KİVİLİ KUŞAKLI PASTA TARİFİ


KİVİLİ KUŞAKLI PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 adet kakaolu pasta keki

Kreması İçin:
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı irmik
Damla sakızı
1 yumurta sarısı

Üzeri İçin:
Kivi

Süslemek İçin:
1 poşet toz şanti
1 çay b. süt

Yapılışı :
Kreması için tencereye 4 su bardağı sütü alın.Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı söke unu,1 çorba kaşığı nişasta,2 çorba kaşığı irmiği ilave edin.Üzerine damla sakızı paçaları ve 1 adet yumurtanın sarısını ilave edin.Sürekli karıştırarak kremayı pişirin.1 adet kakaolu pasta kekinin 1.katını 1 parmak genişliğinde kesin.Yuvarlak bir cam kabı streç flim ile kaplayın.Kabın içine artı şeklinde karşılıklı pandispanya hamurunu yerleştirin.Üzerine kremayı dökün.Kremanın üzerine kakaolu pastanın diğerini kabın büyüklüğünde yerleştirin.Pastayı soğumaya bırakın.Pastayı soğuduktan sonra 1 gece buzdolabında bekletin.Pastayı süslemek için 1 poşet toz şanti ile 1 çay bardağı sütü çırpın.Pastayı soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirin.Kenarlarını şanti ile süsleyin.Kivi dilimeleri ilave edip servis edin.

TULUM PEYNİRLİ ISPANAKLI ÖRGÜ BÖREK TARİFİ


TULUM PEYNİRLİ ISPANAKLI ÖRGÜ BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
4 Su Bardağı Un
Yarım Paket Yaş Maya
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Süt
1 Yumurta Akı
Tuz
Su

Üstü İçin:
Yumurta Sarısı
Çörekotu

İç Harcı İçin:
Yarım Kg Ispanak
1 Kase Tulum Peyniri
50 Gr. Beyaz Peynir
2 Diş Sarımsak
Tuz
Karabiber


Yapılışı :
Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Mayayı ortasına koyuyoruz. Süt, yoğurt ve sıvıyağı döküyoruz. Yumurtanın akını katıyoruz. Elimizle mayayı ezerek karıştırıyoruz.
Unun etrafına tuz serpiyoruz. Gerekirse biraz su koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Mayalanması için dinlendiriyoruz.İç harcı için, ıspanakları doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz. Tuz ve karabiber serpiyoruz. Sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz. Kavrulduktan sonra altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz.Mayalanan hamuru 2 bezeye bölüyoruz. Oval bir şekilde hamurları merdane ile açıyoruz. Açılan hamurları boyutuna göre kesilmiş yağlı kağıdın üzerine koyuyoruz.Kenarlarına şeritler kesiyoruz. Orta kısmına ıspanaklı harçtan koyuyoruz. Peynirleri üzerine rendeliyoruz. Kestiğimiz şeritleri ortaya doğru örgü şeklinde kapatıyoruz.
Yağlı kağıttan tutup fırın tepsisine koyuyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz. Biraz daha mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

KAHVELİ VE CEVİZLİ BİSCOTTİ TARİFİ



KAHVELİ VE CEVİZLİ BİSCOTTİ TARİFİ

Malzemeler :
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kahve
125 gr toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı 0.3 asitli zeytinyağı
¾ su bardağı toz badem
100 gr kırık ceviz
2.5 su bardağı un

 

Yapılışı :
Zeytinyağı, kahve, toz şeker ve yumurtaları bir kapta mikserle çırpın. Un, toz badem ve kabartma tozunu harmanlayıp diğer karışımla birleştirip yoğurun. Sert bir hamur elde etmek için gerekirse un ekleyin. En son cevizleri ekleyip yoğurun. Oval şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirip dilimleyin. Dilimleri tekrar tepsiye dizip 150 dereceye düşürdüğünüz fırında 15 dakika daha pişirip servis yapın.
Kahveli ve cevizli biscotti artık hazır, afiyet olsun.

PATATESLİ ÇITIR BÖREK TARİFİ


PATATESLİ ÇITIR BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un
Yarım çay kaşığı tuz


İç Harcı İçin:
4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz

Üzeri İçin:
1 adet yumurta

Yapılışı :
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın. Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun. İç harcını soğumaya bırakın.Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.Yufkalardan bir tanesini serin ve üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın. 2. yufkayı da üzerine sererek aynı şekilde sosunuzu bu yufkanın üzerine de sürüyorsunuz. ( Yapım aşamasında sirke kokusu beni endişelendirmişti ama piştikten sonra çıtır çıtır nefis bir börek oldu. ).2 kat serdiğiniz yufkaları pizza dilimi şeklinde 12 parça kesiyordunuz ve üçgenlerin kaşın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz. Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıttığınız fırında börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz. Afiyet olsun.

SUSAMLI SİMİT TARİFİ


SUSAMLI SİMİT TARİFİ

Malzemeler:
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım paket margarin( dilerseniz tereyağı)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı :
Yumurtanın akını ayırarak diğer bütün malzemeleri karıştırıp şekil verilebilecek bir kıvamda hamur elde edelim. Yapmış olduğumuz hamurdan parçalar kopartalım ve şekil verelim (simit, örgü gibi). Bir kaba susam başka bir kabada yumurtanın akını koyalım. Hamurun bir yüzünü önce yumurtaya daha sonrada susama batırarak önceden yağladığımız tepsiye dizelim. 160 derece de ısıttığımız fırına sürerek üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

ACIKALI ÇÖREK TARİFİ


ACIKALI ÇÖREK TARİFİ

Malzemeler :
* 2 yumurta (1 yumurtanın sarısını üzerine ayırın)
* 1 su bardağı ılık süt
* 2/3 su bardağı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 1 paket instant maya ya da yaş maya
* Aldığı kadar un

Acıka:
* 2 çorba kaşığı domates salçası
* 2 çorba kaşığı biber salçası
* 2 çay bardağı dövülmüş ceviz
* 2 diş dövülmüş sarmısak
* Kimyon, karabiber

Yapılışı :
Önce hamuru hazırlayın. Bunun için derin bir tencereye 3 su bardağı kadar un alın. Tuzu, şekeri ve mayayı (instant yani kuru maya kullanıyorsanız) koyup harmanlayın. Unun ortasını havuz gibi açıp ortasına bir yumurta ve bir yumurta akını , sıvıyağı ve sütü koyup elinizle karıştırın.Eğer yaş maya kullanıyorsanız onu da sıvı malzemelerin içinde elinizle ezerek karıştırın. Daha sonra kenarlardaki unları yavaş yavaş alarak hamuru yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan ancak yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edin. 3-4 dakika kadar yoğurup tencerenin kapağını kapatıp önceden 40 derece kadar ısıtılmış fırına yerleştirin. Fırın çok sıcak değil ılık olmalı.Acıka için tüm malzemeleri iyice karıştırın.Hamurun hacmi 1 saat sonra iki katı büyüklüğüne ulaşacaktır. Hamuru kısa bir süre yoğurup ikiye bölün. Her iki parçayı unlanmış zeminde yarım saat kalınlığında açın ve acıkayı üzerlerine sürün.Hamurları rulo yapın ve kenarlarını birleştirin. Her iki parçayı birbirine dolayın. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürüp susam serpin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin.Hafifçe soğuyunca dilimleyebilirsiniz.

KIRMIZI KADİFE KEK TARİFİ



KIRMIZI KADİFE KEK TARİFİ

Buttermilk İçin Malzemeler :
1,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı elma sirkesi

Kek İçin Malzemeler  :
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 + 1/3 su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kırmızı toz gıda boyası
1,5 tatlı kaşığı toz kakao
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tutam tuz


Krema İçin :
500 gr. labne peyniri
50 gr tereyağı
30 gr.krem şanti ( 1,5yemek kaşığı )
2 çay bardağı pudra şekeri


Yapılışı :
Öncelikle buttermilk malzemesi ülkemizde bulunmadığından bunun yerine kullanacağımız karışımı hazırlayalım. Sütü oda sıcaklığından çok az daha ılık şekilde ısıtalım. Süt kesinlikle oda ısısına yakın olmalı ,aksi taktirde içine sirke koyduğumuzda kesilip çökelek haline gelir. İçine sirkeyi koyup karıştıralım ve 10 dakika kadar dinlenmesi için bir kenara alalım.Şeker ve yumurtaları iyice çırpalım. Sıvı yağı ,buttermilk yerine hazırladığımız karışımı ve sirkeyi ekleyip biraz daha çırpalım.
Ayrı bir kapta elediğimiz unları ,kakao ,vanilya ,gıda boyası ve karbonatı karıştıralım ve yumurtalı karışıma ilave ettikten sonra ,yavaş yavaş bir kaşıkla karıştıralım. Kek hamurumuz hazır.Kelepçeli kalıbı alüminyum folyo ile kaplayalım ve kek hamurunu içine dökelim. (böylelikle daha kolay çıkar)Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim.Kek iyice soğuduktan sonra ,keki 3 kat şeklinde keselim. Katların aralarını kekin iç kısmından eşit bir biçimde bıçak yardımıyla kırıntı çıkaracak şekilde traşlayalım. Bir kapta oda ısısındaki tereyağını pudra şekeriyle birlikte mikser yardımıyla iyice çırpalım. Bu kırıntıları keki süslemek için kullanacağız. Kırıntıları bir kapta toplayalım.Labne peynirinini ve krem şantiyi ilave edelim.( Burada krem şanti kullanmamızın sebebi labne peynirinin çırpılınca çok sıvı bir hal alması)... Peynirli kremayı krema kıvamına getirebilmek için krem şanti kullanıyoruz. Hazırladığımız kremanın şekerini kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Yani şeker miktarını azaltmak veya arttırmak size kalmış. Kremayı buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendirelim.Kremayı dolaptan çıkarıp ikiye bölelim. Yarısını ara katlara ,yarısını kekin kenarlarına ve üzerine sürelim. Kekimizi iyice kremayla kaplayalım. Traşladığımız kırıntıları elimizle kekin kenarlarına yapıştıralım. Bir kısmını da üzerine serpelim. Dilerseniz bir miktar kremayı ayırıp kekin üzerini süslemek için kullanabilirsiniz. Keki buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

POFUDUK EKLER TARİFİ


POFUDUK EKLER TARİFİ

Hamur İçin Malzemeler :
4 yumurta
100gr tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı su
3 tane kesme şeker
1 fiske tuz

Krema İçin :
750 gr süt
3/4 çay fincanı toz şeker
1 paket vanilya
50gr tereyağ
2 yumurta sarısı
3 dolu yemek kaşığı un
2 dolu yemek kaşığı nişasta
1 poşet toz şanti
1 paket beyaz çikolata(80gr)

Üst Kreması :
1.5 paket bitter çikolata
1 kutu krema(200ml)
25gr tereyağ

Yapılışı :
Tenceremize suyumuzu, yağımızı, şekerimizi ve tuzumuzu koyup, ocakta kaynatıyoruz.
Kaynayan suyumuzun içine bir bardak unumuzu eliyerek ekliyoruz. Oluşan hamurumuzu kısık ateşte 5-7 dk arası pişiriyoruz.Daha sonra soğuması için kenara alıyoruz.
Soğuyan hamurumuzun içine yumurtalarımızı tek tek ekleyerek iyice karıştırıp kremamsı bir hamur elde ediyoruz.Tepsimize yağlı kağıt koyup hamurumuzu kaşıkla tek tek tepsimize koyuyoruz.
170 derece hafif ısıtılmış fırında 45-50 dk pişiriyoruz.
Krema için toz şekeri, vanilya, un ve nişastayı iyice karıştırıyoruz. Bu karışıma sütümüzü ekleyerek hafif ateşte iyice krema haline getiriyoruz.Diğer tarafta iki yumurta sarısına vanilyayı ekleyip iyice çırpıyoruz.Kaynayan kremamıza devamlı karıştırarak yumurta karışımını ekliyoruz ve 5 dk daha pişiriyoruz.Oluşan kremamıza şantimizi, beyaz çikolatamızı ve tereyağımızı ekleyip mixerle iyice çırpıyoruz.Diğer tarafta kremamızı ısıtıp tereyağ ve bitter çikolatayla karıştırıyoruz.Pişen eklerimizin içine kremamızı koyuyoruz.En üstünü de hazırladığımız çikolatalı kremayla süslüyoruz.
NOT: Yumurtalarımızı ekler hamuruna eklerken mixer kullanırsak hamurumuz daha güzel özleşir.
Afiyet olsun.

PİŞMANİYELİ KOKOŞ PASTA TARİFİ



PİŞMANİYELİ KOKOŞ PASTA TARİFİ

Tabanı İçin Malzemeler :

3 paket eti yulaflı bisküvi
1 dolu yemek kasığı tereyağı
Üzeri için pişmaniye

1.Krema Katı İçin :
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
100gr tereyağı
1 paket vanilya

2.Krema Katı İçin :
250gr labne peyniri
1 kutu krema ( 200 ml)
Yarım su bardağı şeker

Yapılışı :
Birinci krema katı için gerekli malzemelerden vanilya hariç hepsini ocakta pişirin.Vanilyayı ekleyin.Arada karıştırarak soğutun.Tamamen soğuyunca mikserle 5-10 dakika çırpın.Bir kenarda bekletin.
Tabanı için: Bisküvileri robottan geçirip un haline getirin. Tereyağını tir tavada eritip bisküvileri içine ekleyin.Kısık ateşte bisküvileri 3-4 dakika kavurun.Kelepçeli kalıba boşaltarak üzerini elinizle bastırarak düzeltin.Bisküvi tabanının üzerine muhallebi karışımını döküp dolapta 1 saat bekletin.İkinci krema için gerekli olan malzemeleri de mikserle iyice çırpın.Soğumuş olan muhallebinin üzerine yayın.Dolapta 2-3 saat bekletin (buraya kadar olan kısmı bir gün önceden hazırlayabilirsiniz)Servis etmeden önce kelepçeli kalıbı çözerek servis tabağına alın.Üzerine pişmaniyeleri ekleyerek hemen servis edin.Afiyet Olsun.

NOT: Pişmaniyeler hemen yumuşadığı için servis etmeden hemen önce üzerini süsleyin.Pastayı hazırlarken taban için hazırladığımız bisküvinin 2-3 yemek kaşığı kadar olanını ayırıp pastanın üzerine serip bisküvilerin üzerine pişmaniyeyi serpin..

ÇİLEKLİ VE DAMLA ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ



ÇİLEKLİ VE DAMLA ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

Kek İçin Malzemeler :
3 su bardağı un
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı damla çikolata
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin :
Yarım paket vanilyalı puding
250 gr.çilek
1.5 su bardağı süt
1 paket tart jölesi
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz çikolata
 


Yapılışı :
Dört yumurta ve şekeri bir kaba alıp mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ve yağı ilave edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı başka bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma ekleyin. Düzgün bir hamur elde edene kadar mikserle çırpın.Hamuru yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Ilınmaya bırakın.Vanilyalı pudingi sütle karıştırıp paket üzerindeki tarif gibi pişirin. Ilınmaya bırakın. Çilekleri temizleyip dilimleyin. Pudingi kekin üzerine yayıp hafif katılaşmasını bekleyin. Üzerine çilekleri dikine yerleştirin.Tart jölesini paketteki tarif gibi hazırlayıp çileklerin üzerine dökün. 10 dakika bekletip üzerine çikolatayı serpiştirin. Servis yapın. Çilekli ve damla çikolatalı pasta artık hazır, afiyet olsun.