NEGROLU TOPLAR TARİFİ


NEGROLU TOPLAR TARİFİ


Malzemeler :
2 paket negro bisküvi
2 paket burçak bisküvi
1 paket labne peyniri
2 yemek kaşığı çokokrem
Yarım paket krema


Üzerini Kaplamak İçin;
Çikolata

Yapılışı :
Bisküviler rondodan geçirilir. Diğer malzemeler de bisküvilere katılıp elde edilen hamurdan top şekiller yapılır. Benmari usulü eritilmiş çikolataya bulanıp arzuya göre toz fıstık ile süslenir. Buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.

MUTLULUK KURABİYESİ TARİFİ


MUTLULUK KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler :
Yarım kg un
250 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya

Ortasına: 

Marmelat veya reçel

Yapılışı :

Un, margarin, pudra şekeri, yumurta ve vanilyayı iyice yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp, elinizle ortalarına hafifçe bastırın. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrol ederek hafif pembeleşene dek pişirin. Soğuyunca, ortalarına marmelat veya reçel koyup servis yapın.

TAHİN DOLGULU VE SUSAMLI BİSKÜVİLER TARİFİ



TAHİN DOLGULU VE SUSAMLI BİSKÜVİLER TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı mısır nişastası
1 yumurta
Yarım paket hamur kabartma tozu
2.5 su bardağı un

İç Harcı İçin :
1 su bardağı kadar tahin
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Kenarları İçin :
Kavrulmuş susam

Yapılışı :
Ayçiçek yağı ve yumurtayı mikserle çırpın. Pudra şekeri, mısır nişastası, un, hamur kabartma tozu ekleyip yoğurun. Merdane ile ince açın ve yuvarlak bir kalıp ile parçalar kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Tahin ve pudra şekeri iyice karıştırın. İki kurabiye arasına tahin sürerek birbirine yapıştırın. Kenarlarına da tahin sürün ve kavrulmuş susama bulayarak servis yapın.Afiyet olsun.

BAHARATLI KURABİYE TARİFİ


BAHARATLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
2 yumurta
1 paket yumuşak margarin
1 çay bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Kekik
Kimyon
Nane
Zerdeçal
Kişniş
Susam
Haşhaş tohumu
Aldığı kadar un


Yapılışı :
Yumurtanın birinin beyazını, üzeri için ayırın.Margarini karıştırma kabına alıp elinizle yumuşatın.Üzerine yoğurt, yumurta ve sirkeyi ilâve edin.Baharatlarını, tuzunu, un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Ayırdığınız yumurta beyazına bir fiske tuz atıp bir çatalla çırpın.Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yumurta beyazına batırın, üst tarafını haşhaş tohumuna, kenarlarını da susama buladıktan sonra tepsiye dizin.200 derecede önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.

LANDÜŞE TARİFİ


LANDÜŞE TARİFİ


Malzemeler :
4 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım su bardağı hindistan cevizi
1 paket bitter çikolata

Yapılışı :
Margarin ve toz şekeri bir kaba alıp mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip tekrar çırpın. Un ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın. Karışımı sıkma torbasına doldurun. Yuvarlak şekiller vererek aralıklarla sıkın. Üzerlerine hindistan cevizi serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Bu arada bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Landüşeleri fırından çıkartıp ılınmalarını bekleyin. Ilındıktan sonra iki adet landüşenin arasına erittiğiniz çikolatadan sürün. Çikolatanın donmasını bekleyip servis yapın.

FINDIKLI PAPATYA KURABİYE TARİFİ



FINDIKLI PAPATYA KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
1 Türk kahvesi fincanı süt
1 su bardağı çekilmiş fındık
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Çekilmiş fındığın bir bölümünü kurabiyelerin üzerine serpmek için ayırın. Yumurta aklarından az miktarını (1 tatlı kaşığı kadar) da bu fındıkları kurabiyeye yapıştırmak için kullanacağız.Yaş malzemeleri derin bir kaba alın. Kuru malzemeleri eleyerek (fındıklar hariç) yaş olanlara ilave edin. Tüm malzemeleri eklediğinizden emin olarak hamuru yoğurmaya başlayın. Elinize yapışmayacak bir kıvam bulana dek un ekleyin. Bu arada fırını 175 derecede ısınmaya alın. Tepsiye pişirme kağıdı serin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayıp üzerine hafifçe bastırıp yassıltın. Krema sıkma başlıklarından veya küçük boy şişe kapaklarından birini kurabiyenin tam ortasına bastırarak iz çıkarın. Kenarlarına da bıçakla çizikler atın. Böylece kurabiyeniz papatya şeklini alacak. Kurabiyeleri tepsiye aralıklarla dizin.Son olarak kurabiyelerin orta yerlerine, parmağınızın ucuyla yumurta akı sürün. Üzerlerine de fındık kırıklarını serpiştirin. İsterseniz bütün fındık da kullanabilirsiniz bu bölüm için. Kurabiyeler hafifçe kızarana kadar pişirin.

VİŞNELİ MEKİK TARİFİ


VİŞNELİ MEKİK TARİFİ

Malzemeler :
125 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
5 adet yumurta
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı toz badem
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı vanilya
100 gram vişne

Yapılışı:
Pudra şekerini ve oda sıcaklığında beklemiş tereyağını bir kaba alıp, tahta kaşıkla ezerek birbirine yedirin.Yumurtaları tek tek ekleyip karışıma yedirin. Başka bir kabın içinde elenmiş un, vanilya, kabartma tozu ve bademi karıştırın. Toz karışımı yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın. Vişneleri ekleyip tekrar karıştırın.Hazırladığınız bu karışımdan birer çorba kaşığı alarak kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 8 dakika pişirin. Kalıplardan çıkarıp, soğuduktan sonra servis yapın.

LİMONLU VE KURU KAYISILI KURABİYE TARİFİ


LİMONLU VE KURU KAYISILI KURABİYE TARİFİ


Malzemeler :
Bir buçuk su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
3-4 adet kuru kayısı
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı toz şeker


Yapılışı :
Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyip, ortasını havuz şeklinde açın. Margarin, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu, kıyılmış kayısı, tarçın ve toz şekeri ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Merdane yardımıyla hamuru bir parmak kalınlığında açın. Bir kalıp veya çay bardağı ile hamurdan şekiller çıkartın. Bisküvileri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra serpin yapın.

DİLEK KURABİYESİ TARİFİ


DİLEK KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler :
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
250 gram yumuşatılmış margarin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
4 tatlı kaşığı kakao


Yapılışı :

Derin bir kasede yumurta ve pudra şekerini çırpın. Margarin, kabartma tozu ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Parçalardan birine kakaoyu katıp iyice yoğurun. İki çeşit hamurdan elinize iki küçük top alıp, birlikte yuvarlayın. Hamurlar bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.

ŞEKERPARE TARİFİ 2


ŞEKERPARE TARİFİ 2

Malzemeler :
1 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un (kurabiye kıvamına gelene kadar)

Şerbeti İçin:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Yapılışı :

Yumurta,şeker,yoğurt ve sıvıyağı bir miktar çırpalım.İçine irmik ve limon kabuğu rendemizi ekleyelim karıştıralım ve kabartma tozu vanilya ve unumuzu ekleyip güzel bir hamur elde edelim.Kurabiye şekli verip ortalarına soyulmuş fındık veya badem yerleştirip 200 derece de altı ustu iyice kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkınca şerbetini döküp çekdikten sonra servis yapabiliriz (tatlı ılık şerbet sıcak olacak).