KALBURABASTI TARİFİ 3
Malzemeler :
2 su bardağı un
Yarım çay bardağı irmik
2 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin :
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 limon suyu
Üzeri İçin :
Ceviz
Yapılışı :
Tüm malzeme karıştırın. Sadece cevizin yarısı içine yarısı dışına olacak şekilde iyi bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yassı olarak açılır. İçerisine kalan cevizden bir tutam daha eklenerek hamur kapatılır. Üzerine çatalla şekil verilir.180 derece 25 dakika pişirilir.Daha önceden hazırlanan soğuk şerbet fırından sıcak çıkan Kalburabastının üzerine dökülür.
SEMİZOTLU GÖZLEME TARİFİ
Malzemeler :
4 su bardağı un
1, 5 su bardağı su
1 çorba kaşığı kuru maya
Tuz
İçi İçin :
1 demet semizotu
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Yapılışı :
Hamur malzemesi güzelce karıştırılarak mayalı bir hamur elde edilir.30 dakika mayalandırın.Soğanlar ince ince doğranıp yine doğranmış semizotu ile sotelenir.Tuz ve karabiber eklenerek baharatlandırılır.Bezeler halinde açılan hamurun içine semizotu ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek yağsız tavada 2-3 dakika pişirilir.
IHLAMURLU GÜLLAÇ TARİFİ
Malzemeler :
1 paket güllaç
1 kg süt
250 gram toz şeker
100 gram ıhlamur
300 gram pirinç fındık
1 kg süt
250 gram toz şeker
100 gram ıhlamur
300 gram pirinç fındık
Yapılışı :
Süt, toz şeker ve ıhlamur güzelce kaynatılır.Yaprak güllaç tepsiye alınarak güzelce ıslatılır.Rulo halinde sarılarak gül şekli verilir.Üzeri fındık ve elinizdeki meyvelerle süslenerek bol süt şerbetiyle servis edilir.
Süt, toz şeker ve ıhlamur güzelce kaynatılır.Yaprak güllaç tepsiye alınarak güzelce ıslatılır.Rulo halinde sarılarak gül şekli verilir.Üzeri fındık ve elinizdeki meyvelerle süslenerek bol süt şerbetiyle servis edilir.
Bu gün bahsedeceğim site uzun zaman boyunca tatlı tarifleri kategorisinde ilk sayfada kalmış ve tarifleriyle birçok kişinin ağzını tatlandırmıştır. 2011 den beri faaliyet gösteren site turuncu kırmızı tasarımıyla göz dolduruyor. Menuleri aradığınızı kolay bulabilme açısından kullanışlı gözüküyor. Birçok çeşitlilik iştah kabartıyor diyebilirim. Aşağıda header logosunu inceleyebilirsiniz. Gerçekten hoş.
Resimli tatlı tarifleri ararken mutlaka bir göz atmaya değer bir site olarak sık kullanılanlar arasında yer alabilir. Çoğu zaman içeriğin güncel tutulması tatlı çeşitliliğinde çok geniş olduğunu gösteriyor. Tavsiye edebileceğimiz şık ve düzenli bir site sizlerle. Buyrun denemesi sizden, tanıştırmak bizden.
Herkese afiyet bal şeker olsun ..
Cokkolaytatlitarifleri.Com
DAMLA SAKIZLI İRMİK HELVASI TARİFİ
Malzemeler :
Yarım kilo irmik
Yarım kilo toz şeker
250 gram tereyağ
300 gram süt
300 gram su
100 gram çam fıstığı
20 gram damla sakızı
Yapılışı :
Tereyağ eritilir. İçerisine fıstık ekleyip kavrulur. İrmik eklenip kavurmaya devam edilir. Toz şeker eklenir. Toz şeker de karamel haline gelen kadar kavrulur.Süt, su ve sakız eklenerek güzelce çeken kadar pişirmeye devam edilir.Soğuduktan sonra servis edilir.
TÜRK KAHVELİ ÇİKOLATALI SUFLE TARİFİ
Malzemeler :
110 gram un
350 gram çikolata
2 çorba kaşığı Türk kahvesi
350 gram tereyağ
200 gram toz şeker
7 adet yumurta
7 adet yumurta sarısı
Yapılışı :
Benmari usulü çikolata ve tereyağ güzelce eritilir. Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sonra 7 tane yumurta sarısı eklenip, un eklenir. Biraz daha karıştırılarak benmari usulü çikolata da eklenerek sufle kaplarına boşaltılır. 200 derecede 10 dakika pişirilir.
350 gram çikolata
2 çorba kaşığı Türk kahvesi
350 gram tereyağ
200 gram toz şeker
7 adet yumurta
7 adet yumurta sarısı
Yapılışı :
Benmari usulü çikolata ve tereyağ güzelce eritilir. Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sonra 7 tane yumurta sarısı eklenip, un eklenir. Biraz daha karıştırılarak benmari usulü çikolata da eklenerek sufle kaplarına boşaltılır. 200 derecede 10 dakika pişirilir.
ÇİKOLATALI ELMALI PASTA TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
2 çorba kaşığı damla çikolata
3 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Bir tutam tuz
3 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım limonun suyu
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya ekstratı
İç Malzeme İçin:
3 adet yeşil elma
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı süt
2 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı mısır nişastası
Çikolata Sos İçin:
Bir buçuk çorba kaşığı rendelenmiş bitter çikolata
100 gram tereyağı
1 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı maden suyu
1 su bardağı pudra şekeri
Üzerine:
Renkli şekerleme
Yapılışı :
Öncelikle hamuru için un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu bir kaba eleyip, karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta, sıvıyağ, limon suyu, süt ve vanilya ekstratını mikserle köpürene kadar çırpın. Bu karışımın içine unlu karışımı ilave edin ve mikserle 1-2 dakika çırpmaya devam edin. Damla çikolatayı ekleyin ve şöyle bir karıştırdıktan sonra 26 cm çapındaki silikon bir kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (pişip pişmediğini anlamak için hamura bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Soğuması için bir kenara alın. İçi için elmanın kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayıp, tencereye alın. Üzerine tarçın, süt, tereyağı ve mısır nişastasını ilave edin. Sütü çekip elma yumuşayana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuyan keki ortadan enlemesine ikiye kesin. Soğuttuğunuz elmalı harcı orta kısma yayın ve üzerine diğer kek parçasını kapatın.Çikolata sos için çikolata, tereyağı, kakao, maden suyu ve pudra şekerini bir tencereye koyun. Kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Oda sıcaklığında hafif soğuttuktan sonra kekin her tarafını kaplayın. Renkli şekerlemelerle üzerini süsledikten sonra buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
ÇİKOLATALI CİHANGİR TART TARİFİ
Malzemeler :
1 Paket pötibör (kakaolu) bisküvi
100 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
Üzeri için :
300 – 350 gram bitter çikolata
1 paket labne peynir (200 gram)
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 ufak kutu hazır süt kreması (200 ml)
Yapılışı :
Önce 25-28 cm çapındaki kelepçeli tart kalıbının içini ve kenarlarını alüminyum folyoyla kaplayın.Bisküvileri mutfak robotuna kırarak koyun. Oda sıcaklığında yumuşamış yağı ekleyip iyice çekin. Sonrada bir tabağa boşaltıp biraz yoğurun.Hazırladığınız kalıbın içine bisküvi hamurunu bastırarak yerleştirin. Buzdolabına koyup bekletin.Öte yandan bir tencereye çikolataları kırarak koyun. 2-3 kaşık su ekleyip kısık ateşte karıştırarak eritip ocaktan alın.İçine peynir, vanilya, toz şeker ve kremayı boşaltıp bir tel çırpıcıyla iyice çırpın. Sonrada bu karışımı buzdolabından çıkardığınız bisküvi hamurunun üzerine aktarın.Buzdolabının derin dondurucusuna koyup en az 2 saat bekletin. Servisten önce buzdolabına alıp 3-4 saat bekletin, çıkarın.Oda sıcaklığında 15 dakika bekletin. İsterseniz kakao tozu serpin, kalıptan çıkarın. Dilimleyerek servise sunun.
KÜTÜK PASTA TARİFİ
Pandispanyanın Malzemeleri :
4 yumurta
1 su bardağı seker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kasığı kakoo Hazırlanması :
Şeker ve yumurtaları mikserle karıştırın, krema
kıvamı aldığında elenmiş kabartma tozu, kakao ve
unu ilave edip karıştırın. Yağlı kağıt döşenmiş ve
yağlanmıs fırın tepsisine hazırladığınız hamuru
döküp, 180 dereceye ayarlanmış sıcak fırında 10 dakika pişirin.
Çikolatalı kremanın Malzemeleri :
500 ml süt,
1 yumurta,
1 cay bardağı tozşker,
3 çorba kaşığı un,
80 gr çikolata ( sütlü).
Hazırlanması :
Cikolatalı kremayı hazırlıyalım. Sütü ikiye ayırıp,
Birini şekerle birlikte kaynatalım, birini ise küçük bir tencereye koyup çikolata hariç dğer malzemeyi soğuk iken ekleyerek, çırpma teli ile iyice karıştıralım. Şekerli sütümüzde kaynayınca ikisini birleştirelim ve orta ateşte devamlı karıştırarak pişirelim. Bu arada çikolatamızı benmari usulü eritelim ve pişen kremamızın içerisine ilave edip çırpma teli ile yice çırpalım.
Cikolatali Kaplama Kremasinin Malzemeleri :
100 g cikolata (bitter Couvertune ya da ayni miktarda iyi kalite damla veya bitter cikolata da olabilir), 1 bardak(200 gr) cig krema.
Hazırlanması :
Cikolatanizi benmari usulu eritin ve ilinmaya birakin. Hemen hemen oda sicakligina geldiginde kremanizi yavas yavas ekleyerek, bir yandan mikserinizle cirpin. Tum krema eklendiginde surulecek koyuluga gelinceye kadar cirpmaga devam edin. Kekinizin üzerine yağlı kağııt koyup bos fırın tepsisini kapatarak pisirme kagidinin uzerine ters cevirin. Uzerinde pistigi pisirme kagidini dikkatlice siyirin. Cikolatalı kremayı duzgun bir sekilde uzerine yayin. Pisirme kagidi yardimiyla dikkatlice kivirin ve servis tabagina alin. Sogumasi icin buzdolabina alin. Bu arada cikolatali kaplama kremanızı hazirlayin. Surulecek koyuluga geldiginde genis agizli bir bicak ya da spatul
yardimiyla rulonuzun uzerine surun. Bir catalin disleriyle kutuk gorunumu verin. Uzerini arzu ettiginiz sekilde susleyin.
Afiyet şeker olsun ..
KAYISILI BADEMLİ TART TARİFİ
Malzemeler :
3,5 su bardağı un
125 gram tereyağ
Yarım kahve fincanı süt
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Üzeri İçin :
Yarım kilo kayısı
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş badem
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı :
Şeker ve tereyağını karıştırıp daha sonra tüm tart malzemesini ekleyip biraz sert kıvamlı bir hamur elde ediniz.Üst malzemesi hazırlanana kadar hamuru dinlendirin.
Üzeri için :
Kayısıları doğrayın.Toz şeker ile birlikte suyunu bırakana kadar 1-2 dakika tavada çevirin.Daha sonra badem eklenerek (isteğe bağlı) 1-2 dakika daha ocakta bekletiniz.Hamurun 4/3 yağlanan ve unlanan tabana yerleştirin. Çatalla delikler açınız.Üzerine kayılısı harcı dökünüz. Kalan 4/1 hamuru rendeleyerek üzerine serpin. 180 derecede 20 dakika pişirip servis ediniz.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)