ÇİKOLATALI TART TARİFİ


ÇİKOLATALI TART TARİFİ

Tart Hamuru Malzemeleri :
125 gr. tereyağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı fındık (çekilmiş)
2-3 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (215 gr. un yani 1,5 su bardağı kadar)

Çikolata Ganajı Malzemeleri :
1 kutu krema (200 ml.)
2 paket bitter çikolata (her biri 80 gr.)
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı tereyağ
İstenirse 1 adet muz ( içine koymak için- ince doğranır)

Yapılışı :
Tart hamuru için malzemelerin hepsi karıştırılarak hamur yapılır.Yağlanmış küçük tart kalıplarına altlık yapılır.
Pişerken kabarmaması için üzerleri bir çatalla birkaç kez delinir.180 C'de pişirilir. Kalıplarından çıkartılır.
Krema ve bitter çikolatalar kısık ateşte, küçük bir tencerede devamlı karıştırılarak eritilir.Pudra şekeri ve tereyağ eklenir, biraz daha karıştırılıp ocaktan alınır.Pişen ve kalıbından çıkarılmış tartların içine istenirse incecik muz doğranır.Hazırlanan çikolata ganajı bekletilmeden tartların içine dökülür.Buzdolabına alınır.Ganajlar donduktan sonra üzerleri isteğe göre süslenir.Afiyet olsun.

ISPANAKLI KURABİYE TARİFİ


ISPANAKLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı kadar yumuşak tereyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 adet yumurta (akı hamuruna sarısı üzeri için)
2-3 diş sarımsak rendesi
1 çay bardağı ıspanak püresi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz

Yapılışı :

Ispanağın sadece yaprakları hafifçe haşlanıp (kaynar sudan geçirilip),mutfak robotunda püre yapılır.Bir miktar un büyük bir kaseye konulur,ortası açılıp diğer malzemeler eklenir,azar azar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.Şekil verilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür, orta ısıda pişirilir.Afiyet olsun.

İZMİR LOKMASI TARİFİ


İZMİR LOKMASI TARİFİ


Malzemeler :
1 tatlı kaşığı kuru maya
Bir buçuk su bardağı su
Yarım çay kaşığı toz şeker
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta

Kızartmak İçin:
Sıvıyağ

Şerbeti İçin:
İki buçuk su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Yapılışı :
Öncelikle şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın.Limon suyunu ilave edip bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğutun.Kuru mayayı yarım su bardağı ılık su ve toz şekerin içinde kabarması için 15 dakika bekletin.Diğer taraftan hamur için unu derin bir kabın içine eleyip, üzerine tuzu ekleyin.Mayalı suyu, yumurtayı ve 1 su bardağı suyu da kattıktan sonra çatalla iyice çırpın. Daha sonra elinizle yoğurarak muhallebi kıvamında cıvık bir hamur elde edin.Hamuru 30 dakika mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamuru avucunuzun içine alın ve baş ile işaret parmağınızla sıkın. Fındık büyüklüğünde çıkan hamuru, tatlı kaşığı yardımıyla kızdırılmış yağın içine atın.Hamur bitene kadar işleme devam edin (hamurun kaşığa yapışmaması için her seferinde kaşığı sıvıyağa batırın).Tatlıları önlü arkalı kızartıp kenara alın.Kızarmış lokmaları bir kevgir yardımıyla tavadan alın ve soğuk şerbetin içine atın.10 dakika şerbette bekletip servis yapın.

BAYRAM KURABİYESİ TARİFİ


BAYRAM KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler:
250 gr margarin
2 çay fincanı pudra şekeri
4 tane yumurta
1 paket bitter çikolata
2 yemek kaşığı yeşil fıstık
4 çay fincanı un


Yapıştırmak İçin:
Kayısı marmelatı

Yapılışı :
Karıştırma kabına oda sıçaklığındaki, margarini alalım mikser ile köpürene kadar çırpalım.Üzerine pudra şekerini ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.Yumurtaları teker teker kırarak çırpmaya devam edelim.Son olarak unu ilave edip yoğuralım kıvama gelen hamuru şanti torbasına alalım.Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine istediğiniz şekiller vererek sıkalım.170 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.Bu arada bitter çikolatayı ben mari usulü eritelim.
Pişen kurabiyelerin arasına marmelât sürüp yapıştıralım, servis tabağına alalım üzerine erittiğimiz çikolata gezdirelim, fıstık serperek servise sunabiliriz. Afiyet olsun.

ÇİKOLATA DOLGULU KURABİYE TARİFİ



ÇİKOLATA DOLGULU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
3/4 su bardağı yumuşatılmış tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı esmer şeker
2 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı vanilya
1.5 su bardağı un

Dolgu İçin :
Yarım su bardağı krema
1 su bardağı çikolata parçaları


Yapılışı :
Fırını 190 dereceye ayarlayın.Orta boy bir kapta tereyağını mikserle çırpıp krema haline getirin.Toz şeker ve esmer şekeri ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar çırpmaya devam edin. Yumurta sarıları ve vanilyayı ilave edip mikserin orta hızında çırpın.Unu ekleyin ve düşük hızda iyice karışana kadar çırpın.Hamuru alüminyum folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.Dolgusu için çikolatayı benmari usulü eritin ve kremayı ekleyin.Soğuyup donması için bekletin.Hamuru un serptiğiniz tezgaha yayıp merdane ile açın.Kurabiye kalıbıyla veya uygun bir bardakla hamurdan 5 cm’lik daireler çıkarın.Soğuyup katılaşan çikolatadan hamurların ortalarına birer çay kaşığı paylaştırın.Diğer hamurları üzerilerine kapatıp kenarlarını çatalla çizgiler yaparak bastırın.Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, hamurları dizin. 15 dakika pişirin.Dilerseniz pudra şeker serpip servis yapın.Çikolata dolgulu kurabiye artık hazır,afiyet olsun.

BADEMLİ KURABİYE TARİFİ



BADEMLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
240 gr Un
120 gr Pudra şeker
120 gr Yumuşatılmış Tereyağı
120 gr File Badem
1 paket Vanilya
3 haşlanmış Yumurtanın Sarısı
1 yumurtanın Akı

Yapılışı :
Tereyağı ile pudra şekeri mikserle çırpın. Katı pişmiş yumurta sarılarını iyice ezip içine vanilya ekleyin. Tereyağına karıştırın ve unu eleyerek ilave edin. Hepsini yoğurup hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirin. Hafif unlanmış mutfak tezgahında hamuru yarım cm kalınlığında açın. Kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile parçalar çıkarın. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Hafif çırpılmış yumurta akını üzerilerine sürün ve file badem serpin. 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuyunca tepsiden alıp servis yapın. Bademli kurabiye artık hazır, afiyet olsun.

KANDİL SİMİDİ TARİFİ



KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Malzemeler:
1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
4 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 çorba kaşığı mahlep
2 kahve kaşığı tuz
1,5 kahve kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un (5- 5,5 su bardağı kadar)
1 yumurta (sarısı hamura, akı üzerine)
50 gr. susam

Yapılışı:
Bir tencereye margarin, zeytinyağ, yoğurt, mahlep,tuz, kabartma tozu, yumurta sarısı konup karıştırılır.Elenmiş un konup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp simitler yapılır.Üzerlerine yumurta akı sürülüp susamla kaplanır.Tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir.

BAHARATLI VE TUZLU KURABİYE TARİFİ


BAHARATLI VE TUZLU KURABİYE TARİFİ


Malzemeler :
125 gr tereyağı (yumuşak)
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sirke
1.5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı çörek otu (İsteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber (tepeleme)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
1 paket kabartma tozu
1 yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
Aldığı kadar un


Yapılışı:
Yumurta sarısı hariç tüm malzemeyi sırası ile karıştırma kabına alalım.Azar azar un ilavesiyle,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.Hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayalım.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim ve üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpelim.Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.

VİŞNELİ ÇİKOLATALI KREMALI RULO TARİFİ



VİŞNELİ ÇİKOLATALI KREMALI RULO TARİFİ

Malzemeler :
5 adet yumurta (akları ve sarıları ayrılmış)
3/4 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı un
Bir tutam tuz

Krema İçin: 

2 paket
80’er gramlık bitter çikolata
Bir buçuk su bardağı vişne reçeli suyu
1 kutu (200 ml) krema

Süslemek İçin: 

Vişne reçeli taneleri
Nane

Yapılışı :
Öncelikle krema için çikolatayı benmari usulü eritin ve ocaktan alın.Vişne reçeli suyunu ilave edip karıştırın.Kremayı ekleyin ve tekrar karıştırıp, ılınması için bir kenara alın.Kek için derin bir kapta yumurta sarıları ile toz şekeri iyice çırpın.Elenmiş un ve kakaoyu ilave edip, karıştırın.Ayrı bir kapta yumurta akları ile tuzu köpük haline gelene kadar çırpın.Köpüğünü gidermeden kakaolu karışımın içine katın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın.175 derece fırında 10-15 dakika pişirin.Kremadan 1 çay bardağı ayırıp, kalanını sıcakken kekin üzerine sürün.Temiz bir havlunun üzerine koyup rulo yapın.Üzerine ayırdığınız 1 çay bardağı kremalı karışımı gezdirin. Vişne taneleri ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

ÇATLAK KURABİYELER TARİFİ



ÇATLAK KURABİYELER TARİFİ

Malzemeler :
100 gr. tereyağı
2 adet yumurta
2,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 pk. kabartma tozu
1 çay bardağı toz şeker
1 limon ya da portakal kabuğu rendesi


Üzeri İçin :
Pudra şekeri

Yapılışı :
Pudra şekeri hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alarak hamuru hazırlayın. Hamurun biraz yumuşak olması gerekiyor ama çok cıvık olduysa biraz daha un ilave edebilirsiniz Daha sonra üzerini kapatarak yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayın ve bolca pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin.