ÇATAL KURABİYE TARİFİ


ÇATAL KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
125 gram tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
2 yumurta
7 çorba kaşığı toz şeker
3 çay kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un

Yapılışı :
Unu yoğurma kabına alın.Ortasını açıp tüm malzemeyi ekleyip yoğurun.İstediğiniz büyüklükte fitillere (1 parmak kalınlığında) ayırıp üzerine yumurta sürün.170 derecede 15-18 dakika pişirin.Afiyet olsun.

ÇAPİ TARİFİ



ÇAPİ TARİFİ

Malzemeler :
3 çorba kaşığı un
250 gram çikolata
70 gram tereyağ
12 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kahve
3 yumurta
250 gram ceviz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı :
Tereyağı ve çikolata benmaride eritilir.Yumurta, toz şeker, granül kahve mikserde kabartılır.Damla çikolata ve ceviz harmanlanır.En son çikolata karışım, yumurtalı karışım birbirine yedirilir.Ceviz ve damla çikolatada eklenip 5 dakika bekletilir.180 derecede 8 dakika pişirilir.Piştikten sonra 15 dakika soğutulup servis edilir.

SELANİK GEVREĞİ TARİFİ


SELANİK GEVREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
3 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı kuru meyve
1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Yapılışı :
Yumurta, şeker ve vanilyayı boza kıvamına gelene kadar çırpın.Diğer kalan malzemeleri karıştırın. 180 derece fırında pembeleşince fırından çıkarın.Soğumaya bırakıp tekrardan 150 derecede kuruyana kadar pişirin.

Aşçının Notu :
Fırınınıza göre dakika ayarı yapmayı unutmayınız.

REÇELLİ KURABİYE TARİFİ


REÇELLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
180 gr tereyağı
1 bardaktan biraz az toz şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
İsteğinize göre reçel-marmelat çeşitleri

Yapılışı :
Tüm malzeme karıştırılır ve yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar alıp 10 eş parçaya ayrılır.Parmak yardımıyla ortasını boşaltın.180 derecede 35 dakika pişirilir.

Üzeri İçin :
Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra istediğiniz marmelatı kullanabilirsiniz.

PROFİTEROL TARİFİ 2


PROFİTEROL TARİFİ 2

Malzemeler :
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gram tereyağ
3 adet yumurta 


Kreması İçin :
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya 


Üzeri İçin :
1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gram bitter çikolata 


Yapılışı :
Su ve tereyağını kaynatıyoruz.Üzerine un eklenerek tüm su ve tereyağını çekiyoruz.Tok bir hamur halini aldığı zaman soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra 3 yumurta tek tek kırılıp harca yedirilir.Sıkma poşet ya da kaşık yardımıyla istediğimiz büyüklükte tepsiye döküyoruz.180 derecede 35 dakika pişiriyoruz.

Kreması İçin :
Yumurta hariç tüm malzemeleri muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.Ocaktan indirilmeden son dakikalarda yumurta sarısı eklenir.Hazırlanan toplar ortadan ikiye bölünüp içerisine krema eklenir.Üzerine erittiğimiz sosu ekleyip servise sunulur.

KAYMAKLI POĞAÇA TARİFİ


KAYMAKLI POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
300 gr kaymak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 yumurta
125 gram margarin
1 paket kuru maya
2 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
Aldığı kadar un

İçi İçin :
Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı :
Karıştırma kabına 1 paket kuru mayayı alıp üzerine 1 çay bardağı ılık su eklenip, maya eritilir.Üzerine yumurta, margarin ve bir miktar un eklenip karıştırılır.Üzerine sıvı yağ ve kaymak ilave edilir.Hamurdan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir ve bezelere ayrılır.Bezeler elle açılıp ortasına kaşar peyniri rendesi eklenip ucundan kapatılır. Fırın tepsisine yerleştirilip 170 derecede pişirilir.

ÇİKOLATALI FRANSIZ KEK TARİFİ



ÇİKOLATALI FRANSIZ KEK TARİFİ

Malzemeler :
160 gram bitter çikolata
150 gram tereyağ
4 adet yumurta
3/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı dövülmüş fındık, ceviz
Aldığı kadar un

Üzeri İçin :
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı dolusu mısır nişastası
2 kahve fincanı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
80 gr bitter çikolata


Yapılışı :
Tereyağ ve çikolatayı benmani usulü eritilir.Sıcakken içerisine yumurta sarısı ve toz şeker konulup 2-3 dakika çırpılır.Vanilya, kabartma tozu, ceviz ve aldığı kadar un eklenip çırpmaya devam edilir.Yumurta beyazı çırpılır kar haline getirilir.Kek karışımına yavaş yavaş eklenerek fazla ezmeden karıştırılır.Karışım yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökülüp 180 derece pişirilir.Üzerine sos dökülüp servis edilir.

KAKAOLU POP CAKES TARİFİ



KAKAOLU POP CAKES TARİFİ

Malzemeler :
2 su bardağı un
3 yumurta
1 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ

Ganaj İçin :
200 gr bitter çikolata
200 ml krema
Fındık

Yapılışı :

Kekleri parçalara ayırın.Hazırladığımız ganajı keke ekleyip,hamur haline gelene kadar yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp sosu döküp servise sunuyoruz.

FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ


FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ

Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı su
2 parça damla sakızı

Yapılışı :
Pirinci 2 bardak suyun içinde nişastası çıkana kadar haşlıyoruz.Süt, şeker ve vanilyayı kaynatıyoruz. İçine haşlanmış pirinci ekliyoruz.Kaynayan sütün bir kısmı alınıp,nişastanın içine eklenir.Nişasta açılır.Sütün içine eklenir.2 tane damla sakızı konulup karıştırılır.Karıştırmaya devam edilir. 1 yumurta sarısı karıştırılır.Fırın kaplarına verilip 185 derecede 20 dakika pişirilir.Afiyet olsun.

FRAMBUAZLI CHEESECAKE TARİFİ



FRAMBUAZLI CHEESECAKE TARİFİ

Malzemeler :
1,5 paket burçak bisküvi
75 gr tereyağ

Kreması İçin Malzemeler :
400 gr labne peynir
200 ml süt kreması
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı limon suyu

Frambuaz Sosu İçin :
1 su bardağı taze veya donmuş Frambuaz
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Yarım çay bardağı soğuk su

Yapılışı :
Bisküviyi toz hale getirin.Erittiğimiz tereyağını karıştırıp taban oluşturun.Kremayı, labneyi, limon kabuğu rendesini ve suyunu karıştırın. Diğer malzemeleri ekleyip, çırpın.Tabanının üzerine koyun.170 derecede 50 dakika pişirin.

Üzeri İçin :Frambuazları şekerle suyunu bırakana kadar kısık ateşte pişirin. 


Aşçının Notu :
Kekin en az 8 saat dolapta dinlendirilirmesi gerekir.