YOĞURT TATLISI TARİFİ


YOĞURT TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
1,5 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı şeker
6 yumurta
1,5 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Şerbeti İçin :
4,5 su bardağı şeker
5 su bardağı su

Üzeri İçin :
Öğütülmüş ceviz

Yapılışı :
Derince bir kapta yumurta, yoğurt ve şekeri el çırpıcısı veya mikser ile çırpın, üzerine irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek çırpmaya devam edin. Kare borcam tepsiyi margarinle yağladıktan sonra, karışımı tepsiye dökün. Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin. Üzerine soğuk şurup dökün. Tatlının üzerine bir tepsi kapatarak şurubu çekmesini bekleyin. Servis yaparken üzerine öğütülmüş ceviz serpin.

HİNDİSTAN CEVİZLİ LOKUM TARİFİ


HİNDİSTAN CEVİZLİ LOKUM TARİFİ

Malzemeler :
3 çay bardağı pirinç
4 çay bardağı süt
1 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi


Yapılışı :
Pirinci soğuk su ile ıslatın ve 12 saat bekletin.Süzüp çok az su ilave ederek 15 dakika kadar haşlayın.Pudra şekeri, süt, kuru üzüm ve hindistan cevizinin yarısını pirince ekleyin.Sürekli karıştırarak 20-25 dakika kadar kısık ateşte pişirin.Fırın tepsisini yağlı kağıtla döşeyip hazırladığınız hamuru 2 cm kalınlığında dökün.Donması için en az 6 saat buzdolabında bekletin.Küçük kare parçalar şeklinde kesin.Her parçayı Hindistan cevizi rendesine bulayıp kahve eşliğinde servis yapın.

COCO POPS PASTASI TARİFİ


COCO POPS PASTASI TARİFİ


Malzemeler:
1 paket cocopops (250 gram)
7 tane metro çikolata
1 yemek kaşığı terayağı
5 yemek kaşığı süt

Yapılışı:
Metro çikolatalarını ufak parçalara bölüp tencerede eritin.Eridikten sonra içine tereyağı ve sütü ekleyip karıştırın.Karışıma cocopopsları boşaltın ve her tarafına bulaşana kadar karıştırın.Daha sonra istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.Ben yağlı pasta kağıdı kullandım. Toplam 16 tane pastacık oldu.
1 saat sonra kağıtlardan pastaları çıkardım.Üzerine Hindistan cevizi serpip servis yaptım. Siz isterseniz çikolata eritip süsleyebilirsiniz.

VİŞNELİ PASTA TARİFİ


VİŞNELİ PASTA TARİFİ

Kakaolu Krema Malzemeleri:
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kakao
yarım su bardağından biraz fazla şeker
3 su bardağı süt

Vişneli Puding Malzemeleri :

1 paket vanilyalı puding
3 su bardağı vişne suyu
1 paket vanilinli şeker
Ayrıca: 1,5 paket kakaolu pötibör bisküvi

Yapılışı:

Kremayı ve pudingi ayrı tencerelerde karıştırarak pişirin.Borcama 1 sıra bisküviyi dizin.Üzerine kakaolu kremanın tamamını yayın.Tekrar bisküvi dizip en üste vişneli pudingi yayın.İstediğiniz şekilde süsleyin.Afiyet olsun.

TİRAMİSU TARİFİ 4


TİRAMİSU TARİFİ 4

Pandispanya Kek İçin Malzemeler :
4 adet yumurta
3,5 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım kahve fincanı kakao

Ara Kreması İçin :
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un (dolu dolu)
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri (200 gr)

Pandispanyayı Islatmak İçin:
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı nescafe (daha fazla koyabilirsiniz)
2 tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri İçin :
Yaklaşık yarım çay bardağı kadar kakao

Yapılışı :

Öncelikle yumurta ve şeker bembeyaz olana dek çırpılır.Daha sonra teker teker kakao,kabartma tozu vanilya ve un elenerek konur ve çırpılır. Kelepçeli bir kek kalıbının içine yağlı kağıt serilir ve kek hamuru kalıba boşaltılır.180 derecede ısıtılmış fırına verilir ve yaklaşık yarım saat pişirilir.Fırından çıkarıldıktan sonra üzerine nemli bir bez örtülür ve soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra kek ikiye bölünür.Bu arada krema hazırlanır.Süt,şeker,un ve vanilya ocak üzerinde karıştırılarak koyu bir kıvam oluncaya kadar pişirilir. Ocaktan indirdikten sonra içine bir paket labne peyniri eklenir ve iyice çırpılarak krema hazırlanır.Ilık suyun içine nescafe ve şeker konulup iyice karıştırılır.Kekin her iki tarafı da eşit olarak ıslatılır.Kekin birinci katına hazırlanan kremadan sürülür ve diğer kek üzerine kapatılır.Kapatılan kekin üzerine de krema sürülür ve buzdolabında en az 4-5 saat bekletilir.Dolaptan çıkarıldığında en üst kısmına kakao serpilir ve dilimlenerek servis yapılır.Afiyet Olsun.

KATMER TARİFİ 4



KATMER TARİFİ 4

Malzemeler :
1 çorba kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı un
Yeterince su
Tuz
Yarım paket margarin
3 çorba kaşığı tahin

Yapılışı :
Genişçe bir kaba 5 su bardağı unu koyun ve içine bir tutam tuz ilave edin.Hazırladığınız una yavaş yavaş su ve sıvı yağı ilave edin.Suyun ölçüsünü siz belirleyeceksiniz, suyu azar azar ilave ederseniz yumuşak bir hamur elde etmeniz daha kolay olacaktır.Hamurun üstünü temiz bir örtüyle kapatın ve 15-20 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirin.
Hazırladığımız hamurdan parçalar koparıp (yumurta büyüklüğünde) bezeler hazırlayalım.
İlk bezeyi unlanmış bir zeminde oklava veya merdane yardımıyla mantı yufkası inceliğinde açın.
Erittiğiniz margarini ve tahini, hazırladığınız yufkaların üzerine sürerek sigara böreği gibi rulo halinde sarın. Bu ruloyu kendi etrafında döndürerek sarın (gül böreği yapar gibi). Yufkaların açıkta kalan ucunu içe doğru kıvırın. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayın.
Hazırladığınız sarılmış yufkaları, yağının donması için 20 dakika kadar buzdolabında bekletin.
Buzdolabından çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açın. Bütün rulolar bitene kadar devam edin. Katmeri, saç veya teflon tavada çift tarafını da pişirerek servis edin.Afiyet Olsun...

PATATESLİ RULO BÖREK TARİFİ


PATATESLİ RULO BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
3 adet yufka
4-5 adet patates
3 adet yumurta
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
Karabiber, tuz
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı :Patatesleri haşlayıp sıcakken çatalalla ezin.Yufkalar ve kaşar peyniri hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Tuzunu biberini ayarlayın.Yufkanın tekini tezgaha serin.Patatesli harcın 1/3'ünü yufkanın üzerine yayın.Diğer iki yufkayı da bunun üzerine serip harcı yayın.Daha sonra rulo olarak sarın.İkiye bölüp buzluğa kaldırıp biraz sertleşene kadar bekletin.
Yarı donunca bir parmak kalınlığında dilimleyin.Dilerseniz. hemen pişirin.Dilerseniz bir kapta aralarına streç koyarak dondurucuya kaldırıp pişirene kadar bekletebilirsiniz.Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine kaşar peyiniri serpip 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.Kaşar peynirin fazla sertleşip kızarmasını istemiyorsanız bir süre piştikten sonra da üzerine serpebilirsiniz.

MAYALI HAMUR BÖREĞİ TARİFİ


MAYALI HAMUR BÖREĞİ TARİFİ


Malzemeler:
42 g pakmaya yaş maya veya 1çorba kaşığı pakmaya kuru maya (20 g)
4 su bardağı un (450 g)
2 tatlı kaşığı şeker (10 g)
1 su bardağı ılık su (200 g)
2/3 su bardağı sıvı yağ (120 g)
2 adet yumurta
1/2 tatlı kaşığı tuz (4 g)

İç Malzemeler:
250 g peynir
1/2 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta

Üst Malzemeler :
1/2 su bardağı tereyağ (60 g)

Kızartmak İçin:
1,5 su bardağı sıvı yag (270 g)

Yapılışı :
Mayayı şekerli ılık su içinde eritin.Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin.Üzerini örterek 1,5 saat kabarmaya bırakın.Bekleme süresinin sonunda hamuru 2 dakika yoğurup 24 adet ceviz büyüklüğünde parçaya ayırın.Avucunuzla açarak 10 cm’lik çapta daireler haline getirin, içine peynirli harcı koyun ve yarım daire şeklinde kapatın.Kızgın yağda her iki tarafını kızartın.Pişmiş hamuru ikiye ayırıp tereyağı sürün ve tekrar kapatın.Afiyet olsun.

YUFKALI RULO KÖFTE TARİFİ


YUFKALI RULO KÖFTE TARİFİ


Malzemeler:
500 gram kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
2 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1/2 su bardağı tuzsuz Antep fıstığı
1/2 su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
2 adet yufka

Yapılışı :
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz.Üzerine bayat ekmeği, rendelenmiş soğanı, iri dövüşmüş cevizi, iri dövüşmüş fıstığı, tuzunu, karabiberi, kimyonu koyup yoğurun.Kıvamı katı olursa az sıvıyağ ile yumuşatıyoruz.Köfte harcını ikiye bölüyoruz.Yufkayı tezgaha açıyoruz.Fırça yardımı ile yufkalara su sürün.Bir ucundan tutup yufkayı içe doğru katlayın.Üzerine köfteyi rulo yapıp koyuyoruz.Sağ ve sol uçlarını içe doğru katlayın.Sıkı sıkı köfteyi rulo yapın.2 parmak kalınlığında kesip çöğ şişlere geçirin. Yağladığınız fırın kabına dizin. 180 derece fırında pişirin.

İÇLİ KÖFTE BÖREĞİ TARİFİ


İÇLİ KÖFTE BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
3 adet yufka
250 gram dana kıyma
1 çay bardağı bulgur
1 kase ceviz
2 adet soğan
½ bağ maydanoz
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı salça
1 kase galeta unu
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber


Yapılışı: 
İki kuru soğan kıyılır ve 250 gram dana kıyma ile kavrulur.İki çay kaşığı pul biber, birer çay kaşığı kimyon ve karabiber serpilir.Kavrulan malzemelere 1 yemek kaşığı salça eklenip, karıştırılır.Kavrulan malzemeler masaya alınır ve ıslatılan bulgurla karıştırılır.Bir kase çekilmiş cevizin ardından harmanlanan malzemelere maydanoz eklenir.Yufkalar masaya alınıp 8 eşit parçaya bölünür ve sıvı yağ sürülür.Üzerine hazırlanan harç koyulan yufkalar sigara böreği gibi sarılır.Bir yumurtanın akı ayrılır ve börekler önce yumurta akına ardında galeta ununa batırılarak tepsiye dizilir.Hazırlanan börekler fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.