SUSAMLI BİSKÜVİ TARİFİ


SUSAMLI BİSKÜVİ TARİFİ

Malzemeler :
120 gr susam
80 gr tam buğday unu
100 gr toz şeker
40 gr kakao
40 gr kuru üzüm
50 ml süt
1 yumurta

Yapılışı :

Fırını 180 dereceye ayarlayın. 100 gr susam, 75 gr şeker, un, kakao, üzüm, süt ve yumurtayı bir kapta karıştırarak yoğurun. Kalan susam ve şekeri bir kasede harmanlayın. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın ve susam karışımına bulayarak tepsiye izin. üzerine bastırarak yassılaştırın ve fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve tamamen soğuduktan sonra servis yapın.
Susamlı bisküvi artık hazır, afiyet olsun.

PROFİTEROL TARİFİ



PROFİTEROL TARİFİ


Malzemeler:
1,5 su bardağı su
100 gr margarin
1 su bardağı un
yarım çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı toz şeker
4 yumurta(yumurtalar küçükse 6 yumurta)


İçi İçin :
3 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya

Üzeri İçin :
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yarım paket bitter çikolata(Arzuya göre arttırılır)

Yapılışı :
Hamur için suyu en yüksek ateşte kaynatın kaynadıktan sonra margarini ekleyip eritin. Eridikten sonra toz şekeri tuzu una ekleyip margarinli suya katın. Ocağı kısıp unu yakmamaya dikkat ederek, margarinin çiğ kokusu gidene kadar yaklaşık 1-2 dk karıştırın.Hamurumuzu soğuk ılık kıvama getirene kadar oda sıcaklığında ılıtın.Ilıdıktan sonra yumurtaları tek tek ekleyip mikserle çırpın hamur akışkan olacak. yumurtaları büyüklüğüne göre ayarlıyorsunuz. eğer büyük yumurta ise 4 yumurta kafi gelecektir. küçükse 6 yumurtaya kadar ekleyebilirsiniz. yumurta ekleme bitince hamuru dolaba kaldırıp soğutun. 30-45 dk kadar.Sonra hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye (ya da yağlanmış tepsiye) 2 çay kaşığı yardımıyla aralarında 1 cm falan boşluk bırakıp dizin. Fırına atın ve ilk 20 dk 200 derecede sonraki 20 dk 160 derecede pişirin.Fırını kapattıktan sonra 15-20 dk daha fırının içinde tutun. bu işlemler sırasında fırının kapağını asla açmayın. hamurlar söner yoksa.Vanilya hariç tüm malzemeleri ocakta kaynatın karışım fokurdadıktan sonra ocaüı kapatın ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kremamızı soğumaya bırakın.Bitter çikolata hariç tüm malzemeleri kaynatın ocağı kapamadan çikolatayı ekleyip eritin biraz daha fokurdayınca kapatınHamurlarımızı biçak yardımıyla yarıya kadar kesip çay kaşığı ile kremayı doldurun..üzerine çikolata sosunu gezdirin.

HAŞHAŞLI KURABİYE TARİFİ


HAŞHAŞLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
125 gr oda ısısında tereyağı
1 yumurta1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
1 türk kahve fincanı dövülmüş ceviz
1 türk kahve fincanı haşhaş tohumu
2 çay kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un


Yapılışı :

Derin bir kabta yağları, yoğurdu ve yumurta akını karıştırın.Başka bir kapta toz şeker, tuz, kabartma tozu,ceviz ve haşhaş tohumunu karıştırın.Bunu da yumurtalı karışıma ekleyin.Aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.Merdane ile 1 cm. kalınlığında açın, kalıplarla kesin.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

HAMBURGER PASTA TARİFİ


HAMBURGER PASTA TARİFİ


Malzemeler:
1 bardak tereyağı
1 bardak şeker
4 adat yumurta
1 adet limon
1 çay kaşığı tuz
1.5 su bardağı un
2 çorba kaşığı toz kuru maya
8 çorba kaşığı süt


Yapılışı :

Tereyağı şekeri krema haline gelene kadar çırpın yumurta sarılarını tek tek ilave edin, limonun suyunu sıkıp katın ve tuzda katıp karıştırın. Unu ve mayayı karıştırın, hazırladığınız kremayı kaşık kaşık.Yumurtaların beyazlarını kar halinde çırpıp hamura karıştırın önceden yağlanmış ve unlanmış bir yuvarlak kek kalıbına dökün, 180 derecede fırında pişirin. Pişirdiğiniz pastayı istediğiniz malzemeyi kullanarak hamburger pasta yapıp servis yapabilirsiniz.Afiyet Olsun.

CEVİZ KROKANLI PASTA TARİFİ


CEVİZ KROKANLI PASTA TARİFİ

Keki İçin Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu, vanilya
1 paket kakao
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Un


Arası ve Üstü İçin :
1 paket kakaolu puding
1 paket bitter çikolatalı puding
Süt
Draje

Üzeri İçin :
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı ceviz


Yapılışı :
Öncelikle yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz. Ancak çırpma işlemine köpük oluncaya kadar devam etmemiz gerekiyor.Daha sonra bunun üzerine sıvı yağımızı, kakaoyu, kabartma tozu ile vanilyayı ve unu da ekleyerek hamurumuzu hazırlamış oluyoruz.Bu aşamadan sonra kekimizi pişirebiliriz. Bunun için hamuru kek kalıbına döküp fırına veriyoruz. Kekimiz kabarıp pişirdikten sonra fırından alıp katlar halinde kesiyoruz.Kestiğimiz katların arasına, pişirdiğimiz kakaolu ve bitter çikolatalı pudingi karıştırıp yayıyoruz. Kekiniz çok kabardıysa pastanızı 3 kat halinde kesebilirsiniz.Puding karışımını pasta katları arasına yaydıktan sonra drajeleri ya da çikolata parçacıklarını da katlar arasına serpiyoruz. Daha sonra kalan pudingimizi pastanın en üzerine düzgünce yayıyoruz.Bunun adından pastamızın üzeri için şeker ve cevizimizi hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için öncelikle şekerimizi tavada karamel haline getirmemiz gerekiyor.Bu sırada cevizleri de üzerine ekleyip biraz karıştırdıktan sonra tavanın altını kapatıp şeker ve cevizi bir yağlı kağıt üzerine alıyoruz.Yağlı kağıt arasında ceviz ve şekeri biraz dövüp ince bir hale getirdikten sonra pastamızın üzerine serpiyoruz. Ceviz krokanlı pastamız hazır. İsteğimize göre pasta katlarınız arasına da dövülmüş ceviz serpebiliriz.

PETİBÖRLÜ KOLAY PASTA TARİFİ


PETİBÖRLÜ KOLAY PASTA TARİFİ

Malzemeler :
*1 paket kakaolu petibör bisküvi
*1 lt süt
*3 çorba kaşığı un
*1 yumurta
*2-3 çorba kaşığı kakao
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya


Yapılışı :
Yumurta iyice çırpılır.Şeker,un,vanilya,kakao ilave edilir süt azar azar ilave edilerek çırpmaya devam edilir.Ocağın altı açılarak kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.Göz göz olunca muhallebinin altı kapatılır.Küçük bir borcamın zeminine iki kaşık kadar muhallebiden yayıp üzerine,bir sıra bisküvi üzerine muhallebi, olmak üzere kat kat döşenir.Buzdolabında en az bir gün bekletilirse harika olur.Afiyet olsun.

FRAMBUAZLI İNCE PASTA TARİFİ



FRAMBUAZLI İNCE PASTA TARİFİ

Kek İçin Malzemeler :
1 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı margarin

Krema İçin :
Bir paket labne peynir
1 su bardağı kadar süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı:
Kekin yapılışı için şeker ve yumurtayı iyice çırpınız. Daha sonra üzerine margarin ve unu da ekleyerek ince bir kalıp halinde fırına veriniz. Çıkan kekin üstüne diğer malzemeler ile yapmış olduğunuz kremayı dökünüz ve soğuk olarak servis yapınız. Bu krema sökme aşamasında kekin soğumuş olduğundan emin olunuz.Afiyet olsun.

GÜLLAÇ DOLMASI TARİFİ


GÜLLAÇ DOLMASI TARİFİ

Malzemeler :
6 adet yaprak güllaç
2 litre süt

Şerbeti İçin:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu


Süslemek İçin:
1 adet iri boy nar
2 çorba kaşığı dövülmüş antep fıstığı

Yapılışı :
Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu katıp 1-2 taşım daha kaynatıp, soğuması için tencereyi ocaktan alın. Güllacın her birini dörde bölün ve 1 litre ılık sütle ıslatın. Kalan sütü kaynadıktan sonra kestirin (kestirme işlemi, sütü 1 gece oda sıcaklığında bekletin ve ertesi gün ocağa oturtup, kaynatarak lor haline getirin). Kesilmiş ve lor haline gelmiş sütü güllaç parçalarının içine koyup
dolma sarar gibi sarın. Servis tabağının içine aldığınız güllaçların üzerine soğuk şerbet gezdirin. Nar ve
antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

PRENSES TATLISI TARİFİ



PRENSES TATLISI TARİFİ


Malzemeler :
1 litre süt
7 kaşık un
1,5 bardak toz şeker (veya 35 adet tatlandırıcı)
3 çorba kaşığı kakao


Yapılışı :
Soğuk süte, un, şeker eklenip hiç ara vermeden karıştırıla­rak muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir.(Eğer tatlandırıcı kullanacaksanız şekeri, muhallebiyi ocaktan indirdikten sonra ilave ediniz.) İyice çırptığımız muhallebinin yarısı servis kabı­na boşaltılır, diğer yarısına 3 kaşık kakao eklenip biraz daha çırpılır. Kalan muhallebinin üzerine boşaltılır. Soğumaya bırakılır.Afiyet olsun.

KEŞKÜL TARİFİ 2



KEŞKÜL TARİFİ 2

Malzemeler:
1 su bardağı şeker
5 çorba kaşığı pirinç unu
1 litre süt


Terbiyesi İçin:

3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
3 çorba kaşığı çekilmiş badem yada fındık
3 yumurta sarısı
1 su bardağı süt
Az tarçın (isteğe bağlı)


Yapılışı :
Terbiyeyi hazırlamak için, yumurtaların sarısı, hindistan cevizi,çekilmiş fındık,tarçın ve sütü karştırın.Keşkül malzemelerini bir tencereye alın ve kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.Hazırladığınız terbiyeyi ocaktan aldığınız keşküle ilave edip, çırpma teli yardımı ile iyice karıştırın.Tek kişilik kaplara alın ve soğumaya bırakın.Üzerini hindistan cevizi ve fındık ile süsleyerek servis yapın.Servis etmeden önce biraz buzdolabında soğutursanız tadı daha güzel olur.