küçük çay bardağı süt
3 yumurta
1 silme tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Önce keki pişirin. Bunun için öncelikle kuru incirleri bir kaba alıp üzerine sıcak su dökün, beklesin. Kekinize yumurta ve şekeri çırparak başlayın. İncir ve ceviz hariç diğer tüm kek malzemesi ekleyerek çırpmaya devam edin. Alışkın olduğunuz kek hamuruna nazaran sıvı görünebilir, merak etmeyin. Yumuşamış olan incirleri sudan alıp elinizde sıkın. Küçük küçük doğrayın ve una bulayın. Cevizleri de irice dövün ve her ikisini keke ekleyip hafifçe karıştırın. Kare borcama yayıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin.O arada muhallebinizi tereyağı ve toz krem şanti hariç tüm malzemesini tencereye alarak ve karıştırarak ocakta pişirin. İndirip tereyağını ekleyin, karıştırın ve ılınmaya bırakın.Şerbeti hazırlamak için yarım bardak sıcak suda hazır kahve ve şekeri karıştırarak eritin. Üzerine 1 bardak soğuk su ekleyerek ılık hale getirin. O arada kekiniz pişmiş olacaktır, çıkarın ve biraz ılınmaya bırakın.Ilınmış olan muhallebinize toz krem şantiyi ekleyip çırpın.Kek ılındığında şerbetini gezdirerek üzerine dökün.Biraz çekince muhallebisini de üstüne yayın. Soğuduğunda buzdolabına alın. Bir gece bekletin.Servis edeceğiniz zaman üzerine kakao-tarçın karışımını süzgeç yardımıyla eleyin ve Hindistan cevizi gezdirip dilimleyerek sunun
ÇİKOLATALI RULO PASTA TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı un
4 adet yumurta
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
1 su bardağı şeker
Yarım kilo süt
Bitter çikolata
1 paket kakaolu puding
Yapılışı:
Geniş bir kabın içerisinde yumurtaları kırıp şekeri ilave edip çırpın. malzemeleri de ekleyip çırpın.Fırın tepsisine yağlı kâğıt serelim ve kâğıdın üzerine hamuru serelim. fırınımızı 180 derece açarak ısıtıp pişirelim.Bitter çikolatayı da eritelim.Pastamız fırında piştikten sonra yağlı kâğıdımızı kekten ayıralım. Hazırladığımız pudingimizin yarısını kekin üstüne serelim.Kekimizi dağıtmadan ve parçalamadan rulo şeklinde saralım üstüne erittiğimiz bitter çikolatamızı dökelim ve buzdolabına katalım ve soğumasını bekleyelim.Dilimleyerek servis edebiliriz.Afiyet olsun.
NOT : Pastamızın üzerine şan fıstığı,ceviz,fındık parçaları da ekleyebilirsiniz.
SARIYER BÖREĞİ TARİFİ
Hamuru için Malzemeler :
5 su bardağı un
Yeteri kadar su
125 gram tereyağı
125 gram margarin
Bir tutam tuz
Yeteri kadar su
125 gram tereyağı
125 gram margarin
Bir tutam tuz
İçi İçin:
600 gram hindi kıyma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
4 adet büyük boy soğan
100 gram dil peyniri
1 kahve fincanı kuşüzümü
2 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz, yenibahar, tarçın
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
4 adet büyük boy soğan
100 gram dil peyniri
1 kahve fincanı kuşüzümü
2 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz, yenibahar, tarçın
Yapılışı :
Öncelikle hamur için unu derin bir kaba alın. Tuz ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar su ilave edip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp, 15 dakika dinlendirin.Hamuru dikdörtgen şeklinde ince açın.Tereyağı ve margarini eritip karıştırın.Açtığınız hamurların üzerine yağ sürün.
Kenarları üst üste gelecek şekilde bohça biçiminde katlayıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Bu işlemi8 kez tekrarlayın.Daha sonra açtığınız dikdörtgen hamuru enlemesine 4'e bölün.Elinizi tereyağına batırıp hamurlardan birinin uzun tarafını olabildiğince uzatıp, inceltin. Diğer hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayın.İç harç için dolmalık fıstığı sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kavurun. Kıyılmış soğan ve hindi kıymayı ilave edip, 1-2 dakika daha kavurun. Doğranmış dil peyniri, kuşüzümü, tozşeker,tuz, yenibahar ve tarçın ilave edip, şöyle bir karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.Soğuyan harcı 4'e ayırın ve açtığınız hamurların uzun kenarlarına paylaştırın. İç
harçlı yufkayı rulo şeklinde sarın ve "S" şekli vererek yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Öncede ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve dilimleyerek servis yapın.
KATMER BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler:
2 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket toz maya
Alabildiği kadar un
Arası İçin:
250 gr tereyağı
1 çorba kaşığı tahin
İçi İçin:
3 adet patates (haşlanmış-rendelenmiş)
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Kırmızı pul biber
Kırmızı toz biber
Üzeri İçin:
Yumurtanın sarısı
Çörek otu
İçi İçin Yapılışı :
soğanı ince ince doğrayalım. Tencereye tereyağını, soğanı koyalım ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım. İçine baharatları, tuzu ilave edelim ve karıştıralım. Son olarak patatesleri ilave edelim ve iyice karıştıralım.
Arası için Yapılışı :
Tavaya tereyağını koyalım ve eritelim. İçine tahini ilave edelim ve karıştıralım.
Hamuru İçin Yapılışı :
Bir kabın içine sırasıyla tüm malzemeyi koyalım ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparalım ve hafif unlu zemin üzerinde, merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açalım. Üzerlerine tereyağlı tahinli karışımdan sürüp, rulo şeklinde saralım ve içe doğru kıvırarak yuvarlayalım. Daha sonra üzerlerini nemli bir bezle örtelim ve buzdolabında 1 saat dinlendirelim. Dinlenen hamurları, düz bir zemin üzerinde, merdane ile servis tabağından küçük olacak şekilde açalım ve uç kısımlarına patatesli harçtan koyup, kenarlarını içe katlayıp, rulo şeklinde saralım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim ve üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp, çörek otu serpelim. Katmer Böreğimizi, önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
VANİLYALI KADAYIFLI İRMİK TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
200 Gram Tel Kadayıf
1 Çay Bardak Toz Şeker
2 Çorba Kaşık Tereyağı
1 Tatlı Kaşık Tarçın
1 Su Bardak Ceviz
Kreması İçin:
1 Litre Süt
6 Çorba Kaşık İrmik
1 Su Bardak Toz Şeker
1 Çorba Kaşık Nişasta
1 Paket Vanilya
Yapılışı :
Tel kadayıfı doğradıktan sonra tenceremize koyuyoruz. Tahta kaşıkla kadayıfımızı karıştırarak hafifçe kavuruyoruz. Şekeri ve sıvıyağı dökerek biraz daha karıştırdıktan sonra tereyağını ekliyoruz.
Cevizi küçük küçük kırıp tencereye ekliyoruz, kavurmaya devam ediyoruz. Kadayıfların rengi kızarınca tarçını da ekleyip karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz.Kreması için önce sütümüzü tencereye döküyoruz. İrmiği, vanilyayı, toz şekeri, nişastayı da ilave ediyoruz. çırpma teliyle
karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca kavurduğumuz kadayıfın yarısını kalıbın tabanına yayıyoruz.Pişirdiğimiz kremayı da kalıba döküyoruz. Kalan kadayıfı üzerine dökerek tahta kaşıkla düzeltiyoruz. Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz. Dışarıda soğuttuğumuz tatlımızı daha sonra buzdolabına alıyoruz.İyice soğuyunca kalıbından servis tabağına çeviriyoruz ve servis ediyoruz.Afiyet olsun.
CRUMPET TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım kâse mısır unu
Yapılışı :
Derin bir kâsede; maya, şeker ve ılık suyun yarısını iyice karıştırın.Maya köpürene kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.Kalan suyu ve ılık sütü kâseye ilave edip karıştırmaya devam edin.Yoğurma kabına un ve tuzu alıp karıştırın, ortasını havuz gibi açın.Mayalı karışımı yoğurma kabına alın.Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun.Hamurun üzerine temiz bir bez örtüp yaklaşık 2 saat kabarana kadar bekletin.Tezgâhın üzerine biraz un serpip mayalanmış hamuru alın.Hamuru birkaç kez yoğurun ve rulo şeklini verin.Ruloyu orta kalınlıkta dilimleyin.Hamur dilimlerini mısır ununa bulayın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine elinizle bastırın.20 dakika bekletin.Sürenin sonunda yapışmaz tavaya alıp her iki tarafını da pişirin.Üzerine reçel ve tereyağı sürüp servis yapın.
Afiyet olsun.
KAKAOLU ÇITIR KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
1 çay bardağı çekilmiş fındık içi
3 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı ay çiçek yağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
2,5 su bardağı un
Yapılışı :
Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın.Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar yoğurun.Hamuru düz bir zemine alıp orta kalınlıkta açın.Açtığınız hamurdan kalıp yardımıyla şekiller çıkarın.Kurabiyeleri; yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin.Fırından çıkarıp oda ısısında soğuttuktan sonra servis yapın.Afiyet olsun.
AHUDUDUDLU KURABİYE TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süzme bal
2,5 su bardağı un
Üzeri İçin :
1 adet yumurta akı
Yarım çay bardağı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı ahududu
1 yemek kaşığı Pudra şekeri
Yapılışı :
Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın.Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar yoğurun.Hamuru folyoya sarıp buzdolabında 15 dakika bekletin.Sürenin sonunda dolaptan çıkarın.Merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın.Açtığınız hamurdan çay bardağının ağzıyla keserek yuvarlaklar çıkarın.Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip kurabiyeleri dizin.Yumurta akını fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürün.Toz şeker ve tarçını karıştırıp kurabiyelerin üzerine serpin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin.Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp hafif ılınması için bekletin.Üzerlerine ahududu yerleştirip pudra şekeri serpip servis yapın.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)