TATLI POĞAÇA TARİFİ


TATLI POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
3,5 su b. un
100 gr erimiş margarin
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
1 p. kabartma tozu
2 çorba k. pudra şekeri
2 yumurta sarısı


İç Harcı İçin :
1 su b.reçel
3 çorba k.fındık


Üzeri İçin :
Toz yeşil fıstık
Reçel şurubu


Yapılışı :
Karıştırma kabına un koydum ortasına havuz açtım.
İçerisine yumurtanın sarısı ve margarini koyup karıştırdım.Daha sonra süt ve sıvıyağ ekledim ve yoğurdum.En son kabartma tozu, pudra şekerini de ekledim kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettim.
Hamur hazır olunca bezelere ayrılıp çay tabağı büyüklüğünde açtım.İçine reçel koyup üzerine file badem de ekleyip hamurları kapattım.Yağlanmış tepsiye alıp üzerine çırpılmış yumurta sarısı ve yağ karışımı sürdüm.
Önceden ısıtılmış 170 dercelik fırında piştiler.
Pişince üzerine reçel şurubu sürdüm.Toz yeşil fıstık ile beraber süsledim.Afiyet olsun :)

ETİMEK TATLISI TARİFİ



ETİMEK TATLISI TARİFİ

Şerbeti için malzemeler :
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su


Muhallebisi için malzemeler :
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası


Üzeri için malzemeler :
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (200 ml)
Ceviz ya da Antep fıstığı


Yapılışı :
2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapattım ve şerbeti 10 dk kadar beklettim.
Eğer şerbeti karamelize edilmiş istiyorsanız önce şekeri tencerede kavurun.
Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıraladım. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başladım.
Tarifin aslında malzemeler 750 ml süte göre verilmişti ama ben tepsim geniş olduğu için 1 litre süt ile hazırladım. Eğer sizde küçük bir tepsiye yapıyorsanız etimek sayısına göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz.
1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırladım. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırdım ve ocağı kapattım. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim.
Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye aldım. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin.
Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığım krem şantiyi hazırlayarak sürdüm. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırdım.
Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize başlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

KESTANELİ PASTA TARİFİ


KESTANELİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
500 Gr.Kestane
2 Su Bardağı Süt
1 Adet Çubuk Vanilya
1.5 Su Bardağı Şeker
1 Yumurtanın Sarısı
2 Yemek Kaşığı Kaşığı Kakao
1 Yemek Kaşığı Margarin
½ Su Bardağı Ceviz İçi
1 Adet Hazır Kek
10 Adet Kestane Şekeri
1 Çay Bardağı Süt

Yapılışı :
Kestaneleri kolay çizilmesi için sıcak suyla yıkayın. Ardından bir bıçak yardımıyla çizin. Çizilmiş kestaneleri içi su dolu bir tencerede hafifçe haşlayın. Kestaneleri çıkarıp dış kabuklarını soyun. Kestaneleri çubuk vanilya ve sütle birlikte tencereye koyarak yumuşayana dek haşlayın.Çubuk vanilyayı tencereden çıkarın.Robotta kestaneleri parçalayın.Şekeri ilave ettikten sonra bir süre daha karıştırın.Robotun kapağını açarak kestanelerin soğumasını bekleyin.Kestaneler soğuduktan sonra bir yumurtanın sarısını iki yemek kaşığı kakaoyu,bir yemek kaşığı margarini ve yarım su bardağı ceviz içini ekleyin.Bir süre daha karıştırın.Ortadan ikiye ayrılmış hazır kekin alttaki kalan bölümünü servis tabağına yerleştirin ve bir çay bardağı süt ile ıslatın.Kestaneli kremanın bir bölümüyle kekin orta kısmını kalanıyla da kekin üzerini ve kenarlarını hiç boş yer kalmayacak şekilde kaplayın.Pastanın üzerini kestane şekeri ile süsleyip servis edin.

SAÇAKLI POĞAÇA TARİFİ



SAÇAKLI POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler:
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
2 adet kesme şeker
2 çorba kaşığı kuru maya ( ya da 3/4 yaş maya )
1 yumurta sarısı
7,5 su bardağı un

Süs İçin;
2 çorba kaşığı krem peynir ( ya da süzme yoğurt )
250 gr beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1/2  demet maydanoz


Yapılışı:
Ilık sütün içine şekeri ve mayayı katıp karıştırdıktan sonra 15 dk bekletilir. Bütün malzemeler yoğrulur.
Yumuşak bir hamur yapılır. 30 dk mayalandırılır. Mayalanmış hamurdan küçük parçalar alıp yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 C de ısıtılmış fırında pişirilir. Krem peynir, beyaz peynir, maydanoz karıştırılır. Soğuyan poğaçaların arası kesilip karışım sürülür. Poğaçaların gözüken peynirli kısmı rendelenmiş kaşara batılır servis yapılır.

KIYMALI KURU BÖREK TARİFİ


KIYMALI KURU BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
1 yumurta
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
Aldığı kadar un

Açmak İçin :
Tuz
Nişasta
250 gr margarin veya tereyağı

Harcı İçin :
300 gr kıyma
2 soğan
Tuz
Karabiber
Ayçiçeği yağı

Yapılışı :
Soğanları kıyıp ayçiçeği yağında kıymayla birilikte kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. çukur bir kapta ayçiçeği yağı, süt, su ve bir tatlı kaşığı tuzu çırpma teliyle iyice çırpın. Unu ilave edip yoğurun. Hamuru 20 bezeye ayırın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek on yufkayı üst üste yerleştirerek iki grup yapın. İki grubu açabildiğiniz kadar ince açın. Yufkaları ikiye bölün. Harcı yufkaların kenar kısımlarına paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarını yumurta akıyla yapıştırın. Ruloları dört eşit parçaya kesip tepsiye dizin. üzerlerine tereyağı sürüp fırında pişirin. Sıcak servis yapın

BADEMLİ SÜRPRİZ TATLI TARİFİ


BADEMLİ SÜRPRİZ TATLI TARİFİ


Malzemeler :
Bir paket (12 adet) milföy hamuru
2’şer çay bardağı badem ve Antep fıstığı
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurtanın akı

Şerbeti için: 
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Süslemek için:
Badem

Yapılışı :
Badem ve Antep fıstığını robotta çekip, bir tabağa alın. Üzerine yumurta akını ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Bir kenarda beklemeye alın. Milföy hamurlarını birer birer uzunlamasına açın. Hamurun uzun kenarı boyunca, hazırladığınız harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Daha sonra bir parmak uzunluğunda kesin ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve ılınmaya bırakın. Diğer taraftan toz şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuduktan sonra hamurların üzerine dökün. Bademle süsleyip servis yapın.

PURO TARİFİ


PURO TARİFİ

Malzemeler:
Yufka
Beyaz peynir
1 adet yumurta sarısı
Galeta unu

Yapılışı:
  Yufkayı 8 eşit parçaya ayırdıktan sonra içine ezdiğimiz beyaz peynir konur.Sigara böreği gibi sarılır. Ucu suya batırılarak yapıştırılır. Önce çırpılmış yumurta sarısına daha sonra galeta ununa bulayıp yağda kızartılır. Afiyet Olsun.

AÇMA TARİFİ



AÇMA TARİFİ

Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 pk. yaş maya (tek kullanımlık kuru mayada olabilir)
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı toz şeker
Aldığı kadar un
Açmak için bir miktar sıvı yağ

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörek otu, susam

Yapılışı:
  Yoğurma kabına el yakmayacak kadar ısıttığınız su ve sütü alın. Daha sonra mayayı ve şekeri ekleyerek mayayı eritin.Maya eridikten sonra sıvı yağı ve tuzu da ilave edin. Daha sonra yavaş yavaş karışıma unu ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Unu ilave ederken ele hafif yapışacak kıvamda bir hamur olmasına dikkat edin.
Yoğurduğunuz hamuru ılık bir ortamda hamur iki katı olana kadar mayalanmaya bırakın. Daha sonra hamurdan cevizden büyük yumaklar alın. Elinizi sıvı yağa batırarak bezeleri yaklaşık çay tabağı büyüklüğünde açın ve açtığınız bezelerin içini de hafif yağlayarak rulo yapın ve kendi etrafında dolayarak fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu ve susamı serperek aceleniz yoksa 15-20 dk. daha tepside mayalandırarak önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin

MAKARNA BÖREĞİ TARİFİ


MAKARNA BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler:
1 paket pastavilla kelebek makarnası
2 sb süt
4 yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 yufka
300 gr. yağlı beyaz peynir
250 gr kaşar peynir
1 bağ maydanoz

Yapılışı :
  1 paket makarnayı haşlıyoruz ve haşladıktan sonra süzüyoruz.Beyaz peynirin içine 1 bağ maydanoz ve rendelenmiş kaşar ilave edip, harmanlıyoruz. Süt, yumurtanın beyazı , sıvıyağ biraz tuz karıştırılıyor.Fırın tepsisi yağlanır ve 1 tane yufka tepsiden taşacak şekilde koyulur. Haşlanmış makarnanın yarısı yufkanın üzerine dökülür. Hazırlanan süt karışımının 3/1'i makarnanın üstüne dökülür. 2. yufkayı tepsinin içine taşmayacak şekilde büzerek yerleştiririz. Kalan makarnanın tamamıda 2.katın üstüne konulur. Aynı şekilde hazırlanan süt karışımından makarnanın üstüne koyulur. Son 3. yufkayıda tepsiden taşmayacak şekilde büzerek koyarız. Süt karışımını tekrar üstünden gezdirdikten sonra, yanlardan taşan yufkayı tepsinin üstüne doğru kapatılır. Son kalan süt karışımı son katın üstüne dökülür. Kalan 4 yumurta sarısı karıştırıldıktan sonra yufkanın üstüne sürülür. Küçük küçük tereyağ parçaları üstüne koyulur ve 2 saat dışarıda bekletilir. Sonra fırına verilerel 180 derecede pişirilir. Afiyet Olsun.

PUF BÖREĞİ TARİFİ


PUF BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler:
1 bardak yoğurt
1 bardak su
Kabartma tozu
Un ve tuz


İçi İçin :

Peynir ve maydanoz

Yapılışı :
  Malzemelerimizden peynir ve maydanozu iç için hazırladıktan sonra diğerlerini yoğurup,yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve 10 dakika hamurumuzu dinlendirdikten sonra unlu bir tezgahta açıp,küçük bir kase yardımıyla daireler kesip,peynirli içten koyup,bol yağda kızartıyoruz. Afiyet Olsun.