GÜL TATLISI TARİFİ


GÜL TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
100 gr tereyağı (oda ısısında )
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı irmik
1 Yumurta
Kabartma tozu
Vanilya
Aldığı kadar un
İçine koymak için bütün fındık içi veya badem
NOT: İstenirse pembe renk yapmak için kırmızı gıda boyası kullanılabilir

Şerbeti İçin:
4 Su bardağı şeker
4 Su bardağı su
Yarım limon suyu

Yapılışı :
Tatlının şerbetini hazırlamak için, bir tencereye, su ve şeker ilave edilip kaynatılır.Kaynayan şerbete limon suyu ilave edilip, ocaktan indirilir.Hamuru yoğurmak için, İrmik, yumurta, kabartma tozu, yoğurt, sıvı yağı, tereyağı ve vanilya bir kapta karıştırılıp iyice çırpılır.Üzerine un eklenerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.Hamurdan bir parça alınıp yuvarlak bir beze yapılır.Merdaneyle yarım santim kalınlığında açılıp, çay bardağıyla yuvarlaklar kesilirKarşılıklı olarak dört yerinden bıçak yardımı ile küçük çentikler açılır.Ortasına fındık konulup dörde bölünen her kenarı fındığın etrafında sarılarak gül şekli verilir.Hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır.Yağlı kağıt serilen tepsiye sıralanıp önceden ısıtılan 180 dereceli fırında kızarana dek pişirilir.Önceden hazırlanan şerbet ılıkken, fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine dökülür.Renkli yapmak istenirse, kırmızı veya pembe gıda boyası hamura karıştırılabilir.

ZEYTİNYAĞLI AÇMA TARİFİ


ZEYTİNYAĞLI AÇMA TARİFİ


Malzemeler :
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 paket kuru maya (instant)
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Ben çok az kepekli un da kullandım)
1 çay tabağı zeytin yağ
1 yumurta sarısı (üzeri için)
çörek otu, susam

Yapılışı:

Unun bir kısmını yoğurma kabınıza alın, ortasına ılık sütü, mayayı ve şekeri koyup maya eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra yağı, tuzu ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Hamur elinizden ayrılır ayrılmaz yoğurma işlemini bırakın. 10 dakika hamuru mayalandırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, bu parçayı elinizle açın, içine zeytinyağ sürün ve rulo yapıp elinizle özdeşleştirin ve düğüm yapın. 30-35 dakika tepsi mayası için bekletin ve önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun

HAVUÇLU BÖREK TARİFİ


HAVUÇLU BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
3 adet orta boy havuç
1 adet elma 
4 adet orta boy patates
6 çorba kaşığı tereyağı
1 adet acı sivri biber
1 çay bardağı irmik
3 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
3 adet yufka
2 çorba kaşığı krema
Tuz, karabiber, muskat
Bir tutam tozşeker, çörekotu 


Yapılışı :
Havuçları ve elmayı soyup rendeledikten sonra karıştırıp kenara alın. Patatesleri soyup bütün olarak bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirin. Tereyağının 3 çorba kaşığını bir tencereye alıp, havuç, elma ve ince kıyılmış biberi 3-4 dakika sote edin. Tuz, karabiber ve şeker ekleyip 5 dakika sonra ocaktan alın. Patatesleri fırından çıkarıp ezin. Üzerine, irmik, 2 adet yumurta sarısı, rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve bir tutam rendelenmiş muskat ilave edin. Kalan 3 çorba kaşığı tereyağını eritin. Yufkalara sürüp üçünü üst üste koyun. Patates harcını üzerine yayın. Havuçlu elmalı karışımı patateslerin üzerine ekleyin. Yufkanın kenarlarını kıvırıp rulo haline getirin ve fırın tepsisine alın. Kalan tereyağını böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Kalan yumurta sarısı ile kremayı karıştırdıktan sonra böreğin üzerine sürün. Yeniden fırına verip 10 dakika daha pişirin. Bir kez daha fırından alıp çörekotu serpin. 10 dakika daha pişirin ve dilimleyerek servis yapın.

ÇİLEKLİ MUZLU PASTA TARİFİ


ÇİLEKLİ MUZLU PASTA TARİFİ


Kek İçin Malzemeler:
3 yumurta
3 Türk kahvesi fincanı şeker
3 Türk kahvesi fincanı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu


Ayrıca Gerekenler:
Dilediğiniz kadar çilek ve muz
Hindistan cevizi

Kekin Üstü İçin :
Krem şanti

Kekin Hazırlanışı:
Klasik yumurta ile şeker uzun süre çırpılır.Diğer kuru malzemeler ilave edilir.180 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan testi geçilene kadar pişirilir.Pişip soğuduktan sonra iki parçaya ayrılır bir miktar sütle pasta ıslatılır ve ara kreması hazırlanır.

Pastanın Ara Kreması İçin Gerekli Malzemeler:
130 gr un
500 ml süt
130 gr toz şeker
100 ml krema
100 gr tereyağ

Kremanın Hazırlanışı:
Süt, krema,toz şeker bir tencereye alınarak bir taşım kaynatılır ve sonra ılımaya bırakılır. Ayrı bir kapta tereyağı ve un pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulmuş olan unun üzerine ılımış olan sütlü karışım yavaş yavaş ilave edilir.Beşamel sos hazırlar gibi.Topaklanma olmaması için çabuk çabuk çırpma teli ile karıştırılır ve ocak kısılıp kaynayana kadar bekletilir. Ocaktan alındığında pürüzsüz bir krema olması gerekiyor, oluşan pütürleri gidermek için isterseniz kremayı süzgeçten geçirebilirsiniz. Pişen kremayı tekrar çırpma teli ile çabuk çabuk 3-4 dakika çırpılır. Çırptıkça kremanın renginin açıldığını göreceksiniz.Oda ısısına gelen krema sütle ıslanmış pastanın arasına sürülür.İnce dilimlenmiş muzlar kremanın üzerine ilave edilir ve Hindistan cevizi serpiştirilir.Üzerine kekin 2.parçası eklenir.Tekrar krema sürülür en son 1 paket krem şanti 1 bardak sütle hazırlanıp soğutulduktan sonra en üst kata sürülür.Çileklerle süslenir.

ARMUTLU BİSKÜVİLİ PASTA TARİFİ


ARMUTLU BİSKÜVİLİ PASTA TARİFİ


Malzemeler :
1 adet büyük boy armut
2 çorba kaşığı tozşeker
175 gram kepekli bisküvi
300 gram beyaz çikolata
3 çorba kaşığı krema
100 gram dövülmüş fındık-fıstık karışımı


Üzerine:
40 gram bitter çikolata

Yapılışı :
Armudu soyup, çekirdek yatağını çıkarın. Küçük doğrayıp, tozşekerle birlikte 5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Bisküvileri irice kırın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı karıştırıp, iyice çırpın. Tüm malzemeyi karıştırıp, 18 cm çapındaki yuvarlak kalıba dökün. Buzdolabına yerleştirip, iyice donana dek dinlendirin. Bitter çikolatayı eritip, pastanın üzerine dökün. Dilimleyerek servis yapın.

İRMİK PASTASI TARİFİ 2


İRMİK PASTASI TARİFİ 2

Malzemeler :
12’şer çorba kaşığı irmik ve tozşeker
1 kg süt 
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket kakaolu bisküvi


Süslemek İçin:
Dövülmüş fındık

Yapılışı :
Sütü, irmik, tozşekeri ve margarini tencereye alın. Orta hararetli ateşte tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırın. Karışım koyulaşmaya başladığında tencereyi ocaktan alın. Karışımın yarısını cam veya porselen bir kaba boşaltın. Kabın her tarafına eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın. Daha sonra üzerine kakaolu bisküvileri dizin. Karışımın kalan yarısını da bisküvilerin üzerine dökün. Islak bir spatula yardımıyla pastanın üzerini düzleştirin. Pastayı, oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında 1 saat bekletin. Servis yapmadan önce üzerine yarım su bardağı dövülmüş fındık serpip, dilimleyerek servis yapın.


GEREBİÇ TATLISI TARİFİ 2


GEREBİÇ TATLISI TARİFİ 2


Malzemeler :
1 kg un
1 kg irmik
4 bardak zeytinyağı
1 paket kabartma tozu.

Yapılışı :
İrmiği bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın.Malzemeleri ekleyip yoğurun.Hamurun üzerini kapatıp 4 saat dinlendirin.2 bardak çekilmiş ceviz içine 3 kaşık şeker, tarçın, karanfil ve zencefil ekleyip iç malzemesini hazırlayın.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın ve ortasına iç malzemeden ekleyip kapatın.Kapatılan kısım dışa gelecek şekilde kalıba (tahtadan oyulmuş ve iç kısmı şekilli olan özel bir kalıp) yerleştirin.Hamuru hafifçe bastırın. Kalıbı ters çevirip kalıptan çıkarın.Yağlanmış tepsiye dizerek orta hararetli fırında pişirin.Gerebiçlerin üzerine pudra şekeri serpin.Afiyet olsun.

ŞAM KURABİYESİ TARİFİ


ŞAM KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler :
3 yumurta
250 gr. yumuşak margarin(oda sıcaklığında)
2 su bardağı toz şeker
1 portakal suyu ve rendesi
3 yemek kaşığı yoğurt(ılık olsun)
1 paket kabartma tozu veya 1 tatlı kaşığı karbonat
Aldığı kadar un

Yapılışı :
Yumurta,yoğurt,yağ,şeker, portakal suyu ve rendesiiyice karıştırılır.Karbonat ve un ilavesi ile yumuşak hamur yapılır.Yağlı kağıt serili tepsiye,iri yuvarlaklar alınıp şekli verilen ve toz şeker serpilen kurabiyeler serilir.Ön ısıtma yapılmış fırında 200 dercede pişirilir.

ÇİKOLATALI KITIR KURABİYE TARİFİ


ÇİKOLATALI KITIR KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
*2 dolu su bardağı un
*Yarım paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 küçük kahve fincanı fındık veya ayçiçek yağı
*2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
*3/4 su bardağı şeker
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı süt
*80 gr. bitter çikolata (ben aynı miktarda damla çikolata kullandım)

Yapılışı:
*En son unu ekleyecek şekilde tüm malzemeleri karıştırın.
*Ve unu ilk etapta 1,5 bardak ekleyip kıvamına bakarak, gerektikçe arttırın.
*Kurabiye hamuru sertliğine geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
*Avucunuzun içinde biraz bastırıp yassıltın.
*Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine veya yağladığınız yapışmaz tepsiye sıralayın. Aralarında birer santim olması yeterlidir.
*Fırınınızı önceden 160 dereceye ısıtın.
*İyice ısınmış fırınınıza kurabiyeleri verip 15-17 dakika arası pişirin.
*Kurabiyeleriniz dokunduğunuzda biraz yumuşak gelebilirler ama dışarıda biraz beklettiğinizde kıtırlaşacaklardır.

EKLER TARİFİ


EKLER TARİFİ

Malzemeler :
125 gram tereyağı
Bir tutam tuz
1 su bardağı su
1 su bardağı un
4 adet yumurta

Dolgu Kreması İçin:
Yarım su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası
2 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Üzerine:
1 paket (80 gram) bitter çikolata
1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Yapılışı :
Tereyağı, tuz ve suyu kaynatın. Un ilave edip, topaklanmaması için çırpıcı ile hızlı bir şekilde çırpın. Daha sonra tahta bir kaşıkla 2-3 dakika karıştırarak hamur haline gelmesini sağlayın. Ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Yumurtaları teker teker ilave ederken, bir yandan da çırpma teli ile çırparak hamura yedirin ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bir ve yarım parmak uzunluğunda şeritler halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Pişirme süresinin sonuna doğru fırın ısısını 150 dereceye düşürün ve içinin boşalması için yarım saat fırında bekletin. Fırından çıkarın ve soğutun. Dolgu kreması için bir tencerede tozşeker, un, nişasta ve yumurta sarılarını karıştırın. Sütü ilave edip, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın ve tereyağı ile vanilyayı katıp, karıştırın. Daha sonra soğumaya bırakın. Ekleri ortadan ikiye kesip, içine kremayı paylaştırın. Üzeri için çikolata ve sıvıyağı bir kaba alıp, benmari usulü eritin. Eklerin üst kısmını çikolataya batırın ve soğuduktan sonra servis yapın.