MAYALI HAMUR BÖREĞİ TARİFİ


MAYALI HAMUR BÖREĞİ TARİFİ


Malzemeler:
42 g pakmaya yaş maya veya 1çorba kaşığı pakmaya kuru maya (20 g)
4 su bardağı un (450 g)
2 tatlı kaşığı şeker (10 g)
1 su bardağı ılık su (200 g)
2/3 su bardağı sıvı yağ (120 g)
2 adet yumurta
1/2 tatlı kaşığı tuz (4 g)

İç Malzemeler:
250 g peynir
1/2 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta

Üst Malzemeler :
1/2 su bardağı tereyağ (60 g)

Kızartmak İçin:
1,5 su bardağı sıvı yag (270 g)

Yapılışı :
Mayayı şekerli ılık su içinde eritin.Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin.Üzerini örterek 1,5 saat kabarmaya bırakın.Bekleme süresinin sonunda hamuru 2 dakika yoğurup 24 adet ceviz büyüklüğünde parçaya ayırın.Avucunuzla açarak 10 cm’lik çapta daireler haline getirin, içine peynirli harcı koyun ve yarım daire şeklinde kapatın.Kızgın yağda her iki tarafını kızartın.Pişmiş hamuru ikiye ayırıp tereyağı sürün ve tekrar kapatın.Afiyet olsun.

YUFKALI RULO KÖFTE TARİFİ


YUFKALI RULO KÖFTE TARİFİ


Malzemeler:
500 gram kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
2 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1/2 su bardağı tuzsuz Antep fıstığı
1/2 su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
2 adet yufka

Yapılışı :
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz.Üzerine bayat ekmeği, rendelenmiş soğanı, iri dövüşmüş cevizi, iri dövüşmüş fıstığı, tuzunu, karabiberi, kimyonu koyup yoğurun.Kıvamı katı olursa az sıvıyağ ile yumuşatıyoruz.Köfte harcını ikiye bölüyoruz.Yufkayı tezgaha açıyoruz.Fırça yardımı ile yufkalara su sürün.Bir ucundan tutup yufkayı içe doğru katlayın.Üzerine köfteyi rulo yapıp koyuyoruz.Sağ ve sol uçlarını içe doğru katlayın.Sıkı sıkı köfteyi rulo yapın.2 parmak kalınlığında kesip çöğ şişlere geçirin. Yağladığınız fırın kabına dizin. 180 derece fırında pişirin.

İÇLİ KÖFTE BÖREĞİ TARİFİ


İÇLİ KÖFTE BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
3 adet yufka
250 gram dana kıyma
1 çay bardağı bulgur
1 kase ceviz
2 adet soğan
½ bağ maydanoz
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı salça
1 kase galeta unu
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber


Yapılışı: 
İki kuru soğan kıyılır ve 250 gram dana kıyma ile kavrulur.İki çay kaşığı pul biber, birer çay kaşığı kimyon ve karabiber serpilir.Kavrulan malzemelere 1 yemek kaşığı salça eklenip, karıştırılır.Kavrulan malzemeler masaya alınır ve ıslatılan bulgurla karıştırılır.Bir kase çekilmiş cevizin ardından harmanlanan malzemelere maydanoz eklenir.Yufkalar masaya alınıp 8 eşit parçaya bölünür ve sıvı yağ sürülür.Üzerine hazırlanan harç koyulan yufkalar sigara böreği gibi sarılır.Bir yumurtanın akı ayrılır ve börekler önce yumurta akına ardında galeta ununa batırılarak tepsiye dizilir.Hazırlanan börekler fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.

MUHALLEBİLİ MUSKA TATLISI TARİFİ


MUHALLEBİLİ MUSKA TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
1 paket hazır baklavalık yufka

Muhallebisi İçin:
5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı ince dövülmüş ceviz

Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin:
150 gr eritilmiş tereyağı

Yapılışı:
Önce muhallebisi hazırlanır; süt, vanilya, un ve şeker orta ateşte karıştırılarak pişirilir.Ocağın altı söndürüldükten sonra tereyağı eklenir ve mikserle 4-5 dakika çırpılır. Cevizler de eklenerek soğumaya bırakılır.Bu arada şerbeti hazırlanır; su ve şeker kaynatılır.Baklavalık yufkalar, 10’ar cm genişliğinde kesilir. Araları yağlanan dört yufka üst üste getirilerek içerisine muhallebi yerleştirilir ve muska şeklinde sarılır.Muska şeklindeki tatlıların üzerine tereyağı sürülür. Ilık şerbet tatlıyla buluşturulur.

MEYVELİ KEK TARİFİ


MEYVELİ KEK TARİFİ

Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı meyve şekerlemesi (marketlerde karışık olarak satılmakta)
1 su bardağı pirinç unu
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı :
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.Sonra süt ve sıvıyağı ilave edin ve karıştırın.Meyve şekerlemesini ekleyin.Pirinç ununu, 1 bardak unu, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin.Kıvamını kontrol ederek kalan yarım bardak unu gerekirse ilave edin.Yağlanıp unlanmış baton kek kalıbına karışımı koyun ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

ÇİKOLATALI ISLAK KEK TARİFİ


ÇİKOLATALI ISLAK KEK TARİFİ

Malzemeler :
2 su bardağı un
1, 5 su bardağı şeker
1, 5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
4 yumurta
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üst Sosu İçin :
1 su bardağı kakaolu karışım
1 su bardağı süt

Üzeri İçin :
Ceviz



Yapılışı :
Yumurta ile şekeri çırpın.İçerisine süt ve sıvıyağ ekleyin.El çarpıcısı ile karıştırın.Tüm kuru malzemeleri elekten geçirip karıştırın.Hazırlanan malzemeden 1 su bardağı üzeri için ayırın.Yağlanan unlanan kek kalıbına dökülerek 40 dakika 180 derecede pişirilir. Fırından çıktıktan sonra çatalla delikler açılır.Üzerine 1 bardak süt eklenir. Ayrılan krema eklenerek 2 dakika daha fırında tutulur.Soğuyunca dilimlenerek servis edilir.

PATATESLİ ÇİÇEK POĞAÇA TARİFİ



PATATESLİ ÇİÇEK POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
6 su bardağı un
1 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz

İç Malzemesi İçin :
6 adet patates
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz

Yapılışı :
Hamur malzemesi tamamı karıştırılarak mayalı güzel bir hamur elde edilir 15-20 dakika dinlendir.6 adet patates haşlandıktan sonra soğan ve baharatlar ve salçayla kavrulur.Hazırladığınız hamuru merdane ile açıp bardakla keserek içleri patates harcıyla doldurulur.Önce ikiye katlanan hamur 2 ucundan birleştirilerek tepsiye yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı gezdirilir.25-30 dakika 180 derece pişirilir.

KATMER TARİFİ 3


KATMER TARİFİ 3


Hamuru İçin :
200 gram un
10 gram tuz
Yeterince su

İçi İçin :
200 gram fıstık
100 gram şeker
Sıvı yağ
Sade yağ
200 gram irmik kaymağı

Yapılışı :

Öncelikle kulak memesinden biraz sert kıvamlı olmalıdır.Hamuru yoğurup bezelere ayırdıktan sonra 1 gün dinlendirmesi gerekir.Açılması için tabak boyunda açılıp 1 saat daha dinlendirilir.Tezgahı hafif yağlayarak hamur açılır.Kalın olan kısımlar el yardımıyla kesilir.İçerisine 2 yemek kaşığı kaşık fıstık, 1 avuç kaymak,1 yemek kaşığı şeker konulup mektup misali katlanır.3 dakika 200 derecede pişirilir ve servis edilir.

KÜNCÜLÜ AKIT TARİFİ


KÜNCÜLÜ AKIT TARİFİ

Malzemeler :
2 su bardağı susam
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı pekmez
1 çay bardağı toz şeker

Yapılışı :
Susamları 5 dakika tavada kavuruyoruz.Ceviz ve pekmez ilave edilerek biraz daha kavuruyoruz.1 çay bardağı toz şekeri üzerine ekliyoruz.Şekerin erimesi sağlıyoruz.Hazırlanan tarif tepsiye yayıp buzdolabında soğutuyoruz.Afiyet olsun.

AĞZI YUMUK TARİFİ


AĞZI YUMUK TARİFİ

Malzemeler :
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı ceviz içi
Alabildiğince un
Pul biber
Karabiber
Tuz

Yapılışı :
Hamur yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılarak içinin hazırlanması beklenir.


İçi için :
Soğan ve kıyma kavrulur. Baharatlar eklenir.1 çay bardağı ceviz içi eklenir.Hazırlanan iç hamurun içine konularak el yardımıyla kenarlarından kapatılır.Kıymalı taraftan kızartılmaya başlanır.